Много баби, хилаво дете: Защо продължаваме да се давим в обща безотговорност

Управлението на ресурсите се размива между няколко институции, от 2015 г. влачим проект за водите, готвим се да глътнем 158 млн. лева за дигитализация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основният проблем е в хишичесото изсичане на горите. Няма гори, има наводнения-това е извесно от векове. За БГ демократите обаче са по важни пачките в чемеджетата и в офшортките.

Каквито са управниците, такава е и държавата. А суверенът, народа - си мисли, че някой друг му е виновен или е причина за злощастието му.

"""Много баби, хилаво дете: Защо продължаваме да се давим в обща безотговорност""" Това се нарича гражданско общество.Има такава неолиберална мантра

_stankow

Пак апокалиптични картини. Нито е най-студена тази зима, нито най-дъждовна, нищо. Наводнили се 5 мазета и 3 кокошарника, голяма работа ! Дай да плашим хората !

11 ДЕКЕМВРИ 2020 - "Недоволство в Бургас заради опасността от воден режим ..." "януари 14, 2021" - "В яз. „Камчия“ вече има вода за една година" МАЛКО ВОДА А??? Мъъъничко вода паднала и кво стана....малко малко колко да е малко??? Е па напълни се цЕл язовир у пенишко.....Камчия за 3 дена малко вода напълни за 1 година водата на Южна Бъгария....в бурско пък преляха....нали беха празни бе? Що малко вода ги препълни??? Както се казва МАКЛО вода паднала....

БСП+ДПС както винаги обещават, че ще ловят капките и снежинките във въздуха и при тях природни бедствия няма да се случат.

Кво е природно бедствие? Неколко литра дъжд? Ха-ха- ха!

На опашката съм за амрекинаските ваксините, ама нема за сега! А това, че някъде е капитализъм, не означава автоматично демокрация....отделно, че в Хаити нито има капитализъм, нито демокрация...

Първо през зимата са наводнения, после следва "нема ток", след това напролет са пак наводнения и на есен е "нема вода, язовирите са източени". Обаче, пък има демокрация. А ви обясниха още навремето, че демокрацията е най- доброто измислено и е скъпа система за управление, така че нема да се сърдите. Имате най- доброто.

Ми да, най-доброто е....кофти ли ти е? Ако ти е кофти, бий руската ваксина и към Северна Корея...

_stankow

Ами като ви кефи - бийте си две американски ваксини - и към Хаити ! И там е капитализъм !

На опашката съм за амрекинаските ваксините, ама нема за сега! А това, че някъде е капитализъм, не означава автоматично демокрация....отделно, че в Хаити нито има капитализъм, нито демокрация...

Знам решението! Плащаме 2 милиона на Доган, да ни колсултира и готово.

"много баби хилаво дете"На този принцип е направено за да се РАЗМИВА ОТГОВОРНОСТТА.ГЕРБ Е СТРАТЕГ НА ТОВА.ПО ТАЗИ ПРИЧИНА И ВСИЧКИ В ГЕРБ СА" КАЛИНКИ"ЗА ДА БЛЕСНЕ БОРИСОФФФФФ.

От времето на тройната коалиция ДПС и мафията завладяха множество ресурси в енергетиката и водите.

Майтапа е че на есен пак ще има "нема вода, некой я е източил".

Всички управляващи са невинни. Най-невинен е Бойко

Управлението на ГЕРБ удави България и българите. Но ББ е невинен. Не слиза от джипката за нашето добруване

Че то в точно това е целта! Бебето да е болно и хилаво , а бабите много и охранени.

Някъде към началото на века разните филиали на университети започнаха дабълват “специалисти”. Много наши момчета и момичета ги завършиха! Тогава бяха изгонени като мръсни котета последните истински професионалисти, оцелели при Живков, Виденов и Костов! Нашите хора заеха местата им, направиха ги експерти, закон не ги лови, не можеш ги мръдна с топ! И те спокойно се заеха с това, което могат най добре - нищоправенето!

Изгонени а? Бих заложил на избягали от зоопарка! 45 години да те стрелят на границата и после какво очакваш??? За какво мислиш, че се стреляше на границата? Щото тук е било прекрасно ли и никой, ама никой не е искал да премести отвъд границата....

