Комисия проверява отпуснати от ББР кредити за 1 млрд. лв.

Според министър Кирил Петков сумата е усвоена само от 8 души, въпреки че по закон банка трябва да помага само малкия бизнес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да видят и сделката с акциите на пиб, и ония 75 милиона кредити на агенцията за събиране на вземания, което беше повода да думнат предишния шеф, а после фирмата се преименува и кредита блажено си остана. И няма кой знае каква тайна, в търговския регистър са видни. Сигурен съм, че и от ЦКР може да се изискат данни със съответната заповед. Така че ББр е засрано, ама до над ушите.

И ако имат съвест и са се събудили от сън, гласоподавателите на ГЕРБ, БСП и ДПС и помислят малко за Българите тези партии трябва да си заминат. Не повече от 3.5 процента за тях и без субсидии.

Фирмите са свързани с БСП и ДПС, още от времето на Тройната коалиция. ББР да не гръмне като КТБ? Трябда да се проверят обезпеченията на кредитите за тези 8 фирми. Да не се окаже, че банката е "де факто" в ръцете на тези олигарси? Като нищо скоро може да думнат банката и ще я препишат на управлението на служебното правителство на Радев и БСП. Така или иначе Гергов финансира новият партиен проект на Жан виденов, чиято цел е да отцепи още много гласове от носталгиците по соца от БСП и да изхвърли Нинова. Сметките и офшорите на тия банкери в ББР, които са подписвали кредитите, също трябва да се проверят. Не са ясни към момента какви са задълженията на тези фирми и/или собствениците им.

гелосания и она от свищов,даже и пернишкия , май по 150 милионя! с тез пари си правят фотоволтоици и ще ни струват още милиони през цената на тока!!

Този човек явно е учил много в Харвард. Тази банка отпуска кредити на фирми а не на 'души' , има известна разлика, защото когато става въпрос за 'души' има потребителски кредити и за закуване на жилищя от частни лица. И освен това всичко е било законно така че си губи времето, но да му мисли президента , той пое цялата отговорност за странната активност на служебното правителство.

А бе Сашко що се правиш на ударен сякаш не живееш в България

Ама тези 8-те са били с малък бизнес преди да вземат кредитите.

И децата разбраха, че държавата се командва от Шиши, командван пък от Сокола. Срам за тази "държава"! Срам и позор!

Ако Боко тиквта не е управлявал държавата, за какъв хой десните седерунгели от 15 г. гласуват за него?

А можеше 1000 фирми да получат по 1 млн. As simple as that.

От интервюто на министъра излиза , че банката като че ли е подарила някакви пари на фирмите. Не се каза ясно , че това са кредити , които носят приход на банката и респективно на държавата. Излезе че е някакъв вид престъпление банката да дава кредит, точно както в случая Костинброд - в печатницата където печата бюлетини да има напечатана бюлетини, а не палети с кокаин примерно. Не каза министъра как и дали са обезпечени кредите и плащат ли се редовно и колко от малките фирми могат да покрият изисквания по получаване на кредит и цялата документообработка свързана с това. Важно е да се намеква, че е престъпление получаването на кредит.

Престъпление е, когато си прескочил правилата, за да предоставиш макар и кредити на големи дружества, а не на малкия бизнес, каквато в случая е функцията на ББР. 100% при следващо правителство на тези 8 фирми, ще йм бъде опростен дълга или същите изкуствено ще ги фалират.

Кой ти каза че са прескочили правилата? Ти знаеш ли какви са правилата,кой установи че са нарушени правилата и кога го направи? Самият министър казва че тепърва щял да съставя комисия-обаче ти вече знаеш че са нарушили правилата. Които правила ти не познаваш.

Елементарно, отвори сайта на ББР и сам ще стигнеш до съответните изводи. От друга страна, ако знаеш какво точно означава малък и среден бизнес, съгласно ЗМСП, за да се нарекат така има определени стойности на собствения капитал и оборота. Няма как фирма с 20 млн. оборот да бъде финансирана с 500 млн. Това е против всякаква финансова и икономическа логика. Преди да задаваш тъпи въпроси, просто се информирай малко повече.

Прост ли си, или само гербер?

Тепърва щял да назначава комисия, ама вече знае какъв ще е резултата от комисията. Според комисия създадена в 44-то народно събрание специално за тая банка,в която участваха представители на всички партии, 95% от кредитите са раздадени на малки и средни предприятия.

23 % са дадени на едрия бизнес, останалите за дребен и среден. Поне така се изказа бившия шеф при Ризова.

Само така! Давайте с проверки и ревизии! В сектгор земеделие е нещо страшно! Субсидии, бели петна, кражби яки!

