Над 3 млрд. лева лоши кредити са вече в колекторските фирми

Колекторските фирми съдят хората за просрочия без дори засегнатите да разберат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АК 47 ВСЕГДА В ЦЕНЕ!

А да вземеш 2500 и да ти търсят 27 000лв

Значи някой не си плаща кредита, не се интерува какво става (сигурно се надява да го забравят) и след това реве, че не бил информиран. Познавам много тарикати дето преди време не си плащаха парното и дори се хвалеха с това.

Как банковия сектор е на печалба 1 млрд. а продава 3 млрд. лоши кредити. По закона в България нали лошите кредити се провизират за сметка на чистата печалбата? Одиторите пак ли ще са виновни или надзора.

чакаме да се сгромолясат баМММките, за да разберат, че ТАЗИ ИГРА НЯМА КАК повече да продължава! Кой е казал, че Живота трябва да стъпва "на лихва" и, че поантата на Живота е "печалбата" ?! няма такова нещо! след като 90, че даже и 95% от хората по света НЯМА ПЕЧАЛБА, нямат "ръст", а карат "от заплата до заплата" и не само, че не са умрели, ами си живеят, и деца отглеждат - значи МОЖЕ! А щом може за 95%, значи ТРЯБВА ДА МОЖЕ И ЗА ОСТАНАЛИТЕ 5% !! И ТВА Е НЕИЗБЕЖНО ...въпрос на време е да се случи!

1. Не взимайте кредити! Особено за глупости - нов телефон, кола, телевизор, почивка 2. Ако все пак вземете - върнете ги! 3. Ако не ги върнете - поне не ревете, че ви търсят! Ако на вас ви дължат пари и вие ще правите същото.

търсят повече от колкото са дали! е кой им е казал, че ще може да вземеш повече от колкото си дал?! той от къде да го вземе това "в повече"? лихвата трябва да бъде забранена, както е било до 16-и век в целият свят.

и ако няма лихва, защо някой да ти дава пари? Лихвата е възнаграждение за този който ти дава парите.

да не дават? едно време като нямаше лихви, па кво? да не бяхме умрели?

няколко съвета: 1) НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ не само даа плащате, но дори не сте длъжни да говорите с колеекторите ! 2) Роднините НЕ СА ДЛЪЖНИ да плащат кредитите на родствениците си !!! гнъсните твари които ще ви преследват и тормозят да връщате кредита НЕ МОГАТ да ви направят нищо !!! ПОВТАРЯМ: НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ нито да говорите с тях нито да им плащате - нека ви осъдят ако могат АКО ви заплашват с физическа саморазправа - ВЕДНАГА се обадете в полицията !!!

да бъдат осъдени, банките са щели да ги осъдят и да пуснат хрътката - чси за да отидат на колектор, значи това с много голяма степен на вероятност е несъбираемо и затова се продава с 85-90% отстъпка на "колектор" който си поема риска, плащайки 10-15% с идеята, че от тях, ще може да изкара някой лев отгоре. виж какво, отдавна е казано, че НЕ може да вземеш нещо, което го няма, нямало го е и няма да го има! Всичко друго са просто "плашила"

Кредитните "милионери" да го дуат...Не съм навит да им покривам загубите.

Осъдете ме без мое знание, пък после ходете се оплаквайте на арменския поп като намина да ви видя.

от "бизнеса" и "държавата" постоянно, всеки ден, че "няма" кой да ви работи и, че "няма" хора и нацията изчезвала. ами няма и да има! замислете се защо! отговора е в темата!

Матреала не може да си напише трите имена без грешка ли?