Калинки и калинчовци на наш гръб, по- вредни от циганите.

Продължаваме да се давим в обща безотговорност, защото и ние, всичките, сме хилави баби. Борисов въобще не е наясно с дигитализации и бъдещи проекти. Той бяга след събитията и запушва дупки. После ги представя за успехи на управлението на ГЕРБ.

Кой е наясно с тия неща? Би ли казал няколко имена за да се посмеем.

Гарантирана от ГЕРБ и нейните калинки, бръмбари и мисирки.

Що бе при правителствата на БСП нещо друго ли беше? Гарантирано е от всички, ама не го казваш, щото ще ти спрат паричките за тролене, нали...

В България има два основни проблема: 1) Няма вода 2) Има вода

В най- корумпираната държава в ЕС съответно се краде най- много.

хаха шефката на "Напоителни системи" ЕАД е фолк певица, толкова за водите в България. Барем не можаха ли да сложат един инженер за пред хората. Там е страшно, от близък човек знам, че всички са със заплати на над 3 к. и дори не ходят и на работа, говоря преди пандемията. Обаче кражбА колко може и това е. Господ да ни пази!

Съгласен за шефката на Напоителни системи. Но да си спомним и за Жоро тръбата (Георги Харизанов), който сега се изявява като политолог, близък до Борисов и най-големия близач на задните му части.

Да не пропускаме Доган хидроинженера и Станишев, завършил с дисертация за униформите на червената армия...

Да бе..То само тук има наводнения.. Драми излишни.Забравихте на гръцкия остров като влачи коли водата по улиците.Или никъде из Европа няма наводнения..?!?!?!?!?

Робе, робе, робска душа си и робска ще си останеш. Ще тънеш вечно в тиня и кал и ще си мислиш, че навсякъде по света "е така". Тук не говорим за Библейски потоп, за за малко по-силен дъжд, който би трябвало да се поеме от отводнителната система. Дали, ако си на мястото на горките хорица, които останаха под вода ще казваш "ами - нормално" ? Щото пред компютъра, на топло и аз мога да философствам. Всичките проблеми са от мързел, некадърност, безхаберие и - най-важно - удобно обвита в закон безотговорност.

Малко...малко, колко да е малко? Щом за 2 месеца се препълниха язовири дето половин България щеше да остане без вода! САМО до преди 2 месеца Бургас и цялото южно черноморие щеше да са на РЕЖИМ!!!! И вие ТРОЛОВЕ пак лаехте! Пернишкият язовир и той до преди 2-3 месеца беше пуст, септември месец правила молебен да заваляло малко....ии какво стана МАЛКО ВОДА и всичко преля....АМА МАЛКО! Айде погледнете реално на нещата, а не да ми разправяте врели некипели за робове и мъничко водица! Погледни статистиката само за последната седмица!

ами не мое да слагаш ревизор за министър на околната среда и водите и да искаш да направи нещо. Важно е за ППГЕРБ да се усвояват пари от наши фирми и да се връща рушвета в черната каса за да може да се кууват избори за да може да се продължи с краденето. Те това е порочният кръг на сегашната власт,

Преди да дойдат герб на власт всичко си беше наред нали? Абе наистина ли сте толкова прости?

Това е демокрацията баце много демокрация много проблеми.

Грешиш, демокрация има в Западна Европа от мнооого време, но там са по малко ,,нашите хора,,

Изкуственно раздута администрация и дублиране на структури са предпоставка за безнаказност и безотговорност, но пък лесно се управляват на ръчен режим :)

На всякъде в България е така, назначават някакъв/някаква калинка а той назначава ,,негови хора,, и като стане белята се чудят как да го покрият/ да няма виновен/

Да си мислиш че е така от вчера??? Така си е някъде откъм 60-та година насам.

Ами защото няма добре разписани персонални отговорниости и най-вече последствия! И тъй като има много прогнила и тежка корупция и престъпна дейност никой не иска са сложи ред че ще стане страшно. Сложи ли се персонална отговорност тогава рязко или то поне на 80 % ще секне пробитата лейка от която всички сучът. Защото когато носиш персонална отговорност за твоя ресор или длъжност тогава гледаш на нещата малко по-внимателно. Това е!

