17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нЕма страшно ве, ще горите азерски. нал тъй, евро-атлантичета?

Като само се спомене думата газ или петрол и руските тролове включват на пълни обороти , направо до празнене го докарват. Айде На Хуй , вървете . Първо рашките да си оправят кочината в която живеят , после да дават акъл . При толкова природни ресурси , средната им заплата е двойно по - малка от нашата , дето почти нищо нямаме .

Чакайте бе,к'во станА?!Хъб,Балкан",азерски газ,патоци,дивесификация,хвалби,хеликоптери,тръби,компресорни станции?!Оти ги руча'аме жабетата тогава?!Дека е газот?

Само не разбрах какво общо имат доставките на LNG към Европа с Чирен, при услове, че ние имаме някаква връзка с терминал от около месец.

изобщо

За ЯНУАРИ САЩ са доставили 40 LNG танкера в Азия.. И само два за Европа.. За ФЕВРУАРИ - де що има танкери са пратени в Азия. Доставките за Европа са анулирани поради ТРИ пъти по-ниска цена и липса на танкери.. Танкерите сега от Азия пътуват към Мексиканскио залив.. Докат се напълнят, па тръгнат обратно.. За към края на МАРТ може и да додат до Европата.. Ама иначе - ша ни гарантират независимост..

Хранилищата да се пълнят с Азерска газ.

При 390 милиарда консумация на година за Европа.. Май си пропуснал уроците за пълненето на басейните.. Ама си ги дигай лозунгите!!

То понеже в Азербайджан не са останали математици...

що не си припомниш заупокойната молитва и опелото на НАКУКО в София.. Защо го погребаха. И избраха ТАП.. Щото повече от 10 милиарда азерски газ НЯМА КАК ДА ДОДИ.. И не азерските математици направиха изчисленията. А БАНКЕРИТЕ дето бяха приготвили парите..

Къде е газа, бре Бочи...

На теб за какво ти е. Газовата лампа е с друга газ. Свети си в кочината и си трай !

ЕС е обширно понятие. Бих искал да знам дали в Германия няма газ... Та СП полага тръбите си,а Тиквената тръба е резервирана на 80% от Газпром до 2030 г. Разбирайте го както искате, и никой не ни е виновен за това. Виновни са тези, които са се подписали на договорите. А мръдна Украйна а ние и те оставаме ма сухо.

спокойно вече идва газ и от Азербайджан.това беше целта

в мехове с камили

а защо не увеличат обема на газохранилището в Чирен на 2-3 млрд кубика вместо сегашния 1млрд кубика..

тогава ще е още 2-3 пъти по празно, бе! ;))

газохранилището в Чирен представлява вече изхабено газово находище. тоест - кухини и каверни ПОД земята, с капацитет какъвто е даден от майката природа (в общи линии). Това не са цистерни или нещо от сорта. Та, леко трудно е с това "увеличение"

Руснаците пак ни таковат. Да си знаете

Вас и черните кравари ви таковат, ама не знам защо ви харесва. Сигурно щот ви дават доларе? А платена сган е.лива?

Газ ли? АЕЦ ли? Марици ли? Не ми требат, я съм на току. Току иде от марс. Ядем марс и ползувам ток. Не ми треет цветрали.. току не иде от централий, току иде от контакту по жицата. Току извира от контакту.

то в статията не пишя дали на някого му трябва тая газ например пише само, че капацитета в хранилищата е намалял и то съвсем леко.

Добре, че си научихме урока от спирането на газа през Украйна преди 7 години Добре че си "диверсифицирахме" доставките! Ха! Всъщност не сме. А похарчихме само за Турски поток 3 милиарда. И въпреки това руснаците пак ни прекараха!

С този хром базиран браузър, печелите биткоини безплатно, само като сърфирате в интернет - https://cryptotabbrowser.com/en/19365721

PEYTSCH

Вдигайте цената!

Мутрите продават газа от Чирен в чужбина. След изборите ще лъсне истината.

Продават го в Австралия по газопровода до там?

Батееее, при такова топло време и толкова спрени производства, да ти намалеят със 60% запасите в едно от големите хранилища, не говори за честна и отворена политика в полза на народа.

тандема ТОЙ- АЗ ще оправи работата ТОЙ ще (го) газира, АЗ ще произвежда/зарежда

ДиверсифАкация

Постановки от селски вечеринки стил КГБ

Ще ти се... Чисто и просто Европа вече НЕ е най-големия и важен пазар за руснаците.

Толкова струват договорите с Русия.

ДИФЕРСИФИКАЦИЯ! КОХЕЗИЯ! Обичайте ме бе!

Само тъпа мутра може да замени руско ядрено гориво с шведско. Затова махайте Герб или ще взривят АЕЦ Козлодуй.

Питай украинците за запорожката АЕЦ, дет наблъскаха горивни прътове от Уестингхаус в реактора, ама късно се усетили, че квадрат и шестоъгълник не са съвместими като форми и се заклещило горивото.