Имах случай с колекторска фирма преди години. За дълг към ТВ оператор. При положение, че ми бе изтекъл договора и си бях върнал устройството. Начислили ми 96 лв. И го продали на някакви калъфи от колекторска фирма. И започна едно ежедневно обаждане от един такъв страшен. Няма добър ден, няма добър вечер. Направо на малко име и кво става с парите бе? Писна ми да те чакам. Опитах се няколко пъти да му обясня като човек, че аз тия пари няма да ги дам, защото договорът ми е изтекъл, плащал съм си всички такси 2 години и си имам протокол за върнато устройство. И тоя не приема. Започна да дразни страшно много и най-накрая след като ме заплаши, че ще дойде в нас и ще изтръска парите направо си го поканих. Само му казах да е след 6 вечерта или през почивните дни. Че иначе ме няма в нас. И тоя дойде една събота преди обяд. Страшен късмет извади. Един тарлък с черно манто и черни очила. Много страшен направо се разтреперах от страх. Поканих го учтиво в кухнята, а там тъкмо преди това бях извадил пушката да я чистя. Тоя как влезна в кухнята не го видях с колко километра мина през вратата навън. От тогава ни звук ни стон вече повече от 5 години.

са ташак работа! нищо не може да ти направи практически ..."вървят" само при слаби психически и правно неграмотни хорица! всичко друго може да ги изрита по стълбите, че и на 112 да звънне!

Няма как тъпака да живее със стандарт на хирург, инженер, професор о т. н. Може ама на кррдит после друх ви е виновен. 2+2 не е равно на 5 запомнете го.

Някои банки се усетиха и направиха близки връзки с фирми за бързи кредити, като банката не даде, услужливо те насочват към бързото потапяне с "бързите кредите", а ако не можеш да върнеш там, идват колекторите (които също направиха фирми за бързи кредити) и с всевластните ЧСИ-та раздават "правосъдие". В белите държави поне се предвижда законово варианта длъжника да не меже да върне дълга, изпадайки в несъстоятелност. Само в мафиотската държава може да има законен лихварски бизнес чрез допълнителни такси да се стигне 50 % годишна лихва. Най-лесният начин да се отстранят тези кърлежи е да не се ползват услугите им и тотален игнор. При всяка мисъл за кредит, си напомняйте приказката "взимам клечка за зъби, връщам кубик дърва." Щото после е ясно, държавата няма да ви защити от нерационалните и нераумни грешки, които някои рискуват да правят, няма да ви даде правото да фалирате, вероятно някой от този доста печеливш бизнес храни някой на държавна хранилка да си е постарому.

АБСОЛЮТНА ДАВНОСТ е най-лесното и най-евтино решение! един чл. трябва само да се добави в закона... и край!

Скоро почват да горят ипотеките. Да му мислят всички тъпаци теглили кредити за купуване на надценени жилища. Тотален срив на имотите, качване на лихвите, фалити, рецесия и безработица ни чака.

Да купуваш 60 квадрата в Люлин за 120к+ лева е лудост! Купих 65 квадрата в Перник за 50к лева... Нека съм глупава....

как я караш, дишаш ли, вода имаш ли?

Значи всички псувахте кредитните милионери и ги виняхте и с основание. Сега станахте и вие кредитни хилядонери шото няма кой да ви даде милион и обърнахте палачинката. По какво се различавате от тях?!

Разликата е в количеството и мярката...

През 2008 г. Изтеглих 30 хиляди от Експрес банк без поръчител, върнах ги предсрочно. Днес искам 4 хиляди от същата банка, а тя ми отказа... Излиза, че банката няма интерес да дава пари, които ще се върнат предсрочно...

Банката има интерес от наказателни лихви, ЧСИ, такси, рефинансиране... Няма интерес от начетени и независими клиенти...

естествено, губи от неплатените лихви. Имаше ли някакви наказателни такси когато плати предсрочно?

Естествено, че няма. Когато си връщаш кредита ти унищожаваш създадените от тях пари и връщаш банката в изходна позиция с по-малко реализирана печалба от плануваното. Те искат да плащаш лихва колкото се може по-дълго. За какво да ти дават кредит, като утре ще им го върнеш, така няма никаква полза от теб. Това не ти е взаимноспомагателна каса.

