Коментари - Министър Малинов: Увеличението на тока от 1 юли ще бъде под 1,5% средно за трите оператора | Бизнес.dir.bg

Коментари - Министър Малинов: Увеличението на тока от 1 юли ще бъде под 1,5% средно за трите оператора | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ СРЕДНИ СТОЙНОСТИ . ТАКОВА СРАВНЕНИЕ НЯМА

Реално с премахването на нощната тарифа,тока скача с около 25 процента.

""Трябва да има информационна кампания, с която всеки един битов потребител, всяко едно домакинство да бъде запознато и да няма стрес при преминаването на либерализация. Подготвя се именно такава кампания", каза Малинов."" Още когато започнахте да затваряте първите блокове на АЕЦ Козлодуй започнахте да ни облъчвате и лъжете, че видите ли, когато се случела либерализацията на тока той щял да поевтинее. Но сега някой трябва да ви плаща скъпите панели и перки, налЕ? А иначе, народът знае, че и пети и шести блок на АЕЦ Козлодуй ще затворите преждевременно, щото така ви пее радиото от Посолството. От износител №1 на Балканите на електроенергия по времето на гадният социализъм се превърнахме в нетен вносител на електроенергия, а до 2030 година разчетите са да бъдем и само вносители на електроенергия. Е точно заради такива безродници, Белене трябва да бъде отворен отново и доооста разширен, за да поеме всички човешки отпадъци довели България до просешка тояга.

това 1,5% догодина пак 1,5% ами от първи януари 2026 когато излезнем на пазара колко? по мои груби сметки 50%

Средно казва всеки българин го псува на майка, че всяка година ни увеличават цената на тока. Като изключим съпартийците му - останалите българи биха му го набутали до макарите докато трае увеличението т.е. до смърт.

Браво! Обичам евроатлантическите ценности и съм готов да плашам за тях.

В цяла Европа тока пада, тука се вдига "само" с 1.5% и чак едва ли не трябва да се радваме. Ние нали сме в Европа, защо и тук не може да се случи това намаление с около 9%?

защото ако сметнем грубо на свободния пазар ще трябва да плащаме 50% повече и тогава намаление с 9% Свободен пазар означава токът произведен в България се котира на Амстердамската борса, купува от там от енергоразпределителните дружества и ни се продава на дребно

Първо, благодарско на дир-а. Второ - Малинов е изпълнител. Неговата задача е да защитава взетите решения. Но да се радваме, че увеличението на тока е "само" 1,5 % е, меко казано, неприемливо. Нека сравним покупателната способност на хората със средната в ЕС и да говорим. Разбирам едно - общ пазар сме, с общи мрежи. В това си има и плюсове и минуси. Но социалния елемент в политиката го няма никакъв.

Не можем да изстискаме повече от мизерните 2%. Това е. Или преврат. Какъв идиот мисли, че дори 'богатите' Българи със няколко имота и безмислена квадратура и нужди ще си го позволят? За колко време? Какво ще стане с доходите от други имоти? Ами строителната мафия? Те трябва да отидат на фронта ли? Не се тревожете от другата страна на океана имат план. Демобилизация на социалните класи е факт, вече е време на лактите. Туризма в къщата за гости ще се увеличи 17 пъти, ако войната се разрастне. Няма разрешени за ползване дори на местни източници. Паламарките ще измръзнат до няколко години и по паветата или ще ги топлят Сармати на фронта.

Нощната остава ли?

да

А, бе, другарю министър ! В какво качеството се изказвате каква ще е цената на електроенергията!? Само КЕВР е компетентна, някой друг, дори и вие!

Нов народен съд е наложителен! За да я има България!

еее, то народния съд докара България до това дередже, бе дрОгарю!

ТОЙ, не виждаш ли че всичко което се краде е придобито през тези 45год. Какво е направено от 1989г. едно голямо НИЩО.

Твоя народен съд навремето изби интелигенцията на България.Сега техните внуци дерибействат под прикритието на демокрацията.Дали ще ме разбереш?????

Г-н Малинов, а не смятате ли че либерализацията на цените е ненужна и не повишава качеството на живот на българите ? Това е някакъв абсурд да се дава възможност на някакви фирми кърлежи да източват джоба на потребителите , при условие че дори нямат нищо общо с отрасъла. Аз,като гражданин на БГ искам да купувам ток от АЕЦ -а ни ,като основен производител , не ме интересуват фотоволтаици и други алтернативни източници.