И за това 2 блока ще са в ремонт около 2години .

Бойко Борисов пръдна - ще диверсифицираме кражбите.

Байдън наредил да се оскъпи газта и горивата и да се премине към електричество. Ама не ми дават да строим централа. От Турция трябвало да се купува. Въглищата били опасни и те се спират. Централи на газ нямало да има. Аман от тъпи либерали и тикви.

дивер-фекация - газ НЯМА отвсякъде

В момента положението е ГАЗ НЯМА ОТНИКЪДЕ!

Леле, какви анализи последваха само! Ясно е, че за скучаещия българин няма непозната тема, която да не може да разчепка и да не открие конспирация, корупция и катастрофални последици.

При управлението на корпулентните оядени крадливи тулупи е така - конспирация, корупция и катастрофални последици. САмо едни КРАЖБИ си пропуснала, ама то е защото севда ви е забранила тази дума да я използвате...

Ми пандемия, какво да правят хората. А ти що търсиш тук, лельо, ако имаш нещо умно да кажеш, напиши коментар. Знаем си ги тези калинки на държавната ясла, ще пазят Тиквата до ГРОБ.

Гербаджиите купиха с народна пара 20 процента от терминала за втечнен газ и газ няма и няма да има. С народна пара Гербаджиите построиха тръбата за Сърбия без мито едно разклонение за нас. Пълни идиоти. Марш в затвора .

Подготвяте ни за поскъпване, ако правилно разбирам? Вчера статия за това колко скъпи станали горивата, днес как газта свършвала... Прозрачни сте като селски кенеф!

Азерска газ,Кипърска газ, САЩска газ в туби,.... Диверсификация... Русия отклони малко от Еврогазта към Китай...Ужассс ...Няма газ за Европа !! Ужас газта стана скъпа...измръзваме ! Като смесиш Политика с Икономика=Студ и високи цени.

Само да напомня, че по времето на Обама, фирмата на действащ US министър продаде втечнен газ на Белгия. В крайна сметка се оказа, че тоя газ е купен от ... Русия и ПРЕпродаден като американски. На Белгия бе. Дето са къде къде по-умни от нас (псувайте си ги колкото искате за каквото искате, ама средната заплата в Белгия ти позволява да водиш далеч по-нормален живот) А ние дето сме последна дупка на кавала и сме през оная работа на американците, няма да изпаднем в подобна ситуация? Ха!

Цъкайте минуси, истината боли :)

Плачкайте, цъкайте минуси, обвинявайте само и единствено Русия в подмолни номера :) Американски танкери са доставяли на пристанището в Антверпен, Белгия, втечнен газ от Русия, съобщава белгийското издание Le Soir. Информацията е част от разследването Paradise Papers и публикуваните документи за офшорни компании. Разследването показва, че в Антверпен е имало четири доставки на втечнен газ с танкери на компанията Navigation Holdings, регистрирана на Маршалските острови. 31% от капитала на компанията е собственост на американския министър на търговията Уилбър Рос. По-рано днес се осветли връзката на Рос с Русия и руски магнати, включително и зет на руския президент Владимир Путин. Досега обаче схемата за доставките на втечнения газ не беше ясна. Le Soir посочва, че танкерите на компанията са купували втечнен газ, произведен от руската фирма „Сибур“, от терминал на пристанището Уст – Луга в Балтийско море. С политиката си Брюксел окуражава изграждането на терминали за втечнен газ, чрез които общността да получава природен газ от източници, различни от Русия. Проучването на международния консорциум от журналисти обаче показва, че в случая газът не е идвал от САЩ, а именно от Русия.

Всеки минус - един чеп в задника на Влад(к)о. Затова така се дразни...

Бойко Борисов няма акъл в тиквата. Скоро оставате без газ,след няколко години и без ток. Бойко щял да закрива Тецовете и АЕЦ Козлодуй. Защото от ЕС му наредили. С АЕЦ Козлодуй се закриват АЕЦ Темелин и АЕЦ Буховка.

И то при такава топла зима!? Къде е американския мтечнен ху... газ?

В Гърция! А там е и азерския газ В България има само руски газ от руски тръби. Тръба с Гърция нямаме. С Гърция виртуално разменяме ужка техния азерски и американски газ за руски..... всъщност ние имаме само руска газ.

Е като е в Гърция оди го лапай, ко чакаш!?

Чирен не е възможно да се напълни , защото газ за България почти не идва от Украйна. Гербаджиите са опасни за България.

Балкански поток няма нито едно отклонение за България . Не е възможно от потока да се взема газ за България. Заради тъпата Тиква. Мутрите им дай само да крадат .

Значи нЕма азерски газ, ама руснаците са виновни. Ясно.

