Коментари - Moody's "нарисува" перспективите пред България: инфлация, дългове, растеж, еврото | Бизнес.dir.bg
назад

Moody's "нарисува" перспективите пред България: инфлация, дългове, растеж, еврото

Международната рейтингова агенция потвърди кредитния рейтинг на страната ни със стабилна перспектива

Обратно в новината

Коментари - Moody's "нарисува" перспективите пред България: инфлация, дългове, растеж, еврото | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България не съществува отдавана. Българите са страхливи и подмошни отреки. Основно селтаци. Никой няма нужда от нас. А ние самите се мразим и не знаем кои сме. Нямаме и достойнство. По цял ден псуваме дори тези които са ни освобождавали неколкократно. Вече семе истински евро педали и джондери

Само ти си изключение

Гладомор - 2, после - Малашевци, с южно изложение...

Тоя , натвори много безумия за народа ни , но угоди на Пилат Пилотски за всички чужди желания и интереси ! България не е прокопсала от " служебници "

няма да лъжете хората, страна която непрекъснато проси дългове не е добре !

Ама Радев каза ще има апокалипсис, 11 милиарда дългове, 9% дефицит и банани само по коледа.. Кой лъже тука ??

...колко тъжно е, че Българинът не помни за поне едно столетие назад. Да започнем с пертолната криза 70те години -> същите картинки като сега. И топгава за кратко са искали да вкарат ел. колите ;) . После да погледнем кави ги е свършило правителството на Богдан Филов и какво е последвало за БГ от това ;) . Историята и картинката неумолимо се повтаря отново и Българинът седи и гледа как РФ в заговор с Усата и Зелките от Брюксел си изграят на добро и лошо ченгета и го крадат като за последно ;( - адски тъжно. А е достатъчно човек да си отвори интъернет и да си попрочете материали за тези две събития, да погедне финансовите показатели, да речем тогава, на Западна Германия и да види какво се случва ;) . Който има желание, ще прочете и ще разбере ;) .

Преди да се срути финансовата пирамида в САЩ, тези казваха същото.

Че не можаха да затрият ои другите блокове на АЕЦ барабат с ТЕЦовете? не си довършиха работата и българинът взе да живва.

Проблемът е, че това "възстановяване" е възстановяване на мизерията. А ръстът е прекалено слаб за да достигнем кяото и да е държава от центрлана Европа в рамките на живота на който и да е млад човек. Трябват ни многои по-дпобри показатлеи и по-различна стратегия. Производство, изност, честно състезание.

ще го издухате, забравете да мине

"енергийна криза в Европа няма да отслаби съществено икономическата и фискалната позиция на страната" Хахаха, когато почти нищо не се произвежда и сме в перманентна криза, външните фактори няма как да ни влияят. Я вижте германската икономика - която произвежда(ше), как и се отрази енергийната криза, която сами си натрапиха.

За протокола - РЪСТЪТ на БВП на България РАЗБИ ВСИЧКИ ПРОГНОЗИ на агенцийките и ЕК ОТРЯЗА 1 МЛРД. ЕВРО за България по ПВУ, защото ИКОНОМИКАТА ни се била ВЪЗСТАНОВИЛА НЕОЧАКВАНО ДОБРЕ; А НЕМСКАТА икономка ИЗОСТАНАЛА НЕОЧАКВАНО ЗЛЕ, та ОТРЯЗАНИТЕ ПАРИ от РБ и някои други евро държави ДАРИЛИ на Германия и още няколко ИЗОСТАВАЩИ...

не ни тярвбат никви евро пари. Трябва ни незавсисимост да си развием потенциала. Кепирахме си резерва с валута. Имаме всики икономически и финансови визможности да си възстановим производставата и пазарите. Ако н иразрешат чисто политически....

Какви цени! Сега СРЗ 1800 лв, бензин 2.50 лв. Купуваш близо 720 ЛИТРА.  Освен това, СРЗ сега е доста по висока, защото 700 хил. се водят  на мрз, а получават доста повече. 1989 г. СР3 274 лв., бензин.0.80 лв. Купуваш 340 литра. Същото година за да купиш един скапан телевизор - гълъбарник тежащ 100 кг. , трябваха четири СРЗ!

