Министърът на икономиката: Борим се бързо и рязко да свалим инфлацията заради еврозоната

Никола Стоянов предупреди, че се задават тежки времена, но допълни, че той е оптимист за България

Обратно в новината

Коментари - Министърът на икономиката: Борим се бързо и рязко да свалим инфлацията заради еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е проблема да зареждаме Нефтохим-Бургас с руски нефт, до края на 2024, ако национализираме рафинерията? Нима министъра твърди, че ако Лукойл го няма, ние повече не може да си купим руски нефт?

Признава открито, че ще се напъват да борят инфлацията само заради еврозоната - не заради народа си, не заради българската икономика. С такива хора в управлението не ни чака нищо добро.

Чудно ми е как може да има толкова икономически неграмотни хора... че и да са ни ги натресли за министър на икономиката. Вместо да спре износа и да предизвика свръхпредлагане и спадане на цените по бензиностанциите за всички, ще оставяме Лукойл да си направели печалбите и колкото преценят да не укрият, да ни дадат 33% от тях и след това да ги върнем като подаяние на част от населението, която и без това няма голяма нужда от подпомагане. Инфлация ще има, докато бензинът е скъп за транспотните компании и няма да намалее ако се раздават пари на частните лица, които все още си карат колите. Че и го извърта сякаш ЕС искали да ни прецакат. Тоя направо си е за разследване.

и ти не си много икономически грамотен :) Да спрем износа? Знаеш изобщо какво изнасяме, та говориш за свръхпредлагане? Как се налага забрана за износ знаеш ли? В кой век живееш? И как предлагането ще пребори инфлация предизвикана от "спасяването на човешкия вид от дивана"?

ОТ ДЕ ГИ ИЗМЪКВА ТАКИВА НАШ МУНЧО НЕ ЗНАМ !!

От изказва ането на тази червена упорка се чете че едва ли йе еврипа ни е виновна и колко лошо е там. Не казва причините нито вина вника. Сценария на решетников е в ход. Ако Украйна не успее да победи, следващите сме ние, превзети птвътре, първо нагласа на народа, писле президентска република, ше ни превземат с ресурси отвътре

ДА БЕ !! ПРИТРЯБВАЛИ СМЕ ИМ НА РАШАНИТЕ НИЕ !! МАЛКО ПРОБЛЕМИ СИ ИМАТ С ТИНЯТА ДЕТО РИЯТ СЕГО ?? ТА И НИЕ !! СМЕШЕН МУНЧО –ТЕХЕН ЧОВЕК !! ЗА КАКВО СА И Е ОСТАНАЛОТО ??

Свалете инфлацията заради Българите , а не заради тези дето я предизвикаха в услуга на чужди интереси ! Шматарощи , защо да влизаме та те 33г само ни грабят а това ще е за последно , да ни вземат и последните стотинки ! Стига слугинаж и предателства , когато сме били под робство сме имали само един господар , а днес са много и от вси страни , ШМАТАРОЦИ РОБот съм !

В еврозоната СЕГА,защото икономиката ни е много слаба.Курса 1.95583 е измислен и е договорено първоначално да се запази,но подлежи на предоговаряне. Втората много важна причина да не приемаме еврото е хаоса в България и безотговорните ни политици.При очаквана хиперинфлация те няма да направят нищо. Третата причина е,че при приемане на еврото ще отпадне валутния борд и управниците ще могат да теглят безконтролно кредити.Последното редовно правителство точно това правеше. Четвъртата причина да не приемаме еврото е сложната международна обстановка и напливът от мигранти,които натоварват нашия бюджет.

В центъра на Лондон литър прясно мляко е 1 паунд,в България млякото било над 3 лева.Явно правителството в България иска избие народа си с глад като направи стоките прекалено скъпи и невъзможни за купуване.

Местим се в Лондон :) К'во толкова?

Да изхвърлим тези политици.

Тази сутрин една пача щеше да ме блъсне без да пусне мигач навлезе в моето платно в кръстовище! Подобни примати има всеки ден с хиляди! К'во ме интересуват политиците когато хората са боклук?

От 01.07 ще се промени курса евро лев Еврото става минимум 2,5 лева Който има мозък да обръща всички пари навреме Не им вярвайте на политиците,искат да теглят стотици милиарди евро

Къде ви копат такива, бе?

Обръщайте левовете навреме,даже до 01.06 .

Нито левовете, нито еврото ще те спасят! Идиотите нямате край! Вместо да слушаш Ханке... послушай Рей Далио! Поне ще научиш нещо!

