Министърът на икономиката: Най-вероятно таванът на надценките ще е 10%

Размерът ще зависи от това за колко на брой продукти ще е в сила, уточни Никола Стоянов

Обратно в новината

Коментари - Министърът на икономиката: Най-вероятно таванът на надценките ще е 10% | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунистическите утрепки. Комуниста няма как да стане нормален.

Това да връщат земята на хората беше огромна грешка,както и връщането на горите.Едното доведе до запустяване на имотите,защото няма млади хора които да ги обработват,а това до връщането на горите доведе до масово изсчане на горите от мафията.

Фрапиращо увъртане и усукване предизборно, но реално избягване и не приемане и взимане на мерки от този министър и цялото служебно правителство. После ще обясняват, как искали много, но видим ли времето не стигнало. Така и на Рашков не стигна времето да разкрие кражбите от магистралите. Второ - г-н министърът и екипът му "мислели" за надценките, но не споделят и не гледат как банките прибират ненормално високи комисионни по транзакции. Например нека сравни колко процента взима банките и Борика при плащания с карти и да сравни тези проценти с другите страни в Европа. Или там не се пипа - те могат и си правят каквото пожелаят, там няма картел и договаряне на месечните такси, комисионните и размерите им са пазарно оправдани, та да им гарантират милиони печалба ежемесечно. Такова крадене от клиентите си, както банките в България го няма никъде - вижте същите банки какво взимат от клиентите си в Гърция, Италия, Германия, Австрия за абсолютно същите услуги. А "родните" как са определили абсолютно същите такси, че и по-високи и не е държавно закрилян грабеж? Трето - онзи ден влезе МВР в т.нар. "борси на едро", отдавна овладяни и собственост през офшорки на видни криминални типове, което умело се прикрива и закриля от държавата от години. Но ... там е "омерта", избраните правят бизнес и някак никой никога не успява да им е конкуренция - колите му крадат, палят, проверяват го пожарна, РЗИ, ХЕИ, НАП, НОИ всичко само, за да е единствена борсата.

Най-вероятно, навярно, може би. А дефакто как ще са, мини стар-е?

в нашия магазин е по-евтино, но няма всичко - овче сирене, козе сирене, извара, няма разнообразие от хлебни изделия, но магазинът ни за зеленчуци и плодове е страхотен, там забелязах значителния спад на цените

Много моля някой да ми обясни защо цените на едни и същи продукти (ама абсолютно едни и същи!) в германските вериги Била, Лидъл и Кауфланд се продават в България с 20-30 процента по скъпо в сравнение с цените им в Полша и Германия например? Данъка у нас е по-висок или какво? Грабят ли ни, колония ли сме, или алчността им е безкрайна? Колко точно ще им стигне?

Щото в другите страни има още десетина вериги магазини. Само конкуренцията лекува цените, а нашите политици нищо не правят за да привлекат и стимулират конкурентцията. Тия мерки са обречени.

има и български вериги, и продават по-евтино, но в германските има всичко, особено в кауфланд, защо да губиш време да обикаляш магазините, като с едно отиване можеш да си купиш всичко

Защото има една приказка: Да издоиш кравата като за последно. Защото най-вероятно ще вдигат гълъбите от нашата страна. Идва война, идва Турция, идва Китай, а за западните вериги идва друго.

Ха, ха, ха - продуктите били "ама абсолютно същите" - не мога вече... Това как го установи?! Като гледа картинката на опаковката, ли? Като прочетеш съдържанието и виждаш как в шоколада за тук какаото е три по-малко, но палмовата мазнина е четири пъти повече, нищо че отпред опаковката изглежда привидно еднаква - разликата е в ситния шрифт. Така че престани да заблуждаваш читателите, че тук и там продавали едно и също и разликата в цените е само 20-30%. По твоя начин изчисляват и инфлацията статистическите институти и отдавна от методологиите е отпаднал шринкфлейшънът, а той освен намаляването на грамажа, отчита и влошаването на качеството. Та, предвид написаното по-горе, реално тук продават със 120% по-скъпо от там, когато се вземат предвид всички особености. За колите да отваряме ли думата - уж едни и същи модели, едни и същи нива на оборудване, обаче такъв купен от българско представителство и такъв купен от немско имат осезаеми разлики. Който се е докосвал само до автомобилната промишленост, много добре знае защо е така.

