МВФ дава 15,6 милиарда долара на Украйна за икономическо възстановяване

Въпреки руската инвазия, правителството е успяло да "поддържа финансова и макроикономическа стабилност", смятат от Фонда

Обратно в новината

Коментари - МВФ дава 15,6 милиарда долара на Украйна за икономическо възстановяване | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подарък ли се дава или заем ? Не успях да изчета статията . Ако не е заем, срещу какво им се дава , едва ли е фрий ?

Това е поредното наливане на прясно напечатана хартия в пясъка.Просто такова понятие Украйна скоро няма да съществува.Ще е просто едно огромно минно поле между Европа и Русия, подобно на това между двете Кореи , но в много по голям мащаб.Европейската икономика ще загуби голяма част от пазарите си поради факта ,че загуби достъпа си до евтини суровини.Сега други ще се облажат, а евро стоката или трябва драстично да си намали печалбата или ще залежава по складовете.Дълговете на т.н "Свободен свят" достигат космически размери/над 70 трилиона долара / и вече са над 2 пъти повече от БВП.И не само не намаляват ,а растат неудържимо.Е все някога балона ще се пръсне и ще лъсне голия задник на т.н "богати". Богати са , ама на дългове.

Ама разбира се...колко са готини тези от МВФ...а казват ли какво вземат в замяна ? Какви сладури са ...ей не се награбиха !!!

Украйна е капут. Стига й давахте милиарди.

Сталинке, стига раздава пари, некадърнице! Украйна е бита карта, разбери го, продажна маймуно.

Някой знае ли колко милиарда се наляха в тая бездънна каца? Отделно щетите които Европа понася от санкциите. Заради бясната русофобия на шепа хазари в Америка!

А, някой попита ли европейският данъкоплатец, съгласен ли е с това безумие?

и фалиралият вече запад и Усрайна която е няма на практика, вървят ръка за ръка към безусловен капут. Не мога да разбера как така Русия те размазва от бой а ти си плащаш на същата Русия за боя и то по все по висока цена. Няма такива идиоти в историята на света.

Айде, и на укрите им наденаха примката на заемите ... то отдавна, де, защото по-голямата част от "помощта" от запада се оформя като заеми ... Самите украинци, ако знаеха, какво е реалното положение на държавицата им още от преди войната, с договорите сключени с Монсанто и подобни компании, няма и да искат да я спечелят тая война ...

Пари на вятъра. Ще отидат в джоба на върхушката и няма да бъдат върнати никога. Следващите след тях ще кажат сори, ние сме жертви, пари няма и с решение най-отгоре ще им ги опростят.

Грешно мислиш. Западът раздава заеми като форма на контрол. Ако заемите бъдат използвани целесъобразно, за изграждане на работеща икономика, получателят на заема би спечелил, защото накрая и заемът ще бъде платен, и новоразвитите производства и технологии ще останат да произвеждат. Следователно, западът няма никакъв интерес заемите да бъдат ползвани ефективно. Те имат интерес корумпираните власти да разграбят всичко, защото с това гарантират, че икономиката няма да мръдне и сантиметър напред, но обикновеният народ и цялата държава ще затънат в заеми, които не могат да платят. Оттам нататък следва пълен контрол. Ако западът реши, че иска да развива нещо, направо изграждат компании в съответната държава, а после печалбите си ги прибират.

И 100 милиарда да им дадат все тая. С тях е свършено.

Те още не са я срутили както трябва, вие пари за "въстановяване" ша ръсите! Само подхранвате корупцията там!

Хайде почакайте малко,още не са на етап възстановяване.Ако пък вземе,че Русия спечели,напразно сте си хвърлили парите.Тогава други ще ги възстановяват.

Ще ви сипнат някой ден нас..ана евроатлантическа измет!ПУ Е МАЙКА ВИ ДИ....А И УБИЙЦИТЕ У..РЕТЕ Е КАПУТИ.ДЕГРАДИРАЛО ЗАПАДНО ОБЩЕСТВО СТЕГНЕТЕ СЕ И ПОМЕТЕТЕ ЕС,СЪЗДАДЕН ДА ИЗБИВА ХОРА!СЛЕД ОЩЕ 3Г ЩЕ ВИДИТЕ,КАКВО Е ФАШИСТКИЯ ТЕРОР НА ЗАПАДА!!!

Каква е лихвата?

Съобразно инфлацията и мераците на ФЕД :)

То да не вземе Украйна да се възтанови по бързо и от България,която вече повече от 30 год е бедняшкият дом на Европа!Как ще се обясняваме и оправдаваме пред другите народи !Ето ,имаме си познатото статукво и блато!

Мъка,мъка,какво нещо са 15,6 МИЛИАРДА КРАВАРСКИ ДДОЛАРА!Защо не ги дадат на българските възрожденци патриоти русофили тези омразни краварски длари за благородни цели!За таква сума пари очите им са се разширили като на октопд,само да ги прилапат !

А те щото на украинските олигарси и тия приближени до властта хич не са.. От тия 15 на практика вероятно чисто ще получат 10. От тия 10 пък колко ще идат по предназначение? Защо Зеленски опита да направи политическа чистка? Защото деменцията и не само му заявиха в прав текст, че или разчиства малко корупцията или не получава нищо.. Последно искаха 35 милиарда за заплати, пенсии и т.н.. Да не говорим за 5-тте милиарда които дължат на Китай, доста преди войната и за които направо се сопаха че нямало как да стане да върнат... Колкото до Възраждане (които сега е модерно да са наричани русофилистици) те не са управлявали реално погледнато. От друга страна Корчо и Кокорчо за една седмица потопиха 8 милиарда за които никой не разбра къде точно отидоха.. Банкянския тулуп пък през три мандата ни вкара с 12 милиарда в блатото. Преди него служебни и комунисти, царе и величия поне с още 8-9..

Какво възстановяване то няма камък върху камък там , пак са напечатали една камара кинти в педерасника , после що сиренето стана сто лева мдам , и двеста ще стане укария струва около двайсет милиарда месечно за издръжка на населението(не мислим че се произвежда нещо там през последната година нали) и армията.

Нещо българският май не ти е роден ,щото нищо не ти се разбра!

Не е ли по-добре да ги даде на Франция за да отпадне или да се отложи пенсионната реформа?

В сравнение с украинската мафия, която управлява в Украйна, Герб са чавдарчета. Голямо възстановяване ще падне. Ако случайно им дадат нещо след обещанията де. Че те обещанията пари не струват.

"само" срещу скромните 30-50% обратно под масата...

там корупционният процент е близо до 100.

И днес лоши новини за mr.Ga-Ga

А,че то толкова долара аз ги имам ,значи може да помогна със приятелят ми Илон Мъск,даже може и замъците на ПУТИН И ПРИГОЖИН да ОТКУПЯ!

Тея няма да смогнат в близките години да НАПЕЧАТАТ толкова хартийки, които им обещават на гадните украинци. Цинизмът продължава с пълна сила.

Те не се печатат , бре... В електронен вид са Ви за московските рубли, тебе целулоза

Тая тъпа п-тка няма ли кой да я махне. Изглежда е удобна на дебелите американци пък и повече от парите са американски така че да са живи и здрави. Според зеления клоун тия 15,6 млрд долара ще му стигнат точно за 3 месеца а пък кой ще ги връща - ишаала. Укр икономика почти не съществува. Цялата издръжка на фалиралата държава идва от вън, докога обаче ще разберем много скоро.

За какви американски пари говориш? Това са пари, като тия дето Б-я даде за рисунките жа изтребителите - тепърва ще дава още?

Давайте им милиарди, а европа да е в пламъци, стачки, митинги и т.н. Олигофрени.

