Може ли "Северен поток-2" да бъде убит: В Берлин се питат има ли смисъл проектът

Експерти ще дадат отговор дали ще бъде пренасян газ и колко - на фона на засега непроменената правителствена политика на поддържане на проекта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата западна пропагандна машина пропуска факта, че целта не е да се спре потока на руски газ към Европа, а целта е този поток да минава през УСрайна и да пълни украинската хазна за сметка на европейците! Западняците и Сатанинските Античовешки Щати, искат Русия да подпомага Украйна, а не те !!! Днес Германия твърдо заяви, че въпреки всички противници Северен поток ще бъде построен тази година. Всичко друго са свободни съчинения !!!

В момента съществуващия Северен поток -1 се натоварва едва на половина. За евентуален Северен поток - 2 няма да има дори и капка газ. Северен порок 2 се строи от руснаците по същата причина по която джипко бибитков строи най-скъпите магистрали в света - да се откраднат мииарди.

Как мислиш в потока Газпром е инвесртирал около $6 млрд. Европейски компании са инвстирали в потока и продълженията му са инвестирали около $12 млрд. Всички участници са частни инвестиции. Да не мислиш че тези компании са глупаци дето не си знаят парите и всеки може да ги излъже. Още повече че тези пари най често са заеми от банки така че и банките гледат проектите под лупа.

Немците си знаят сметката и не позволяват да им се снижат доходите. Да не им берем грижата. Ние нашите сметки да направим.

Започнат е СП3....Споко,малко фейк...

Според мен големият проблем в случая е натискът от САЩ, които натискат толкова много по всички възможни проекти между Германия и Русия, защото светът се променя необратимо.А едни добри отношения между Германия с индустрията си от една страна и Русия със суровините и големия си пазар и нещата започват да изглеждат доста зле за САЩ, които набързо от 2-ра икономика биха се озовали на 4-5 място. В допълнение, САЩ не са се отказали да сложат ръка на ресурсите които Русия притежава.За целта тя трябва да бъде първо отслабена икономически и срутена по подобна схема както през 90-те.Затова ще продължават опитите на американците да спират всякакви големи проекти на Русия, като строеж на атомни централи в други държави или оръ жейни сделки. И основната причина за всички проблеми от които западът се опитва да се оттърве притискайки Русия, е действието на законът за сваляне на себестойността при капитала от който няма измъкване.Колкото по развит е капитализмът, толква по-близо е до изчерпването си поради този закон

Дължината на тръбата е 1230 км . В статията пише , че е готов на 95 % т.е остават още 121км... Или аз не може да смятам или нещо процентите не са верни..

Мисля, че го броят за двете му тръби, и едната от тях е вече на 50км преди края, а другата малко повече.

DW и цялата запдна пропагандна машина лекичко пропускат факта че целта не е да се спре потока на руски газ към Европа, целта е този поток да минава през Украйна и да пълни украинската хазна за сметка на европейците! Ние вече пълним турската хазна вместо украинската, германците скоро ще си купуват евтино газът директно от Русия и така икономиката им ще продължава да е конкурентна и рентабилна!

Така е. Западняците искат Русия да подпомага Украйна, а не те. Гиди мискини.

Ми що Украйна не спре транзита на руски газ? Така ще спре да се пълни руската хазна.

и своята ще спре да пълни обаче

Всички нормално умни хора знаят, че Германия има много силна икономика, която създава германския бизнес, който ИСКА Северен поток 2. Днес Германия твърдо заяви, че въпреки всички противници Северен поток ще бъде построен тази година. Всичко друго са свободни съчинения.

100+

Германия промени изискванията по газопровода СП в близко време по него ще се пренася водород който е в пъти по евтин руснаците вече подготвят инсталациите и всичко останало е без значение Лека вечер пичове.....

Ние режем турски паток, а Белене вече е в историята. Джуджака няма да е вечно, ама е гарантирал мизерно бъдеще за блядовете.

Пич, с папагалдкто име ти ходи и точно такъв мозък

на Русия и е през оная работа ,тя може и без Европа и без Америка

А руснаците ще пробват, как е без храна.

