Министър демонстрира с графики силен спад в цените на бензина и дизела

Поевтиняването на горивата в България е значително по-голямо от другите държави в Европа, смята Никола Стоянов

Обратно в новината

Коментари - Министър демонстрира с графики силен спад в цените на бензина и дизела | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горивата отново се вдигнаха. Цените.

Цените паднаха, не благодарение на служебния кабинет. За тях даже инфлация няма.

Графиките на са четливи, не виждам добре числата на тях. Нескопосана статия

Кой назначява идиоти за министри?

Не зная чий комунистически син е тоа "министър" , но е абсолютен тъпак.

Веригите ще изхвърлят храни.

Средни цени: Нафтата от средата на май 2020 до края на същата година беше под 1.80 лв. (Сега е около 2.90 лв) На същата цена беще и бензин А95 - под 1.80 лв. (Сега е около 2.60 лв) Пропан-бутанът беше малко над 0.80 лв. (Сега е около 1.20 лв) Метанът беше под 1.30 лв. (Сега е около 3.70 лв) --- Много "интересно" извадки от статистиката прави този "министър"...

НАЛИ ЛЯТОТО БЕНЗА ЩЕШЕ ДА Е 6 ЛЕВА, ГАЗТА 3 ?? ЛЯТОТО БЕНЗА БЕШВ 2.50, ГАЗТА 80 СТОТИНКИ АХАХАХА. ДАЙБА СМЕШНИТЕ РУСКИ ОПОРКИ ОТ ПАСОЛ...

Много си се превъзбудил ! Човекът по-горе ти показа какви бяха цените през 2021 г и какви през 2022 г. От 1.8 лв. за литър на 3лв. за литър !

Добре де,защо ,след като падат цените на горивата няма дефлация и на останалите цени,защо продължава тая брутална спекула и цените продължават да растат на всичко,въпреки,че горивата паднаха?!? Защо България е царството на спекулата и тук нямаме нищо общо с европейския и световен пазар,защо в България живеят най алчните търговци в света,че и във Вселената,да не говорим,че вдигат печалбите си,но и не вдигат заплащането на труда на робите си,а само ги експлоатират?!?

Защото в ценообразуването влиза и трудът, ве, ташунко! А той е доста по-скъп от преди 2 години! Същото важи и за суровините! От де ви изравят, ве, лешпери ниедни?

прав си, Слънцето също грее ... по-скъпо

Беше празен.

Това недоразумение още ли е министър?!?

И това няма ама абсолютно нищо общо с пониженижението на цената на нефта, нали ? Само вашите мерки са спомогнали ... никой не разбра че имаше такива или в какво се състоят, но те свалиха цената , не понижението на пазара ... и един мармот ...

Хубаво, защо тогава цените на всичко продължават да разтат.

Мушмул , ти наистина ли мислиш, че всички са тъпаци в България бе боклук смотан?

То затова от днес,след 15.00 цените тръгват нагоре от Така Обречената Рафинерия Лук-ял..

Демонстрира графики за глупаци и наивници.

Нужна е само една графика да се покаже - тази за цена на литър гориво без ДДС, без акциз и без данък СО2. Нужно е също да се вземе предвид и разликата в цените на Брент и Уралск. Тогава ще ви светне колко ни дере Лукоил и на кого пълни джобовете дерогацията. Тоа министър е абсолутен руски слуга! Глупак!

това добре, ама в магазина цените растат всеки ден... дизел и бензин не ядем!

Лошото е, че цените на стоките не спадат.

Уйчо, кого мислиш, че ще заблудиш!? В Германия цената на бензина е 1.60 евро. Тя включва един от най-високите акцизи в Европа и така също винетните и толл таксите. Немците не плащат винетки, не плащат и толл такси. Няма дерогацуя за руски петрол. Стига с тоя слугинаж на Лукоил. Вдигнете акциза, за да прибира държавата парите, а не Лукоил.

В Германия цената на горивото включва и данък СО2.

Кога ще престанете да правите хората на луди? Всеки път слушаме едни и същи тъпотии. Щом цените падат, защо не го осещаме? Защо не падат и цените на хранителните стоки? Нали имаше дълбока зависимост между стоките и горивата! Или това е само, когато ви изнася? Истината е, че няма държава!

А защо не показва графика за цената на нефта? Защо не сравни колко е сега Уралс спрямо Брент? Защо не сравнява цените преди ДДС и акциз? Защо не показва кой от къде и какъв петрол купува? Всичките му графики са приказки за наивници.