Къде бре?

Да са живи и здрави рускините и да раждат все повече руски войници за путин и неговите генерали!,!Чакаме ги рускините това лято по нашите хотели, на нашите хора от нашите партии!

Хванеш ли се с МВФ, ставаш роб за десетилетия напред. Прочетете книгата "Изповедта на един икономически убиец".

Хвани се за китаеца...

А понеже това са пари на данъкоплатците - не е ли редно да ги питате дали те са съгласни да продължавате да наливате милиарди от техните пари в най-корумпираната фашистка държава в света ? Може би е добра идея да кажете за какво точно ще се изразходват тези колосални суми - над 150 млрд. получиха от сащ и резултата е ... фашистки организации, които избиват зверски цивилно Руско население ! Как ще гарантирате, че тези 15 млрд. дето им ги давате сега няма да отидат отново за фашистките изроди ? А ще ни информирате ли колко от тях ще върне зеУенски като жест, че му ги давате ? Колко лесно се харчат готови народни пари нали ?

И друго ,че имам работа ..Тез милиярди дето изписва Тая леля ,уж са заИзсрсйна ,пък те де фактО са за Капитала,обаче са написани в графата Срайна. .СРАЙНА ..ПИРАМИДА ПЛЕБЕИ..

Продължавайте да наливате безотчетни пари в тая бездънна яма, наречена Украйна. Повръща ми се от вас, жалки умиращи плъхове.

Наливай от пусто в празно краварска подлого. Нали това беше целта да набутате някъде хартийките, които напечатахте.

Така или иначе Изсрайна ще капитулира ,.Рф си иска Земята която е владяла от 400 год ..Всичко е въпрос на време ..Безсмислен тормоз на населението на земята ..Франция е пред гражданска война .В момента ..Няма кинти ..

Абе, Веско Марешки верно ли напердашил копейкин кат мръсно коте?

Малкия копейкин е пердашил със задните си части. Ти ги разбираш повече тези неща.

Забрави да кажеш че си педераст

Ай Ся Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

Без парите за зеления чифут ,всичко това което става ,нямаше да стане .Чифута щеше да разпише документите ,и всички доволни .Сега ще са доволни Рф ,след като вземат Изт Изсрайна ..Сащ е в дефолт ..Много пара и накрая кур..и така .Сталинка е за пандиза.

Подреди си мислите, пълна каша е в главата та ти. От толко гърленки, в главата ти е като в миксер

Сталинка е за Хага ,. Финансиране на война ..Тежко престъпление ..

Ай Ся Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

Ама за възстановяване, или за плащане по предишните "помощи" за икономиката.. Щото таз година Усрайна ще трябва да плаща 17 милиарда долара по лихви и главници.

Да, поредната измама. Дават заеми на украйна, които не може никога да върне и не Русия няма да плати и цент репарации, което мократа мечта на джендърите, опитват се да откраднат блокираните средства, но без успех, защото това си е кражба. Явно целта ще е да вземат територия от украйна за полша и румъния, иначе това са пари в канала.

Ще има ли рускини това лято!По обичам рускините отколкото Путин!

Ще има в Китай, ще бачкат в гаражните фабрики, да изплатят на Путин тръбата

Забрави да кажеш че си педераст

педераст, педераст и то ОТВРАТИТЕЛЕН

Твърденията, че Украйна е запазила икономическата си стабилност, противоречат на фактите изложени в същия текст: "От 24 февруари насам ЕС е превел на Украйна финансова помощ в размер на 49 млрд. евро". Украниската икономика е на командно дишане. Ако спрат ежемесечните дарения от ЕС ще колабира. А инфлацията дори не се споменава. Оксиморон - "Европейския механизъм за мир, който се използва за финансиране на военни доставки и боеприпаси за Украйна". В един момент стадото ще започне да се усеща, ще парите не отиват за здравеопазване, наука или заплати.