Бате, каква персонална отговорност, като си назначен лично от който трябва!! Утре ти се обажда и ти казва, тука един другар, оправи го.... И ти го оправяш, иначе вече не си назначен.... Затова читави хора не искат да ги назначават директори по разни агенции и министерства, седят си най-много заместници и гледат да не се въвличат много с големите шефове....

Защото никога, никой не е виновен ! Колективна безотговорност ! Огромна администрация, генерираща огромни разходи !

Едната година ни убеждават ,че сме "полупустиня" за да ни увеличават цената на водата и по други меркантилни причини. Другата година ни убеждават че живеем в перманентна киша и е много сложно отводняването. А всъщност се редуват кишави години и сушави години заердно с години с перфектни валежи. Средно получаваме точно толкоз вода, колкото ни трябва. Само се налага инфраструктурата и планирането ни да са на ниво.

А и персонала който го контролира да е на ниво !!!

Днес съобщиха , че още една баба се включва в играта-„Българско лято“ които единствените носели промените. Най-дъртата бабичка се е юрнала да оспорва целомъдрието на посестримата с нескончаеми митинги и компромати. И още една по-млада бабичка също така се присламчва към втората белким и за нея се падне малко от баницата идваща от Европата. Особено една от по-младите бабички такава незавидна воля проявява да гони с камъни белким и на нея пуснат малко от малко европейски гювеч. Фандък, обаче, другите бабички не пускат освен на една за която атаката е необходимост по принуда. Ама май че като се сетиха, че най-върлата бабичка може да свири на метла и се стреснаха. И всички се юрнаха при Дядо Мраз да му се молят да носи повече Слънце за всяка, а пък после…ще му мислят. Май че както предвижда Алена, 2021 ще е военна, което ще измете всичките тези бабички и колкото по-скоро, толкова е по-добре за идните поколения. Иначе чичко Рокифелъ предвижда ни бабички, ни дядовци по цялата наша територия?!

РАДЕВ, БОРИСОВ И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА СА ЗА БОКЛУКА! ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО ХОДЯТ НА РАБОТА! ДА ОТБИЯТ НОМЕРА! КОЛКОТО ЗА РАЗНООБРАЗИЕ И ТРУДОВ СТАЖ! ДАЖЕ СИ ВЪРШАТ ЛИЧНИ АНГАЖИМЕНТИ В РАБОТНО ВРЕМЕ. ЕДНА СОПА ДА РАЗВЪРТИШ ИДА ИЗЧИСТИШ ДО КОРЕН..

НИЩОПРАВЕЦ,ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО ХОДЯТ НА РАБОТА,ДА МУ МИСНИМЕ НИЕ.

Радев е от "вчера", а да видим другите, Колко пъти откакто е демокрацията стават наводнявания? Ама прогледнете бе хора, видяхте ли боклука от реките? Концесионери, държавни и др. нехаят, никой не дава отчет за парите, които получават... Всичко е от затлачване, неподдържане... И сега какво? на народа от джоба... Мислете, не говорете небивалици....

Подръжка под нулата, никой не поглежда докато не се саморазруши или убие някой. Най мързеливият народ на земята, дай му далавера и келепир. Работи се формално и се отчита дейност. Неангажиран с нищо и никой. На мен да ми е добре, другите да мрат. Това са последствията.

държавно ли е значи се краде и на нкого не му дреме, затова фалира комунизъма, но ние продължаваме да копаем в тази област

1 КЪЩА В БАРСЕЛОНА НЕ МОЖЕ ДА УРЕДИ ЗАКОНОВО, ЩЕ МИ С ЕПРАВИ..

Да бе точно "цифровизацията" е проблем. Не е проблем, че 2/3 от ВиК дружествата в България водят половината си водопроводи в графата "не са ни известни", щото никой не знае, кой и кога ги е изпълнил. Не е проблем, че всяка мутра си има язовирче и къщичка за гости там. Предполагам че във всичките министерства дето нещо отговарят има повече юристи и икономисти, отколкото инженери.... Сега наемете и няколко човека да преписват код, което ще реши проблемите с водите....

