17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имахме работна конференция тази година и ни казаха, че изкуствения интелект се разработва и развива и се влагат много пари в това в момента. Бях изненадана, защото за мен това звучи нереално, но се оказва, че истината не е толкова далеч от филмите от преди няколко години. Работни места няма да се изгубят, просто ще работим по-умно, не по-много, и ще трябва да се приспособим към променящата се среда.

Аутопите не могат да съществуват, колкото и да ни се иска на всички.

Всички предпремачи и инвеститори, които могат да си позволят да притежават въпросните АИ-та, ще го направят с цел повишаване на техния финансов капитал, а не с цел облекчаване на техните служители. Пък вие си правете каквито искате проучвания и си покзвайте както искате резултатите от тях.

Разбира се, че трябва да се страхуваме. Пътят към ада е постлан с добри намерения...

Преди края на това столетие,ще дойде времето в което вече изкуствен интелект ще управлява света!

Повече ме притеснява лавинообразно увеличаващият се брой на хора без никакъв интелект. В България русофилите са 80% според Иво Христов. Дори и наполовина да е прав, пак е страшно.

Няма да го бъде изкуствения интелект. Човекът с всичките си слабости,винаги ще превъзхожда ИТ защото човека има дух,а това е една ограничена машиа,създадена от човека.

ИИ става опасен когато: - му дадем възможност да се самоорганизира и милтиплицира - възможност да решава и изпълнява дейности, които касаят съществуването на човека. Не ми пречи ако колата решава сама по кои улици да се движи, но определено ми пречи вариантът ИИ да управлява оръжия или симбиоза от жизнено важни системи.

Когато се даде на идиоти като теб по лошо не опасен ами става направо безползен

споко. такова нещо ше бъде използвано първо от военните. ше поубива хора на воля. и не, нема да е опасно, щот ше убива само врагове- докът не останат 500 милки на земята. какво е това - 7-8 милиарда биоробота.

Много хубава статия, наистина това е бъдещето и трябва да гледаме към технологиите.

Интересно как в статията се споменава само мнението на Мъск за симбиозата на хора и технологии а не се споменава изключително силната му позиция против свободното и нерегулирано разработване на ИИ. Има сумати и интервюта с него, в които той дори определя заплахата от Супер ИИ по-голяма от ядрената още повече понеже първата за разлика от вторана е абсолютно нерегулирана.

Това е инструмент - като ножа. С него можеш да си отрежеш хляб (и салам) и да се наядеш, но можеш и да убиеш. Човекът определя как ще го използва.

Бъдещето идва за всички :)

никога не съм спирал да се изненадвам КОЛКО ТЪПИ са ората. нема край... така, това с ИИ е както спортните залози. както и да врътите коефициентите, кащата си остава с около 80% защитен коефициент. играта е непробиваема. ама тапаците си мислят, че като комбинират, шанса разтел у технийо двор, начи. бесни глупости! начи, един ИИ колко да е умен?!? тъпаци! нали се от ЧОВЕК е направен? а човекът е тъп и прост! нема как ИИ да е по-умен от човека! ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО! същата история като ХАЗАРТА е. СПОРТНИЯТ. познайте какъв е делът на залагащите (маже/жени)? хахахаха!!! и кой прави ИИ? не е ли ЗАЛАГАЩОТО МНОЗИНСТВО??? мале-мале-мале, колко сте тъпи! ВСИЧКИТЕ!:-))))

Страхотни глупости. Периодично се вдига пушилка за нещо, с цел да се повлияе на борсите, та - видите ли - това е голямата работа. Преди време имаше пък кампания за възвеличаване на 3-Д принтери.