Точно казано. Всички политици в БълХария работят за Лукоил и масква.

Сега да даде графики и на цените на храните и да обясни защо няма връзка между двете, защото като поскъпват храните ни обясняват за въпросната връзка!

Това пак са лъжи. Паднаха горивата навсякъде. Германия, Франция, Хидерландия, Белгия. Беше малко под 2 евро, сега е 1.60-1.65. Да му мислят орките в Сибир. Скоро и за храна няма да има.

Само, че трябва да сравняваш цените съобразно покупателната способност на населението. В България средната заплата е най-ниска и повишаването на цената се усеща най-силно за джоба!

Аз, от своя страна, мога да му демонстрирам реалността с касови бележки. Наглеци!

Хм аз пък всеки път слагам на Ровъра за 200лв. и досега не са ми връщали пари???

Адекватното решение би било не ваучери за гориво, а ваучери за обществен транспорт (ако го имаше) и ваучери за велосипеди (някои страни имат подобна политика и за тези дебили с колелата, но имат и адекватна инфраструктура). Обаче не, ние сме дълбок ориент, не ни стига до простите кратуни, че освен 20 годишни варели може да позлваме и други методи за транспорт

Ама защо всеки път като зареждам колата и все ми излиза повече? Нали уж всички цени падат?

графики кола не карат, требе и бензин да се сипе а той е с пани и то многу

Еееееее, добре, че е Тиквата, иначе ако бЕха промяната още щяха да са с лев отгоре. Но ние ще сме любезни, като любезния лос!

Ти не си котка. Ти си геврек! Цените не са високи, цените са ниски!

Гледайте за Великден как бедния български народ ще избяга към Гърция щото там е по евтино ! Пак ще се задръсти границата.

ми то там цените са по-ниски, що не

Единствената обективна оценка за цените на горивата е натовареността на пътищата. След като имаме толкова натоварено движение и толкова много задръствания, очевидно цените на горивата са много ниски, както и разходите по колите като цяло. В момента на глава от населението ние имаме повече коли от жителте на Мюнхен.

примера с Германия не е подходящ тук има много коли но са стари и замърсяват.....

Тоя кога за последно е бъркал в джоба си, когато зарежда бензин?? Никога? Тия нямат връзка с главния компютър.

Прав е министъро! Последния път дори ми дадоха пари като заредих. Малко се дърпах, та трябваше да ме гонят няколко км, обаче накрая ми ги натъпкаха в джоба. Приключвам, че идва сестрата с апчетата.

Току що получих смс от мобилен оператор, че от февруари ми вдигат сметката с 15.3 % !!!!!!!! Заради инфлацията било !!!! А заплатите кога ще индексирате?? А пенсиите ?????

И какво попречи на"народното серание"да продължи отстъпката?Ни звук,ни стон.Вакуми сър!

Те хората и без това спряха да пътуват. Само ако е много наложително.

Спрямо Нашите Доходи от 620€ Нетна Заплата.Тия цени са Космически.Да му начертаят една Графика с Транспортир по Депутатския Г.з.

620€ е средната Брутна заплата

След всяка инфлация следва дефлация.

следва рецесия!!!

Освен ако не идва хиперинфлация.

В бензиностанция ходил ли е? Кретени ни управляват и патологични лъжци и изверги! И тоя като Кирето Съд и затвор няма друго решение за тия!

Сега Уралса скочи на 57 евро барела спад на цените друг път

Данните категорично показват, че резултатите се дължат на националните мерки, а не на международни фактори. Ние в пазарна икономика ли живеем или в командно-административна. Това е страшното. Да ни лъжат от сутрин до мрак с ляв бълвоч. Той намалил цените? Бягай надалече другарю министър. Помните ли олиото, хляба. То беше ДДС-то. Корни подскачаше по телевизиите. Е и какво. Едно голямо нищо. Хляба струва толкова колкото си струва. Спекула имало. Спекула има само при дефицит. При свръх предлагане няма спекула.

Дрън дрън опорки за дебили ....

С шарени картинки се впечатляват маймуните. Хората си правят сметка, четат информация и са на ясно, че от този "художник" нищо не зависи и единственото за което се е изпотил, е да накара някоя мързелуваща служителка да му ги направи.

Ще си сипя една графика в автомобила да видим дали ще припали !

Шило

А бе на графиките ли да вярвам или на цените по бензиностанциите?

Слушай какво ти казва Полит-Комисаря за светлото евро-гейско бъдеще на БълХария в ЕС, не гледай мизерията, беднотията, престъпността, смъртността, корупцията ... около теб!