Госпида коментатори... Първо разжерете финансовите политики после се изказвахте... Банките не отписват а продават.. Така че 3 млрд. Са ги взели от колектотите... А колекторите да си ги взимат как искат... После.. Кво сте се разревали че ви тормозят.. Ами плащайте си и няма да ви тормозят... Збачу акъо теглуте накяво и надясно крвдити нищо бе викате ама каъо тряжва д плащате после ревете че ви ъорнозят.. Ани не твгкете кредити бе тъпаци такива... Така че кой се прави на голямата работа с чъжди пари да се ебе в гъза....

Дълговете са продадени на 25% от дължимото... Но, длъжника ще плати 200% отгоре на колектор...

то ако е можело нещо да се плати, баЛМката е щяла да го даде на чси! щом е отишла на колектор - значи е пратически несъбираемо!

ни какви 3 милрд! "дългове" (кавичките не са случайни) за 3 млрд навярно са продадени на не повече от 10-20% от оценката, т.е. за не повече 300 до 600 млн. от нататък т.н. колектор /пълни идоити/ ако успеят от този пакет за 300-600 млн да го продада нещо за 400-700 млн ше направят едно 100 млн.! ама ... АКо! т.е. банката дефакто "отписва" от 3 млрд едно 2,3-2,6 млрд щото няма от де да ги вземе, т.е. това са несабъраеми пари, а значи тотална НЕкадърност на лихварите още при отпускането! ето така става УБИЙСТВОТО НА НАЦИЯТА !

Абе банките не са тука в играта. Тяхните кредити са обезпечени и процента на лошите е много малък. Тука са основно бързи кредити и сметки ток, вода, телекомуникации и стоки на лизинг. Банките не работят много с колекторски фирми, защото самите те си имат отдели за събиране на вземания. Демек си имат собствени колектордки фирми.

ама друг път!

Няма страшно - кораба потъва по план, вода ще има за всички!

вода нема ... действайте

и въздух нема

Това са новите рекетьори покровителствани от държавата. Кой им държи сметка на тия? Под думата ЛОСТОВЕ си крият пъкелните си схеми за тормаз на и така изтормозония човечец който не само по обективни причини е загазил. Ще има Видов ден!

А га теглихте кредитити не ривахте...

или им отпускаха?

Защо на мен никой не ми е отпускал? Защото не съм искал.

Когато банките еднострано си вдигат таксите по обслужване на сметки които незнайно защо не са закрити след 8 години по които няма движение, натрупват измислени задължения за хиляди без твое знание. Всичко се извършва на тъмно и след това ги дават на ТИЯ, ти на това теглене на кредит ли му казваш? А такива и други подобни колкото искаш. Всеки смуче като пиявица. Оставете задълженията.

в магазина ти продават или ти купуваш.

Мен защо не ме рекетират? А, май защото пестяби имам влог а не кредит...

то не се знае ... мое сичко да си имаш и ти без да го знаеш

три левчета и те сигурно са там.

амиииии , вУражавайте се срещу ;доброжелатели;

Едни ходеха на училище, други им се смееха и ходеха на купони. Едни следваха, а други работеха, за да са "Финансово Независими". Едни се реализираха и започнаха да изкарват прилични пари. Други се разреваха и зпочнаха да теглят кредити, за да не са по-долу. Сега рев. Училите са виновни, че са вдигнали летвата толкова високо!

лихвари ?! аз ви казах още на времето, че с такава, че лапате под вода! не може ти да пипеш НИЩО по договора, без АЗ да съм съгласен и да смяташ, че ше ти плащам до безкрай всичко което ти скимне! Духай сега!

политика

Ти ще духаш ама още не го разбираш!

да духам! ай на бас!