От коментарите по-долу разбирам, че гнездото на ГЪРбъвите калинки се разбунило от това разследване, чак до там, че калинките почнали да жужат като оси (ама все пак са си калинки, нали?) ...хаха

Другаря Радев каза ли ти, че трябва да се национализират банките. За да няма корупция. Почнете с активите на Пеевски. Ама не смеете. Шиши реди кабинета

Няма да се национализират, а ще се приватизират активите на Шиши в ББР от.... неговото име е... той е....Васил Божков - Черепа!

Има една банка чиито акции държавата закупи на двойно по-висока цена от пазарната. Там как са нещата ?

Раздават кедити на "бедните", правят "Кинти +" офиси под път и над път и да живее далаверата :)

Там са за разстрел

Въпрос от журналисти: Според статии в медии са отпускани кредити на фирми,свързани с Пеевски. Вярно ли е това? Отговор от министъра; Ами и направихме проверка и според публикациите В медиите наистина са раздавани кредити на фирми близки до Пеевски. Журналисти-ама ние вас ви питаме дали е вярно. Отговор от министъра. Ами нали сте написали статии значи е вярно. Тоя глупак да знае ли че именно той е този който трябва да потвърди или да отрече публикациите В медиите. А не да се позовава на публикации В медиите. Медиите са тези които трябва да се позовават на данните изнесени именно от министър.

BRAVO SAMO TAKA #OTNEMANE NA NEZAKONNO PRIDOBITOTO IMOUSHTESTVO #ZATVOR #XORA SABOUDETE SE

е въздух под налягане. На всяка дума казва се хвали че завършил в Харвад, но там има и много боклук който не става за нищо.

Школата в Симеоново е по-добра. хе-хе

Ама сградата на ББР е изключително красива.

Красив паметник на корупцията в България. От създаването си се ползва за всичко друго, но не и затова, за което е създадена .

правят си л;ични отмъщенийца,играят на сърдити детскоградинчета! За България никой не мисли! Папото!!! Само това им е в главите! За състава на правителството няма да коментирам!Смях!

Ще връщат Цветан Василев за шеф на тази банка ли Радев и олигархията ?

Крайно време е

Делян Пеевски управлява банката от 2010 г. до този момет. Той не можеше да прави това без Тулупа. Негови 4 фирми са получили кредити при ниска лихва в размер на 467 000 000 лева. Всичките му кредити са изискуеми (изтекъл падеж). Членовете на УС и членовете на Надзорния съвет не са преприели никакви мерки за обезпечаването на тези кредити, не са наложени възбрани, запори, законови ипотеки....., задълженията не са дадени на съдебни изпълнители. Ще приключа с поръка към министър Кирил Петков. Нека той да нареди проверка - защо преди 4-5 години реконструкцията на сградата на ББР беше възложена на фирма на най големият длъжник на тази банка ?

Го разбери това? От публикации В медиите. А те откъде знаят-от министъра. Министърът откъде знае-от публикации В медиите.

goose

Разследваща журналистика дали е познато понятие за малкото ти мозъче? :)

Именно работата на министъра е да потвърди или да отхвърли данните изнесени от журналистите. Защото той е официалната институция, на която трябва да се позовават медиите. А не той да се позовава на медиите. Това достъпно ли е до липсващият ти мозък?

Яко мачкане на Гроб и гмежта, свързана с него. До дупка!

Много калинки сън не ги хваща вече. Чакат призовкари. хе-хе

Много Яка кражба. Кои са осемте фирми 5 от които свързани. Малкият и среден бизнес чакат помощ в бъдеще време обещано от Мутрата

Някой чел ли му е биографията на този буфосинхронист заплют за министър? Освен, че е завършил Харвърд нищо дръго. Само приказки и харчене на тати парите. Поредното първвню на Мунчо, изпратено от спонсораму от Дубай.

И това какво общо има с изнесената информация и разкритията за кражбата на близо милярд лева. Или това са поредните герберски тъпотии за отвличане на вниманието от грабежите. Време е за разследване до дупка и търсене на отговорност!

Пълен нещастник! И си позволява да уволни толкова кадърна служителка успяла да привлече цели 0 лв. чужди инвестиции... Тоя тип освен смешната си биография и срам няма.

Завършете и Вие Харвард и нищо друго....

Aaaa не !! Задължително трябва да са завършили и пожарникарското училище !

Я се поинтересувай кой мм у е платил обучението там. Ще разбереш как се учи в Харвард

Затвор за хунтата на Тиквон .А самия тиква на електрически стол .

Който не е гледал вчера по БТВ “120 минути” на Светослав Иванов -скоростно да поправи този пропуск ! Ще види освен интервюто с новия и много образован Икономически Министър и за пръв път ОТ 8 ГОДИНИ :интервю с досегашната шефка на НАП - онази , която докато изтекоха личните данни на 5млн. българи взе “отговорното решение да не прекъсва отпуската си в Мексико” !?! Същата г-жа НЕ МОЖА ДА отговори с числа/конкретно на НИТО ЕДИН ВЪПРОС на Цънцарова -била ги забравила в къщи , в офиса . Тази ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛА г-жа едва сега ЗЛЕД изпълзява от дупката си и се появява публично за пръв път и по собствено желание пред медйите !?! И ако гледате интервюто ще разберете ЗАЩО . Ще разберете , че независимо от пандемията и помощите ( а не заплата) за някои , в НАП на два пъти са си повишили заплатите с по 10% !!! напук на всякакви други кризи !!!

