Над 1,5 млн. българи нямат пари за храна, производители на яйца искат помощ от държавата

Причина за повишението на цените на продуктите е поскъпването на горивата и електроенергията

Обратно в новината

Коментари - Над 1,5 млн. българи нямат пари за храна, производители на яйца искат помощ от държавата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, най-накрая доживяхме да сме енергийно независими от Русия! Най-накрая! Толкова дълго се борихме и най-накрая доживяхме! Не знам обаче що така другите готини "добри" доставчици не ни дават суровините си на низки цени???!!! Как така цените стоките ни скачат заради енергоресурсите?!! Нали това беше целта, нали за това се борихме- да махнем Русия като доставчик, да дойтат по-добрите и да заживеем щастливо?! Що не се получава обаче, не разбирам... Ама аз съм прост оптимист! Все някога по-добрите ще се смилят и ще дадат малкото количества енергийни ресурси на България на низка цена за краткосрочни договори. Само не разбирам как при пазарна иконимика това би било възможно, ама нейсе, ние си имаме умни глави, които смело ни направляват към светлото капиталистическо бъдеще! Ура!

Не на Костя трябва да набутат чепа, а на такива цървули като тебе!

Вчера платих 120 лв. за ключар да ми отвори вратата, че резето се е счупило и ме заключи отвътре. Ключарслата услуга за един час работа е 50 евро!!! Ми, че то тук таван на цени и тарифи няма!?Че що да ходят из Европа, като тук "режат глави" и си определят цени каквито поискат?И в Европа за един час е около 12 евро!Пазар бе, хора! Не е спекула! И Путин е виновен цената на ключарския ремонт да достигне цената на вратата ми(китайска 180 лв.)!? Статията естествено не минава без билинджийска лъжа! Цената на яйцата не е поскъпнала с 30%, а със120%. - от 0,23 лв. на 0,50 лв. И адвокатскоте тарифи имат минимум, но максиму нямат!Тудно се пише закон за спекулата! Първо да оправим укрите. Пък после може и за прогресивен данък да се сетим!? Ха-ха! Да си бръкнат крадците в собствения джоб??!!

Това е дело на ПП ,а вие отново ги пратихте в парламента на второ място! Сега на следващите избори ги направете първи,та цените да хвръкнат още нагоре,или още им вярвате на лъжите?

Ех мама му стара че не ви се работи от сутрин до здрач и че не обръщате внимание на булките си пак Украйна и ПУТИН са виновни, а какво беше при Брежнев работа ,работа и....бане, ама тогава ...балото работеше и в мрак,киша,студ, жега ..... а ся кшо стана...

То това е целта. Бедни слуги на богатите германци, холандци, белгийци и т.н. Не им завиждам. Просто тези народи така са свикнали да богатеят - като ползват труда на други народи за собствена облага. Винаги е било така и никой да не си мечтае, че понеже България е в ЕС ще получаваме заплати като в Люксембург или в Германия. Ние сме поканени на масата на "богатите" европейци, за да им прислужваме и да обираме остатъците от чинийте им. Прекрасна природа, вода, плородна земя...Но не..вместо да използваме този потенциал, ние внасяме полски домати и краставици?! Пустеещи земи-"златни мини" стоят.... Внасяме замразено месо от Испания, картофи от Франция....Пуууу, егати и народа сме!!!!

Очаквам много хора да гласуват ,за да изгоним боклуците,които ни управляват.

Давайте на Украйна , тъкмо ще намалеете като бройка в последствие

Към м.октомври съвкупната финансова помощ на "запада" за Окрайна е 126 милиарда долара! Защо не ги дадохте тия пари за хората да живеят по добре бе, да иба вашта мама идиотска, ами ги дадохте на идиоти да се бият с Русия!

Чаай сиа, то тва новина ли е? Да не би преди да са имали пари за храна? Чудно ми е тиквите и ПаПуците как с тая уста, дето хляб ядат с нея, обясняват, че 850 лева са ок за заплата...КАК?! АМА ТО БАНИЦАТА нали дето дава - те тоа е луд, щото ядячи винаги ще има. Идват избори, гласувайте за папурите и тиквите, възходящите и тез дет навремето беше тяхно времето... За ВЪЗРАЖДАНЕ да гласуват само българите... Бог да пази България!

