Наливат 422 млн. лева в земеделието: До почти 3 млн. за стопанство

Приоритетни за подпомагане са инвестиции в прецизно и екологосъобразно производство, проекти за напояване, но като цяло - вложения в иновативни и цифрови технологии и автоматизация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ще пада крадене толкова земеделци с лъскави коли и въпреки субсидии пак гръцки,турски,и македонски стоки а нашите все едно имат златни нишки в тях скъпи скъпи и не се купуват

Добре е, че има таван на субсидията. Но парите (субсидията) трябва да се дават на хора, а не на стопанства(юридически лица). Защото едно физическо лице може да си регистрира 100 юридически стопанства и така да вземе 300 млн. лева субсидия (100 максимални субсидии от 3 млн. лева.)

Направо да ги дават на калпак... умник

Подпомаганете трябва да е обвързано с условие минимум 30% от земята да е засята с плодове и зеленчуци.

И какви точно да бъдат тези плодове и зеленчуци,а? Гарантирате ли, че ще ги изкупувате в следващите 10 години на цени около и над пазарната? А ако са плодове, ще им осигурите ли охрана срещу нападения от туземни индианци? На приказки всичко е много лесно.

Щом ще се кандиданства само електронно и с електронен подпис, това означава автоматично, че 80% от малките земеделски стопани остават "зад борда". А останалите 20% са "наши хора", основно големи производители. Така че е ясно към кого е насочена мярката. Само не мога да разбера "мисирките". Когато видите такава "новина" и я препишете, за да си спечелите хонорара и да си изпълните KPI за публикувани новини, не си ли задавате въпроси - защо? как? за кого? има ли подводни камъни? Едно нещо ще ви кажа - докато не започнете да си задавате тези въпроси и докато не започнете да ги задавате в "новините" си, сте обречени да ви наричат "мисирки". И ще е с право!

Плащат ми да задавам само удобни въпроси!

Що за глупост! Да не мислите онези 80% за по-глупави и не можещи от 20-те, че да не могат да се приспособят към електронното подаване на документи и проекти. Вероятно обаче вие и др. като вас адмирирате електронното управление. Ако не могат да се приспособят, за което са нужни малко, пренебрежително малко, усилия, каквито правят в цяла Европа, то нека се сърдят на себе си и да не се чудят - всички да не се чудим, че вносът на домати е по-голям от този на банани.

Те малките, ако не могат да дадат 40 лева за електронен подпис и няколко % за консултант, по-добре да пускат кепенците. За какво им е тая мъка?

Не може да е вярно това. Герб са лоши, ЕС е лош, само Русия!

Верно е! Ще се краде яко.