ГИ ИЗБРАХМЕ ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ НАЧЕЛО СГЛАВНИЯ НЕКАДЪРНИК С ДВЕТЕ ЛЕВИ РЪЦЕ, ЗАВРЕНИ В ГЪЗА! ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ, САМО ДАЛАВЕРИ! И СЕГА МИ СЕ ПРАВИ ,Ч Е СТРОИ!!! ТОЙ БАРБЕКЮТО В ДВОРА СИ НЕ МОЖЕ ДА УЗАКОНИ, ЧЕ МАГИСТРАЛИ ЩЕ ПРАВИ СМЕШНИКА!

Добре, че я има Русия, за да съществува и България .

ТУКА БОКЛУЦИТЕ ПЛАТЕНИ НА ТИКВАТА ДА МИ ОТГОВОРЯТ ПОД ПОСТА 1 НЕЩО ДА СА СВЪРШИЛИ ЗА 10Г. КАТО ХОРАТА!!! САМО 1 ИСКАМ!!!! ПОМНЯ 1980Г ЗИМАТА В ПЛЕВЕН -27 ГРАДУСА И МЕТЪР И ПОЛОВИНА СНЯГ -НЯМАШЕ КРИЗИ, ОБСТАНОВКИ, ИЗВЪНРЕДНИ ПОЛОЖЕНИЯ, БРИФИНГИ, ХВАЛЕБСТВИЯ КОЛКО СМЕ КАДЪРНИ...

И като как по-точно помниш? Не знаех че в младежкото БСП има дъртаци на по 60 70 години.

ОТГОВОРИ БЕ? 1 НЕЩО КАЖИ БЕ, НЕЩАСТНИК! МОЖЕ И НА 80 Г ДА СЪМ, ТОВА ПРОБЛЕМ ЛИ ТИ Е?? НАЛИ ДЪРТАЦИТЕ ВИ ГЛАСУВАТ, ЗА ТВА ИМ ВДИГНАХТЕ ПЕНСИИТЕ С 50 ЛВ, ДЕА ТУЛУПИТЕ!

Едно време ви изкарваха с тоягите да чистите. Нямаше искам не искам. факта че не си на 80 години а си хлапенце от младежкото БСП е отделен въпрос. Факта че в момента не могат да ви накарат да си изчистите снега пред блока е също отделен въпрос. А това че бедствия със загинали имаше е нещо което ти не знаеш но е описано в документите оставени от БКП.

Ами защото на власт все още има комунисти като Иван Костов и Ахмед Доган!!!! Ако си мислете, че някой от тях не е руски агент, то имам новина: вие сте най-заблудените хора, които някога може да се родят на тази планета, а и не само на нея! Докато Русия не изчезне тотално и завинаги от България, все ще сме ти така!

Най-главният комунист е кой ? Той ! Бойко Борисов

Ние българите, винаги сме на страната на Русия

Особено когато сме направили Съединението. Русия е била твърдо против. Учете история дечица.

Простьо, ако не са били руснаците вмомента нямаше да има България, а щяхме да сме Турция...не че сега по различно, Борисов се опитва да ни продаде на турците

Сладурче? Много те моля не си показвай неграмотността и липсата на образование публично. Не бъркай освобождение с имперски интереси. Един дребен пример който да ти подскаже насока на къде да се насочи за да си повишиш образованието. България или по-точно българската войска превзема Одрин. Само че Одрин не е в територията на България тъй като Русия е била твърдо против.

Един от горните двама е от ЩАЗИ

От над 30-десет години, в държавата на абсурдите царува небивала "свобода" и "демокрация". От над 30-десет години, в държавата на абсурдите е капитализъм, като през последните над 10-12 години е див капитализъм. Явно по тази логика, гадните, лоши комунисти са капиталисти. Великата Хамерика е отдавна в държавата на абсурдите, а положението с всяка изминала година става все по-зле. Те, великите Хамериканци, заедно с евроГейците дърпат конците на наш'те дупедавци. А иначе още 300 години можем да обвиняваме Русия, дори и за това, че сме се осрали, и сме затънали в собствените си фекалии, до положение, че същите фекалии вече са над нивото на устите ни. Да, ама в близко бъдеще държавата на абсурдите няма да съществува като държава. Тук ще бъде само една транзитна територия, населявана от няколко племена на орки. Ние като народ не сме им нужни на великите Хамериканци и евроГейци. Нужна им е територията ни...