В добитък. Хиляди текезесарски сгради стоят празни и се рушат. И безкрайни чисти пасища. И много необразован младежи, които освен за пастири за друго не стават.

Патриот е — душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек — що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква затуй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек — що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, и вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек — що да прави? изяда си и месата. Христо Ботев

Патреоте , Христо Ботев е описал много точно всичко. Истината е една до ден днешен.

Гони 40лв,защото няма кой да пасе овцете и кравите. Пасищата пустеят. Голяма част от младежите нито учат нито работят.

Защо да работят ? Тролят по форумите,Сорос им плаща-всичко е ОК...

Българите отдавна не са в бг, там са само малко пенсионери.. Покрай Анадола няма живот, анадолщина...

Оказа се не по джоба на 1/3 от хората.

Те са тук точно за да грабят от глупавите българи.

Така е ,но нашият тъй наречен елит се е втурнал да спасява "големия" българин Х.Грозев,а останалите да духат супата.

Елита ни по скоро се опитва да го открие и да го освитка да се докара пред Москва. Все пак българския президент Митрафонова разхожда като кученце. Говорим за държава с президент посочен от Решетнинов публично унизен от КГБ полковник.

Аз не съм се изнесъл от България защото не мога да си купя храна. Не съм бягал от България, избягах от българите.

Ма от себе си трудно да избягаш.

тази новина на дир.бг ще влезе ли в архива като най коментирана или има и други повече такива? Много е забавно тук. Още веднъж се убеждавам,че за българина най важно е папането :) после всичко друго.

Явно си нов

Нищо не е важно докато не го загубиш.

Можем без хляб,но без вас, можем без газ,но без вас, можем без нефт,но без вас.

Храната във Франция е два пъти по-евтина от храната в България. Минимална заплата 1500 евро чисто ,в България 350 евро преди данъците. България е кенефа на Европа

Алеко, щастливецо. Ние сме си добре със стандарта на Русия.

Пак Русия, гледай България и работи а не само пред телефона, затова яйцата 50ст,ще станат и левче и ти като Зеленски само искаш без да работиш. Мама ви.........

Какво общо има Русия,бе дженди? Нали има "съюзници" от НАТО,САЩ,Е С -защо не помагат ?

Сигурно знаеш, че във Франция няма минимална заплата, а SMIC, който е 1600€ БРУТО. Колко плащаш за “студио” от 8 м2? 800€, а?

Целият свят се управлява и контролира от шепа умопобъркани ляво либерални престъпници, наричани още комунисти сатанисти, масони,марксисти комунисти и зионисти.Наричайте ги както щете те са едно и също нещо.Винаги са били и ще бъдат мръсна сволач, пищяща при всяко споменаване на думата евреи, въпреки,че те самите никога не са били евреи и нямат нищо общо с евреите, четящи Тора вътре в Синагогата.Тази комунистическо престъпна сган се крие зад булото на антисемитизма. Тя е ляво-либерална по природа,съставена от международни престъпници комунисти и на всички нива трови и руши обществата и държавите отвътре.Като термитник, прояждат до основи всичко.Където стъпят след тях трева не никне и морала, изкуството, фирмите,бизнеса,икономиките обществата законите и всичко загниват и рухват. Именно престъпниците комунисти са изобретателите и създатели на корупцията, бюрокрацията,мафията,педерастията чак до плана за Велик Рестарт те стоят и зад разрухата на Европа и Америка.Те предизвикват умишлено инфлациия, кризи с мигранти, войни и погроми и унищожение по света. За тази Сатанинска престъпна група от боклукчии КОМУНИСТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ и безродници за тях няма нищо свято в света и никога не е имало.

Анке, Анке... За теб явно само думата комунист е мръсна дума, а ти си от другите, дето не им занеш името... Ами не, не са комунисти, демократи ни управляват сега...

На частник не трябва Държавата да помага финансово.

Трябва само да го щави дикато бюрократите си помпат заплатите, а бизнеса фалира. После нали знаеш от къде пари, ами от по-високи данъци, как откъде.

Като вдигнаха цените на горивата,всичко се вдигна.. Когато намалиха цените на горивата нещо поевтиня ли..? НЕ!

В най- бедния град ,Видин, помощния персонал на гимназията е с 1000 лв бонус, полицаи с 1500 лв.Нека бъдем по- смирени.

