На дъното сме в ЕС по иновативни предприятия

Държавата увеличава парите за развитие на този сектор, но засега резултатите не са добри

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има обективни причини да сме на дъното и дори българите с идеи да предпочитат да емигрират, за да ги реализират другаде. Те са свързани с лошото управление от всички партии до сега. Те избират да контролират всичко с наши хора пред това да насърчават развитието и най – успешните българи. Не на последно място, в Бг конкуренцията е мръсна дума. Как да има развитие?

Ей, тая държава можеше да цъфти и върже без много усилие, ама случихме на много глупави и алчни водачи! Всичко си имаме и нека кажем само за златото, дето буквално го подаряваме заради глупостта и алчния задник на някойси !

Глупости, мианалата година показаха по телевизията най- новите устройства, с които за 30 секунди се разбива защитата на най-новите и модерни автомобили и след 30 секунди колата сменя собственика си. Това не е ли иновативна инациатива?

Фалшива новина. Във всяка къща имаме стена за катерене.

Колко от сегашните журналисти и баджак-журналистки знаят, че сме произвеждали роботи...?

Нищо ново. Българите може и да си вярват, че са едни от най-умните в света, но иначе са си тъп народ.

Е как ще са добри резултатите,като сегашните работодатели цялата печалба от предприятията я влагат в луксозни коли,яхти,хотели,вили,палати,луксозно обзавеждане,апартаменти в София и чужбина,екзотични почивки,вечери по ресторанти,охолен живот,уреждат си децата до 9-то коляно да са милионери и пари за иновация и персонал няма и няма!!!! Пари за машини само ако се доберат до някой еврофонд,иначе изобщо и не помислят за такива неща!!!! Затова и няма как да върви бизнеса в България,затова няма работна ръка,защото всичко се похарчва за лични облаги,но не и за заплати и машини! Хората бягат в чужбина от алчността на българските работодатели!!!!! В някой предприятия собствениците са милионери,а машините, с които работят работниците във фирмите им са от 60-те години на 20 век,а същите тези собственици искат продукция със същото качество и количество,като на западните фирми,което няма как да стане с допотопната им техника,но уви,карат работниците да работят по 12 - 14 часа на ден,като роби,всяка събота и понякога неделя,за да влязат в непосилните норми,а те вместо да влагат изкараната печалба в машини и иновация,те я влагат във собствени облаги или трупат в банките! Е няма,как да се оправи държавата с такива работодатели!!!!

Така е тука опираме до манталитета на българина ако този манталитет за лично облагодетелстване на всяка цена не се промени до тогава ще сме по дъната на всички класации в ЕС и инвеститорите ще подминават България, така както се заформя Сърбия която НЕ Е член на ЕС вече ни изпреварва с чуждите инвестиции!!!! Срам за българските управници!!!

Така е, но не изцяло. Пропускаш факта, че работодателите дори не знаят какво е иновации. Същото е и с 90% от кметовете, депутатите, политиците. Та нали работодателите са подставени лица - шофьорите на неграмотни министри, кметове, шефове на агенции, на председатели на общински съвети. какви иновации, какви технологии. Те най-много харесват да им дадат обществена поръчка за тротоари с бордюри защото тези строежи най-малко падали...

От къде пари за иновации като парите се изяждат от горе на долу по пирамидата то и печеливши предприятия не инвестират в машини последно поколение поради факта че работната ръка е евтина в България.

След 10 години ЕНП-Герб.

М да ма има банани. България преди 1989 имаше униклани предприятия. Само ИТ индустрията тогава беше малко след САЩ и Япония.... (да конкурирахме се с тях) Да не говорим за други отрасли. Бяхме на 27 място в света по идустриално равитие в света Ама нямаше банани и евроталанизъм. Сега има

ние не сме ли на дъното по всички критерии на развитие, не само това? Юнашките крясъци "ура", които се дочуват от властимащите, са толкова фалшиви, че те самите не си вярват на лозунгите за успехи и прогрес...

На първо място в СВЕТА сме, обаче, по смъртност!

Абе то има ли предприятия въобще!?!

Има кадърни фирми, но кръга от крадци в бизнеса и парламента ги гонят. Яжте ми сега хуя кретени.

При нас иновациите са за кражби!

Защо бе баце Фолксваген ще строи завод в Сърбия, а не в България? Кой от твоя отбор юнаци има огромната глупост да им предлага Кремиковци, като терен за завода? Ама вие найстина сте крадци и за нищо не ставате!

Спокойно, ние държим приоритетно на асфалта и апартамента, там сме първенци, както казват русинци, докато Руси не стане нещо като Лас Вегас, зона за отдих и туризъм, индустрия няма да има.

Бахти тъпия comment!

Какво ли ми е наред, че и мъ*ите ми да са отпред?!

Анализ на НСИ, няма що!

по всичко добро сме на дъното ,но дса ни видиш в дивотиите..там държим всишчки челни позиции! РАвни немаме дори сред диваци като украинци и макета!