Помните ли преводната рубла, докара ни до просешка тояга! Да си я харчат на изток! Сега сме екстра! Плашат ни с еврото и инфлация! В Хърватия въведоха еврото от 01.01 и тя е 0.2%, т.е., по ниска от нашата!

абе уййй.проооз ти бензин ли пиеш и ядеш....ами дай да сравняваме цената на домата да видим...или тока кво ще кажеш...абе кой г...ъз ви изси..ра такива прооозти

Разни измислени агенции дават неверни прогнози за икономиката ни.

МВФ прогнозира, че през 2023 г. руската икономика ще се увеличи с 0,3 процента от БВП, което е с 2,6 процента по-добро от прогнозата през октомври миналата година; през 2024 г. руската икономика ще нарасне с 2,1 процента, според фонда, което е с 0,6 процента по-добро от октомврийската прогноза за същия период. Международният валутен фонд публикува редактирана версия на прогнозите си за 2023-та и 2024-та. В колонката "промяна" вписвам с колко фондът си е коригирал прогнозата за 2023/2024-та спрямо предната прогноза от октомври м.г. Примерно ако през октомври е смятал, че някой ще има спад от 2.3%, а сега вече смята, че ще има ръст от 0.3%, то промяната в прогнозата е +2.6%. Ако си е намалил прогнозата, съответно промяната е с минус. Еврозоната: 2023 ръст 0.7%, 2024 ръст 1.6%, промяна 0.2%/-0.2% Европейски съюз: 2023 ръст 0.7%, 2024 ръст 1.8%, промяна 0.0%/-0.3% САЩ: 2023 ръст 1.4%, 2024 ръст 1%, промяна 0.4%/-0.2% Великобритания: 2023 ръст -0.6%, 2024 ръст 0.9%, промяна -0.9%/+0.3% Русия: 2023 ръст 0.3%, 2024 ръст 2.1%, промяна +2.6%/+0.6% Това е всичко, което трябва да знаете за санкциите. Линк към данните: imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2023/01/31/world-economic-outlook-update-january-2023

"Moody's очакват реалният растеж на БВП да възлезе на 2,7 % през 2022 г... ...и посочват, че тези оценки са сред НАЙ-СТАБИЛНИТЕ ТЕМПОВЕ на РАСТЕЖ В СРАВНЕНИЕ с ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ през тази година." Но какво заглавие СА ИЗТРОПАЛИ - ИНФЛАЦИЯ, ДЪЛГОВЕ..

Тоест - България с Лева и Енергетиката е повече от Стабилна , Трябва да я Счупим - Инфлация и Вдигане на Цените чрез ЕВРОТО .Запомнете ми Коментара - ако България приеме Еврото от 2024 , и НЕ е Приета в Шенген от 2024 , значи съм Прав /

100+

Високопарно е заявен, че инфлацията в България е 14% ?! Смях. Лъжи пред които комуняжката статистика от едно време се изчервява ... 14% ?! Кашкавал от 12-14 на 26 лв.; Хляб от 1 -1.5 на 2.20 до 3 лв.; Месо - лидълско испанско 17 годишно от 5-7 лв. на 14 лв.; Плодове и зеленчуци - увеличени с 70-100%; Бензин нафта - от 1.70-1.90 на 3.10 до 3.50 лв. за литър.; Градски транспорт билет от 1.2 на 2.0 лв. Имоти - поне 300% в последните две години; Бъдеща гражданска отговорност 200 на 600 лв.

Тоест, това е, което им се иска на световния банков елит да бъде положението в България. И за което плащат на скимтящите си недоносчета тука. Но българският народ не спира да ги изненадва.

Ще продължи 33 годишното потъване, като в един момент лееекинко ще се забави. Ще продължим да го духаме бавно и полека, както и през последните няколко века. Но има надежда. Като се върнат ония 3 000 000 (миячи на чинии, кенефи и задници, както и всички останали слуги на ония господарски държави ) от странство, и кат' отлепим от дъното, което от няколко години копаем, и ще дръпнем и то якУ.... Ни моат на стигна ейййй......

Я пак кажи нещо за 33 годишното потъване? Я сравни стандарта днес и преди 33 г. За свободите няма да говорим!