Га ядохте кифтета и какмари се качвахте по фейса от екзотични плажове. На ви сега кебапчета и кифтета

Точно липсата на закон за фалита на физ лица е една от причините за миграцията. Хората се махат зашото нямат шанс в България!

закон за фалит е лоша идея! Може много по-простичко и по-лесно - закон за АБСОЛЮТНА ДАВНОСТ на всякакви "задължения" след което - всичко приключва автоматично!

за фалит е скъпа, тежка поцедура за която длъжника даже може да няма пари. дакота авт. давност си тече от момента на последната вноска и с изцтичането и - туто-финито, който от където е!

Когато взимаш заем трябва и да се научиш че се връща! Лудите назимаха, надуха цените на имотите, коли, почивки после дрг ебвиновен. Айде малко по сериозно.

БРЦК

А тия дето безконтролно дават, не са ли виновни?

Ама що само мен ме глобявате гусин полицай ее го оня как е паркирал и той..... Тааабте като са давали има кой да им търси сметка. Ти гледай теб си.

Те са в друга рубрика, която също е безрадостна.

Когато се взимаха тези кредити условията бяха различни.Заплатите бяха различни,безработицата беше доста по-ниска,дребният бизнес се развиваше и работеше...После всичко се промени и не по вина на тези които са теглили кредитите...а точно на тези които сега ви брулят и свалят и кожата от гърба на хората.А те наистина нямат възможност да плащат тези задължения,въпроса е на оцеляване и в това да излязат от сивия сектор.

България е единствената държава в Европа без закон за фалит на физическо лице.Какво повече да ви кажа...

България е единствената страна в ЕС вечни длъжници и без процедури за абсолютна давност или обявяване на личен фалит....Явно бирника който сложи минус е по-запознат от мен.Изкажи се бре сульо...

Той не може да чете и осмисли написаното! Вие изисквате изказване в писмена форма.

Банките ще продължат да "чистят" лошите кредити, защото иначе няма да издържат на тестовете и няма да има евро у нас. А това, че немалка част от тези т.н. лоши кредити е трябвало отдавна да бъдат изписани, но от балансови съображения не са го направили, е друга тема.

Когато съдебната система не може да се справя с длъжниците е нормално да се намесят колекторски фирми. Българинът се научи да ползва без да плаща, да не изпълнява договори, а това се нарича КРАЖБА.

Аз пък съм останал с друго впечатление - само плащаме, без да се получава нищо насреща. Данъци плащаш. осигуровки плащаш - пък после я доживееш пенсия, я не. Като отидеш в болница, ако не си платиш, че те оставят на умреш на коридора (виждал съм го с очите си!), за данъците и предназначението им дори няма смисъл да говорим. Като излезнеш навън все едно си в Бейрут. Та така е, само се плаща, без да се дава нищо насреща.

Скъпите коли по улиците със дългове ли са взети? Няма логика такава бедна нация да кара скъпи коли.

С този небивал възход, с тази невероятна икономика и стандарт на живот в България, това е невъзможно!

Ама идеални са лихвите теглете по повече и после роби.

Един балон ще каже БУМ.

как изобщо бяха създадени тия колекторски фирми. Че това е регламентиран рекет без закон! Веднага да се ликвидират тия октоподи, които стават по-богати от банките!

Крайно време беше да се повдигне този въпрос. Това не можеше да продължава вечно!!!!

В белите страни има възможност за фалит на физическо лице, в България може да те осъдят за дългове без дори да знаеш...

На овчия народ не му дреме. Това на него не може да се случи.

Значи хората не били разбрали че не си погасяват заема към банката?

Да се забранят такива фирми. Това е както бяха мутрите-рекетиори в по друга форма.

Колекторските фирми съдят хората за просрочия без дори засегнатите да разберат. След това дългът нараства заради натрупаните съдебни разноски. Случаите буквално заливат съдилищата. ТУК ТОЧНИЯ ИЗРАЗ Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА.