Минималната заплата на Балканите: Къде сме ние?

С минимална работна заплата от 332 евро през 2021 г. България е на дъното на Европейския съюз

Обратно в новината

Коментари - Минималната заплата на Балканите: Къде сме ние? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мдааа един беше нарисувал картина у нас се падна дупката на кенефа. И тая дупка с тия продажни политици ще стой барем 10000 лазарника. Как 60 000 000 са се изпарили по чекмедженцата и Худини не мое скрие?!

Заа Гърция минималната часова ставка щяла да е 30€, но за 2021 брутното възнаграждание било 758 €. Това ще да е най-голямото увеличение на МРЗ в еврозоната - 21 дни 8 часа 30 € е 5040 € (без да се оччитат 13 и 14 заплата). И тва спрямо 758 € за 2021 ?!?

Тяв германия още не е вдигната на 12 евро. Нещо пак си чел не дочел.

332 евро е бруто или нето заплатата в България?

Минимална заплата. МИНИМАЛНА. Ползва се за преизчислени на социални придобивки. Никой не работи на нея. Който каже, че живее само от минимална заплата без да взима други пари (на който им укрива данъците) си е просот ЛЪЖЕЦ !

Еххх... друго си беше при Другаря Виденов , тъкмо заплатата ми стигна 50 000 лева и взеха че го свалиха , защо бре .... кога пак ще видите заплати по 50 бона ??

Да си кажем истината - заплатите са такива, защото сме с робска психика, съгласни на всичко, прости и страхливи.

„Ще постигаме леви цели с дясна политика“ - ха ха ха ха ха ха.....

Вьi хотели капитализм? Вьi больше не хотели социализма ? Вот вам капитализм, товарищи! Сейчас терпите, когда вас ебут!

Да благодарим на бащицата Радев за това, че сме на дъното и в тази класация.

На дъното сме при Боко още, но в ЕС. И сме по-добре от съседите извън ЕС.

По-добре последен сред ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ, отколкото в средата и края на АЗИАТСКИ и АФРИКАНСКИ.

я сега да ни сравните с азиатците които 40 години ни държаха под робство.

Да бе. Кой наистина работи за минимална работна заплата? Всеки взима под масата, но това не се отчита. И като на някой му е малка заплатата да стачкува пред чорбаджията си. Или ако е чорбаджия да се откаже всяка година да купува нова кола и да остави някакви пари за фукарите. Ама не. Та все държавата била виновна. А работодателите - не? Така ли?

Да благодарим на бащицата Б Борисов за това, че сме на дъното и в тази класация.

ще благодариш. щото ако не беше той щеше да си като педеРассия - последен в класацията на азиатците.

На дъното сме- с безценното спомосъществувателтво на крадливите боклуци от ГЕРП и техния предводител- корумпирания Тулуп от Банкя. Честито на целия народ.

Ти Герб, благодарим ти Бойко Борисов! За това, че "С минимална работна заплата от 332 евро през 2021 г. България е на дъното на Европейския съюз" БЛАГОДАРИМ ВИ.

и аз искам да съм последев в класацията на Форбс. а ти? Първи в класацията на село?

Докато в България се шири русизЪмЪт с рушняшки подлоги - комунисти от рода на герберастите, пРезидентчето и част от неговото правителство, които грабеха и грабят с пълни шепи за ватниците, ще сме на последно място в ЕС! Докато има червени зловредни подлоги, дето лъжат, че ЕС ни е виновен за дереджето, ще сме на последно място! Докато в България не се намери един Пиночет или Иван КОСТОВ не се върне във власта, все на последно място ще сме!

С втората част на последното изречение се осра!

Ганьо, докато не започне да си задава въпроса ЗАЩО, винаги ще е изигран. Мили ми сънародници ЗАЩО когато Гешев и Борисов най-накрая ошамариха хората които ви деряха кожите от гърба - черепухи, пасмината около и самият пРезидент, баневи, стайковци и т.н? ....... и вие си избрахте хората които са техни протежета пРезидент, пп, слафчо, дб. ЗАЩО не изчакахте още половин година, а избързахте? ЗАЩО? Е сега доволни ли сте от резултата? ЗАЩО не сте доволни? И такива ми ти работи за голямото ЗАЩО?

Захари Стоянов за Русия: ”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г.

кой сопол сложи минус под мислите на Захари Стоянов бе?

Когати си глупак, е за цял живот!

Скоро в ЕС ще се въведе единна МРЗ за целия съюз и тогава нещата ще се подобрят за нас! За това бизнесът в БГ е надал вой, защото ще му се намалят печалбите, но няма къде да мърда!

За нас стигат торбички Била!

Чекмеджетата и чувалите от "Хемус" са измислица от червените ДС бивши агенти и цялата им шайка . България загуби богатствата си в сметките на червени олигарси,които сега цоцат народа с ниски заплати в заводите си. Знаете ли за заводите на Цоло Вутов, Цоцорков,Миньо Стайков, хотелите на Даниел Лечев,Арабаджиев. Разрушените предприятия на Николай Бинев, Корнелия Нинова, Васил Василев, енергийните олигарси Ковачки,Р.Овч.,Ерменков и т.н.