Да, щото са платили едни пари на алчните ни управляващи, за да се провалят всички други проекти

Азерски? По тръбата от Украйна идва руски газ. Руснаците са намаили подаването егати диверсификацията дето я направихме в последните 10 години

Че нали управниците наскоро се хвалеха, че диверсифицирали газовите връзки, и сега страната ни получавала газ не само от Русия, а и от Азербайджан, Турция, Гърция, САЩ, и всички останали краища на света?! Защо тогава газовите ни запаси са намалели до 40%?! Между другото, какво стана с газовото хъбче на Борисов, че не съм го чул скоро да се хвали, че ще го строи?!

Какво застудяване...то беше 2 седмици!!! Сега е 15 градуса! Нали според Тулупа газ идва отвякъде и е почти без пари! Мислите ли,че на германците им е много приятно да се занимават с руснаците...НЕ! Но те като далновиден и умен народ са разбрали,че няма алтернатива и затова си нааправиха СП-2!!

А какво стана с втечнения газ от САЩ дето го наблъскаха в Чирен? Май сме гледали филма Тя танцува само едно лято.

Какъв американски газ? На гръб ли някой го носи от Америка със самолет? В България само руска газ има! Всичко друго са фалшиви сделки. Гърция ни продава азерски и американски виртуален газ..... реално ние горим само руска газ. Ама Гърция поемат задължение да изгорят американска газ или азерска газ от наше име.......

Да се знае. Азерски газ за България не идвал и няма да дойде.

Много тръби, малко газ, що е то? Диверсификация, брато. На мен може да ми е зле, само на съседа още по-зле да стане. Празно, че чак дрънка, що е то! Употребена хелоуинска тиква.

Що тъй мада Ръша ни боде в г'за? Нали са братя славяни и им плащаме двойно и тройно за газа? Да не би Путлер да си води империалистическата политика? Да не би Русия от 150 години да се чуди как да ни затрие и разпредели територията на Сърбия и Гърция?

Дебиле, нали едни тръбички направихме да не зависим от руснаците ? Тва герберите сте малоумни верно.

Коу тръби не тъпанар? Единствено от Русия има нова тръба. Азерския газ е виртуален. Пак е руска газ, но ни я продават гърците......и ни обещават да изгорят толкова азерска газ за наше здраве.......

Не им обръщай внимание, сами си коментират, сами си вдигат палчетата. Иначе си ги държат от зад, да запушат вонята.

???Сега се сешташ за ,,братя" ??? Нещо американския ,,демократичен" газ от америка го няма ?Гааадни китайци - още юни изкупиха доставките .

Няма значение Русия, Америка, Франция, Китай, Англия ... всички си гледат тяхните интереси и са в постоянна конкуренция, така че ако ние не се погрижим за себе си никой няма да ни даде нищо, още по-малко безплатно заради сините ни очи. Не ви разбирам всички американофили, русофили и т.н на кратко българофоби, които не гледат какво може да се подобри в България, но коментират всякакви други държави и държавници.

Е нали диверсификация, азерски газ ала бала ? Нали некви тръбички край Гърция ала бала? Нали тва беше идеята - да имаме винаги пълни запаси щото било много лошо само от Русия.

Лошо ама Бойко прекара само руската тръба. Другите голям шум ама ги няма. От Гърция купуваме виртуална азерска газ. Демек ние пак си ползваме руска газ ама ни я продават гърците и ни казват, че ще изгорят сходно количество азерска газ.......

Не се притеснявайте. Една кака на ул.Козяк обеща на Бойчето, че ще носи лично газ в кофи. Е, цената ще е х3, но какво му пука на материала? Нали е 80% деби..ли.

Борисов каза че Азерският газ е много евтин и ще намали цената у нас а от 1 февруари газът поскъпна значи пак лъже както винаги

Русофилистици, къде ни е договорения газ? А?

Колкото си договорил - толкова си получил . Нещо там имаше - диверсификация ...

Питай Тулупа. Пардон, Защитника на руските опозиционери. Сигурно те държат кранчето за газта.

Обади за азерския газ. Дет е по хубав. И американския. Той най хубав

Я се греем на дръва.

Половината ни икономика разчита на газ

Половината икономика не бачка.

Знаете как е да правите бизнес с Русия. Рано или късно ти излиза солено. Но ние сме диверсифицирани нали, г-н премиер? Или онази тръба, която ни струваше 3 милиарда , носи газ само за Сърбия?

Нали сме и съсобственици на терминала в Гърция - нещо от там ? Азерския газ къде е ?

Може да носи газ на Сърбия и парички за нас, знаеш ли.

Къде са троловете русофоби. Ще ядете бахурата сега, и се смейте на сърбите

Те тук съм. Би ли ми обяснил как така при положение, че имаме договори с Русия, имаме недостиг на газ? Май Рруснаците пак си играят на геополитика. Нали има Южен/турски поток? Газ за нас идва ли? или само го платихме от нашите джобове, за да имат газ сърбите и да трупат пари руснаците?

Като правило руснаците си изпълняват договорите точно. Проблемът вероятно е, че нашите управници може да са повярвали на собствените си хвалби, че ще получаваме газ от много други източници (Азербайджан, Израел, САЩ и т.н), и са договорили с Русия по малко от необходимите ни количества газ.