При управлението на ГЕРБ е така - некадърност и безотговорност. Кражбите са отделен въпрос, но не интересуват Гешев

В управлението преди ГЕРБ какво се направи? И кои бяха компетентните хора тогава?

Странна работа ... защо винаги всички "знаещи и можещи" хора са във форумите или пък са журналисти с компетентно мнение по висчко? Не защитавам никой .... но винаги е лесно отстрани да се дава мнение ... щом можете и знаете как заемете сътветната ръководна позиция и решете проблемите.

Защото герб изгониха всички подобни и ги замениха с необразовани, но послушни.

Разбирам че пишеш по поръчка ама такива простотии дори и по поръчка би трябвало да те е срам да ги пишеш. Момченце на тия места хората са с по 20 30 години в трудов стаж.

ми стоим настрани, не можем да се вредим от нахалните герберски простаци и нищоправци! Махнете се да дойдат касдърни хора бе, калинки некадърни!

То кадърните хора през глава със затърча ли към нископлатени държавни служби чки. само такива некадърници като тебе си мечтаят да са на държавна служба като дървен чиновник.

Помните ли министерството за бедстиве и аварии?

Брей, Рая Лечева е изпраскала страшен анализ на управлението на водните ресурси в страната. То са изводи, то е чудо. Браво! Да живей!

не се допитат до онзи скъпоплатения съветник Сокола, дълго време етно-партийката му стопанисваше гори и води... Ето последствията...

Сакън, ще поиска още милиони за "хидроконсултация".

Управлението на водите в България е най-лесната работа - те сами си се управляват и текат дето си искат.

Язовирите са много запълнени с наноси. Проектният обем на язовирите е по-голям от реалния.

Къде е оня малоумник ревизоро, дето приказваше глупости ? Прост човек !

Толкова министерства, толкова отговорности, не смогват хората.

Защо продължаваме да се давим в обща безотговорност? Многа просто- така няма отговорни, усвояват се едни пари. Това се мъдри от години и нищо не се променя.

Една е причината: колкото и да ни се иска държавата и голяма част от населението не е мръднало от 1989 и манталитета от онова време! Все по втория начин, все познати, връзки... Ей това е теглото на всички! Сърдите се на хората в ИТ индустрията за големите заплата, но не осъзнавате, че те работят с компаниии от други държави и възприемат онзи манталитет, към който всички се стремят. Ако има индустрия, която щепромени тази изостанала държава, то това е ИТ индусртията и хората, които работят в нея! Всички останали да се размърдат малко и да бутнат образованието си и квалификацията си напред! Иначе ще се тъни още в боклуци и мръсотия!

- Бабо имаш ли Уай Фай на село? - Каквото има това ще ядеш!

Г-н Борисов колективната отговорност ражда всеобща безотговорност . Че да попитам за министър Ненов ни вест ни ред - другите министри с общи сили ще избутат мандата и ще се забави каква са я свършили

Всички вие дето управлявахте преди въобще да съществува ГЕРБ. Какво направихте за тази държава? За да искате отново да бъдете на власт.

Герберастко псе, с изключение на периода от 1997 г. до 2001г., в България управлява една и съща партия, макар и под различни имена.

Ще ти отговоря с фраза на Р. Ралин : - Преди управлението на Герб бяхме на ръбът на пропаста -когато дойде ББ направихме голяма крачка на пред

че дойде герб, да я оправи тая държава! Че 1900 години от 165г. според Именника на кановете нямаше кой да поеме отговорност! деба боклуците....

Тъй като не можете да кажете нищо в което да отговорите на въпроса, моментално започнахте да говорите глупости. За господина с крачката напред,който цитира абсолютно погрешно Радой Ралин тъй като това се отнасяше за комунистите, ще му отговоря следното. Крачка напред в пропастта е от масов глад до препълнени магазини и от заплата 3 долара до заплата 600 долара. Разбирам че сте меко казано необразовани но в такъв случай недейте да пишете неща след като сте абсолютно неподготвени.

До Господа : Поради каква причина ББ напусна министерството на Вътрешните работи - Не беше съгласен с премахване на член 1 в сидтемата на МВР / може да се провери/