искаш ли? Пътища, здравеопазване, инфраструктура ,индустрия, население, образование. Ако измерващ днес успехите с брой телефони или апартаменти,имии защото си забогатял с далавери покрай някоя политическа партия, или смяташ че да отидеш до Лондон е голямата работа, но не забелязваш пълната разруха и грабеж, значи си завършен идиот.

Инфлацията е 300%. Крадци!

След еврото - роби. Не, че сега не сме.

Русия самодостатъчна страна. Има си и резерви.Леко по леко ще се оправи. България просто да вземе поуката!

Трябва да спрем този експеримент наричен ПП и ДБ. Унищожиха България заедно с БСП и Вгъзраждане. Ще дам доверието си на ГЕРБ на изборите.

Знаеш ли кое е общото между ПП ДБ ГЕРБ БСП ДПС? Милионерският им елит, с които си хортуват и ви обират ежедневно в порядъци от 7-8 цифрени суми и въобще не им пука за идеи, идеологии и прочее романтизми.

Като си си дал гъза, що да не си дадеш и гласът...

Леко са се объркали, колегите. Перспективите пред България: инфлация, дългове, война с Русия, Народен съд, Белене, растеж, лев със златно покритие. ПОвторението е майка на знанието.

Мудис са папагал. Плащат му да повтаря каквото са го инструктирали. Рейтинговите агенции се използват за контролиране на институционалните инвеститори, тъй като на тях им е вменено със закон да се съобразяват с рейтингите. Т.е. Мудис са нещо, като министерство на истината за институционалните инвеститори, който определя къде да се изсипят милиарди инвестиции. Това, разбира се, е порочен модел както видяхме през 2008ма, но никой все още няма смелостта да рита сериозно срещу сърцето на американския финансов модел.

За сега виждаме само стабилен растеж на инфлацията и то в пъти спрямо другите от ЕС :)))

Предстои дългосрочно клецане по всички европедалски правила.

,,Европейски правила,, ?1? За нас са едни а за тях други :)))

За твое съжаление, няма да приемем рублата, а еврото. Върви си в своята втора родина. В България руските цървули не сте желани! Между другото, защо руските подлоги мислите предимно за хомосексуални връзки? Сдържайте си малко сексуалните фантазии и мечти, това все пак е обществен форум!

Къде човека ти е споменавал русия или ти си имаш комплекс :)))

Слушай сега идиотче. Българите, както и руснаците са славяни. Българите както и руснаците са православни християни. Българите както и руснаците пишем на една и съща азбука дадена ни от двама братя византийци, незнайно защо наречени българи. Така че, няма по силна връзка от кръвната. А ти и тия педалчета като тебе марш в Америка. Таман манафите ще ви оправят спокойно без да се криете.

Ах какви ,,перспективи,, за окупирана и зависима държава като БГ :))) След като им играем по свирките, малко ще ни хвалят и важното е да сме им длъжници иначе Хиперинфлация и оранжева революцийка :)))

Или в превод на български прогнозата звучи така: Радев, комунизъм ... бои, стриганье нула номер и нощни смени в Кремиковци

юдейте от брюксела им подадоха вазелина и изкомадваха да се наведат тия от софето

Чифутите трябва да бъдат заличени.

Родината бавно и мъчително се възстановява от комунистическия апокалипсис! Народът се съвзема, Бедността от комунизма е спомен! Народът благодентства! Българите започнаха да се завръщат в Родината. Нямаше Коледа, Великден! Имаше само 9 септември! За шишета, каши и пюрета за бебетата - война,  за хляб   - война, за бяла и черна техника - война, талон за урина - война,  за всичко - война в мирно време! Всичко работеше, нищо нямаше! Нали сте гледали Баш майсторът.  Където да отидеш, носиш шише ракия или пари за рушвет! Повсеместен дефицит, мръсни магазини и некачествени стоки!   Помните ли изразите - къде си изчезнал като червения пипер и българско родно никога негодно! Ние бяхме най верните. Нямаше унгарски, чешки и полски събития. Младостта ни мина с кпсс - бкп, рапорт даден - рапорт приет и накрая фалит!  Бай тошо нарече социализма Недоносче, спряха  да обслужват заемите на страната, присвоиха си държавната собственост, станаха капиталисти и младите се разбягаха по света, за да се спасят от банкрутирала държава

