МВФ категорично: Задава се глобална икономическа буря

Не използвайте протекционизъм в икономическата си политика, предупреди Кристин Лагард

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Илюминатите в действие - всяват страх, напрежение, несигурност, от това малки и жалки икономики като нашата колабират = нови заеми от МВФ/ново заробване.

Пари,злато,буркани,консерви,...

По-добре да си мълчиш и да те смятат за тъпа, отколкото да си отвориш устата и да го докажеш. "Когато има прекалено много облаци, необходима е една светкавица, " - светкавиците са в резултат на наличието на облаци, а не да предизвикват бурята. Но и без това знаем къде те стяга чепика - Тръмп не ти играе по гайдата.

Много по-вярно щеше да е ако кажеше че ,,когато има все повече бедни и гладни а богатите стават все по-нагли и демонстративно алчни и безотговорни в крайна сметка ще дойде бурята но в един атомен свят гибелта ще засегне всички"

предвид уроците от предната криза всъщност всички правителства е по-вероятно да се защитят от кризата като опитат да се откъснат от глобалният пазар посредством протекционизъм. Общо взето изявлението на МВФ е нещо от сорта да се приканят пътниците от потъващият кораб да запазят спокойствие и да не се блъскат към спасителните лодки.

Като преди война. Всички медии бълват пропаганда, като преди война. Всички политически решения са също в този стил. Васалните държави вече са с определени функции в бъдещия конфликт. Кукловодите се надяват за пореден път да нулират дълговете и да забогатеят още повече. Ние къде сме в тази постановка?

политическите решения са преди всичко емоционални и по-малко разумни.

Не съм съгласен. В повечето случаи те са взети от марионетките под натиск от кукловодите.

Правиш фундаментална грешка в това си твърдение: Кукловодите се надяват за пореден път да нулират дълговете и да забогатеят още повече. Ние къде сме в тази постановка? По простата причина, че кукловодите точно са тотулярите на тези дългове, и не само че те се дължат на тях, но те чрез тях управляват света к го контролират такъв, какъвто(ред) е! Абе как така всичко при вас е наопаки, с краката нагоре, не ми е ясно! Как пък поне едно нещо не сте го схванали като хората, ей така, по случайност или за разнообразие! Ей, много сте сбъркани това илитератите и тъпанарите, троловете и хейтърите и лузърите! Направо сд чудя как оцелявате!

Това можеш да го кажеш на избитите през първата, втората световни и всички конфликти след това. Дано ти повярват.

Хайде сега...не знаем как ще се развие. Знаем си, западните миротворци ще направят една малка войничка, за да изгорят 3-4 трилиона долари и за да умрат 30-40 милиона, за да може да се облекчат пазарите защото сега им е много тежко!

Колкото по-далече от САЩ, толкова по-добре за всички. Този път бурята да отнесе само Краварския катун.

Вервай си, пак ни дръпнаха късата клечка управниците. Явно никое наше правителство не е имало възможността да избира или пък силата да избира. За съжаление исторически факт, който в момента се опитват да изопъчават, но се тая.

ИСТИНСКО ЦУНАМИ КОЕТО ЩЕ ИЗМЕТЕ НЕ САМО ПРАВИТЕЛСТВА И ВЪРЖАВИ , НО И ЕДИН ГРАДЕН НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ "НОВ СВЕТОВЕН РЕД"!! В ТАКИВА ЕКСТРЕМНИ СЪСТОЯНИЯ ГУЩЕРА СИ КЪСА ОПАШКАТА! ОПАШКАТА СА ТАКИВА ДЪРЖАВИЦИ КАТО НАС , И ПЕРИФЕРИЯТА НА ЕС !!

от друга страна при икономически цунамита у нас те няма както да отнесат...

Моля. моля. МВФ изразявайте се точно, буря не се задава, вие се опитвате да я провокирате! МВФ е друго средство за изнудване на неудобните за САЩ!

САЩАТА ТАЗИ ЛАГАРД ПРЕЗ 2008ПРЕДУПРЕЖДАВАШЕ ЗА ЗАДАВАЩАТА СЕ СВЕТОВНА КРИЗА НО НИКОЙ НЕ И ОБЪРНА ВНИМАНИЕ!

dyado Yotso gleda

Еми - грозна е ! В България кой да й обърне внимание ? Требе да е много пиян или от цъфнал ГЕРБ, ама и те естети вееееее !