Не е зле и ти, а и Хахаха да се осветлите като става дума за Русия и храна. В последните години се въртят на първите 4 места по производство и износ на зърно(пшеница и хлебни зърнени култури) също соя и царевица, Русия, САЩ, Канада и Бразилия.Отделно другите селскостопански продукти, където Русия пак е в първите 5. Та това за Русия и глад е малко базирано на миналото. отделно да се светнете, че САЩ купуват редовно втечнен газ от Ямал(Новатек) и го продават на европейски фирми от държавички-американски послушничета като Полша, Литва, Латвия, Естония, Гърция, както и ще го продават и на България, чрез газовата връзка от терминала в Александропулис.Разбира се, че ще е на една братска американска цена, но важното е да не е от Русия, нали? Ха ха ха , българи-тъпаци!

Ахахахаха! Русия може, но руснаците не могат!

ами най-добре да вкарат от нашия голям брат АМЕРИКА така ще ни излезе по евтино

МЕРКЕЛ приключва, това е и СП2 е капут. Късия в Москва ще духа супата. Гладът и мизерията за мужиците е ЯКА!!

" Аз знам че има разногласия по Северен поток 2 и ми е известно мнението на много страни членове на ЕС, но газът който ще се доставя по Северен поток 2 е не по.лош от газът от Северен поток 1 и този който идва чрез Украйна както и този който постъпва црез Турция от Русия " Меркел пред Ген.асамблея на ПАСЕ днес

Супер, както винаги сме прецакани от западните братя вкл и Германия. Сега нито ЮП, нито Белене, най-вероятно скоро ще започнат да натискат за затваряне на още блокове на АЕЦ Козлодуй. Става още по-хубаво, увеличават се базите на Нато, считай САЩ, както и размера на контингента у нас. Икономиката сега едвам мърда, а със скъпи енергоносители ще изчезне. Започвайте масово да засаждате бананови насъждения.

Естествено че Германия има най голям интерес и е нормално,но и там има политици платени разбира се да лобират за други зад океана.

САЩ им нашока канчето и то здраво...

нашока дръжката на канчето в задника на Алцхаймера

След онова "Меркел отсече: Германия взе решение в полза на "Северен поток 2"", не разбирам какво има да ломоти по въпроса дамата - военен министър. Да не би да е под локален доларов натиск? Или собственикът на НАТО й е направил предложение, което не може да откаже?

Меркел сдава властта. Не тя решава!

Разбира се, че проектът може да бъде "убит". И заедно с него успешността на немската икономика, защото енергията ще и излиза по-скъпо поне с 20%. Впрочем, виждали ли сте това създание (АКК му викат в Германия) да говори без да чете от нещо написано. Невероятна е, всички искрени врагове на Германия и ЕС и се радват от сърце! Аз пък се чудя как офицерите от Луфтвафе, Кригсмарине и Панцервафе гледат на създанието (АКК), кето Меркел им направи министър на отбраната (като бивш офицер, някак си ми е неловко за тях). Изглеждаше, че след У фон дер Лайен по-нескопосан избор е невъзможен, но ето на - възможен бил и още как!

винаги е било пълно с глупци

А в Маскве умници, мечтаещи да емигрират у Берлин!

обърнете внимание на смачканата, пораженичесска физиономия на баба Меркел. Сякаш ЕС изгуби войната с краварите. Нищо добро не ни чака.

Аха, на път е да умре, даже почти е към края на дните си - сега като почнат да внасят с кофите втечнен хамерикански газ и стой та гледай...

Не берете грижа за немци и руснаци.

Немската промишленост се бори срещу конкуренцията на САШ. Затова иска евтин газ от Русия. Продажни зелени и леви политици в Германия са на страната на САЩ... Обаче Меркел брани интересите на бизнеса. Ако я наследи бавареца Хорст Зеехофер, той ще прави същото. Бавария е с най-тежката индустрия. Самият Зеехофер се разбира добре с Путин.

Зелените тик.ви искат Германия да се откаже и от въглищата и от атомната енергия ида остане само на фотоволтаици и ветрогенератори, от които да добива водород. Газът също явно не е необходим.