Колко много опорки в няколко изречения. Само дето забравяте, че все още има живи свидетели на онова време, когато с 30 стотинки се обядваше на стола с тристепенно меню, водата беше 2 стотинки за кубик, а токът-2 стотинки за киловат. И ъглошлайфът в Русия се наричаше "Болгарка", а телферите и електрокарите ни се изнасяха по цял свят. А българките бяха най-хубавите жени в света. И българските цигари успешно конкурираха американските. А на българските курорти цял свят си мечтаеха да отидат. И къмпинг "Рай" беше най-голеният къмпинг на Балканите. И медицинското обслужване, и училището, и висшето образование бяха БЕЗПЛАТНИ!!!

В България има стабилен растеж: 1.на цените 2. на новите работни места в държавната и общинска администрация 3. на заплатите на въпросните служители от тези администрации 4. на раждаемостта сред ромското население и друго такова с ниска степен на образование

Международната рейтингова агенция потвърди кредитния рейтинг на страната ни със стабилна перспектива - а колко сме платили за тази оценка ?!?

Ха ха ха ха 44 милиарда евро дълг! За 2024 са гласувани още 12 милиарда евро. Ха ха ха ха 56 милиарда евро, 112 милиарда лева! Ох котьо. И нищо построено. А, да не забравя- 30 милиарда долара авансово трябва да преведем на Уестингхаус. Ха ха ха ха

Какви €44 млрд. дълг?