Радевите идиоти са нещо като чичковите червенотиквеници, но зеленоиди. Бойко излезе като детенце с тия! Посегнаха на хляба, воодата, тока, парното, бензина, телефоните и буквално ни разоряват. СМЕШНО ЛИ ВИ Е? Не сте виждали гняв , защото Радев, Христо, ,Слави,Копейкин и ПП донесоха разорение и изядоха всичко натрупано, а сега кредиторите ни унижават открито. Холандия, Швеция и Австрия ни унижават открито. Мобополите и банките нямат свян за нищо, а са директори на водопади, на които услуата не струва повече от стотинки. Дееба наглеците- депутатите си вдигнаха заплатата 20 % , ток с печалба 300% парно с печалба 200% хляб 300 %, месо 150% мобилен телефон с печалба 700%, банки 600%. Икономиката вървяла "успешно"!. Всички политици заедно с монполите са в престъпна схема сякаш, а ние гледаме с ужас поредния Копейкин, който няма свян да ни говори за лошото ЕС, без което щяхме да сме постоянно ограбвани сякаш Виденовото време няма край. Никой не наказва спекулантите за нищо , но това не е бизнес , а гавра с народа. Живеем, за да плащаме на наглеците спекуланти и не може да се диша.

Ако ги вземат в националния отбор, ще възродят отново славата и името на българския пехливанлък по световните теписи. Добре сме и с другата категория на ковачите - закон след закон за обгрижване.....И каонскруктори си имаме добри - непрекъснато конструират конфигурации по зададени параметри и имат визия за всичко. А сега да ставаме и да тръгваме в този ситен снежец да поработим за някой лев, че трябва и да се хапне нещо поне веднъж дневно.

Всеизвестно е, че назионалните банки са основните демиурзи (генератори) на инфлацията. ЗАЩО? Затова, защото те първи знаят размера на сумата на частните вложители (гражданите) в банките. Когато тази сума стане твърде голяма, а сумата на кредитите не само че не нараства, а напротив, тогава банките дават ишмар (сигнал) на когото трябва, че има твърде много ЗАЛЕЖАЛИ пари и те трябва да се пораздвижат доброзорно. КАК? Много просто, като започне нарастване на цените на всичко, за да не остане ников в дъвжавата незасегнат. Така хората са принудени да теглят от спестяванията си, които преди са успявали да закупят, без да теглят от своите депозити. ПО ТОЗИ НАЧИН ПЕСТЯВАНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ СА НАЙ-МОЩНИЯ ПРОИНФЛАЦИОНЕН ФАКТОР, А БАНКИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ВДИГАТ ЗЕЛЕНИЯ СЕМАФОР НА ИНФЛАЦИЯТА! Така че ако имате излишни пари или ги инвестирайте в някакъв бизнес или стоки. или екскурзии, но не ги дръжте на депозит в банките !!!

Не е възможно да се свали инфлацията в България защото 90 процента от стоките са внос.

не знаеш какво е инфлация!

Тоа се бори като прасе с тикава с тая инфлация.

Инфлацията никой не може да я свали “рязко и бързо” - освен със стъкмистика…

СКакво държавата спре инфлацията от поне 20 процента. Какво направи за частника да работи по добре.. НИЩО...

Анализирайте съотношението цени и доходи на българина.За всички групи от нас,работници,пенсионери .Какво ме топли като казвате че инфлацията е намаляла.Някой да е усетил това по джоба си. Определя се един праг на оцеляване и всички под него да се подпомагат от държавата.Има непоносими сметки за плащане и цени несъобразени с доходите. Какво прави държавата в тази насока?

"Подпомагането от държавата" е инфлацията! Бедни сте, защото сте прости! Никой не ви е длъжен!

Вие не плашате данаци,е умник няма спор.Какъв ли ви IP to .

Не плащам данъци ли? Плащам и то повече от мизерната ти заплата! Всеки месец! За това ме яд, че непрокопсаници искате все държавата да ви плаща! ИП-то ми е такова каквото трябва да бъде! Дори не знаеш какво е ИП и за какво служи! Нищоставаща ни нищоправеща сган!

че чак не е смешен!

Като сте почнали "бързо и рязко" да "оправяте" инфлацията, оправете бързо и рязко и здравеопазването и образованието. Как се оправя инфлацията, без да е оправена икономиката и в условията на корупция, нереформирана държавна администрация и ... обаче си е задача от магическо естество.