С данъците на бизнеса голяма част от които предстои да не издържи на инфлационния натиск.

Управляваха едни "корумпирани" и строяха, нямаше глад, България просперираща, не смееха арабески да припарят до телената ограда, камо ли да я прескачат. Газта ,о чудо,поевтиняваше,а Газпром връщаше пари на България. Но дойде "what you want questions interview or what?"

в бг с под 200 лева надник на ден човек се чувства беден

Видяхте ли какъв венец положих с Карадяъто на паметника на терористите.

Още , още кюлчета и пачки,но чекмеджето не било на Баце,а на "промяната" и юмручето. Възраждане ще ви дооправи,а Гнома и Буратино ще ви пръцкат в ушите.

Да мрат пустите българи, които плащат данъците си тук. Тъкмо 1,5 млн. ще пукнат, че да освободят място на украинските ни братя и сестри, на които им пускаме помощ за 1/2 млрд. лв., настаняваме по хотели и министерски бази, храним, че и пари им даваме. Българи, абе да мрат, бе. Да останат само украинци, политици, мутри и чалгари. Що не ви .... майката и скапаняците в Парламента, МС и другите т.нар. институции.

Ще сте гладни,докато избирате такива като Радев,Кирчо,Кокорчо,Буратино и Гнома,така ще е. Вече две цели годинки.

След 12 години пълен разпад при Баце.

В сравнвние с последните 2 години, при баце си беше разцвет.

Ами Боко къде го пропусна?

Още ли подарява кюлчета на Борисов? И държавата трябва да го субсидира затова?

Още,Иване,още пиле червеникаво.

Обявена е награда от 100евро, за този, който си набута чепа в гъза на Костя Копейкин. Колкото повече бъде ебан варненския мангал, толкова по-бързо ще се промени от руски педераст в истински еврогей. Много хора могат да вземат по 100 евро и да се нахранят

Докъде стигна тролската простащина! Косвено да публикуват мечтите си за противоестествени актове, като приписват собствените си желания на други индивиди и тайно да им завиждат след това.

Не на Костя трябва да набутат чепа, а на такива цървули като тебе!

Хайде сега да мислим и за нашите бедни сънародници.За тях няма All inclusive в хотелите на държавна издръжка.Това сме ние като народ който се управлява от продажни подлоги.

Карай да върви,нали сте евроатлантици и помагате на фашистка Украйна. Що ревете?

и улрайнците били фашисти…?!?!? Тва все едно Германия като нападна Полша и да наречеш поляците фашисти хахахахахаха Е тва путинофилите сте големи изроди обаче

Щастливец съм аз, мама и тати ми оставиха апартамент в София - етаж от къща в Лозенец и къща в малък и тих провинциален град. Сега само харча и потребявам, защото нямам никакви разходи за жилище! Заплата от 5500 лева в IT сектора получавам и ми е широко около врата. Затова въобще не ме интересува, колко и как поскъпват храните, те са малка част от моите разходи.

Батман… ;)

Алеко,ти ли си бе, щастливецо. Аз те мислех за умрял.

До като не дойде някои Честен,кадърен,неподкупен човек със характер и усърден в това което върши и не реорганизира Държавата по нов начин и не смени и не постави на всички раковидни нива кадърни,способни,неподкупни и честни хора нищо добро. Е чака Българския Народ. Ще затъваме все повече заради сляпото следване на политиката определена незнайно къде и водеща към ,глад,нищета,разруха неграмотност,робство и смърт. И то благодарение на така наречената Политическа Гмеж и Елит,съставен основно от сребролюбци,крадци,мошеници,некадърници и откровен и боклуци.

Веднага ще му измислят и на него накакви мръсни ризи…ПОВТАРЯМ…измислят.

СЕМ, вместо да си мечтаеш за някой хубавец,който да ти бърка под полата,а ти да държиш парапета, натисни бутончето за единствената партия,която нещо направи за тази държава да стане малко по-цивилизована и да спре да си мечтае за принца,който ще я "оправи".

ИЗНАСЯЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!! Отивайте в Европа да си живеете нормално живота. Е да в началото ще ви е зорно понеже няма да живеете на хубаво място но с времето всичко се нормализира…и ще си имате пари за всичко нормално. Бенза тука в Нидерландия е около 1.70/л

Където искате.Няма да ни липсвате.