МАЛКА ЧАСТ: Химкомбинат Видин, Химическите заводи (Химията, Видахим) с всичките му производства и ТЕЦ-ът. Това е така наречения завод за гуми ,,Видинки“. Хубавото качество е за износ, а останалите гуми с форма на осмица бяха за местния пазар. Гумите бяха известни в цяла България Следващият е Заводът за металорежещи инструменти (Завод за режещи инструменти – ЗРИ), по-късно Видия-В: Преди години видинският Завод за режещи инструменти произвеждаше свредла, райбери и зенкери за вътрешния пазар и за износ, като качеството им бе сравнимо с това в най-добрите предприятия от бранша у нас и в чужбина. Всичко беше сигурно- изпълняваше се планът, получаваха се добри заплати, хората бяха доволни… Персоналът бе около 750 души. Заводът беше оборудван с вносни съвременни машини. За персонала на работеше стол за хранене. Заводът се славеше като едно от проспериращите предприятия навремето, където работеха едни от най-добрите специалисти в града. Следващата фабрика е Порцелановата фабрика Видин (,,Коста Йорданов“) През 20-те години на миналия век във Видин е имало две порцеланови фабрики – „Изида“ и „Бонония“ (наречена така на древноримското название на града) Цигарена фабрика Видин (наречена “Дунав”, по-късно Видин-БТ) Държавно индустриално предприятие “Вида“/ ДИП Вида По известно като „дипа“. Предприятието съществува от 1962 година, като до 1990 година преминава през различни трансформации. До промените през 1989 г. е най-голямото предприятие в страната за лека конфекция, с основна производствена гама мъжки и детски ризи и дамски блузи, водещо в отрасъла “Шивашка промишленост” и на територията на Югоизточна Европа. През 1995 година фирмата е приватизирана и лека-полека отиде към небитието… Оцетна фабрика Тухлена фабрика Керамична фабрика ,,Катюша“ Драгажен флот Държавни угоителни стопанства Държавно автомобилно предприятие Държавно стопанско предприятие “Млекопреработване” / Млекоцентрала Държавно предприятие за зърнени храни “Септември” Държавно индустриално предприятие “Текстилни влакна” Държавно индустриално предприятие “Бдин” Държавно индустриално предприятие “17 партизани” Държавно индустриално предприятие “Украйна” Държавно предприятие “Пренос – превоз” Държавно земеделско стопанство Държавно стопанско предприятие “Винпром” Държавно стопанско предприятие “Булгарплод” “17 партизани” Държавен застрахователен институт Държавен машиностроителен завод “Георги Димитров” / ДМЗ Ремонтен технически завод – филиал на ДМЗ Трудово-кооперативно земедeлско стопанство “Ернст Телман” Трудово-кооперативно земеделско стопанство Трудово-производителна кооперация “Червения септември” Трудово-производителна кооперация “Тройка” Трудово-производителна кооперация “Бор” Трудово-производителна кооперация “Мир” Окръжно предприятие “Автотранспред” Окръжно предприятие “Кинефикация” Окръжно предприятие “Материално техническо снабдяване” Окръжна станция на съобщенията Окръжно изкупвателно предприятие Окръжно търговско предприятие Окръжна стоматологична поликлиника Окръжно търговско предприятие “Топливо” Окръжно пътно управление Промкомбинат “Мико Нинов” Промкомбинат “Метал” Промишлен комбинат “Възход” Месокомбинат “Родопа” Мебелен комбинат Бдин Градско търговско предприятие “Здрава храна” Градско търговско предприятие “Градска търговия” Градската мелница Шивашка трудово-производителна кооперация “Боян Чонос” Шившко предприятие – Димитър Благоев Хлебозавод / Градско стопанско предприятие “Хлебни изделия” Вакуумната фабрика за производство на консерви Завода за строителни конструкции “Крум Бъчваров” Стопанско предприятие “Сортови семена и посадъчен материал” Научно-изследователски институт по млекарство Екарисажен завод Машинно-тракторна станция Единна строителна организация СМК БКС СЕП АПК Наркоп Балкантурист Обществено хранене Водно стопанство ДСО Кореком Пристанищен комплекс ,,Видин“ СО МАТ Фабриката за безалкохолни напитки / Лимонадена фабрика Ремонтстрой Химремонтстрой Водстрой Бирена фабрика Растителна защита Химическо чистене Градско стопанско предприятие “Комунални услуги” с. Кошава МПК – Кошава град Брегово ДАП Филиал на завода за помпи от Видин Аграрно-промишлен комплекс “Тодор Петров” с. Антимово АПК-Златорожие град Дунавци Свинекомплекс Две овцеферми Две кравеферми Люплна Дърводелски цехове АПК Фуражен завод Лимонадена фабрика Построен цех за производство на Пепси, но след 10 ноември всичко отиде в историята. с. Срацимир Върголия град Кула Птицекомбинат – филиал на Върголия Завод за технически каучукови изделия- Кула Завод Единство за пресукване на коприна Хлебозавод Млекоцентрала АПК Промкомбинат БКС Шивашки цех ДАП Растителна защита Военен завод Сладкарски цех Лимонадена фабрика Дърводелски цех Химическо чистене Бозаджииски цех Картонажна фабрика Печатница с. Цар Петрово Филиал на шивашкия цех от Кула с. Старопатица Филиал на военния завод от Кула с. Киреево Филиал на завода за технически каучукови изделия от Кула с. Раковица Леярен завод Бивш завод за металорежещи машини „Васил Коларов“ – филиал на софийския завод с. Бойница Филиал на завода за технически каучукови изделия от Кула ТПК-Боян Чонос с. Раброво Филиал на завода за технически каучукови изделия от Кула с. Чупрене Шивашки цех – Асен Балкански Цех за лимонада Филиал на завода „Миджур“ от с. Горни Лом Бубинажен цех Дърводелски цех АПК, с развито животновъдство и растениевъдство, шилеугоителен комплекс, в който са се отглеждали агнета и са изнасяни в арабските страни и Италия МТС, състояща се от три тракторни парка в Чупрене, Търговище и Средогрив Горско стопанство с дърводобив ЛКМ и животновъдство с.Горни Лом Завод „Миджур“ град Белоградчик Завод за телефона техника Полимерни керемиди „Ведерник“ Мебелен завод Завод Ведерник Завод за производство на юргани с. Ново село Бивш филиал на завода за помпи Видапомп ТПК Ракета Предприятие за безалкохолни напитки „Панема“ Новоселска гъмза град Димово Филиал на завода за помпи от Видин Млекоцентрала Военен завод ТПК Наркооп АПК ДМЗ с. Ружинци Содо-лимонадена фабрика АПК МТС Хлебокомбинат И ТАКА НАТАТЪК

Приятел, то в цялата страна имаше индустрия, селско стопанство, спорт и най-вече имаше население. А сега само цигани и депутати дебелосерковци.

