Над 28,6 млн. лева са изхарчени незаконно от държавната и местната власт

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е проверила 232 обществени поръчки и 612 договора за последното тримесечие на 2022 г.

Обратно в новината

Коментари - Над 28,6 млн. лева са изхарчени незаконно от държавната и местната власт | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма а се оплаквате искахте демокрация е й ви демокрация 30 г тотално крадене че и държавата се включи накрая....

В доста общини са раздавани на служителите се като новогодишни бонуси скъпи мобилни телефони, таблети и други екстри. В не малко общини служители на ръководни постове работят на различни граждански договори хонорари. Едва ли има община в който близки и роднини на кметове, зам.кметове и секретари да не са включени в комисиите за търговете по обществените поръчки. Масова практика е в общините да се продава и купува имущество, сгради, земи и гори на безобразни цени. Във всички малки и средни общини, които отдавна са загубили статута си да бъдат такива се назначават служители и работници от други общини и селища на работа при условие че назначените трябва да се регистрират в общината за да гласуват под строй за местни и парламентарни избори. НЯКОЙ КОНТРОЛИРА ЛИ ГО ТОВА ? НЕ СЕ КОНТРОЛИРА ЗАЩОТО ОБЩИНИТЕ СА ИЗТОЧНИК ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ЗА ИЗБОРИ, А ТАКА СЪЩО ОСЪЩЕСТВЯВАТ НАТИСК ВЪРХУ НАСЕЛЕНИЕТО ПОД РАЗЛИЧНА ФОРМА НА ИКОНОМИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ.

Ми, дръпнете ги обратно в троен размер! Що се правите на перко Наумов.... Тъпунгери!

Отново някаква институция в случая АДФИ ни залива с цифри, виждаете ли колко много сме работили. Реално ефекта е никакъв, няма посочени виновни, няма осъдени, няма отнето имуество. Заблуждават ни , че наруенията/кражбите/ са извършени от някакви институции, но за всички е ясно че са извършени от хора с власт да харчат държавни пари. Да де, ама няма нито едно име.

Абсолютно! Ако стигнат въобще до съд ще се окаже че всичките тия "факти" не минават и за първи клас и ще има и обезщетения за наклеветените.......

Той и Доган "хидроинженерства" за милион евро, деца на политици купуват хотели и ТЕЦ-ове за милиони, съдии градят замъци, а ние се борим за ТЕЛК, да има линейки за децата, да поправят тротоара и пътя, че страната е като след война, да има място за детето в градината и като ни оберат да не получаваме само психо помощ от МВР. Ако реално нещо се заслучва в тази окрадена страна, то новината щеше да е за осъдените от миналогодишните нарушения, които излежават присъди и имуществото им, а не десятък от малкото доказано е конфискувано. Забележете, че никъде нарушенията не водят и до санкции, като например орязване на държавните субсидии. А и един прокурор, който играе тенис пристигайки с кола за 150 000 преди да замине за Доминикана. А тия клеветници на Запад отказват да ни приемат в Шенген, че сме били корумпирани.

Е това е резултата е детските градини и държавното обучение не ви ли харесва? Нали искате места в детските, и още ясли, даже направо като се раждат да се зачисляват на "професионална дойка"! Вие да може да произвеждате с крана и в мината! И да се развивате без да ви ограничават някакви си деца!

Само толкова .....

Да бе да… толкова малко.

Поне 28 милиарда са похарчените незаконно!

Няква шега ли е, значи за Хемус няма данни за злоупотреби, а днес десет дни от новата година имат доклад за последното тримесечие на старата 2022 как става това бе поръчковци, как бе.?

АДМИНА МИ БЛОКИРА АЙ ПИТО И СЕГА СИ ЕБА МАЙКАТА ! КАКВО ЩЕ ПРАВЯ НЕ ЗНАМ ! БОЙКО ЕБА МАЙКАТА НА ДЪРЖАВАТА С 200 ! БЕГАЙТЕ ОТ ТУКА КОЙ КАКТО МОЖЕ !

Какви са заплатите в АДФИ? А тези, последни 3 месеца на 22 г. са окрадени от гълъбарника, начело РЕЗИДЕНТА на Мутрафонова.

Вони на пандела, обаче в кацата са бъркали все наши ора, мамка му, да вземем да сключим обществен договор, кот било било и да обещаят че повече няма.

Държавата харчи годишно над 50 000 млн. лева. Около 15 000 млн се харчат за пенсии, 10 000 млн се харчат за здравеопазване. Останалите 25 000 млн за какво се харчат? От тези 25 000 млн, инспекцията е проверила само по-малко от 1 000 млн. как са изхарчени. И се оказва, че половината от тях са изхарчени незаконно. Ако държавата беше проверила как са изхарчени всички 50 000 млн. Вероятно щеше да установи, че половината т.е. 25 000 млн. са изхарчени незаконно. Ако беше проверила как са изхарчени другите 25 000 млн. Сигурно щеше да установи, че половината пенсии са незаслужено високи 1-да категория, че половината болни не са лекувани ...

