Коментари - Намаляването на ДДС мина през бюджетната комисия въпреки Горанов и Стоянова | Бизнес.dir.bg

Коментари - Намаляването на ДДС мина през бюджетната комисия въпреки Горанов и Стоянова | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цирк.

Само за информация: ДДС е данък, който се плаща от крайния потребител, НЕ от ресторантьорите, не от друг! Че ми писна да чета тъпотии!

Герберастка справедливост, един яде баницата, а на друг му поскъпват сухарите.

щом Бате е казал - закон Божий

Това е факт! Е и?!? Ще намалят цените може би??? :))))) Наивник!

така е, но никой няма да ти намали цените с по-ниския данък, така че ние пак ще плащаме 20%, но вместо Ганьо от Банкя ще има повече за бизнеса....но пък те така или иначе си го крият данъка...

Представяте ли са за какво иде реч? Какъв точно "оборот"отчитат пред Фиска кръчмарите?!Колко?1/7 или 1/10 от реалният? На какви доходи се осигуряват-тях и персоналът?На 1/7 или на 1/10 от реалното? Не се сваля ставката на брашното/хляба,олиото,лещата,млякото ,а точно на кръчмите.... За мен,тази игра е простичко обяснение,че Държавата на ББ гласи рязко и поголовна сеч по отношение на данъците. Идеите,сметнати в числа,за повишаване на ДДФЛ и ДДС за останалите сфери,е просто бедствена! Това вече говори за една ненадмината наглост от страна на управляващите. Останете си в къщи и чакайте,със затаен дъх,23 или 24 % ДДС върху продуктите от свръх първа необходимост. 16 или 18 % ДДФЛ.Останете си в къщи,не роптайте,не протестирайте,за да не се заразите.И вместо да ги свалите от Власт,си останете в къщи.

БЕЗИМОТНИКА ГОРАНОФФФФ!!!!!.....

Аз съм против свалянето на ДДС. Просто информирам червените тролове за елементарни неща, че се излагат, което очевидно не им е проблем.

Сега минало ли е или не е минало? В един сайт пише, че бюджетната комисия го е одобрило. В друг сайт пише. че правната комисия го е отхвърлило. Да ви таковам и комисиите и комисионните.

Ей този Горанов голям наглец! Бойко да го маха, да не вземе да го повлече.

Другари ! Да превърнем и малкото останал мозък на сланина !!!!

Само той ли ,или двамата с Менда?

ДИР-ници, няма лошо, че ме триете. Лошото е, че изтрихте статията за икономическите препоръки на ЕК към България. Но, колкото и да се въртите, гъзът ви пак е отзад! Иначе помним, че козирувате на Формения идиот!Познайте как му е прякорът!

Кръчмарите вече казаха, че няма да свалят цените. Ах, гиди гниди.

Очаквам нещата ЯКО да се объркат . ДДС, което да мине от джоба на крайният потребител (през търговци или ресторанти), в джоба на държавата ... Е, това ще е некакво чудо ...

Тези малоумници ще разтурят държавата и ще я превърнат в една голяма кръчма.

Cилитe нa прaвитeлcтвoтo нa нaциoнaлнoтo cъглacиe (ПНC) унищoжихa руcкa зeнитнo-рaкeтнa cиcтeмa "Пaнцир C-1", изпoлзвaнa oт aрмиятa нa фeлдмaршaл Хaлифa Хaфтaр близo дo грaд Тaрхун в Либия, както прeдaде Aнaдoлcкaтa aгeнция. Руските свободни медии коментират, че прехвалената техника е трябвало да защити местната авиобаза от безконечните удари по въздух. "Руските наемници от "Вагнер"и фашизоидният генерал Хaфтaр малко закъсняха, защото въоръжените сили на Анкара установиха тотален контрол по въздух. Пaнцир C-1 се правърнаха в шашлик", твърдят руските медии, които смятат, че поразените руски зeнитнo-рaкeтни cиcтeмa вече са 7, като всяка струва по 15 милиона долара". Турският дрон "Байрактар-2" излизал значително по-евтино. Тежките загуби на "Вагнер" принудиха Москва да изпрати единствената си "въздушна болница" самолет "ИЛ-76", оборудван за спешно лечение, който кацна край Бенгази.Гoвoритeл нa oпeрaция "Вулкaн нa гнeвa", първoнaчaлнo зaпoчнaтa oт Либийcкaтa нaциoнaлнa aрмия (ЛНA), кoмaндвaнa oт Хaфтaр, зa зaвзeмaнeтo нa Трипoли, cъoбщи, чe руcкaтa cиcтeмa e билa унищoжeнa мaлкo пo-рaнo близo дo грaд Тaрхун, нa 80 килoмeтрa oт cтoлицaтa. Тя e билa дocтaвeнa нa cилитe нa ЛНA oт Oбeдинeнитe aрaбcки eмирcтвa, прeдaдe aгeнция "Фoкуc".Пo-рaнo ce пoяви и инфoрмaция, чe cилитe нa ПНC ca плeнили другa, cпoрeд руcки изтoчници пoврeдeнa cиcтeмa "Пaнцир C-1", cлeд кaтo прeвзeхa вoeннoвъздушнaтa бaзa Aл Уaтaя oт ЛНA.