Отговора е не няма да бъде убит ами и ще васкръсне.Парите не са демократични,тяхната природа е диктатурска. Русия ще си продава газта ,а който не му изнася,нека газ да пикае>

Ще възкръсне като Христос. Вярата е хубаво нещо, но не помага в повечето случаи.

И доматите ще си продава. Както иркомпютрите, телефоните и таблетите.

Руски бляде, научи български, помиярино!

14 Септември, 2020 17:556 12459 САЩ с рекорден внос на руски нефт сащ -петрол -русия Страната е водеща по този показател САЩ с рекорден внос на руски нефт Снимка: БГНЕС/EPA Росен Стойчев Росен Стойчев САЩ станаха водещият вносител на руски нефт в света, съобщи Нешънъл Интерест. Визират се директни доставки за американски компании. Новите данни са от Агенцията за енергийна информация. Страната е закупила дванайсет процента от общия руски износ. Страната отчита внос на рекордни количества в началото на годината. Много компании използват определен вид нефт. Преди такъв е бил внасян от Венецуела. Сега за вноса от страната има ограничения. Добиваният от американската страна петрол не е подходящ за определени предприятия. Оказва се, че руският петрол е най-конкурентен от гледна точка на достъпност и транспорт. Това осигурява и добри споразумения.

Абе трол, за газ е статията, не за нефт! И за Германия, не за САЩ!

ЕБИ СИ МАЙКАТА ВЕ ТРОЛЯШКО ЖИВОТНО.ХАХАХА АМА ПЪЛНИШ ПОТУРНАКА С ГОВНА ОТ ЗЛОБА И БЕЗСИЛИЕ А ЖИВОТНО ГЛАДНО ТРОЛСКО ХАХАХА

Безсилен си да признаеш, че съм права и псуваш като каруцар. Друсан ли си?

И КАКТО СИ ПРАВА ЩЕ ТИ ГО НАХЛУЗЯТ.ХАХАХА

Скоро комсомолката от ГДР ще е АУТ както и приятеля и Боко е вече. Путев си остава до фризера, но трябва да бъде наместван и ще стане. Меркел стои на два стола" Хем душата в рая,хем оная работа докрая" Не става така и след септември и Меркел и СП 2 ще са в Историята!

САЩ отдавна се опитват да изтласкат Русия от европейския пазар на природен газ. Парадоксално е, че сега тъкмо американците явно са започнали да купуват руски втечнен газ. Как се обяснява това? Русия е най-големият в света износител на природен газ. Десетилетия наред Москва беше зависима от газопроводите, по които горивото от северните райони на страната или от Сибир достигаше до Западна Европа. Голяма част от доставките на "Газпром" продължават да се осъществяват именно по този начин. Около тези доставки обаче често са възниквали спорове, тъй като тръбите преминават през много страни. Затова Кремъл се стреми да намали своята зависимост от тях и - подобно на други страни-износителки - залага все повече на втечнения газ (LNG), който се изнася с танкери. Най-активно в тази област работи руската компания "Новатэк" - втората най-голяма фирма за добив на газ в Русия. Нейният шеф Леонид Михелсон е смятан за най-богатия човек в Русия. От години "Новатэк" извършва гигантска по мащабите си дейност за добив на течен газ на полуостров Ямал в Сибир. Компанията контролира 60 процента от този бизнес, като дялове в него притежава и френската Total, както и няколко китайски инвеститора. Заради студената вълна? Тези дни стана ясно, че руски течен газ от Ямал за първи път е бил изнесен в САЩ - чрез френска посредническа фирма. Не къде да е, а тъкмо в САЩ! Новината предизвиква недоумение, защото Вашингтон се стреми всячески да затрудни руските енергийни доставки за Европа. Нима в същото време сам купува газ от руснаците!?

Спри се бе, трол! От къде САЩ го взимат тоя руски газ, от Украйна, от Крим или от Камчатка??? А може да има тръба под Северния ледовид океан! Спри и беж за нови опорки до рускиото посолство, че си жалък!!!

