Коментари - Москва: Русия ще се справи с евентуална забрана на ЕС за внос на втечнен природен газ | Бизнес.dir.bg

Коментари - Москва: Русия ще се справи с евентуална забрана на ЕС за внос на втечнен природен газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще намери додук Колкото намери други клиенти за тръбния газ За първи път от над 20 години "Газпром" излезе на загуба Руският енергиен гигант е на загуба от 629 млрд. рубли миналата година спрямо чистата печалба от 1,2 трилиона рубли през 2022-ра /// Близо до Санкт Петербург всеки ден се изгаря газ на стойност 10 милиона долара Санкциите на ЕС намалиха броя на местата, където руснаците могат да продават своя газ. След като проучи сателитни изображения, аналитичната компания Ристад енерги заключи, че руски завод за втечнен природен газ близо до границата с Финландия изгаря гориво на стойност около 10 милиона долара всеки ден. Според експерти този газ преди това е бил изнасян за Германия, предава ББС. ЛНГ Полтовая , разположен северозападно от Санкт Петербург, изгаря около 4,34 милиона кубически метра газ дневно. Жителите на граничния район на Финландия първи забелязаха горящите факли това лято. Заводът се намира в близост до компресорната станция в началото на газопровода "Северен поток 1", Доставките по този тръбопровод са спрени от средата на юли. Руснаците обвиняват за това технически проблеми, но Германия твърди, че това е чисто политически ход, предприет в отговор на западните санкции заради инвазията на Русия в Украйна. https://i.c97.org/ai/513012/aux-1661536596-1.webp

Потреблението на газ в Европа намалява защото много фирми фалират и тяхното място заемат китайски такива.Ако войната продължи още няколко години ще гледаме граждански войни в Европа.Хората тук са свикнали да живеят на широко и няма да се оставят да мизеруват като нас и да живеят на подаяния.Алжирската газ е лоша и затова се меша с Руска за да и се вдигне коефициент на полезно действие.Разликата също е в количеството защото трябва да консумираш повече количество Атова води до повече разходи и затова фирмите фалират.Не е едно и също да плащаш пет лева вместо три.

Поредната дивотия на Европа на евроантлатиците ...

По скоро Европа ще се справи и сега се справя

Вчера ни уведомихте че "Словенското предприятие "Геоплин" и алжирската държавна компания "Сонатрах" сключиха споразумението по време на посещение на премиера на Словения Роберт Голоб в столицата Алжир."... а Газпром също си има договор със Сонатарх и добива половината от газа който Алжир изнася, тъй че като се загледа човек Газпром си получава парите а евроидиотите се радват че му плащат повече;)

Русия има ресурси - нефт, газ, изкопаеми, земи с насаждения, може да издържи и 100 г. в изолация, обаче ЕС ще окапе след 1 година ако я изолират

Те вече бяха 50 години в частична изолация по времето на СССР. И станаха на депресираната и алкохолизирана нация в света. С всичкия си нефт и газ, живееха много по-зле от която и да е западна държава.

тоя път няма да е същия, не си гледал нищо

Каква новина може да бъде това? Или се ояакваше Русия да каже "Няма да можем да се справим!" и сега информирането ни, че смятат, че ще се справят е новина за първа страница. Микрофонодържачи, сър!

Е, то и КНДР и Иран се "справят"... Не се ли научихте вече, да не се притеснявате за Европа? Стига фалшив рев.

То Русия ще се справи, ами Европа? То само с гей-паради икономика не става.

Дотук "Газпром" е със 7 милиарда нетна загуба. Очакваме блестащите трезултати на руската икономика да продължат.

Ми супер...фалира ли рашата най после нали им давахте само седмица кат ги изключат от великия и страшен Суифт

ама руската икономика е с+4 % растеж, а западните са в рецесия ,инфлация, декапитализация и нови дългуво върхустари дефицити. Това е пътя. Тоест Русия ги бие а те си плащат за боя.

Те западните демоКРАДИ им свиха 150 милиарда, ти за някакви си седем рониш крокодилски сълзи!

ЖУРНАЛИСТИ от РОЙТЕРС са ИЗЧИСЛИЛИ че ГАЗПРОМ ВЕРОЯТНО не е продал на ЕВропа газ за 6,9 милиарда долара... и журналиситите съвестно си признаваха че са сумирали само продажбите на тръбопроводен газ и вероятните му цени само за Европа, защото Газпром НЕ Е ПУБЛИКУВАЛ данни какво и колко е продал на Китай и Европа.

Много ми се ще американците да изтрескат рашките един път завинаги.

Вместо да работят за интересите на гражданите, които са ги пратили там, те работят против това. Изобщо не мога да намеря друга причина за това им решение, освен натиск от "големия брат". Сам да режеш клона на който стоиш. Евроатлантици СЪР!