Недейте да се борите толкова щ е се сецнете...

Неска ше бори инфлацията, утре, живот и здраве - подхваща и гравитацията.

Значи бързо и рязко заради еврозоната, а хората кучета ги яли.....

Никола Стоянов е поредният лумпен попадал случайно на министерския пост. Откъде го изрови Радев? Или му го натресоха? "Бързо и рязко" щял да бори инфлацията? Това даже Боко не би го казал. Този хвалипръцко иска да каже, че е по силен от FED, World Bank и Central European Bank взети заедно!

едни продажници, на които се плаща, за да ни вкарват в ЛГТБ коловоза. Простите джендъри не разбират че ги геноцидират .

Истината е че Румен Радев докара рецесията в България!

Не само я докара, но и я разраства от некадърност!

Тоя и Ниновица са се хванали за гушата да се доказват кой е по- най, най, в кражбите. Успех в чагъркането!

Да живее ВЪЗРАЖДАНЕ! Третия мандат на ВЪЗРАЖДАНЕ! Предпочитаме инфлацията пред еврозоната!

ДГД иZраждане капейке :)

Мигранти, инфлация, рецесия: идва сурова зима за Европа”. Хрониката на Манфред Вебер (ГЕРБ) https://www.google.com/amp/s/www.lopinion.fr/international/migrants-inflation-recession-un-hiver-rude-sannonce-pour-leurope-la-chronique-de-manfred-weber%3f_amp=true

Да живее ВЪЗРАЖДАНЕ! Третия мандат на ВЪЗРАЖДАНЕ! Предпочитаме инфлацията пред еврозоната!

Министърът на икономиката: "Борим се бързо и рязко да свалим инфлацията заради еврозоната" Eurozone heading into recession at the end of this year, Brussels says https://www.google.com/amp/www.euronews.com/my-europe/amp/2022/11/11/europes-record-inflation-will-peak-at-year-end-but-remain-high-in-2023-says-brussels

Хем няма Шенген хем в еврозоната. Нещо като да пратиш вода от кран в София на Виши-Франция по дедо Еконтий.

Тоя е проз за 3ма. От ЕК ясно казаха, че не може да изнасяме горива и други продукти от руски петрол. Ще ни докара до спиране на европарите тоя кретен. За да надупи на Лукойл за 1 милион лева, всички българи ще изгубим 10-15 милиарда ама евро

" Министърът на икономиката: Борим се бързо и рязко да свалим инфлацията заради еврозоната " А бе този за кого се мисли? САМО ЗАРАДИ ТЕЗИ ДУМИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН И ОСЪДЕН!!!! ТОЙ Е МИНИСТЪР НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД А НЕ НА ...."ЕВРО ЗОНАТА". ВЪН ПОДОБНИ ЛЕШОЯДИ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА.

Боко ряпа яде!

Настига пуяка Асен Кокорчо !

НЕ МОЖЕ ДА Е ПО–ПРОСТ ОТ КИРЕ !! НЯМА ТАКЪВ В ЕВРОПА !!!

ЗА КАКВО ТИ Е ТОЗ ЕВРОСЪЮЗ БЕ ПЕНЧО ??ДРЪНКАШ ГЛУПОТЕВИНИ АМА СИ С 35 БОНА ЗАПЛАТА И ТИ Е ЛЕКО ...А ХОРАТА С ДОХОДИ 3–400 ЛЕВА ПИТАШ ЛИ КАК Я КАРАТ ??? 240 БРОЯ САМО В НАРОДНОТО ХРАНТУТИМЕ !! А АДМИНИСТРАЦИЯ ?? А РАЗНИ ВЕЧНИ ДИПЛОМАТИ ?? ОМРЪЗНАХТЕ НАХОРАТА ДО ЕНТА СТЕПЕН !! ОНЯ МУНЧО ПЪК САМОЛЕТИ ЗАКУПУВАЛ ?? ХОРАТА ТОКА ЕДВА СИ ПЛАЩАТ А ОНЯ МИЛИАРДИ ПРЪСКА ЗА НЯКАКВИ АНТИКИ ?? ЩЕ ПЛАШИМЕ ГАРГИТЕ С ТЕЗИ ДЕСЕТИНА САМОЛЕТЧЕТА !!! ЕДИН ИНВЕСТИТОР НЕ ДОЙДЕ ЗА КУМОВА СРАМА !!!! НЯМА И ДА ДОЙДЕ !! С ТАКИВА КАТО КИКО ТЪПОТО ГЕЙЧЕ ДО НЕГО И ПРОРУСКИЯТ НИ МУНЧО НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА !! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !!!