тия нещо бая са се объркали

Заради американските агресори и окупатори, българският народ живее в тотална мизерия.

Евро и кредити, това са главните неща които ни чакат. Сега познайте кои ще ‘усвояват’ кредитите и кои ще ги плащат.

Т.нар. агенцийка Мудис предпоставя равнището на кредитния рейтинг взависимост от това дали ще влезем в т.нар. "еврозона". Ами досега защо не са го намалили като не сме от години в зоната на здрача. Или още един манипулативен натиск ни се оказва за да приемем еврото чрез брътвежите на подобни доморасли в САЩ агенцийки.

За твое съжаление, няма да приемем рублата, а еврото. Върви си в своята втора родина. В България руските цървули не сте желани! Между другото, защо руските подлоги мислите предимно за хомосексуални връзки? Сдържайте се малко, това все пак е обществен форум!

Ха ха ха ха Що няма да приемем рублата? Обезпечена е със злато. Пък еврото е обезпечено с дефицит За 2021 година външнотърговския баланс на ЕС е отрицателен 240 милиарда евро. Ха ха ха ха Ха ха ха ха Внася повече отколкото изнася

По-добре се представи като някакъв педераст.

Кои бяха тези Мудис?Тези дето 2007 даваха супер рейтинг за Лемън Брадърс и стотици подобни формирования ли?Мерси за прогнозите, ама какво гумят те когато всичко отиде на дъното?Аз такива "експерти" не бих слушал и за секунда, камо ли да се интересувам от съветите им!

Капитализма е чума за обикновения работещ българин защото има робски труд и сива икономика !

Никой не ти е виновен, че не можеш да живееш в пазарна среда, както целия останал свят. Затова ще си останеш руски цървул. Между другото, научи членуването в родния си език.

Ха ха ха ха Я раздуй как се живее в пазарна среда, че ми е интересно. С какво се занимаваш? Ха ха ха ха

Те хората не живеят а преживяват

Да, възпитаван съм при социализма и не съм научен да крада и да лижа задници като вас. Сега е рай за предателите, крадците, наркоманите и педалите, а при соца тези бяха по затворите.

Ха ха ха ха Вучич онзи ден се подигра, че за първи път в историята, Бул е по малка по население от Сърбия. Ха ха ха ха Благодарим ти САЩ и ЕС Ха ха ха ха

Ха ха ха ха Пак за кредити говорим. Егати държавата дето тегли нови кредити, за да изплаща старите. Ужас. Аз, като не тегля кредити, рейтинг не ми трябва. Имам си много и не мога да го изхарча

Перспективата пред България: Най-лошото предстои. Продължаваме погрома.

кавичките трябва да са на "перспективите" , а не на "нарисува"

''Инфлацията в еврозоната се връща към едноцифрени стойности.'' А Ганьо Тъпото получи ли честитки от мобилните оператори за 15- 16 % увеличение на таксите ''заради инфлацията'' ? Получи и още как И ще плаща...Такъв е живота. Тъпите винаги духат супата

Мудисците са мошеници , както и останалите рейтингови агенции спомнете си какви анализи правеха за разни пирамиди през 2008 , а също и пред дот ком балона корумпирани до мозъка на костите - всичко е стока вкл рейтинга и си има цена а по същество Отказът и от финансов суверенитет е в най-добрия случай дебилност на "елита" Но е по-скоро продажност! какво друго от политически креатури на САЩ?! за страна с относително ниска задлъжнялост да се натиска да споделя солидарно огромни чужди задължения в еврозоната е суицидално поведение! Обърнете внимание на дискусиите за застраховка Гражданска отговорност - ако приемем параметрите на ЕС цената й ще подскочи поне със 100 % , но може и с 300 % И така ще е с твърде много стоки и услуги . В Германия при преминаването от ДМ към евро цифрите почти не мръднаха, нали ?! Разбира се , няколко Шайки ще спечелят от поредното отръскване на брашнените чували или съдиране на кожи , ако предпочитате. За сметка на Народа! Че кой не0либераст или джендър го е еня за Народа ?! Посочете ми един !

E, руснаците може да пооправят нещата.

Като гледат как расте тревата ... отдолу.