Този тъпак, който е сложен за министър щял да определя надценките?! Кой си ти за да кажеш на търговците за колко и как да продават? Ами, че нали и те имат разходи за складове, осветление, отопление, за хладилници, за заплати, за транспорт, за изхвърляне на продуктите с изтекъл срок на годност за, за, за... Тъпанар!

А проиводителите нямат лиразходи за складове, осветление, отопление, за хладилници, за заплати, за транспорт? За изхвърляните продукти кой е виновен? При производителя цялата стока ли е перфектно качество? По-лесно ли се обработва земята и се гледат животни? Друго си е на климатик в магазина. Ако става въпрос за надценки след приспадане на разходите и 5% са много, като се има в предвид основния лихвен процент на БНБ. Защо не се продават акции на тези вериги? Явно печалбите са им добри.

Давайте списъка, да видим кои стоки ще изчезнат от магазините.

И един мармот завива станиола в шоколад. София ще стсане град-държава, за да се отвърже от останалата част.

Спекула и айдуклък.

И ако някой глупаци си мислят, че този приети 89 та беше лош, сега ще имат удоволствието да вкусят от новият. Ако този преси 89 тя беше обърнат от държавата към хората, сега държавата храни олигархичният крупен бизнес. Хората го духат.

Айнщаин е казал : Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати. Този comrade, повтаря стъпките на Венецуела, какво различно си мисли , че ше постигне ?

Бойкот на определени търговски вериги,които дерът български кожи.Нека да останат непосещавани за седмица две и да си помислят дали както каза Свиленски от БсП кашкавала на държавна фирма от 15 лева се продава по 27. Нямало картел,по силата на което могат да отнесат наказание.Че като отидеш на пазара цената е една и съща на всички сергии.какво е това?

абе аланкоолу, цела франция вече стачкува

стачкуват заради пенсиите, макрон си въведе повишената пенсионна възраст, без гласуване в парламента, това дори ние не правим

Хайде всичко безплатно сега!

не се занимавайте с глупости! Надценка на надцеценената надценка на надценката....Поредната половинчата предизборна залъгалка за бедния народ!

Само,дето трябваше да го въведат преди шест месеца.В Германия е въведено таван на надценката от 25 процента и спекулата е овладяна.Ама тук додето се наумуват и цените скочиха до небесата .Германците не са върнали Комунизма,ами мислят практично и това е временна мярка,докато се успокои пазара с цените.

Шумим, братя, шумим...

Не може да го слушаме този изрод. Невероятен парцал. И чуждестранна подлога. С 15 000 евро заплата. Аз лично бих го сложил този идиот в машината за кайма

Там положението е най зле,зото цените са най високи.Те нямат вериги с магазини на промоция и малките търговци прекупуват през две ,три и повече ръце и като си сложат и те надценката и цената скочила двойно от тази в града.Тук трябва да се мисли за организиран транспорт от складовете до селата,за да не се навързват по сумати прекупвачи .

Че нали селата хранят гражданите? Какви магазини, какви надценки?

Когато децата ни не бяха избягали около 2милиона по чужбина.Сега на село са останали по един ,двама стари пенсионери на пет къщи само в една има живи хора.Кой да ти работи?Арендаторите не вършат никаква работа.Едните косят само тревата,за субсидии,без да произведат нищо,а другите сеят рапица за биогорива.Да умре българското село,не са виновни комунистите,ами са виновни пишман демократите,дето целта им беше ,градската реституция,заради големите наеми,които вземат сега.

Когато дойдат комунисти на власт, те въвеждат планова икономика. Щото на практика, идея си нямат от икономика. Малко след това се появява черен пазар на въпросните стоки, на цени 10 пъти по-големи. Сега е моментът, жълтопаветниците да си спомнят, как само преди 3 години по магазините имаше всичко на достъпни цени, всяка година ходихте поне 2 пъти в Гърция на море, през зимата, пистите в Банско бяха задръстени от софиянци. Това правителство, дето ще въвежда норма на цениите, е 5-тото комунистическо правителство на оня с юмручето. Дето доведе умните и красивите и Кокорчо, който в края на 2021 опука 9 милиарда лева за 8 дена и никой не разбра къде отидоха тези пари. Сега ви гласят и данъците да ви вдигнат, защото парите дето ПП и ДБ опукаха, трябва да се връщат. От вас и децата ви.

Спете спокойно деца.Навън върлува Дивия спекулативен Капитализъм.Ама нали затова скачахте.

Комитета по цените бе закрит 1990

Стига се плюнчи и стига се дави, ще пукнеш от безсилие и насиране :))

За определен списък от храни и за няколко месеца е добра мярка срешу спекулата но и глобите трябва да са дебели за да ражоти!

Тези май вече се принесоха в комунизма, планова икономика, таван на надценките, розово бъдеще и всички доволни... фатмашка му работа!

Кой си ти бе, мухо, я ела да те разплескам !

Стига лъгахте хората с празни приказки бе боклуци!

Говори врели-некипели! И този е министър колко аз космонавт

Трябва на всяка пакетирана стока задължително да има препоръчителна цена на продажба сложена от производителя. Повечето търговци ше се съберат в търговската отстъпка, защот клиентите ше виждат тази цена и ше искат да купят на нея.

Искаш Кока кола на 2.80 препоръчителна цена,ама всички търговци ти я продават над 3,30.Като им кажеш, че те мамят и те ти казват ,да одиш до Окръжния град с такси за трийсет лева и да си я купиш на препоръчителната цена.Така,че тоя номер с препоръчителната цена,по селата никъде не минава.

Айде с тази тъпа идея само ще се нароят фирми прекупвачи… искаш 50 процента надценка прекарваш стоката на хартиа през 5-6 фирмички и си готов… нищо не могат да кажат и цените ще си растат

Големите вериги,защото те купуват направо от производителя,като го яко изнудват за голяма отстъпка и после ти слагат сто процента надценка.

"Няма такова престъпление, което не може да извърши един капиталист, ако това престъпление може да му осигури 300% печалба." Карл Маркс

Много фашистки лидери са твърдели, че подкрепят „трети път“ в икономическата политика, който, вярвали те, е по-добър както от буйния индивидуализъм на неограничения капитализъм, така и от суровия контрол на държавния социализъм.[26][27] Това можело да се постигне с форма на правителствен контрол над браншовете и работническата класа (наричана „корпоративна държава“ от Мусолини).[28] Някои наричат това корпоратизъм[29], докато други не използват този термин за описание на фашистката икономическа система.[30]

"Фашизмът е открита терористчина диктатура на най-реакционните, най-шовинистични и най-империалистически елементи на световния финансов капитал, специална форма на класово господство на буржоазията..." Георги Димитров, 1934г.

Оф, един цитира Маркс, друг цитира Димитров... Тук започна да става сериозно... Очаквам цитати на Пенчо Кубадински след малко. А по-напредналите могат да ти осветят и с мъдрости от Пеко Таков и от Мако Даков, ха, ха.

"Капиталистът си мисли, че също работи и се труди. В действителност обаче неговият "труд" се свежда до това да ограбва труда на трудещите се" Фидел Кастро

Ха, ха, добре. Дай нещо и от Ернесто Гевара, а после и от Патрис Лумумба. Само да ти цитирам един от най-близките сподвижници на Кастро - заблудата беше, че Кастро е комунист. Той беше ревностен фиделист.

ПРИ НАС В САЩ ..... СЛОЖИХМЕ ТАВАН НА ЦЕНАТА НА ИНСУЛИНА .... 25 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ .... ДОСЕГА АМЕРИКАНЕЦА ДИАБЕТИК ДАВАШЕ МЕЖДУ 250 И 300 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ЗА ИНСУЛИН ..... И МНОГО АМЕРИКАНЦИ НЕ МОЖЕХА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ :))

Американците са безумно богати. Не ги мисли

Аве то и цената на бензина ви стана 7$ за галон, както и едни зъбни скоби за тинейджър са 10-15 000$ ама не казваш нищо.

а зъбните шини са гъзария

Ами няма да оцеляват бе, урод ненаяден. СУМАТИ ХОРА ФАЛИРАХА И ТИ ЩЕ ФАЛИРАШ И ШЕ ХОДИШ ДА БАЧКАШ НЕЩО, ЗА КОЕТО СИ УЧИЛ. НЕ МОЖЕ ПРОСТ СЕЛЯК СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА НАДУВА ЦЕНИТЕ И ДА ИСКА ДА Е ДОБРЕ ЗА СМЕТКА НА ИЗСТРАДАЛИЯ НАРОД, КЛОУН

Така е Като правиш фирма първо трябва да мислим за бедните, да има за тях, пък после, каквото остане, ако остане.

Тоя бърка фирма с обществена организация. Дето ООД, там и НПО...

Да! Не е наред човека Работническа или селска класа е!

Тук всички тъпани се пишете по големи икономисти от Адамс.Свободният пазар това,свободният пазар онова.Свободният пазар е приказка за малки деца.Има го само на книга.Капитализмът е система на експлоатация на хора и природни ресурси.Толкоз.

Човека е алчен по природа, независимо от идеологията.

Затова комунизмът е фалшива идеология, несъвместима с човешката природа. Тези, които го проповядват са двулични лицемери, или полезни идиоти.

Малко остана до изборите. Не пипайте нищо повече, че след вас мунчовци и гълъбе, поне 3 години оправяне няма. Оссрахте всичко и най-вече лицето на България и българските граждани. От къде ви копат такива тъпаци?

Абе тия популисти освен дефицит и последваща инфлация друго няма да докарат. Но нали идват избори, да хвърлиш още малко пясък в очите. Орбанчо нали ги прави тези номера и докара първо опашки, а после рекордна инфлация. Аш колсум, рекъл льотчика

Средно месечно: Наем 2000 лв Заплата бруто 3000 лв Ток 600 лв. Сот 100 лв Брак 200 лв Телефон 40лв. За спетоводител 300 лв. Касов апарат 60 лв Общо около 7000 лв. Тази сума при 10% надценка би се формирала от оборот от 70 000лв, с нула печалба. Тива означва среднодневен оборот от 3000 лв. В малките магазинчета клентите пазаруват за около 25 - 30 лв. Значи поне 100 човека средно на ден трябва да пазаруват за такава сума. Тива прави клиентопоток от 12 - 13 човека на час или един клиент на всеки 5 минути. Кажете сега господин министре, (забравих ви името) колко такива малки магазинчета биха оцелели?

ГОЛЯМАТА ВЕРИГА .... ХРАНИ 3-4 МУТРИ БЕЙОВЕ И ГЕРМАНСКИ БЮРГЕРИ ..... ОБОРОТА НА ЕДИН МАГАЗИН НА ГОЛЯМАТА ВЕРИГА НА ДЕН .... МОЖЕ ДА ХРАНИ 30 СЕМЕЙСТВА НА МАЛКИ СОБСТВЕНИЦИ НА МАГАЗИНИ :) .... ПРОБЛЕМА Е СИСТЕМЕН

Голямата верига храни няколко хиляди семейства на работещите в нея. В САЩ са ви повредили нещо бе наборе?!

Кой е казал, че малките магазинчета трябва да оцелеят? Има два варианта за оцеляване на малките магазинчета 1. Нишови стоки 2. Нишово обслужване Всичко останало е неграмотна паплач, която всъщност крие данъци, осигуровки, експлоатира роднини или задлъжнява с кредити, докато си ирае на "бизнес". Държавата НЕ Е длъжна да гарантира рентабилност на дребните квартални магазинчета! Нещо повече - КЗП трябва да ги проверява редовно. Сещам се за едно квартално магазинче, което най-безцеремонно нарушава правилата дори след забележка. Не слага цени и крие ДДС, като не отчита продажби. Това е наглост.

ИДИ ГО КАЖИ .... ТОВА НА ФРАНЦУЗИТЕ , ГЕРМАНЦИТЕ И БЕЛГИЙЦИТЕ .... ЩЕ ТЕ ИЗКОРМЯТ С НОЖОВЕТЕ :))

Т.е. ти какво искаш да кажеш? че е нормално държавата да гарантира бизнес на някаква продавачка, понеже я мързи да научи нещо по-така? България има проблем с уонаби бизнесмени, на които все друг им е виновен. Аз не смятам, че трябва да се гарантира бизнес на когото и да било.

Такива просто няма. Това означава смърт за дребния бизнес.

Шилo

Тоя нещастник къде е учил икономика? В кой ПУЦ??? Тавани ще слага... В пазарна икономика... Гиди комунист неграмотен!!!

ДА БЕ ФЕД НА САЩ .... ЩЕ ИЗКУПУВАТ ЗАКЪСАЛИ БАНКИ ЗА ДА НЕ ФАЛИРАТ ..... КАПИТАЛИСТИ ХАХА :))

КВО Е НЕП- НА ЛЕНИН ? .... ПРИМЕРНО ТКЗС ИМА ДЪРЖАВНА КВОТА 100 ТОНА ДОМАТИ НА ФИКСИРАНА ЦЕНА С 10-20% НАДЦЕНКА .... ТКЗС-ТО ПОЛУЧАВА ТОР, СЕМЕНА И ВОДА ЗА ПОЛИВАНЕ НА ФИКСИРАНА ЦЕНА ЗА КВОТАТА ..... АКО ТКЗС-ТО ПРОИЗВЕДЕ НЕ 100 АМИ 120 ТОНА ДОМАТИ , ТИЯ 20 ТОНА СВРЪХПРОИЗВОДСТВО МОЖЕ ДА ГИ ПРОДАДЕ НА СВОБОДНАТА БОРСА :))

СЪЩОТО НЕЩО Е И С ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА .... ПРОДУКЦИЯТА ОТ ТКЗС ПО ДЪРБАВНАТА КВОТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОДАДЕНА НА НАРОДА С ПО-ГОЛЯМА НАДЦЕНКА ОТ 10-20% ...... ТОГАВА РОЛЯТА НА ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ Е ДА СЕ ГРИЖИ ДА ПУСКА ПРАВИЛНИ КВОТИ НА ТКЗС-ТО ... ТАКА ЧЕ ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО И КАЧЕСТВЕНА ХРАНА ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ В РАМКИТЕ НА КВОТАТА ... ....

утре гълъбчо ще се изтъпани и ще проплаче: за бога братя, не купувайте! тъй рече навремето димитър попов а насетне кво стана по паметливите от вас го знаят!

Имаше една година дефицит на арпаджик. Една година. Който беше дал, сложи такива надценки, че стана приказно богат. Въпреки лудата цена, търсенето голямо На другата година, всички сяха арпаджик, цената зле и голямо предлагане. Това е пазар. Да улучиш момента и да се възползваш. Както за хлебарките Велик ден

Че то същата схема се въртя и със жълтия кантарион и със сума други неща.

