Над 50% от газа от повредените „Северен поток” 1 и 2 вече е изтекъл в Балтийско море

Дания предупреди, че до неделя газопроводите ще са празни. Норвегия задейства армията в защита на петролната и газова инфраструктура, шведското разузнаване започва разследване за "сериозен саботаж"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин знае, че така или иначе газ по тези газопроводи скоро няма да продава. А всъщност никога повече! За това е: дай да ги разрушим, поне смут ще всеем. Евтините номера на комплексар натикан в ъгъла. Китай, Индия и дори Сърбия му биха шута. Само ще го цицат за евтини горива, докато може. Жалко за руския народ! Ама кой както може. Укаринците направиха своя избор: да се отърват от путиноподобните слугуващи на чужди интереси( кога ли и ние). Големият брат ги нападна, и имат кървава война, но с помощта на Запада( който за разлика от Русия уважава свободният избор) ще бъде спечелена. Украйна с много кръв ще спечели и ще бъде уважавана част от демократичният свят. РФ ще изчезне като последната империя, а хората в новите държавни формирования ще трябва да приемат реалността и да преосмислят светогледа си. Жалко за пролятата кръв, за загубените животи. Алчността на руснаците към чуждото е пословична. Не само към другите народи, а и между самите тях. Путин е олицетворение на самия народ! Украйнците показаха, че не са такива, че не искат, да са такива. А това не може да се приеме от големия брат. Не може някой да си мисли и да се опитва, да е по-добър, можещ и да иска повече от това, което големият брат може, да предложи. Руската земя я чака много мъка, докато народа промени светогледа си. Втори Горбачов няма да има, само локални издънки на путинофилията.

Москалите на друго не могат освен да рушат и убиват. Иначе и ресурсите не могат да си копат даже без чужда помощ. Както се казва в анекдота: дори велосипеди не произвеждат , че нямат залежи от такива. Остава им радостта да пакостят , вредят , рушат градове и съоръжения и да убиват. Напълно негодна, злобна, комплексирана, и непотребана паплач от порочни орки, вата и идиоти и мегаломани,

Епа нищо не е ясно, но п.ткинофилията тука казва: "Ние не сме!" Народа го е казъл: Гузен не гонен бяга! Това само може да се каже по темата!

Абе може да се каже доста..ама не на такива като теб. Те са от бога помазани да са наясно със всичко..нищо повече не може да се каже за вас...Точка. Та ей така руснаците си гръмват тръбите,дето разчитат зимата ЕС, немци и прочие да завият на умряло за газ и да се откажат от санкциите, както всъщност и сега правят например със същия газ, като нагазят в лайната и видят, че нямат избор и тихомълком си пазаруват с рубли..а иначе нямаше да го правят.

Европа се предава за колония на САЩ. Дължим го на себе си, защото държим такива като Урсула, които са маши на САЩ. Такива политически грешки струват десетилетия страдания. Моля, заповядайте! Има ли още някой да ръкопляска на Урсула и Байдън? Това ли е добро стопанисване на ЕС? Русия кога е нападала Европа? Въпроси не неудобни, но въпорси като за в съда, в който трябва да бъде изправена Урсула с кохортата си. Напъха ЕС във война, която дори е полезна на ЕС: нацизмът в Украйна е докладван от избрани народни представители в европесйки парламенти и предложенията за справяне с това опасно явление са посрещани с ръкопляскания! Хора, предаоха ни! Налага се да метем предатели!

само пълни идиоти може да твърдят, че Русия стои зад този терористичен акт, както същите тези идиоти се мъчиха да ни убеждават, че руснаците сами се бомбардират в АЕЦ-а в Украйна с американски бомби, събудете се идиоти

Най-вероятно изглежда тайна операция на Украйна и или Полша. Тази версия ми е най-логична. Едва ли руснаците сами ще си унищожат инфраструктурата, колкото и да е невменяем Путин. Но при все сателитно разузнаване точно в тези води от всички космически сили - как може този акт да мине незабелязано? В крайна сметка това изважда Русия от газовата игра за Европа за необозримо бъдеще, вероятно завинаги. Отваря се път за втечнения газ, което пък е идеално за бизнеса на Сащ, но и за всички други световни износители на газ. Но европейците - забравете ниски газови цени!!

Не забравяй че Русия разполага с "Турски поток"!!! Но овен украинците интерес да спре Северен поток има и САЩ!!!

Инфраструктурата не е тяхна . Унищожават чужда критична инфраструктура, по-която сами са спряли доставките за отмъщение .

Партизанската и подривна война на зеленото човече , с помощта на сакси и задокеанци ще запали война в Европа !А малоумниците в ЕС му пригласят ?