Пишман националистчето се засегна

Не ме съветвай къде да се изнасям. Акълът ми е доста повече от твоя. Ти вземи самолета за Москва да целунеш Путя. Ох,забравих,то за там и самолети не летят.

Колко да е нормално.Трето качество след местните и черните.Преди 20г един кроасан в закусвалня беше 3евро.Ти живей нормално ,ние не щем

Миналата седмица бях на село. Канализация няма, вони на кенефи по двора, у бакалията пак олиото 6 лв. а захарта 3 лв. Оставих железната вила у гюбрето и отидох у кръчмето да се надрънкам.

Прокопиев,работиш ли, работи, богатей, черви бузки и трупай червени точки. Победа будет за нами. Питай другаря пРезидент.

Това е резултат от некадърни политици в България последните 20 години

Бе,идиоте,който се подмокря като чуе за льотчика и шарлатанчето ми и скача от радост,че в Киев няма ток, а руска ракета е разрушила последната кооперация в Харков.

Сега вече може да се качиш на Бузлуджа и да те целуне ругарката Корни, а ти да я пляснеш по "импекса" и да я попиташ добре ли е синът й в американската банкова администрация.

Няма да е целуна не е мой тип. Харесвам умните,културни,висообразовани ,мили ,възпитани жени, винаги съм бил в обществото на такива жени и винаги съм бил правилно разбиран. Когато съм бил млад съм целувал ,сега съм възрастен и го давам лежерно,но съпругата си ще целуна .Но ,ако Ви се целува ,не Ви спирам

Целуни съпругата си и от мен. Може да се сети от кого. Но си залепи ченето да не ти падне.

Я пак прочетете заглавието!!! Може нещо да ви просветне.

Не трябва да яде. Народна мъдрост.

Колко от тези 1.5 милиона гладни българи биха отишли в русия/куба/венецуела? Как мислиш?

Всички, ако там им бъде осигурена онази сигурност, която беше при социализма. Просто засега нещо ги задържа тук: Къща, роднини, работа, деца, нежелания да учат чужд език и естествен страх от неизвестното...

миналата седмица бех у каптора Софеа. Леле майко по грозен и сбъркан град пълен отгоре на всичко с отрепки не бех виждал, а съм бил почти навсекъде в света. Грозотия...дърти схлупени къщички до нови стиропорени блокове тесни улици пълни с бангии, мани мани и селяните се избиват да се нагъчкат у тва гето

типичен изказ нa много комплексиран селянин. Иначе аз също смятам , че града беше унищожен след премахването на софийското жителство и окупацията му от прости селяни без грам култура и възпитание.

…. аз съм роден в София но не понасям да живея там. Предпочитам Пловдив или Варна

Когато дойдох в София,за да следвам, тазбрах,че торбата с боклука може и от балкона да се хвърля.Година 1985.Толкова за софиянци.

А бе живей си на село в кочината и престани да плюеш София. Пореден възражденски дебил.

За повечето българи.В същото това време депутатите се размотават:не съставят правителство и не си тръгват. Президента ни управлява 2 години и нищо не върви. ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ-В СОФИЯ И ПРОВИНЦИЯТА,КОЙ КЪДЕТО МУ Е УДОБНО . КОГАТО НИ ВИДЯТ КОЛКО СМЕ МНОГО И СЕ ПЛАШАТ- И НАШИТЕ И ТЕЗИ В БРЮКСЕЛ.

САМО ЗА ЕВРОГЕЙСКИ,ДЕМОКРАТИЧНИ ,НЕОЛИБЕРАЛИСТИ:::::"""""При социализма: До към края на 1960-те покупко-продажба на недвижимо имущество е свободна. През периода 1955 - 1960 г. тристаен, тухлен апартамент, ново строителство в София, в централни райони, се продавал за около 5000 лева. През периода 1968-1970 год. една гарсониера в София се продава за около 5000 лева. Средна заплата през този период - около 150 лев./месец. Цена на едностаен апартамент през 1988 год. - 10 000 лева. Цена на тристаен апартамент - 20 000 лева. Алтернатива за сдобиване с жилище без чакане на опашка съществувала и при социализма, но на пазарни цени, без дотации от държавата: Цена на едностаен апартамент - 10 000 US$ (40 000 лева по черен курс, т.е. конвертируем курс на долара). През време на социализма в България, сам човек или семейство имат право да притежават един апартамент до 120 кв.м. в окръжен град и една вила. При демокрацията: Не съществуват ограничения относно брой и размер на притежаваните жилища.""" Единият от апартаментите ни в ж.к."Яворов" /тогава ж.к."Ленин"/ ,през 60-те години струва тогавашни пари 6500лв-площ 105м2,таван .10м2,мазе-10,5м2,на съпругата ми апартамента в ж.к."Изток " със съвсем по-малка площ почти същата цена, апартамента ни "Гео Милев " през 2010 -120 000Е площ-90м2