ЧЕТИ ПРЕДИ ДА ГРУХТИШ. ББААХАХА

Северен поток 2 ще бъде завършен и ще работи дълги години,защото е крайно необходим на Германия !

За Германия откъде ще внася газ е без голямо значение. Да имат печалба и икономическа ефективност от СП2, но в момента когато по политически съображения Щатите им забранят под санкции Северен Поток 2, тогава няма да имат печалба, а само загуби. Тогава шах и мат. И то точно това ще стане, на финала. Ще изцедят Путин с огромни инвестиции и малоко преди завършването на тръбата ще я стопират.

МНОГО МНИ ТЪПО ВЕ! ЗА ГЕРМАНИЯ ВСИЧКО Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ТЪПИ. ЗА ТЕБЕ КЮМЮРДЖИЯТА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ШЕ ЛИЖЕШ НА БОКО УЯ ИЛИ НА МУСТАФА ШУНДЯКА МИРИЗЛИВ

Започват обиди. Абе олигофрен дето си писал ДО ТЪПАКА, толкова си тъп трол, че безмислено да се говори на цървул като теб. ЕПМ тролско животно.

Не си заравяйте главата в пясъка. Не е полезно за вас. Истината и политическата и икономическата логика, нямат нищо общо с разни религиозни и посткомунистически вярвания.

Изключете руското посолство с тролове от интернет.

Каква е тая жалка партенка. Днес дори Меркел потвърди решението СП2 да бъде завършен. Дори американците вече разбраха че ще стане

Нищо не е потвърдила. Тя е пътник, други ще решават.

Жалък пискливец. Ами чети бе бунак но трябва да знаеш и людски езици

На руски не чета

Всъщност Германия, също и Австрия имат интерес от СП2 защото са наясно, че руски газ през Полша и Украйна е твърде малко вероятно да потече отново. Русия на няколко пъти намеква вече, че с тази резолюция за началото на ВСВ, която гласува Евро Парламента, и в която СССР беше поставена като съучастник в избухването й, наравно с Хитлеро-Фашистка Германия, а всички останали евро и американо-копелдаци които си стискаха ръцете с Хитлер и компания преди това се изкараха ангелчета невинни, най-вече нещастната Полша която беше и в дъното на тази резолюция, няма начин руска газ да тече през територията на Полша след изтичане на договора за транзит. Русия на няколко пъти намеква вече, че няма начин руска газ да тече през територията на Украйна, където се извърши Майдан-Преврат платен от САЩ и където украинските нацисти бяха наложени за лице на украинския преход и тръгнаха да трепят рускоговорящите украинци. Русия на няколко пъти намеква вече, че може да оцелее без да продава газ на Европа и ако Европа иска това да си намери откъдето иска газ за икономиката и без това дела на руския газ в ЕС е едва 30%. Русия на няколко пъти намеква на ЕС, че ако не желаят да купуват руска газ директно от Русия/Газпром, то най-вероятно ще купуват американска газ добита в Русия и транспортирана до тях с кораби/танкери за втечнен газ. Дали Европа/Германия ще остане клиент на Руската газ трябва да си го реши самата Европа. Полша и Украйна с ГОРЕЩАТА подкрепа на САЩ ще са задължително против руската газ, защото вече е повече от ясно, че в бъдеще те абсолютно нищо няма да получават от руската газ, както беше до сега. А дали САЩ ще продава шисти на сульо-пульо европеец - е, де да знам, евро-тъпаци на рояци, с лопата да ги ринеш, вси ще изкопаят няколко дузини които политкоректно ще обявят колко супер еко демократична и обещаваща светло евро-атлантическо бъдеще е американския шистов газ и цената му е най-малкия недостатък в сравнение с останалата газ добивана по света.

Американски танкери с руска газ? Какво друсаш не знам, но смени дилъра! Ако Северен поток пропадне, руснаците ще продават газ на оная ти работа! Глад и мор, революция и пак глад и мор ги чака! Тежко им!