ЕДНО ВРЕМЕ БЕШЕ ТАКА В БЪЛГАРИЯ ..... ЗАПЛАТИТЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ЗАВОДА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ 4 ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ ОТ ЗАПЛАТАТА НА РАБОТНИКА ..... В МОМЕНТА ТАКА Е В КИТАЙ - НЯМА ТАВАН НА ЗАПЛАТАТА НА ДИРЕКТОРИТЕ .. НО ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ 6 ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБИТНИЦИТЕ ... ОБАЧЕ ЗА ДА СИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ ДИРЕКТОРИТЕ , ТРЯБВА ДА ВДИГНАТ И ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ - ДЕМЕК ДА ПРОИЗВЕДАТ , ПРИДАДАТ - ИЗНОС :))

И АКО ЗАВОДА ЗАКЪСА ..... ГРАДСКИЯ ИЛИ ОКРЪЖНИЯ КОМИТЕТ НА БКП .... РЕЖЕХА С 30-40% ЗАПЛАТИТЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ ЗА 6 МЕСЕЦА ...... РАБОТНИЦИТЕ МОЖЕХА ДА ОТИДАТ И ДА СЕ ОПЛАЧАТ В ГРАДСКИЯ КОМИТЕТ НА БКП ИЛИ ОКРЪЖНИЯ КОМИТЕТ НА БКП, АКО НЯКОЙ ДИРЕКТОР ЗАБАВЯ ЗАПЛАТИТЕ С 15 ДНИ .... И ДИРЕКТОРА ГО ВИКАХА ДА МУ ДЪРПАТ УШИТЕ И ТОЯГИ НА ГОЛ ГЪЗ :)

Ама немаше банани!

И какво щяхме да правим без китайците, а? Ти що не опъват хамута и натам?

Малко остана до изборите. Не пипайте нищо повече, че след вас мунчовци и гълъбе, поне 3 години оправяне няма. Оссрахте всичко и най-вече лицето на България и българските граждани. От къде ви копат такива тъпаци?

Хе, хе, викаш нацвъкали били всичко... Че той един Гълъб освен да цвъка, кво друго очакваш...

Той не е виновен !!! Така казват гоподарите на света

Странно…. Пазарна икономика, инфлация и таван на печалба! Праг на минимална заплата, помощи, субсидии , демокрация ….. а народа беден, рови по кофите , търси вожда дето да му даде пара наготово !!! Осъзнайте се бе хора! Не мога да ида на кафе нормално- всичко е пълно. На ресторант само с резервация! От януари търся свободна вила в Гърция- пак резерве! В мола не може се разминеш , в Кауфланд като на манифестация!!! Кое ни е бедното? Може би речника, акъла….. От сега не сме били по-добре! Сутрин всяко семейство кара по две коли, хората на гримирани , добре облечени, децата накипрени….. и все сме бедни и онеправдани!

Ае, посмали малко и ти. В кой МОЛ не можеш да се разминеш? В кой Кауфланд и по кое време е манифестация? Ние да не живеем в гората и да не виждаме? В Кауфланд намалиха броя на касите с обслужване, щото сложиха такива със самообслужване. От началото на годината, въпреки по-малкото на брой каси с обслужване, не съм се оказвал повече от трети нареден. И не е щото всички са на самообслужването - там максимум се въртят едни двама, докато не ги хванат нервите с бъгавата система. Преди няколко години, всички каси с обслужване работеха и пак имаше опашки по поне 5 минути да вися. Така че анекдотични примери - зарежи я тая.

