17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро ще има проблем за продавачите на жилища! Ще оцелеят само тези,които продават на "зелено", т.е. строят с парите на бъдещите собственици.Всичко останало е аут!

50% от купуващите имоти го правят с инвестиционна цел с оглед бъдеща препродажба и реализиране на печалби! В България, обаче годишния отрицателен прираст на населението е /-70000 души/. Според официалната статистика над 30% от жилищата в България са празни.....В скоро време ще се наложат много по-високи данъци за имоти, които не са "основни".........За съжаление голяма част от градовете в страната се презастроиха и превърнаха в бетонови площадки!

Купих 2011 та. Сега съм по едно и половина. Като удвоя продавам. За спорта.

Високите цени на жилищата отказват хората от покупки! Просто цената отиде в космоса,а заплатите масово не са високи,който е имал повечко пари е купувал,но и тези хора свършват,така че тепърва ще има спад в покупките,а от там и спад в цените на жилищата.

Вдигнаха цените на всичко и народа започна да се отказва от закупуване на имот,за да може да си плати сметките!!!! Това води до спукване на балона с цените в София и другите по големи градове. Малоумните българи тичаха да купуват жилища на свръх завишени спекулативни цени,а тепърва жилищата ще поевтиняват... В някой квартали на София цените на жилищата са приравнени с тези във Виена,доходите във Виена са 8 до 10 пъти по високи от тези в София,просто спекулата в столицата е брутална,а малоумниците много,но явно и бая народ изпра пари... Инфлацията изяде вдигнатите с много малко заплати,кой да купува вече?!? Тепърва предстои срив в цените,защото народа няма пари...

Изби рибата. Пич, просто изби рибата. Та значи народът се отказва да купува апартамент за 100 хил. евро, защото ще се увеличи цената на хляба. Ами те част от хората, които купуват имоти хляб не ядат, защото бил вреден. Аз лично си харесвам белия хляб, но и мен не ме вълнува колко струва - купувам такъв, който ми е вкусен. Ама направо изби рибата. Лошото е, че пенсиите ще ти се вържат. Както ви се връзват, че децата бягали на Запад, защото там токът и хлябът са по-евтини.

Повечето,които теглят заеми за да си купят жилище ще се откажат!

Бягат на запад,защото заплатите са 10 пъти по високи,дори да мият чинии! Тук дори специалист не взема,колко един дето мие чинии... От такива,като тебе не останаха хора тук...

Измряха балъците При производствена цена под 200 евро на квадрат ще се сетят че и сами да строят ще е по на далавера

А земята без пари ли я раздават? НЕ, че за 200 евро можеш да построиш нещо ама все пак в София ако земят ти влиза с 200 евро на кв.м. РЗП СИ МНОГО ДОБРЕ. Освен това ми ме много интересно как си представяш ти нещата - има едни хора, които чакат да работят за по 510 лв. на месец като кофражисти, арматуристи, мазачи.... и предприемача си избира най-добрие от тях. Прости си нямаш, че вече и общачите се мръщат на 50лв. на ден. А ако общака взима 50лв. - майстора решава, че не е честно ако не е на поне 150. Та 200 евро няма да ти стигнат не за всичко, а само за земята. Питай някой твой познат, който е правил ремонт наскоро за какво става въпрос. Питай го колко изкарват според него хората, които според него са работили качествено. А това, че щели ад строят сами ми е най-любимото. Една година по-късно забравят, че предприемачите са гадове и алчни гадове става всички от проектантите до общия работник. Всички те обирали клетия беден българин, който решил да си строи къща от 400кв.м. при положение, че има ресурс за 100. А защо тръгнал да строи за 400 - ами защото решил, че струва 200 евро на кв.м.

Какво му обясняваш? Да взима мистрията и да си изгради сам къщата. Тъкмо да свикне с реалните цени.

Брех, много малка квартали имала София?

Намаляха покупките на жилища в София, вижте ръста на цените по квартали Цялата статия представлява един объркан коментар, на объркани хора.

Цените ще вървят безвъзвратно на долу!!!! Малко са тези които не го знаят :)

Вярно е! И аз това го чувам постоянно. От 2009-та насам цените падат постоянно!!! Съжавалям, че не продадох 3-те наследствени апартамента дето ги имам от баба. Скоро ще са без пари и ще фалирам :(

Така е по цяла Европа. И населението намалява? Или май не е така?

Точно 3 месеца им давам и ще продават кибритените си кутийки за 400€ квадрата.Ново строителство НИКОГА няма да си купя!Имам парите за 2 апартамента в банка.Да нищо не печеля от тях,но и за тези картонени "апартаментчета"няма да ги дам.А за абсурда с 30кв.м. общи части на цена от 1000€,че и нагоре..даже не ми се коментира.Алоооуу "инвесто-строители" ще ви секне!Вчера видях нов блок на 1 година.Напукана стена от 1ви до 5ти етаж.Влага от мазета и гаражи на партерно ниво до половината стена.Дограмата на апартамента се люлееше.Разглеждам и си викам,може и по-лошо да е и в този момент чувам живущият отгоре как се напъва и ...да..свърши работата!Все едно беше в банята,която оглеждах в този момент.Чакам асансьора и пред мен буквално се отрони парче мазилка.Ай стига бе...блок на една година.На входа един човек ми каза:да не се излъжеш да купиш тук.Е за трети път тоя месец ми се късат връзките под мивката в кухня и се наводняваме!!И ЗА ТОЯ "КАЧЕСТВЕН ЛУКС" 1100€ на кв.м в Банишора!Не,благодаря!

Парите в банка не само не носят доход. Те носят загуба.

Ми кой да купува с аткива лихви на Банките в БГ . Аз плащам 1.5% лихва за жил. кредит в ЕС.

В Трекляно и с. Драгойчинци нема такива работи. Никой не купува.

Коя от всичките фирми е толкова голяма, че да представи реална извадка поне 1 до 2 % от извършените сделки с имоти ? Всички "анализи" са на база офертни цени по сайтовете за имоти. Реалната цена на сделката в над 50% от случаите я знаят само продавача и купувача. Отпуснатите кредити от банките също не са показател за цената на имотите. В повечето случаи се надува оценката за да се финансира 100 - 120% сделката. Защо ли? За да има за довършителни работи. Само да не стане като в оная приказка - кога пили и яли пеяли, ама кога плащали плакали !