САЩ отдавна се опитват да изтласкат Русия от европейския пазар на природен газ. Парадоксално е, че сега тъкмо американците явно са започнали да купуват руски втечнен газ. Как се обяснява това? Русия е най-големият в света износител на природен газ. Десетилетия наред Москва беше зависима от газопроводите, по които горивото от северните райони на страната или от Сибир достигаше до Западна Европа. Голяма част от доставките на "Газпром" продължават да се осъществяват именно по този начин. Около тези доставки обаче често са възниквали спорове, тъй като тръбите преминават през много страни. Затова Кремъл се стреми да намали своята зависимост от тях и - подобно на други страни-износителки - залага все повече на втечнения газ (LNG), който се изнася с танкери. Най-активно в тази област работи руската компания "Новатэк" - втората най-голяма фирма за добив на газ в Русия. Нейният шеф Леонид Михелсон е смятан за най-богатия човек в Русия. От години "Новатэк" извършва гигантска по мащабите си дейност за добив на течен газ на полуостров Ямал в Сибир. Компанията контролира 60 процента от този бизнес, като дялове в него притежава и френската Total, както и няколко китайски инвеститора. Заради студената вълна? Тези дни стана ясно, че руски течен газ от Ямал за първи път е бил изнесен в САЩ - чрез френска посредническа фирма. Не къде да е, а тъкмо в САЩ! Новината предизвиква недоумение, защото Вашингтон се стреми всячески да затрудни руските енергийни доставки за Европа. Нима в същото време сам купува газ от руснаците!?

Е как да не може да бъде убит СП 2??? За целта Германия само трябва да извърши икономическо самоубийство и гражданите и да се греят на въглища зимно време. Толкова е ПРОСТО!

Германия не ги мисли, имат си излаз на Северно море, ще се намери кой да им кара газ. Е, ще е по-скъпо, но ще се оправят. Виж, във ватниковата помийна яма няистина ще изпускат от глад, обсадата на Ленинград ще им се види сън в лятна нощ!

Има смисъл за Украйна. Досега Путин все се надяваше, че ще реализира този проект, макар моето скромно мнение още през далечната 2014, че това няма да стане. Това обаче е последната нишка, която крепи сдържаната ме политика по отношение на Украйна. Без този втори поток, всички жертви които направи Путин поднасяйке милионите руснаци в Украйна на фашистко бандеровския терор, ще се окажат напразни. Тогава това изкуствено болшевишко ленинско формирование Украйна просто ще бъде разпарчетосано на основните си части. Армията им е в готовност. Геостратегията е тънка работа. Не може руснаците вечно да отстъпват, червената им линия вече е прекрачена от враговете им. Което няма да е добре за Европа и Света.

Ще се изненада, колко се е променил светът. Руснаците ще се бият за Русия, само ако някой направи глупостта да ги нападне. Война с Украйна ще означава разпад на Русия. Далечния изток ще е първото парче. Няма нищо по-силно от хляба, а нова война автоматично осъжда на смърт милиони руснаци. Война с Украйна автоматично вкарва Русия във вечна изолация, а ватниците нямат храна, всичко е внос!

ще видим. Понякога стават чудеса, но малко вероятно.

Нещо сте объркан.Нали със санкции "навряхме Русия в ъгъла". По Плевнелиев....

Газовата електроцентрала също изхвърля въглероден диоксид.

Когато спре газопровода през Украйна, цяла Европа ще ближат гъзове за този поток, а който не ближе ще купува американска газ на двойна цена.

Дялът на руския газ в Европа е под 1/3/

Е то това е целта.

Гъза да си скъсат америките, газопровода ще бъде построен. Те трябва да си гледат газо/електро снабдяването в Тексас, че и другата зима казват ще бъде много студена.

Taka e

Ще, ще...ама друг път. Честито на гномчето!

Ма, разбирА сЕ - шистовият газ е къде къде по-екологичен, укрепва "климатичните цели" и е "добра сделка", за САЩ, като финансира дрънкането им на оръжия по границана на ЕС и Русия, и далеко от границите на САЩ. Бедна ми е фантазията какъв дебил трябва да си, че да се връзваш на тези нагли дрънканици. Сигурно, някой като оня Винегрет Бенекнбауер.

ще го построят ! и ката тъпаци ще слушат само пръднята ,на дядя путя! и през зимата ,газ с най високи цене !!както тока сега!

