МВФ призова правителствата да помагат на уязвимите групи, а не на всички

Така на държавите ще им излезе по-евтино, вместо да поддържат изкуствено ниски цени за всички, независимо от платежоспособността им, анализира Фондът

Обратно в новината

Коментари - МВФ призова правителствата да помагат на уязвимите групи, а не на всички | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уязвимите групи са лакмуса, който показва, че нещо тотално не е наред. И когато ножа за тях опре до кокала би трябвало да последва революция. Тогава правителствата взимат от средната класа за да запушат дупките по-надолу и така като скачени съдове средната класа постепенно изчезва и се снижава до изкуствено поддържаните маргинали. Баровците естествено намират хиляда вратички и схеми да не бъдат засегнати.

Но не чрез пенсионната система, а чрез социални плащания. Пенсиите трябва да са в съответствие с приноса и да се осъвременяват ежегодно.

А аз призовавам МВФ да върне парите на хората и да върне цените обратно, защото системата която въведоха за енергийни борси и търгове работи срещу хората. Фирмите и картелите печелят търговете и след това препродават тока 10 пъти по-скъпо. От тук идва и инфлация и всичко. В Европа и САЩ трябва да се вдигне революция срещу владетелите на света.