Тия крадци и некадърници толкова са я закъсали, че ще вдигат ДДС-та за сметка на ресторантьорите! Абе, нещастници, нали, уж, с тая мярка ще осветлявате бизнеса им? Бахтинаглитекопелета! Тъпите ганьовците точно това заслужават- да бъдат мачкани и наритвани! Ритай, мутро, сега ти се е паднало!

ти снимки видя ли? разрушили са един хангар, в който се намирала и няква арабска модификация на Панцир. Това е просто един камион, когато не е в боен работеш режим! И кое е уникалното в случая?

Защо издребняват? Да им намалят на кръчмарите ддс-то направо на 0% и да приключи тяхната трагедия. Само кръчми и хотели ще бутат икономиката.

Какво се хващате на мишите тупурдии на Шибаняка? Тези работи не стават така! Вождът се изцепил, че ще свали ДДС-то предизборно и за ПиАр и без сметки и обосновки, хайде юруш! Обаче приматът си мени мнението по 3 до 4 пъти на ден! Така че не се впрягайте!

Е, Баце нали им обеща;) А думата бацева от времето на Мишо Бирата знаем, че важи и има сила - в случая на закон;) Дерт чи е за чичовото само... досега бездомен, дано не остане и безработен;)

А един мармот завиваше шоколада в станиол. И да те питам троле, това какво общо има с ДДС у нас

Абе те почти са го направили.

Който знае как функционира ДДС, какви са механизмите, разбира, че това освен, че е голяма глупост, е и много опасно. Вместо положение, в което и двете страни да печелят, ще се озовем в положение, в което никой не печели, а всички губят (клиентите не печелят нищо, държавата губи, може би ще спечелят някои търговци). Трябва да си наистина гений, за да си разкажеш играта по толкова абсурден начин, със собствени сили, без никой да те кара насила!

или да го издаде

вдигането на ДДС за останалите отрасли ще доведе до вдигане на цените на всички стоки, т.е. живота ще поскъпне, дали ще му е до кръчми и заведения на човек тогава? А кръчмарите дето и без това сами си знаят колко декларират как ще име без клиенти и но пък с ниско ДДС?

Горанов - бездомника и Минда - Цар Кирова са едни от най големите крадци в ГРОБ! ГРОБ е сбор от некадърници, къде е излишъка ви, къде са парите, до кога да ви търпим прости и крадливи Бокови тулупи! Къде е спасителя и нашия късмет Мутрата Боко, нещо няма ли да даде някой брифинг, психото Севда Арнаудово тв, онези ненормалните от НОЩ няма ли да се включат. ГЕРБ са ИЗРОДИТЕ които съсипаха България!

Абе като знам с какви малоумници и калинки е пълна държавната администрация и в частност НАП, представям си каква какафония ще настъпи при наличие на диференцирани ставки. Тези не могат да преброят кокошките в някой селски двор, та ще ти търсят ДДС. Дори кадрите на ПУЦ, Владко и Мента са го разбрали!

Шилo

Сваляне на ДДС за кръчмарите е престъпление, при положение, че за лекарства се плаща пълната ставка! Пукницата ли е по-важна или лекарствата?!?!? Мамицата ви пияндурска!

Горанов Плевенски кавал...ти си наглец и крадец.. Даваш гъза и на Дебелата Свиня и на Тиквата.. Но Черепа ще ти го сложи през панталоните

Преди дни, отива някакъв субект, който телевизиите легитимират като представител на ресторантьорския бизнес при премиера и обещава, че ако намалят ДДС-то им, те обещават да започнат да спазват регламентите на КСО и КТ. Премиерът, вика финансовия министър и вместо да му каже да задейства НАП, за да види как така цял бизнес нарушава масова двата кодекса, в следствие на което държавата губи пари, му казва да сваля ДДС-то, щото сделката го кефела. Това държава ли е или разграден двор?

Представяте ли си колко кръчми ще пламнат , ако ни одерат нас бедните работници на 24% .

1,7мрд пренасочени директно в гърлата на ресторантьори, издатели и сие, защото те крайните цени нама да намалят, въпреки редукцията на ДДС. От Българин по-тарикат няма!!!

Значи, ще намалят ДДС само на ресторанти и книги, а не на храни и лекарства. Общото ДДС от ресторанти и книги е 45 милиона. 1,7 милиарда е от храни и лекарства. Та след това, заради половината на тия 45 милиона, ще ни забият 25% ДДС на всичко, без ресторанти. Дано има някой с всичкия си в тоя парламент.

Браво, все пак икономистът Горанов, макар и тройкаджия от Свищов, разбира повече от икономика, отколокто Кофопомпаджията Тулуп.

Далавери симеонов в устремна корупционна атака! "Патриотични" напъни за келепира и суджук!

Ееех, другарю Борисов... Гледайки Ви човек,как се ежите,ще реши,че нещо зависи от Вас!!! Ама сте шегаджия! Още не ми е минала мускулната треска от смях,след онова Ви изказване,"Трябва да сте благодарни,че точно аз ви управлявам..."...