Меси се разписа отново хахахахахах

Да ви кажа Истината за Белене - за Младите Хора . По Времето на СОЦА имаше една Институция - Държавни РЕВИЗОРИ - Държавен Финансов Надзор . След Ревизия винаги имаше Хора които бяха направили Кражби от Бюджета - данъци и осигуровки на Работниците . Имаше СЪД и Присъди - Обикновено Жените ги пращаха в Сливенския Затвор , Мъжете в Белене да хранят Прасета докато не се Издължат на Бюджета . След 1989 година всичките мъже и жени Крадци и Убийци станаха Национални Герой и Активни Борци срещу Социализма - Днес НОИ им Изплаща Тлъсти Пенсии - даже са Наследствени .

хайде да не се лъжем. такива опашати лъжи си казал, направо ме шокира. Но за щастие има доста информация какво къде е било

Пешо , трябва да знаеш Истината .

както и да се пишеш , дали История , География или Политика, явно Истината не ти е силна страна.

РАДЕВ ДА СИ ХОДИ.ТОЙ ГИ ДОКАРА ТЕЗИ КАЛПАЗАНИ.

Главният прокурор е на страната на МАФИЯТА.

Това са общ поръчки и пари които ББ ги раздаде преди да падне . Интересно как тролове на герб пишат че ПП са виновни като през техния мандат нямаше технологично време ра раздаване на пари. Все пак не мога да повярвам че хората които гласуват за ГЕРБ са прости колкото водача си.

това преди изчегъртването, по време на изчегъртването или след изчегъртването?

пише "за последните две години".............т.е. докато славните чегъртачи чегъртаха,явно са бъркали дълбоко и в кацата с държавния мед!Няма само да чагъртат, я!

колко е бюджета на АДФИ?

Що така ,бе. Нали тия бяха умни, красиви, честни и не знам какво още. ББ от близо две години не управлява. Управляват трапосерковците на Лайньо Радев. И те да дават обяснения за тези далавери

като са откраднати - само за "новата-стара" болница в Ямбол още толкова - 27 милки се "усвоиха" без краен резултат

десетки левове...

Те милиарди липсват тия хиляди открили 15 хиляди лева. Все пак е напредък. Изключителна точност до стотинка. Сега за кокошка нема прошка -първо действие! Че депутати и министри взимат 15-20 хилки е нормално,както е нормално бедни ,болни и стари хора да се молят на министри и депутати за един хляб и кофичка мляко.! А тъй ще влезем в Незнам кой союз даге и калинките даге!

Аз питам за ПАТОКА колко струва

Само да ви кажа , че има българи които не крадът и не лъжат . Това са истинските българи .

Точно така! Много малко останахме... Тежките времена карат хората да се се поддават на ниския морал... Лиспва интегритет! Ама ще ги превъзмогнем тия несгоди. Мангалите със схемите и крадените ресурси ще си получат заслуженото!

Обаче нито един от тях не е във администрацията.

Не вярвах ама се оказа истина - чегъртчиите били наистина много способни... в чегъртането на пари от хазната...

В затвора някой има ли или само статистики на кражбите ще гледаме? Давайте всичко на прокуратурата, да видим дали ще вкара някой в затвора?

Ето затова няма да се оправим!

Хъм...2022 не е година на Бойко и ГЕРБ. Кой ли е крадеца ? И въобще бил ли е ГЕРБ крадец ?

Що не си чешите топките в Джърмани, ами се правите на разбирачи??? А КОИ са в местната власт като не са сменяни в последните 2 години...

Тази статистика май е само за днес преди обяд :-D

1. Значи са поне 280 милиона и това са 'некадърни' кражби 2. Поне 2 800 милиона са изхарчени 'правомерно' но само към който заслужава и е 'абониран' за държавни поръчки - разбирай попада в разпределената баница Какво са 3 милиарда откраднати . . . . нали партиите не ядат асфалт

В дранголника заточват рязаните брадви.

Трепане и на държавната, и на местната власт, значи!!!

Т'ва за боцковите самолетчета на хартия или за Украйна? Щото много смешно ми звучи като сума, на фона на горните...

Те Боцковите са само в устата на Дамаджаната.Нещо доказано да има.Само приказки.А на 28 милиона за теб може да се джобни но за държавата са доста пари.

На дръвника и главите им до кръста в кофата!

виновните да се разстрелят

Ептен ще крадат!