МФ предлага: 10% бонус, ако гражданин направи донос за укрити данъци

Финансовото поощрение от държавата ще важи само ако сигналът е за неплатени налози за над 3000 лева

Обратно в новината

Коментари - МФ предлага: 10% бонус, ако гражданин направи донос за укрити данъци | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това да го въведат за КАТ, Фонд земеделие , Здравната каса, общинските архитекти и съдиите. 10% за гражданин сигнализирал за корупция и 20% за служители разкрили корупция в тяхното ведомство.

Как ги въведат със закон почвам с динусчета. Ще натрупам бая парички. Почвам от съседите. Лесно е . Кара кола за 10000 , но е на ниска заплата. Донос. Ако НАП не ми изплатят обещаното почвам дело срещу НАП . Викам майстор в къщи. Имам му телефон и имената. Викам го за услуга 50 лева , но пускам донос че не ми е дал бележка за услуга 5000. За доноса ще получа 500 лв. За нула време ще съм дал доноси за всичките си минали и бъдещи врагове. Само да влезе в сила това ниво хубави законче.

Е кви доноси, достатъчно е да застанеш на магистрала тракия за 1 час ще минат поне 100 коли по 100к + евро. Ами проверете ги тия, за 1 седмица ще съберете поне за 1 година материял за проверки

Ееееееее. Бати еврокомунизма ... и доносници ни карат да ставаме в името на евроценностите

Журналя и редактори, бихте ли ми обяснили какво означава думата "задето" в последния параграф?

Донос за бонус или бонус за донос? Еднакво гнусно е!

Ами, да си дойдем на думата. Кой направи сглобката-Алексей, бивш от ДС, близък на татко Петко също бивш от ДС. Кой предлага за кмет на София отрочето на поколения от ДС-татко Петко. Кой предлага донос-бонус-Василев, приятелчето на Кики, сиреч татко Петко. Това се казва ДС настъпление и се случва, защото ни е къса паметта, и защото законът Лучников беше бламиран, от същите.

Държавата в лицето на доносниците поощрява доносническото.

доносничеството е добродетел

Може би щях да обърна внимание на тази глупост. Може би... Но не бих издал никого, освен, ако пести от осигуровки, защото така вреди пряко на работниците си. Но за всичко друго, не би си мръднал и пръста. Дори бих съдействал в укриването на данъци, стига да зная конкретно как. Не съм точно счетоводител. Да помагам на държавата да прибира пари, с коипо после вместо да подпомогне хората пострадали от наводненията, пенсионерите, тя ще купува бронетранспортьори от господарите от САЩ за 1,5 милиарда долара и ще праща военна помощ на фашистите в Украйна?! Майната ѝ на държавата! Визирам правителството и институциите. Обичам родината си

А мога ли да предложа донос за активни педали?и да са в специален регистър видим по новините!

И за пасивните трябва :))))))

Няма доносници.това е само при социализма

Донос - Бонус... 10%

Ама 10% от данъка или 10% от облагаемата сума?

От всякъде дебнат доносници, като при социализма.

Тогава с това се занимаваха ДС службите, Същите вече са новите политици в България

Десните и Либерали от 1989 досега,превърнаха думата Доносник в зло,гадно , лошо! .... Днес Същите Десни и Либерали ... ..Възстановиха Доносите като Държавна политика,а Доносниците получават награди и Стимули!!!??? Всичко в в полза и интерес на Посолството е Разрешено! Ще разглобим Сглобката!

Това ще удари богатите, но не и бедните. За да скриеш 3000 лв. Задължения, значи крадеш здравата. Лошото е че да подплатиш с документи твърдението си, ще бъде невъзможно…

КомунизЪмът се завърна официално!

Ами то и сега дребните душици го правят, разликата е, че вече ще им плащат, вече няма да се чувстват като доносници, а като радетели за благото на държавата.

Подобни методи е въвел и Хитлер! Те това си е истинска промяна! Не е лошо да инвестират в един нов затвор!

Закривай!

От деца на доносници какво друго да очакваш... но иначе сме "демокрация", а?

Супер! Почвам да пиша. Два сигнала засега подавам - срещу Черепа и срещу Нексо. Очаквам 10% от укритите им данъци. Много благодаря.

Забравих. Трети сигнал подавам - срещу Културистчто на НАП. И оттам моля ми преведете 10%.

Документи имаш ли?

Явно Асен Василев е бил закърмен и въодушевен от историята на Павлик Морозов и е решил да въведе същия прийом и в България. Без да споменава източника на идеята, естествено.

Защо е блокиран , какво лошо съм казал ?

