"Намираме се в края на играта за въгледобивната индустрия в Европа"

Това заяви Катрин Гутман, директор на природозащитната организация Europe Beyond Coal - алианс от групи на гражданското общество

Обратно в новината

Коментари - "Намираме се в края на играта за въгледобивната индустрия в Европа" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ни включат в инвестиционни програми и ние да разработваме технологии и правим производство в сферата на ВЕИ- това е ок, но ако си го мислят те да правят технологии, а ние да им ги купуваме и плащаме скъпо и прескъпо- няма как. ЕС на богатите продавачи на акъл и технологии и скъсаните мизерни южни и източникупувачи май не е мечтата на българите...

да правят снимки от високо на Марица-Изток и готовите за транспортиране вагони? А иначе подкрепяме всеобщата борба за чистота, екология и каквото кажете там даже с две ръце и ще продължим да даваме своя принос за всеобщото благо. Особено околосакрални дати като 4-ти, католическият Великден, ако не знаете. И никога повече не подскачайте, ако сами не сте убедени.

едно особенно дълбоко заблуждение само след няколко години ВСИЧКИ яе търсят Въглища

2030г.Обръщение по националната телевизия-Уважаеми прости граждани ,моля не си пускайте, прахосмукачката,пералнята,бойлера,че има недостиг на ток ,стойте мръсни и въшлясали но нали ще спасите природата ще търпите

Затварянето лесно какво ще отворим за да ги заменим? Вятърни мелници - вятър работа. Без да се впускам за практическите недостатъци на вятърните централи като източник на енергия дори и екологическия ефект е под голям въпрос. Като променим (забавим) ветровете ефекта върху климата може да е по голям от очаквания един градус увеличение. Слънчеви панели? Досега от 70-те сме увеличили СО2 от 330 до 420 грубо температурата е нарастнала с около 0.6 Ц и небето не е паднало. Ако увеличим още толкова СО2-то температурата я се вдигне още 0.6 Ц я не. Ама дайте да дадем империал ... пардон климатичните промени да спрем. Аман от кърлежи дето кръв пият. Нов ред студ и глад навред. Ама поне климата ще оправим да е по хладно.

Глупако, а подкиселяването на океаните от въглеродния двуокис, или това май за първи път го чуваш, а кавал?

Катрин Гутман да го бара и да гние в някоя мина- такива псевдо еколози където не са засадили едно дърво докараха страната да затвори много производства. Не се разрещава мраморна кариера и вадене на пясък - всичко да се внася.

Скоро Европа през зимата ще бъде като шата Тексас преди месец! Европейсите ще мръзнат като тексаски кучета! Особено след като САЩ спрат северния поток и започне войната в УКлайна! Руска газ за Европата - УОК през следващата зима!

21 век на кюмюр - срам голям !!

А без ток още по голям срам.

А как влияе върху промяната на климъта смяната на полюсите (което вече започнало)? При предишната смяна на полюсите е имало също природни катъклизми и без въглищни централи, изкопаеми горива, пласмаси и атомобили с вътрешно горене. По този въпрос всички природозащитници мълчат като риби! Вероятно защото са част от игра с новите бизнеси с ВЕИ, електромобили, водородна енергетика и голямите печалби, който ще донесът. А какво ще стане с климъта и защо се променя, както винаги се е променял до сега никой не знае!!!

https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloomberg-world/89009-velikobritaniya-otvarya-nova-mina-za-vaglishta Щото са 'прости' на Острова.

Явно е по-тъпа от Грета Тунберг.

А Полша какво прави?

затваряйте мариците и тец варна и готова