То стадото се усети, обаче му забраниха да споменава думата война и го карат да я нарича спец операция.

Забрави да кажеш че си педераст

педераст, педераст и то ОТВРАТИТЕЛЕН

Абе не си се усетил още ама има време, напъвай ако има какво де!!

Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила. Джордж Оруел

Дават се едни пари, за д асе купи оръжие и да се подпомогне Х'американската икономика.

Тия 15 милярда за американската икономика са като 150 за българската. Направо ще цъфнат и вържат с тях. Ма то как да пишеш адекватно, като си проста копейка с техникум

Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

педераст, педераст и то ОТВРАТИТЕЛЕН

Смях в залата - МВФ и помагане!

давайте.... накрая ще смучат на Зеления кура

Ай Ся

Ся малко ще поолигавят на Си атрибута и после ще лапат на Зеленски

Пак ли да ти слушаме терзанията бе ебания сороски педераст.бегай под моста да те наебът мангалите и мирвай там

Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

Ай Ся

Пичове вие сте супер първични, като мангали сте. Всички копейки само за пишки мислите

Ай Ся Аз сьм пидираст

По-добре първични, отколкото продажни и предатели, какъвто си ти. За долари продаваш Отечеството.

Страшна работа. А и МВФ дава заеми СРЕЩУ нещо. Няма безплатен обяд. Пък и 15млрд.долара за такава голяма и срината страна...

Зеленски е ипотекирал Белгородска Ростовска област

Павел Ти ли си БОКЛУКО ? Забрави да кажеш че си педераст

Аз сьм пидираст, и сьм Мноооооо проз

Ай Ся

Ц, не е Павел. И той ли ви насира така?

Пак те сърби анала, третополов. Аре чупката. Нека и други си изкажат мнението. Троловете ви чухме вече.

Гласувам за партии ,които ще махнат НАТО от България,,ще изгонят ,Денди песиоз,ще работят за България,и няма да гледат в чуждата паница ..Също и да пратят по дяволите Македония ..Да живее България..

Ай Ся

Ооо фен на Волен :) Одавна не бях виждал такива

Павел Ти ли си БОКЛУКО ? Забрави да кажеш че си педераст

От смъртта на други.

А, откъде ги взе, за да ги даде?

Не съм финансов експерт ,но вече парите за нищо ги нямат , дали на злато не трябва да се премине , поне за него трябва някакъв труд да се положи за да го добиеш. Не като парите , мастило и хартия без никакво покритие.

Ай Ся

На камъчета направо.

Жълтата руда, висока продуктивност имала. Единственият най-твърд актив, спасение от всякакви прокажни системи и институции е БИТКОЙН. Кото и да става, децентрализираната мрежа не е спирала и си бачка и рейта на емитиране ясен.. Ко пойчи.. +75% ръст от началото на годината.. Докат глобалният банков индекс е надоли с -21%...

Еййй през кура ми е за Изсрайна. Да живее България!!.Тая леля опасна за света ..поддържа и финансира военен конфликт..

Тя е част от ротшийлд, затова е там. Малко ѝ изсъхна клона, искаха с медийна кампания да слагат друг от ротшийл на нейно място и затова имаше медийна кампания, че е давала кредити на Китай, но се разбраха да върши сатаниските им планове.

5 февруари 2023 "Украйна очаква евентуално голямо руско настъпление този месец, но е готова да го отблъсне, макар поредните западни военни доставки да не пристигнат навреме, заяви днес украинският министър на отбраната Олексий Резников" 6 февруари 2023 "Украинският президент сменя министъра на отбратата Олексий Резников след корупционния скандал в неговото ведомство преди дни."

Спрете войната!

Украйна е налазиха банките, което е по лошо и от война, запада им подари война и дъгово робство

Лошото е, че богатите на ресурс региони са на изток и са вече в РФ. Ще продават женички за масова употреба да връщат дълговете.