Държавата се пръска по шевовете от агенции, служби, комисии, бордове, а накрая ще чакат обикновеният гражданин да си сложи главата в торбата и да свърши мръсната работа! Все едно държавата не вижда очеИЗВАдните им коношкарски схеми?!? Толкова са им плитки схемите, че с просто око се забелязват! Достатъчно е НАП да влезе в частния дом на произволен бизнесмен и само ако оцени имота, дрехите, чантите, колите и обувките и ги съпостави към декларирания доход - и всичко ще лъсне. Какво ще чакат от обикновените скъсани граждани да свидетелстват за измами срещу мастити "бизнесмени"?!

бедни, болни, зависими и живеещи в страх.

Да, ама срещу 20% служител на НАП ще те изпее на ощетения от твоя донос и тогава....

Като се има предвид, че ще трябва по официален път да се заяви всичко. Да си напишеш името, адреса.. После, може би, да го повториш пред съдия, с лицето си..... Едва ли ще си струва 10те процента

Това е десетилетна практика в ЮЖНА Корея. Основно занимание както на професионални търсачи на закононарушения, така и на студенти и пенсионери, които докладват всякакви нередности - от продажба на алкохол и цигари на непълнолетни, до необяснимо скъпите вещи на някой съсед.

Надминаха Влади Горанов с 200. Не съм вярвал, че някой е способен на това.

не видях предложение да стана защитен свидетел. защото точно това ще се случи, щом си заслужава да доноснича, ще ми го върне потърпевшия, неизбежно е. ако нап търси пари, да ги търси през недекларираните добиви от концесиите и плащането на ръка на заплати

Нали това плащане "на ръка" трябва някой да го докладва на данъчните. Те как да разберат без някой да им подшушне?!

"Донасям" , за пачките Евра и кюлчетата Злато в чекмеджето на Тиквата ! Доказателствата:.... Снимките, са в интернет пространството!;) Какъв ще ми е бонуса ??? Вероятно, 10% от Пачките в чекмеджето ...или ...1 студена вода (ама поне да е газирана)..??!!;)

Хората на ококорения пендел друго не могат да измислят.

ББ има чекмедже пълно с пачки и кюлчета и къща в Барселона. Чакам 10%

30%Дето им помагат за тока след като го овеличиха 3 пъти и няма да има нужда от доносници понеже няма да има какво да се работи. Изключаенразбирансе администрацията която е 1/4 от населението, но пък и за тех от де пари ще имам не знам, но ококореноя сигурно знае.

Биг Брадър! Скоро за дребни стотинки ще поискат и майките си да продадем.Фашисти. И с мизерните стотинки отнели всяко достойнство на Човека ще финансират братоубийствената война.

Ако “информацията” се окаже невярна ще има ли глоба за доносника и компенсация за тормозения данъкоплатец? Закон за отговорността на държавния служител някой да предлага?

Давам сигнал за 240 със статут на депутати и целият министерски състав. Къде да си получа възнаграждението.

Ти да видиш ... Счетоводителите не вършат ли точно това за фирмите ... А от имотния регистър, може да се установи кой какво има за гражданите и фирмите ... Тоя министър ... служители ли няма ...

Еврозоната чека и 2% от БВП за самальотити

Диносите са на почит в България от 1945 насам - от диктатурата на дочените гащи. Все пак, София се готви за кмет от доносническа фамилия. С бонусите от доноси на дядо си е завършил Харвард и е стартирал бизнес. Живее в центъра на София, в апартаменти, с които дядовците му са награждавани за доносничество... България - ленд оф доносници

Доносите са още от османската империя

Непартньорите от управляващата некоалиция, или т.нар. "сглобка" са си комундета. Млади, омазнени, псевдозападни лекенца, лъжещи, че са завършили Харвард, но потомци на същите комундета като дъртаците, които са им родители. На всичкото отгоре са безпринципни комундета. Плюят по комунизма, за да печелят предизборни дивиденти, но когато им е угодно, връщат най-лошите практики от него. Но за разлика от предишните комунисти, една тухла не са положили, а само са крали, лайненцата с лайненца, лъжливи, крадливи, прости и подмолни.

Добра идея

Тези 10% ще се облагат ли с данъци и ако надвиша бонуси от 100000 лв. трябва ли да се регистрирам по ДДС?

Ако е за всеобщото благо, демокрацията и партията - не.

Евала ! Така трябва !

Предлагат се фашистки похвати. Гестапо иска пак българите да са доносници. Отвратително

ЛУКОЙЛ - БУРГАС 20 год не плаща данъци - моля за 10%

Аре стига въртя тази грамофонна плоча ве малоуник. Аде да си намериш списък от най-големите данъкоплатци на НАП, издава се всяка година и Лукойл неизменно е там. Като наемете един рефрен и го пеете до пълно обезумяване

Леле каква тъпотия съм написал, страшно съм тъп! егати тъпъка съм !

САмо да попитам за кои укрите данъци става въпрос: укрите данъци по закон или укрити данъци извън закона?

"Подлец! Иди ме предай на турците! Аз съм Левски!"

пък аз съм от ЦСКА!