Ти, сега, повече луд ли си, или повече тъп?

Разбира се че може и зависи от поведението на Русия - който си мисли че Русия ще продължава да анексира територии и да продължава тази политика и същевременно ще си прибира парите от Германия е лунатик....всъщност потока се построи за да бъде част от договорката и да има интерес Русия да преживее неизбежното и изпускане от контрол на държави като Украйна . Германия прекрасно може да се справи и без руска газ.

Ние също.Ще лапаме само турски.

Много ми мяза на Дойче зеле

Задължително трябва да бъде убит, заличен .

СП-2 ще си тръгне, немците не са глупави като останалите европейци, а газът за тях (по евтиния) съвсем не е без значение. А американците ще мрънкат, но нищо не могат да направят на Германия, това не е държава с продажни политици.

хахахахахаххахахахаххахахахахахахахаххаха

Много подвеждаща статия ...

"да финансира дрънкането на оръжия близо до Украйна" Тез неща като ги пишат, после четат ли ги? Колко финансиране трябва да дислоцираш армия в рамките на страната, па било то и раша? Сякаш всичката им войска сега е на китайската граница...

Защо ли точно най-върлите русофили са и най-големите комплексари в БГ? Отговор: защото са тотални нещастници и некаъдрници, неграмотни и полугамотни са, тънат в мизерия, папкат помия, ровят в контейнерите и се продават а жълти копейки.

съмнява ме, аз примерно винаги съм работил за западни корпорации, никога за нищо руско.. и никога не съм харесвал политиката на ФАЩ...

Иначе, взимаш пари от тези не харерсваш...малко двулично ...типичен русороб

Ей деди,ама ти си просто едно злобно кретенче!

Stupid

"тази защита на проекта подкопава климатичните цели" ... само това като го прочете човек и му става пределно ясно за каква корупция и престъпност става въпрос из управленмието на западните роби...

Нещат немците по скъпа американска газ, ама не е ясно до колко ще удържат на натиска. И тяхната не е лесна. Силна икономика но военно джудже и разбито самочувствие от ВСВ. Но да ви кажа честно, никого не оплкавам. И Русия и САЩ и Германия, ще ги има дълго след като България изчезне. Така че...да правят каквото искат. Ние сме в много по лошо положение от тях :-(

ами за голямо съжаление не мога да не се съглася.

Германия и до днес е окупирана държава. С няколко американски бази на нейна територия. Същото е и положението с Япония. Не може да се очаква такава държава да води независима политика. А на въпроса има ли смисъл и нужда от СП2? Оставете проекта да завърши на спокойствие и пазара ще покаже има ли нужда. В случай на непревилно инвестиционно решение този който е инвестирал парите ще загуби. Това е като да питат има ли нужда от нови жилища след като населението на БГ намалява?

Ако Германия беше управлявана от ДЪРЖАВНИЦИ от калибъра на КОЛ , АДЕНАУЕР а не такива мижитурки като анегрет крампбауер или там както и е името нямаше да си задават в Германия такива ТЪПИ въпроси !

Не ги разбирам путлерастите. Хем мразят евроГЕЙЦИТЕ, хем се жалват, че не могат да правят бизнес с тях. Хем били подлоги на САЩ и ги обиждат и гонят дипломати, хем им искат парите и бягат все на там. Като не ви харесва Европа - кво сте се затъжили за нея, ми не си гледате азиатския бизнес? Ей го на Китай. Правете Силата на Сибир 2... ма май китайците решиха че втечнения гаден американски газ е на по-голяма далавера от братския руски. Ей я на Турция... ма и тя не ще руска газ и строи терминали за гадна Американска газ, че даже търси и сама. Скараха се със всички съседи. Серат си в копанките, после искат да ядат от тях и все някой друг им е виновен. Все отричат, все всички искат да ги поробят и да ги окрадат. Същите простотии от 51ва година до 89та.

"Северен поток-2" не може да бъде убит, партийният секретар шмеркел как ще рапуртува на путкин за неизпълнената задача! Невъзможно е партийната повеля да се проваля!!!