На кого му е притрябвало кариерно ориентиране?

Има ли пряк път към успеха и удовлетворението в кариерата? Какво прави за вас кариерното ориентиране и защо да попълните тест никога не е достатъчно?

Обратно в новината

Коментари - На кого му е притрябвало кариерно ориентиране? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всички които са пред избор на кариерно развитие, бих препоръчал да следват каквото им е на сърце, ако имат идеи и мислят, че имат перспектива да работят на тях. А не да следват болните амбиции на родителите си, те най-често своя живот не са оправили, но пък искат да оправят този на децата си, ако все пак им следвате съветите, има вероятност да успеете, но е по-вероятно да сте просто още един посредствен работник или хамалин.

Напускайте училище и не си губете времето, казвам ви го от опит ...я си вижте и идолите Роналдо на 14 г напуска училище, най- богата от малките сестри Кардашян официално напуска училище в един от епизодите на шоуто межди 2011 и 2013...гледайте го има го тоя епизод в нета сигурно

Тези двамата посочени много добре са се ориентирали, кариерно. Но не всички са футболисчета и красавици

Според мен човек трябва да следва каквото му е в сърцето и да обича това което работи така ня, тъпо е родителите да ти избират какво да учиш или работиш примерно. Още по-тъпо звучи израза: "Работя по специалността си".

Много знаят на 16 години кво ще им приятно да работят а и колко от тия работи съществат в българската икономика....според обявените в тука в статия в дира работни места в България са все за продавачки и строителна работници тип кофражисти...в.на Бойко " икономиката", може да има и за рекетьори и крадци в гроб още свободни места, ама за друго да не си губят живота да учат

По-добре от самото дете никой друг не може да знае кое му се отдава най-много, нито родителите, нито бабите и дядовците. Около мен има и е имало хора които са в IT само защото някой от родителите им е настоявал да учат такова, защото видиш ли заплатите им били големи, но просто не им се отдава това и са просто статисти на минимална заплата. Също имах един съкваартирант, историята му беше в сърцето, майка му е казала "щом знаеш история значи ще учиш право", е адвокат не стана, нито нотариус или юрист като цяло, а е посредствен редактор в провинциален вестник.

Казваш по-добре родителите му да кажат какво да учи, след това да мъчи само себе си и тези около него.

Най-сигурния път за кариера си остава през дивана. Непосредствено след рухването на комунизма можеше и с бандитски средства, но днес големите акули са заели всички ниши и зорко си пазят територията. Също така разполагат с най-добрите бандити, за да те парират. Друга възможност е чрез политиката на и там всичко е фрагментирано. Доказателство - смениха Московски и предложиха приятеля на Бъчварова. Наложи се, да си оттегли кандидатурата и предложиха приятелят на дъщеря и.

Всъщност кариерата е пътуване с много неизвестни. В бъдеще ще стават все повече. Според мен е важно човек да се насочи там, където го тегли сърцето. С времето нещата ще се изяснят! Освен това една позиция и една сфера не са до живот. В днешно време способността да учиш е по-важна от това да работиш 30 години в една компания. Всъщност, работенето в една компания се счита за огромен минус в днесшно време! Бъдещото принадлежи на хората, които могат да учат, развиват и са гъвкави. Всичко останало е алабалистика. Или пък реклама на нечии бизнес модели!

Всъщност, работенето в една компания се счита за огромен минус в днесшно време! Кой го казва това ????? Помисли - кой работодател ще се довери на служител, който само месли къде ще му бъде следващото работно място ? - как служителя може да се стреми към разтеж в йерархията на фирмата, като за него работата в тази фирма е временна? - на какво основание служителя ще претендира за по-високо заплащане, когато не се е доказал в работата си ? и т.н. и т.н. Така, че не ползвай клишета , а поразсъждавай логино., Не ми се вярва, ако си работодател да стимулираш такова поведение на пеперутките-служители. КАПИШ?