Ставай, народе! Аз не ща ярема на този престъпен режим Аз не приемам да ме наричат лош материал, тълпа, маргинал, тулуп, негодник. Категорично отхвърлям да ме управляват некомпетентни, неспособни, необразовани, но корумпирани и психически неуравновесени персони. Заедно да се изправим и те ще паднат! Призовавам Ви, приятели, съмишленици, българи да се съберем под националното знаме в събота (23 май) от 11:00ч пред Министерски съвет и да изразим ясно и категорично решението и правото си да живеем нормално в правова държава. Не на теб Борисов, не на Вас управляващи, а на великия български народ се дължи благополучието на Отечеството! Всичко се състои в нашите задружни усилия! Съдбата на Родината е в ръцете ни – ние трябва да победим! Славата и величието е за България, а за нас е дългът и честта! Ген. Димитър Шивиков, Фейсбук

И сега кои са добрите, кои са лошите - че вече съвсем зе обърках. Борисов за 3 дни 4 пъти си смени мнението. По-добре да си беше стоял в мишата дупка, в която се беше скрил, след като Божков извади компломатите.

Само Бойко Тъпото копеле може да сътвори подобна кретения. Финансовия ти казва че ше стане мазало, нищо че е олигофрена Горанов, но в случая е абсолютно прав!

,,От изявление на премиера Бойко Борисов отпреди седмица е известно, че финансовият министър Владислав Горанов и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова са против промяната в закона” Айде нема нужда да се замазва грандиозния корупционен скандал! ОСТАВКА!!! Кой ,,ЗА”кой ,,ПРОТИВ”... Айде нема нужда..

ГЕРБ и в белина да се накиснат - пак ще вонят...

ТИЗИ ИМАТ СТРАТЕГИЯ САМО ЗА КРАЖБИТЕ И ПРОДАЖБИТЕ --------УНИЩОЖИХА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ, ПО -ЗЛЕ Е ОТ ВОЙНА...МИЗЕРИЯТЕ Е СЪТВОРЕНА ОТ ДУХОВНИТЕ ТРУПОВЕ НА ГЕРББСПДПС

Как е въможно да стимилират един сектор като ресторантьорство и хотелиерство, който все още е в голямата си част е в сивата икономика. Тези хора не декларират преките данъци, а сега обсъждат намаляване на косвените им данъци! В нормалните държави стоки и услуги от първа необходимост като лекарства, книги, детски дрехи, неприготвени храни от магазините, подлежат на облагане с нулева или по-ниска ставка от нормалната. Няма ли ЕС да се намеси да връзуми тези псевдо икономисти, които се опотват да обезкостят и окрадат България?

"Основен говорител в негова защита бе депутатът от ДПС Йордан Цонев, макар, че той заедно с Делян Пеевски е вносител на алтернативен проект." Красота ! ГЕРБ + ДПС ! Все повече и пред кулисите !

Това е държавата на мутрите, управлявана от мутра. Защо смятате, че боко се интересува от народа, на него му пука само за мутрите и приближените, които имат интереси в туризма и ресторантьорството...Нали знаете на кого са големите хотели и лъскавите ресторанти и кафенета...мутра..политик..мутра..политик, не че между двете има съществена разлика. Важното е отчисленията към джоба на главната мутра да вървят. Логореята на боко не е случайна...слушайте какво говоря, ама не гледайте какво правя. Как ще помогне на държавата намаляването на ставката на един бизнес, който е в сивата зона и никой няма намерение да го изкара от там? Ами никак, но ще напълни нечии мутренски джобове. На всичкото отгоре по морето мутрите пак ще наемат на работа украинци и др чужденци от трети страни (включени са в заповедта, че са освободени от карантината), а не българи ... странен начин за борба с безработицата и продънената осигурителна система, но отново чудесен начин да се пълнят мутренски джобове. За циганската престъпност, която расте всеки ден...пълно мълчание, ама моля ви се, как ще притеснява основния си електорат. 1500 лекувани здравно неосигурени, преобладаващо от боята и на чии гръб - от нашите оигуровки, плащани към здравната каса. За социалните помощи...пак същата работа. Българите в тази държава са обект на геноцид..без права, а само задължения..да плащат за мутри и цигани.

че няма Горанов да присъства. Защото няма какво да се променя по бюджета за догодина. Ако правилно съм разбрал, тия типове от сервитьорския бизнес в лицето на своя представител твърдо са обещали да си изсветлят бизнеса дотолкова че приходите от данъци няма да намалеят при 9% ставка. А премиерът им се хванал, но при изричната уговорка ако браншът не се изсветли веднага да върне 20% Е, Горанов не вярва на такива приказки, обаче нали му е обещано че приходите нямало да намалеят, а по един или друг начин ще се запазят. Тогава кКакви промени по бюджета трябва да се обсъждат (както още на следващия ден започна да се говори - това какво, отмятане от обещанията ли беше)?

То отдавна е ясно...сега просто ни уведомяват, защото знаят, че вече няма кой да ги спре...