ПРИ НЕП-А НА ЛЕНИН ..... СЕЛСКОСТОПАНСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ .... СЛЕД КАТО ИЗПЪЛНИ ДЪРЖАВАТА КВОТА НА ФИКСИРАНА ОТ ДЪРЖАВАТА ИЗКУПНА ЦЕНА .... МОЖЕ ДА ПРОДАВА ВСИЧКО НАД НЕЯ НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР ..... ТАКА СА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ В РУСИЯ В МОМЕНТА . ..... И ЗАТОВА РУСИЯ ПРОИЗВЕДЕ 155 МИЛИОНА ТОНА ЗЪРНЕНИ ХРАНИ 2022 ГОДИНА

ОБАЧЕ .. . И ЦЕНАТА НА ТОРА И ЦЕНАТА НА ВОДАТА ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ Е ФИКСИРАНА ОТ ДЪРЖАВАТА ..... ТОРНИЯ ЗАВОД И СЕЛСКОСТОПАНСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ, КАТО СИ ИЗПЪЛНЯТ ДЪРЖАВНАТА КВОТА .. МОГАТ ДА ИЗНАСЯТ НА КАКВОТО СИ ИСКАТ ЦЕНИ .... И ДЪРЖАВАТА ДАЖЕ ГИ ПОДПОМАГА И НАСЪРЧАВА ДА ИЗНАСЯТ С НИСКИ ИЗНОСНИ МИТА :))

Значи аз като си открия сега магазинче за хранителни стоки, ще трябва с 10 процента да покривам наем, ток, телефон, заплати и да остане на мен заплата.

АКО ИМА ДЕЦЕНРАЛИЗАЦИЯ .... НЯМА ЧУЖДИ ВЕРИГИ ..... НА 10 % ЩЕ СЕ ХРАНИШ МНОГО ДОБРЕ И ЩЕ ОСТАВА :) .....

Ще трябва да се задоволиш с 2-3 хиляди за теб. Няма да има за S класа.

Ами що тогава да блъскам ден и нощ? 24/7 365?

Може да отидеш кофражист например. Искаш с една лафка да станеш цар.

Защо да не искам?

Добре, де - напънахме веригите и ще ги вкараме в пътя. Похвално! А, сега нещо за печалбата на банките, така свенливо да каже тоя? Живеем в пародия, отгоре на всичко - тъпа.

Ще е интересно да видим списък с големите вериги колко чиста печалба генерират, колко са им разходите за труд и другите видове, наеми, данъци и т.н. Щом твърдят че не можело да има ограничена надценка нека да обосноват разходите си публично да ги видим. И накрая да се сравнят доходите и разходите с веригите в ЕС.

Виж и по колко стока хвърлят. Казват му рандеман

Всички фирми в България си публикуват балансите и ОПР по закон. Тази информация е достъпна, друг е въпросът колко е лесно или трудно да бъде анализирана и да се направят адекватни изводи. Има не един начин за прикрито изнасяне на печалба, а от друга страна пък има бая разходи, които просто няма как да се осчетоводят, като подкупи и почерпки, например.

Нали беше много добре всичко да е на борсата? Отиват на международната борса и там доматът станал от 5 лева на 10 лева. Слагаш 10 процента надценка и българинът купува скъпо домат. Каква е ползата от ограничаване на надценката

ХАХА, МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ БЕЗ ПОЛЕЗЕН ХОД ...... ..... АКО НЕ СЛОЖАТ ТАВАН НА НАДЦЕНКИТЕ .... ЩЕ ДОЙДЕ ПАК ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА :)) ..... ЧЕТЕТЕ ЗА НЕП НА ЛЕНИН ..... И КАК Е ОРГАНИЗИРАНА ПРИ НЕГО ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ - ДА НЕП-А НА ЛЕНИН РАЗРЕШАВА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО ....

народ, Стоянова държава!

За да стане човек предприемач. И да не чака на държавна заплата и произтичащите от нея рушвети? Искате да кажете: "Предприемачи, ще работите ползу роду, държавицата е в беда!". Който му се налага - да работи. На който не му се налага - да си почине.