С нещо конструктивно ще почнат ли да се занимават превратаджиите? Тези кредити явно бяха отпуснати за подпомагане на големите чуждестранни инвеститори в България, както и в ЕО (меркелостан).

Предизборни,нови Костинбродски постановки.....Това е целта на това смешно правителство!

Именно, именно, именно!!!

На колко ракии е бил редактора като е преподавал тази статия?

Поне на 4 - мноого грешки, много нещо...

Одит добре,ами прокуратурата що дрема до сега????

Защото каскета не дава

Защото са спец прокуратурата, разбирай със "специални нужди".

Започна ли, има ли резултат, след няколко часа проверки, колко човека са арестувани, а колко ще разстрелят, апропо ще ги дадат ли на народен съд ?

Нали заради тези заеми смениха предния шеф на ББР. Това не е ново, единственото ново е, че надзорният съвет, които дава кредитите не е сменен, както и че министерството не е искало да си върне собствеността. Еми нека да разследват. Но е странно, защо гербаджийски министър сменя депесарска калинка в агенцията по инвестиции.

Не мога да разбера що за хора сме, тази банка е създадена за да имат достъп всички малки средни бизнеси , а те винаги досега само хитреците като Пеевски и всие я ползват, да не говорим ,че после ги и фалират . Вместо това ние пишем глупости и затова те си правят каквото искат. А иначе популизма за развитие на малкият и среден бизнес си върви.

Аз имам среден бизнес, активно изнасящ продукция и преди време проучвах условията за кредитиране. За мен имаше смисъл гаранцията по кредита да дойде от проучване на киента ми и рискът да де поеме от банката. Но те не искаха да поемат риск. И не защото някой ги натиска, а точно защото знаят, че винаги ще се намери някой да ги оплюе. За мен това е основният проблем на нашата администрация - тя е силно зависима от политическите настрояния и затова не работи. И сега сме свидетели на същото, но с друг началник.

Естествено,че няма да открие нищо нередно !

Гербаджийските тролове, най-тъпите тролове!

Тъпите тролове,са особено тъпи

Този министър беше много ентусиазиран и непрекъснато потропваше с ръка. Явно се опитва да изпълни задачата да открие проблеми. Но нещо май няма да му се получи щом до сега е намерил само кредитирането от ББР. Там отдавна беше ясно, че не им се занимава с макинфирми. Това не е добре, но не е престъпление. Ако всичко, което открие е подобно, ГЕРБ ще са като ангели.

Пълен цирк, от ден 1 на 45-тото, със служебното за продължение.

Съвсем нормална новина за неделя вечер

Раздадените пари да се върнат на Радев и БСП.

Точно така, те си им принадлежат, с честен труд им ги е изкарал целият ЕС.

Сега ще пратят колекторската фирма Свети Георги Груп, пардон, Колект БГ да събира раздадените кредити.

Знае ли някой къде е Пеевски?

Просто е. Пеевски е човека на Путин в България. Ще се вдигне предизборна пушилка и ще се забрави. Гледан филм.

Дрогаре, дружно да фалираме ББР. Имаме 2 месеца на разположение.

Пеевски по един или друг начин се е добрал до капитала си. За това Борисов не е отговорен. Станишев му създаде КТБ, Орешарски дори се опита да го направи шеф на ДАНС. Въпроса е дали тези в борда на компанията са работели с знанието на Борисов? Дали са назначени този мандат? Какви точно са последиците от дадения заем - изплаща ли се обратно редовно? Кои са тези фирми с какво се занимават и как е преценено че отговарят на критериите? Като стане ясно какви са отговорите на тези въпроси тогава може да се правят обективни заключения. Всичко останало е предубеденост и лов на вещици.

Ако говориш за Радев и неговото говорене и роклите на Деса, ок, но когато става въпрос за Петков не съм съгласна! Това е човек с висок морал, няма как жена ти да продава безглутенови торти, да си дарил 500000 лични средства на СУ, да имаш кауза Корал да е див....тук делата говорят, на него имам доверие!

Пичове иэривайте, иэривайте, от 12г. не е чистено нищо.

Навързани като черва от всички партии тарикатите.....

Сеща ли се някой защо няма арестувани за КТБ?

Интересно ,защо никой не проверява Пеевски и Доган,преди изборите правят циркове срещу тях,след изборите ги забравят и започват само ГЕРБ да разследват забравяйки,чи и БСП-ДПС крадоха,СДС също,НДСВ също... В момента се опитват да бутнат ГЕРБ ,та БСП отново да превземе властта...