,,Демократичния” Запад очевидно търси причина за разрастване на военния конфликт .Заради тяхните действия ще страдат много невинни народи

Време е за мощни санкции другаре левичаре ! Време е да бъдем либерални и демократични и да накаже диктатора. Диктатора който войди мръсна война за територии в Армения ! Да бойкотираме и спрем азерския газ докато не падне режима там и Армения не бъде свободна !

я си еби майката

Някой по-нядолу се е досетил почти.... швеция и финландия влезнаха в нато и саюзниците почнаха да гърмят в техни води.... ако шведите си бяха седели навън да си пазят теритприята като преди единия поток щеше да е здрав. А ги взривиха за да не си промени мнението европа под натиска на бунтове зимата....

Американците бомбят съюзническа натовска държава реално.... Щото северен поток е имущество и на Германия.

Метана е парников газ. Тая зима ще е топла.

Ердю сега ще трябва хем да се мазни на Америка за Гърция, хем да си пази газопровода от тях. Сега ще върти като пумпал.

Щом е съботаж, значи е от свои хора и го знаят. Ако бяха други, щяха да кажат, че е атентат или нападение.

В събота ли е извършен та е сЪботаж ??

да сера на майка ти в устата, неграмотен трол убит в кожата си

Много ми хареса как му го нахакаха на джуджето. Направо разкош. Край с руския газ.

Го ядеш първи бе троляк.

Изверги не се интересуват нито от хората, нито от природата. За голям бой са.

От Възраждане никога не сме имали нужда, както и от другите партии. Те имат нужда от нас за изборите и да крадат от нас.

Сега ще тръгне бежански поток от Европа към Русия, за да могат да изракат зимата.

50+

5 пъти спадна нуждата от газ в Европа, руски газ иди наааахуй

И 10 пъти ще спадне като си закрият индустриите.

Мани индустриите, никой няма да раазбере или ще разбере ама късно. Важното е руския газ да се преебе.

Важно е ти да заработиш 20 цента...

Вече Няма нужда от Възраждане, тръбите за руска газ са раздробени, а връзката с Гърция от днес вече работи за пренос на Азерски газ по Балкански поток за Австрия.

Не е лошо да се поинтересуваш какъв процент от азерския газ е руски и каква час от тръбите, по които ще дойде също са на руснаците. Не виждам смисъл от овчия ти ентусиазъм :)

Азерите не нападнаха чужда държава. Стандарти сър.

Нападнаха Армения,ама в "лиШчето" не го пише...

Сега вече Европа ще разбере какво е да бъдеш като Латинска Америка, задният двор на САЩ!

Балкански поток ще кара газ от Азербаджан до Австриа, като гръмнат и Турски поток в Черно море

Дали ще посмеят американците да гръмнат Турски поток???? Съмнително... Турция ще излезе от НАТО и става лошо...

да се взривява и унищожава всичко руско, да се гонят и репресират рушняшките подчовеци, светът да започне всеобща война срещу раковия израстък на картата наречен русия, да се обяви награда за главата на всеки мъртъв руснак и да се раздаде ефективно лично оръжие на всеки европеец за защита от дивите руски орки

Сложи на прасето да яде и си лягай !!! Темата е много сложна за тебе...

Това е откровен фашизъм, но вие сте загришени повече за равенството между извратеняците В съседната ви статия Арнолд бил посетил концлагер. Да не се налага след време да публикувате, че КП бил посетил концлагера в Харманли

Европа няма нужда от руска газ

Германците мислят друго... Но такъв "енергиен капацитет" като тебе знае повече...

Америка също си изпълнява обещанията Путя! Въздушен поток 4

Посланието е ясно Путя газа излетя в тоалетната ти също си в въздуха! Миришеш на метан блатен газ!?

Какво е Америка!!!! Какво е долар Какво е армия Руски лигльовци

Какво е Америка,бе??? Ръждивият пояс 40 милиона американци на купони 10 милиона нови мигранти За капак-30 ТРИЛИОНА държавен дълг Честито !

Сега ще карат газ с канута от Африка... (защото американците казаха,че нямат "свободни капацитети...)

За Европа има само един начин да се спаси от кризата, но никой не знае какъв е той.

Войната е вече между САЩ и ЕВРОПА. Сащ не иска силна европа. Иска поредната колония, която да и робува Както казва Нюланд: ФАК ЕЮ

Ние вече сме единствените, които снабдяваме Европа с руски тръбен газ...

Слава Бойко. Като съсипа един проект поне завърши друг.

Санкциите са само за Газпром. За Росатом няма санкции

Затвориха ли вече руското посолство както обеща Митрофанова!

А,на тебе са ти подготвили чалмата...

След като взривиха толкова скъпи и важни газопровода за Европа, значи сме в реална война !!! Какво следва ???