И като лъжеш вярваш ли си????? По времето на народна република българия нямаше свободна продажба на жилища. Колкото и хиляди лъже да изпишеш, колкото и фалшиви плюсчета да си сложиш няма да постигнеш нищо. А пък предател като тебе дето се скъсва на води руска пропаган да си тука и да ми обяснява кое как е-я по-добре излизай на площада с портрета на любимия си путин.

Какво значи нямаше свободна продажба. Моят апартамент го купи баща ми, в Младост 1 (тогава още се строеше комплекса) за 7800лв. Сега се води двустаен, а тогава едностаен (стая, хол, кухня, баня с тоалетна и два балкона). Да, панелен. От първите. И досега е обитаем. И гледам цената на такъв е около 80 000 евра и нагоре. Да не мислиш, че ги даваха от ОФе-то. Нещастник. Като лъжеш за миналото ни, поне малко се образовай, та да не се излагаш.

Дотук какво разбрахме от психясалите копейкаджии? София било гето със стари автомобили, Монтана била рай с нови москвичи. Русофилските проститутки много искали да идат в Куба вместо да гладуват в България ама нямали желание.

България е държава от третия свят Първа по смъртност

Границите са отворени. На който не му харесва - Свят широк. Не е концлагер като НРБ.

софията е нещо средно между конц. лагер, лудница и сметище. където вместо газови камери се изпозлват западни хранителни вериги с битоваа химия за ядене и вместо камиони-душев-губки се иззлват стари западни таралясници!

Ми добре. Стой си в Монтана. Какъв е проблемът? Някой те вика в Согия, а ти се дърпаш ли?

Вашите коли в северозапада как са? Москвича върви ли?

типичен изказ нa много комплексиран селянин. Иначе аз също смятам , че града беше унищожен след премахването на софийското жителство и окупацията му от прости селяни без грам култура и възпитание.

За хлапенцето от младежкото бсп дето по принцип води платена руска папаганда и много обича да си блъска плюсчетата. Много хубаво си описал производството на стоки в България, по времето на комунизма ама незнайно защо си пропуснал да посочиш къде по-точно ги е имало тия стоки и лекенце? Щото за вас партийците може и да ги имало ама за нас останалите българи за тия неща само слушахме или можехме случайно да си намерим един-два пъти в годината ако имаме връзки. Пропуснал си разбира се как седяхме на опашка за елементарни стоки като олио захар. Гледам пропуснал си за съвременното крепостничество заимствано от съветския съюз наречено жителство. Гледам пропуснал си хилядите пребити в полицейските управления заради изпусната думичка срещу партията или защото са пречи ли на доносници като тебе. Но пък дай да си говорим с документи става ли? В архивите на бкп подробно са описани двата фалита на българия и приближаващия се трети фалит. Къде да намеря документите за прекрасно развиващата се икономически държава? В архивите на бкп са описани милионите дава ни всяка година на заводи и предприятия за да си покрият загубите. Къде да намеря документите за огромните печалби на заводите и предприятията в великата ти комунистическа България? А пък най-интересното е защо жалки предатели като тебе, дето иначе се скъсват да водят руска пропаганда и много искат да си живеят по времето на комунизма и управлявани от несменяем диктатор-не заминаха след 89-та за любимата си и толкова обожавана от тях русия???? Като искаш да си живееш при партийна диктатура-кефти корея кеф ти русия кеф ти беларус. Ама не искаш нали. Жалки сте с тези смешни опити за пропаганда-никой не ви иска нито социализма нито комунизма другарю пропагандатор. Между другото я кажи какво щеше да стане с тебе жалко същество, ако по времето на комунизма си беше позволил да изпишеш подобен ферман във възхвала на царство България?

И тоалетна хартия нямаше ,ама пък Работническо дело вършеше работа!