2021-12-26 09:48:30 Има,има (нерегистриран) и Августовски и Септемврийски Алпи. ---- ЧУВАЛ СЪМ ЗА МАРТЕНСКАТА ... ПЪРДОН - МАРИАНСКАТА ПАДИНА!

Няма проблеми! Сега Продължаваме Измамата ще направят МРЗ в България от 332 евро на 332 девалвирани лева и всичко ще е точно.

На Ганьо хладилника е празен, джоба- продънен, чорапите- скъсани, здравето- разклатено, ама се праи на велик!

Доходи като в Габон, Уганда и Зимбабве, а цени като в Ню Йорк, Лондон, Париж, Женева или Мюнхен. И от 1989г. разни капути ни убеждават, че живеем отлично. Кирчовци, мирчовци, тикви, сергеевци, костовци... А е достатъчно човек да си отвори и погледне вътре в хладилника, да си види скъсания, празен джоб и цените по рафтовете на магазините. И разбира се месечните сметки за ток, вода и парно!

Когато стане въпрос за трудови възнаграждения и стандарт на живот, аргумента, че България е с 1300 годишна история, не върви...

Смислено сравнение за финансовото състояние между хората от различни държави може да се прави, като освен заплатите се има предвид и стойността на недвожимото им имущество и стандарта на конкретната държава. Защото например заплата от 2000 евро, без собствен апартамент в страна с по-висок стандарт се равнява на нашите 332 евро със собствен апартамент. Което ни извежда доста напред в класацията

Ами ок, направи си сега ипотека за 250 хил. евра и искам да те видя само след 10 г., когато ще си скапан само от мисълта какво ли прави твоята, докато ти бачкаш по 20 ч. всеки ден.

Щом Македония е пред нас,значи сме много зле,тя не е в ЕС и не получава милиарди,като нас и пак е по добре... В Албания е по евтино от тук,абе ужас..

Помните ли как Бойко ни плашеше,че сме щели да станем като Гърция? Е там минималното възнаграждение в моментае 2 пъти над нащо, а цените са дори по ниски,ако не същите.

Ами всеки може да отиде и да сравни цените в Гърция. Моите наблюдения са, че ако не по-ниски, то са по-високи от нашите.

Джоджо, защо четеш само менютата във ВИП хотели и СПА центрове?

Статията трябва да започчва така: "ВСЯКА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ СЕ КРАДАТ 10 МИЛИАРДА" Това е слоганът на осъществилите преврата от ЦК на БКП. И после трябва да четем, че България е на дъното на Европейския съюз. След това е нужно да се добави, че "крадливите ГЕРБ" не са на власт от март месец и вече цели 9 месеца никой не краде тези 10 милиарда. И че скоро ще стане година, че тази сума трябва да е в наличност, но всъщност я няма. Може да се поразмишлява в посока "10-те милиарда все така ги няма и, че двете ПП-ти от РМС се оказаха комсолци, бодрата смяна на старите, крадливи, червени душмани, които пак са тук, за н-ти път ни преметнаха, пак крадат като за последно и че всички сме едни дебили и си заслужаваме съдбата! Може да се направи една ретроспекция, че точно при тях, за 20 години българинът мръдна от 100 лв МРЗ на 240 лв. След това за десетина години един се намери да им ги повиши тройно и те, дебилите, го смачкаха. Сега гледат ехидната усмивка на канадския измамник, пак бедни и опърпани от инфлацията, която дойде с него, но няма по-щастливи от тях - въртят опашка, повтарят за някакви промени, като зомбита, мечатят за Джон Траволта ( особенно подмокрените застаряващи тьотки) и си обръщат с жертвоготовност хастара на пробитие джобове в името на Светлото бъдеще - 3-та част.

1300 години, кражби!

Девизът на превратаджиите на времето беше- от утре ще градим капитализъм. Ама капиталистите ще сме ние. Думи,изречени от фюрерът на превратаджиите и кръстник на родната мафия, кадесарят и кагебист, мръсникът Луканов! Това обяснява всичко случило се досега.

Когато трябва да се дръвчим на Русия сме горди членове на ЕС и НАТО, но стане ли дума за заплати ставаме балканци, сравнявщи се неуспешно с Турция и Албания.

До скоро минимална заплата не съществуваше в германия, това не е кртиреи за икономика, а само за пропаганда, увеличаването на минималната работна заплата, само ще вдигне данъците на фирмаджиите еднолични търговци, коити сега умишленни се осигуряват на минимална заплата, за по ниски данъци

Тъпа пропаганда! 2020 България изпреварваше Турция, Румъния, Гърция и Унгария по полупателна способност на човек от населението. Пак ли ще крадете мръсни кръвопиици, всеки път като казвате как сме най зле е за да не се разбере как се краде. През 90 те ни убеждавахте как сме с най страшния дълг и че това е причина за мизерията която предизвикахте с кражбите си. Гърция беше с 100 милиарда дълг а ни е рекламирахте. Мръсни крадливи властоманни. Храните се от комплексите на народа

Сегс комплексарите яката бият минуси, хем доказват неграмотността си, хем комплексираната си индивидуалност

Минималната заплата на Балканите: Къде сме ние? В кочината сте , в кочината сте диваци с диваци прости.