Путин хвърля Кюфтета и кебапчета Срещу Хаймарси и Насамс Поживьом Увидим :)))))))

Войната е между Запада и Русия. Украйна я продадоха олигарсите за полигон.

Путин не трябваше да ги съжалява европейците. Трябваше да им спре газта още на първите санкции и да го транзитира към Китай и Индия и да ги остави да припяват на Америка.

Току-що гледах две интервюта отпреди години - едно с Бай Дън и и едно с Виктория Нюланд (нали се сещате, фак дъ ЕЮ). И двамата заявяваха на всеослушание, че ако Русия влвзе с танковете в Украйна, СП2 ще бъде спрян. Е, спря. Спря и СП1. А Европа? Фак дъ ЕЮ, разбира се.

Американците нямат нищо общо с тези взривове...

Свети ли бре.

Свети майка ти...

Швеция и Дания, казват, че в радиус 20 км. от мястото има осем бойни кораба на САЩ. Засекли са взривове. Преди три години има учение на НАТО за такова действие. Това е достатъчно и за дете да разбере какво се случва. Лека вечер.

Сега кой ще молят, ако може да ги поправи? Пак Путин.

Този път тотално се Европа се с Газпромраздели

Сега ще карат газ с канута от Африка... (защото американците казаха,че нямат "свободни капацитети...)

Говоря ви от опит Едно е да подписваш листя Друга е реалността Искам Е различно От мога Сигурен съм на 100 % Пак ще се осерете Неизбежно е Нямате армия

oт не "повредените" а взривените от САЩ тръбопроводи... От страх, че зимата германците ще си сменят мнението и ще вземат да доставят от потоците...

100+

ако Руснаците продължат, ще спрем Северен Поток." https://www.facebook.com/kreksofin/videos/1521302031674114

Осмото жуже искаше война и получи война.Сега реве за изгубените десетки милиарди в тръби,газ и пропуснати печалби. Като му гръмнат и източните тръби,Северна Корея ще го анексира и ще го научи да пасе трева и лишеи.

Ако не си забелязал ревът Германия и ЕС

Реват ,щото така изисква дипломацията. Да се готвят източните тръби.

Тъ пак !

И без това ги беше оставил на 20 процента! Мислиш ли че му пука за Европа?!

Осмото жуже каза ,че СП2 бил пълен на 100 при. И щели да го ползват сами. Използваха го. За два дни. 30 млд. Куб. М.

Ама те нали не искат руски газ. Санкции. Не го щат. Що реват тогава. Да се оправят. И ние барабар с тях.

Той не реве. Европа реве. Не искат руски газ, а се сърдят защо бил спрян... Е сега е спрян за дълго. Сложиха ви го. Така по съюзнически, приятелската... Оправяйте се. Лошия турски поток засега ни спасява. Защото не е диверсификация, когато имаш два доставчика и се откажеш от единия. Това е монопол на втория. И пак си прее.......

Я погледни как Фолкландските острови край Аржентина са станали част от Великобритания.... И още са. Стоварва се английската армия и под дулото гласуваш на референдум да си част от Англия. Нищо, че си на другия край на света, с друг език и култура . Значи за едни може, а за други не. Лицемери. Алчността да граби ще унищожи запада. Започват да се грабят един друг. Уж съюзници. Пародия.

Путин прави само глупости. От това в Русия настана тотален хаус. Войната в Украйна вече е на заден план

Голям хаос, чудят се как да отпразнуват присъединяването на част от бивша Украйна... хахахааа

Щом руските тролове казват, че САЩ са взривили потока, значи потокът е взривен от Русия.

...значи си американски трол... (тъп,като пазарджишки обущар...)

Русия взриви тези газопроводи за да ги извади от преговорите , те така или иначе не функционират и да покаже че миже да го направи и с останалите тоест има потенциал ище да разстрои европейската енергетика , това е хитър премерен ход зад който прозират крайните мерки и решителност . САщ така или иначе ше продадат каквото произведат и то с кораби а не с тръби , така че никой освен Русия която има хубавото алиби че няма защо и че тя е жертва не е наоравил тзи поредна диверсия Наред е и тактическото ядещрвно защото офанзивата на украинците щемпродължи и военно нещата са трагедия Въпроса е какъв ще в отговора на това и дали на света срещу поррдния йод на отчаяние на тотално загубилия разсъдъка си ръководител на Русия

Да бе, Русия обстрелва и собсвените си войски в АЕЦ Запорожие.

Много тъпа опорка.....

Дания и Швеция са виновни, че пускат свободно да се разхождат американците на тяхна територия. Швеция вече си видя файдата от членството им в НАТО. Оправиха ги.

путлера е виновен, бият му пазара и от яд не се стърпя

Газопроводи вече няма, но идиотите от Европейската Комисия приемат директиви за ограничаване на ползването на руски газ и за таван на цените му :) Гении! :))