"Когато има прекалено много облаци, необходима е една светкавица, за да предизвика буря"... Хммм... Май на основното училище още, се учи, че светкавицата е следствие от сблъсъка на облачни масиви, т.е. продукт, а не причина на бурята. Дано спецовете на МВФ да са по-грамотни по икономика и финанси...

у нас всичко е стабилно

Криза няма да има тази и другата година. Това е т.н. бултрап. Кризата не идва, когато я очакват. Тя ива,когато никой не очаква.

абе и ний чакаме имотите по 149 евро топлокейшън, ама нанай

Когато дължиш на банката 200 000 долара, проблемът е твой. Но когато дължиш на банката 20 000 000 000 000 долара, вече проблемът е на банката. Та аз си мисля, че американците ще кажат - Който, ял, ял, който пил, пил, който ... и други работи. Прощаваме на всички на които сме длъжни и всички да си ходят по къщята. А банкерите и особенно работещите в МВФ, ще станат безработни и може да подадат молби в Борото по труда ...

Тази няма ли кой да ѝ спретне един секс скандал и да спре да приказва глупости.

Тази жена е на 63 години, прилича поне на 73. Егати.

През първите два управленски мандата правителството на д-р Бойко Борисов и ГЕРБ възроди опустошената от предишните престъпни комунистически правителства България, а през третия се изправи решително на борба с корупцията, контрабандата и престъпността! Многократно беше повишен стандартът на живот, създадоха се десетки хиляди работни места, страната ни се превърна в остров на благоденствието и просперитета сред бушуващия океан на световната икономическа криза, и щастието и радостта достигнаха до всеки български дом! Затова всички честни българи категорично подкрепят ГЕРБ и са уверени в успеха на настоящия и следващия мандат на премиера Борисов! Страната ни е готова да посрещне престоящата жестока икономическа криза, защото всички честни българи безрезервно вярват на ГЕРБ, усърдно и неуморно се трудят и са убедени, че сегашното управление е безалтернативно! Бъдещето принадлежи на ГЕРБ!

Все едно чета "Работническо дело"

Е КАК НЯМА ДА ЗНАЕТЕ,НАЛИ ВИЕ ГИ ПРАВИТЕ КРИЗИТЕ,СЪВМЕСТНО С ФЕД!!!

Общият дълг на САЩ е вече 72 трилиона долара. Нараства с над 200 милиарда на месец. Това прави едни 2-3 трилиона долара нов дълг на година. Хората си карат на кредит! Ей от това се плаши Лагард, защото знае че няма как да е все така. Пък на нас ни е все тая. На голия няма какво да му вземеш.

Те правят кризите,а ние плащаме със скъпият бензин и символични заплати

Лагард и роднините и ( още от Авраам насам) от това се хранят - кризи, войни и лихви. Каквато и криза да е - няма да я уплаши. Това означава още кинти и власт.

Верно ли? Ама за да си такова неграмотно расистче се иска голямо усилие! Правилното изречение е че на мързеливци като тебе още от времето на Аварам до сега все облаците и водораслите им пречат да направят нещо смислено!

Amerika vzima da no e i edinstvenata darjava koqto vrashta navreme.Osven tova glupako ako amerika nqma dalg dolara shte e 1$ za 10 lv zatova podarjat balansa

Тъпчо, америка не си плаща дълговете защото използва военна сила, и истинския курс на долара е десет долара за левче и до пет години това ще стане.

Човека ти го е обяснил доста добре! Америка няма войни със свои големи кредитори! Напротив в повечето случай ги пази!!! Айде сега ти помисли кой е тъпчото!

Най-големият кредитор на САЩ е Китай. Това е за информация на тъпчото и въпроското !

При кризи се повтаря един и същи сценарий: богатите стават още по-богати, а бедните да го...като вятъра.

що не каже коя държава е с най големия дълг и вътрешен и външен,и защо се печатят хартийки в името на цветните революции

Шот могат! А печатай и ти??? У нас има учудващо кличество хора които си въобразяват че всеки може да е милиардер, да си печата пари както и когато му е кеф и да седне и да си напише една Библия. Всичко е толкова лесно за хора които от поколения не са създали нищо смислено но пък имат големи "очаквания" за възнагарждението което държавата им дължи!

"Шот могат! А печатай и ти??? " Въпрос на ценности... Ама очевидно не евроатлантически ... или англосаксонски... Пардон при ингилизите ценностна система няма - има рефлекси (подобно на животните) - за оцеляване ... за забогатяване ...