Много си елементарен

Преклони глава дивако, и не се прави на умен глупако. На нас ни езвестно колко ти е умствния багаж.

Ние сме най-щастливи, нали?

Боклуците на дъното. Мухаха

Малко е спорно дали Словения е балканска държава. Част от територията ѝ в действителност е на балканския полуостров, но на друга част от територията ѝ са част от Юлианските Алпи.

чувам за такива Алпи.

Е дано за Алпите поне да си чувал

и Августовски и Септемврийски Алпи.

Юлиански Алпи , словенски Julijske Alpe , италиански Alpi Giulie , обхват на Източните Алпи, простиращ се на югоизток от Карническите Алпи и град Тървизио в североизточна Италия до град Любляна в Словения . Съставени предимно от варовик, планините са ограничени от река Фела и Села ди (проход) Кампоросо (северозапад) и от река Сава (север и изток). Те се издигат доТриглав (2864 м), най-високата точка в Словения.

Никоя страна, бивша часто от хабсбургската империя, не е "балканска". Това не е въпрос на география, а на манталитет. минавайки през Словения изобщо не можеш да разбереш, че не си в Австрия.

Не вярвам словенците да са същите прости говеда като австрийците.

Манталитета е нещо субективно, и за него може да спори много. Географията не е. Дори само географски погледнато е странно да наричаш една алпийска държава "балканска"

Словения е на единия полюс,Турция-на другия,а пък ние сме на гъза на географията.

Айде престанете да мътите главите на хората с тази комунистическа простотия "минимална работна заплата"! Това убива частния бизнес, подкопава предприемачеството, увеличава дяла на сивата икономика и поощрява корупцията . Икономиката има нужда от повече добавена стойност. т.е. повече продукция на глава от населението, а не минимална работна заплата.

И сега какво? Онзи ден тука препечатвате DW дето ясно беше казано че турцита са съсипани от девалвацията на лирата. Са пишете че там покупателната способност на МРЗ е 2х повече от България. Абе...така шизофррения се хваща, та и не е удивително че в форума е пълно с хахавелници.

кажете за Омикр0на , това никой не го вълнува важното е да върви ваксата

За да се пълни шкафчето трябва от някъде да се вземе.От заплати, от магистрали,от язовири и т.н.

2021-12-26 09:12:53 Беден и тъп (нерегистриран) Проста държава сме, може ли северномакедонците да получават повече от нас ? ---- ПРИ НАСЕЛЕНИЕ КОЛКОТО СОФИЯ Е ЛЕСНО ДА ИМАШ ПО-ВИСОК ДОХОД, КАТО ДОБАВЕМ И НЕГАТИВНОТО ВЛИЯНИЕ НА МОСКАЛА ТУК ОТ 150 ГОДИНИ

Е В РЪЦЕТЕ НА ДС, СИРЕЧ НА КГБ ! ЗАТОВА НИ ДЪРЖАТ "РАВНИС" ПО БУНКЕРА ! СИРЕЧ , ЧАТАЛА ВЪРХУ ВРАТЛЕТО НА ГУБРЕНИЯТА ОЩЕ СТОИ, Е ТО ЗА ТВА ТУК Е ДЪНОТО, СЪЩОТО КАТО В ГОЛЯМАТА КОЧИНА !

Даже в Африка в повечето държави заплатите са по-голями от нашите. Вече и за храна не ни стигат парите.

Никак не съм убеден в това, което казваш. В малко Търново - може би да. но в София и големите градове - друг път. затова и 90% от населението се "преместиха" там. А значи за 90% от работещите това, което казваш - не важи.

след 12 години герберски кражби (а по-скоро трябва да се смятат от 2005-та 15 години, когато ББ става кмет), няма друго какво да очакваме. Дано харвардите спрат практиките за ограбване на държавата.

Това правителство е ляво-либерално и няма да повиши стандарта на живот, а просто всички ще станат еднакво бедни.

Проста държава сме, може ли северномакедонците да получават повече от нас ?

В България храната е много скъпа и второ качество По-скъпа от храната в Германия и първо качество. В Турция лекарствата и храните са много евтини. Неслучайно България е на първо място по смъртност в света защото хората ядат лоша храна и нямат пари за лекарства.

И после що македонците не искали да имат нищо общо с българите - кой иска да се асоциира с по-бедна държава с население от мутри, далавераджии, бай ганьовци, проститутки и т.н., където свестните са по-малко от 10%.

Стига с глупостите ви , 334 хляба на баба ви хвърчило. Бензина и нафтата са 0.6 евро цента хляба е 0.3 стотинки . Ние сме най -най зле . Африканците вече нямат такива доходи спрямо цени 14 лв килограм сирене с неясен произход. Ама народа си е виновен" търпи и ще си спасиш душата"