Всъщност, налага се точно ти да мислиш! Никак не са клишета! Едно от нещата, които хората с ограничено виждане не могат да разберат е че трупането на опит в една компания не е никакво трупане на опит! Един консултант е ного по-високо платен сравнено с един редови служител. Факт е, че има тенденция (в белите страни, не в БГ) да се намалява броят на редовите служители и да се увеличава броят на консултатните. И пак там в белите страни консултатнта е изключително високо заплатен. И не го казвам щот така съм чула, а защото съм консултант в Западна страна! Сега дали ти стана малко по-ясно? Не се притеснявай и за това ще узреете в БГ! Е вярно ще минат поне 20 години, но си е нищо в сравнение с манталитета на българина, който не е претърпял промяна през последните 30 години!

До анонимния, относно консултантите: Очевидно не си разбрал - днес се дават огромни средства за консултантски услуги. Никой никого обаче за нищо не консултира. Просто се намалява печалбата, а консултантите са доверени лица. Например нашите ЕРП-та плащат за консултантски услуги на фирмите-майки в чужбина огромни средства. И си намаляват печалбата тука, съответно вноската в бюджета.

Тотални глупости! Дори не си струва да се коментира. Направи си труда и прочети пак!

Не скъпа, консултантите не са по-високо платени от редовите служители. На запад предпочитат да ги назначават докато изпълнят даден проект и после - къш от тука. Фирмата не им плаща бенефити като медицински застраховки и пенсионни осигуровки - те може да идват от консултанската фирма към която се водят но не и от истинката компания.

Пак рекламна статия, прикрита като истинска история. Дир, вие наясно ли сте, че всички материали, за които сте получили заплащане трябва ясно да са означени като такива?

Роби, овце и тук-там някой Дон Кихот

За съжаление, така добре го каза... :(

Карирана визия и план няма. Поне за хората който имат само уменията си. Твърде много са неизвестни те: конюнктура, личен живот, късмет, и много други. Човек трябва да избере индустрията в която ще работи. Трудно е да скача от индустрия в индустрия. Да речем ако си инженер, няма как да станеш, личен лекар, на по-късен етап в кариерата си. Всичко друго е пълна глупост. Аз като бях в училище си мислих, че ще стана фермер. После станах инженер . В университета не съм мислил какво ще работя. Знаех че компютрите и чуждите езици ще ми дадат конкурентно предимство. Така се и оказа. За сегашното поколение, според мен е много важно, да имат представа от програмиране, Биг дата, инженерство, всеки както го разбира. Почти всички работници по заводите до 10-20 ще изчезнат, цялото селско стопанство ще се автоматизира, колите ще се движат без шофьор. Много хора ще останат извън борда. Гледайте да не сте от тях. Между другото вече се усеща в България какво е това, половината от популацията да е извън борда. Това ще стане и в развитите страни.

Заврете си вашите бг Дейта в гъза, тъпаци прости

Горките млади хора в България. ..кво кариерно развитие, кви 5 лева, ако това момче не е разбрало за 18 година по вида на възрастните хора в България с по 40 години трудов стаж и умрели от глад без лекарства и без отопление, ако не е разбрало от сметката си за 120 лв на топлофикация а за изключеното и си парно, от вида на бъркащите по кофите българи, емигриращите безработни, по обявените уж" 10 000" (а сигурно от опит може да разбере че всъщност са 10) работни места за продавачки в молове и кофражисти....то този млад човек някакво сериозно умствено изоставане и никакво кариерно развитие не го чака...

Ако обвиняваш топлофикация за всички проблеми, си доста заблуден! Истината е, че младите са тези, които трябва да се развиват и борят, за да може ситуацията да се подобри! Силата е в нас, а не в обвиняването на институции, дружества и т.н. Но така е по-лесно, нали?

То на неудачника все другите са му виновни за скапания живот, все другите трябва да му осигуряват работа и добра заплата. Свърши се тая със социализма от вкъщи с ритници да те изкарват и да те водят на работа.