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААХХАХАХАХАХА От къде ги копате тия бре!?! Тук бсичко винаги е вървяло нагоре като цени. А пъ заплатите и покупателната способност на българина винаги е на ниво нов внос и секънд хенд,

Няма да предадеме наионалната си валута , а вие сте подлоги на САЩ

Клин, клин избива, но на негово място по-голям идва. Малцина ще успеят, както всеки път. Малко хора ги возят в бентлита....

Кога Свиленеца е шлякал жената на Муньо, Кире Кода е одил прав под масата. Кире е Ебан Гъз и туй то!!!

Този е същото лапацало и схемаджия като Киро лъжеца. Лъже на АЛАНГРО, мисли само за далавери и плаща яко всеки ден да е по медиите

Изобщо не ме ебе въпросната евро зона. В Шенген не ни пускат, ама за еврото са готови веднага.

Истината е, че едно от най-големите многобройни престъпления на бандитския 33-годишен нескончаем преход в България бе предаването на жизненоважни сектори и услуга на частни и чужди фирми - като водоснабдяването и енергоснабдяването. А това са критично важни елементи на националната сигурност! Като прибавим и разбиването на нрадизионното за България земеделие и животновъдство, защото освен без вода и ток гражданите и домакинствата не могат и без храна, като прибавим и 100 % ни зависимост от руските корумпирани и бандитски енергоносители 3 десетилетия, и картинката за по-високата инфлация в България става кристално ясна - накратко казано! 30 госини България бе разграден двор! 30 тодини мафията я краде и разсипва. За да лъсне всичко това сега така, че и слепите го виждат - вкл. по пътищата, в полицията, в прокуратурата! Веме не минава ден да не чуем за заловени престъпници-полицаи! Но в прокуратурата няма кой да започне мистката, а там е най-зле…

борят се те като си вдигат сами заплатите и крадат данъкоплатците ,нищо ще вдигнат цените на цигрите и всичко ще оправи ще станем като Швейцария ... пушчите само богаташи ха,х,ха

Тея борсуци борят инфлацията с лъжи и с празни приказки. Моите предположения са, че тайно ще подменят стоките, включени в потребителската кошница за да фалшифицират реалните данни за инфлацията. Примерно ако до сега инфлацията се е изчислявала на база на кошница от стоки като хляб, вода, колбаси, електроенергия, лекарства, дрехи, обувки, в новата потребителска кошница тези ще бъдат изхвърлени, и заменени примерно с яхти, пияна, цигулки, бисери, хавански пури, черен хайвер и т.н... по- този начин българските корумпирани политици ще фалшифицират реалните данни и ще отчетат официална инфлация 0,5-1% за година. В Турция Ердоган баламосва турското население по същия начин - бори хипер-инфлацията с небивалици и със приказки от 1001 нощ...

Как точно се бори този министър?! Само като чуя дъжавен чиновник и помощ, и ми идва да драйфам!

борили се те заради еврозоната ,а не заради хората които живеят тук и им плащат заплатите, накрая ще трябва да стане гражданска война за да се освободим от тия изроди !!!!

“Министърът на икономиката: Борим се бързо и рязко да свалим инфлацията заради еврозоната Никола Стоянов предупреди, че се задават тежки времена, но допълни, че той е оптимист за България” Това изказване - така поднесено - е много популистко (повърхностно) и несериозно, поне за интеригентния човек! Поне без необходимото уточнение. Инфлацията в България най-общо може да се разглежда като съставена от няколко компонента. България е малка икономика и в голяма степен зависи от международните пазари - за съжаление вече и при хранителните продукти, цените на някои от тях в страната дори надхвърлят тези в развитите държави! И този компонент, базиран на инфлацията в Евросъюза и света сама България едва ли може да намали. Но има - и то традиционно твърде голям компонент причинен от спекула и бандитското разпределение и преразпределение на капиталите, ресурсите и бизнесите, и разбира се - от вноса от Русия - от енергоносителште, чрез което съвсем брутално и организирано се крадеха хората в България. Както и огромната ОРГАНИЗИРАНА копупция, кражби и престъпност!

Само Лукоил ви интересува.

Демек, ако НЯМАШЕ ЗОР за ЕВРОЗОНАТА нямаше да борят ИНФЛАЦИЯТА и да вдигат МРЗ...