МФ: Борисов е виновен за по-малкото пари от ЕС

В подписаната от правителството на ГЕРБ правна рамка е залегнало решението 30 на сто от общото безвъзмездно финансиране да бъде преизчислено на базата на реално отчетения икономически растеж през 2021 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ръста на икономиката ще бъде критерий ,а не размера на доходите на глава от населението или пък броя на смъртните случаи на глава на населението от Ковит пандемията.Така се увеличава разликата между бедните и богатите страни а не се намалява.

Аз доколкото разбирам тези искат да сме твърдо на последното място в ЕС щом като ни орязват заради растежа ни ама иначе другите големи държави взимат 10 пъти повече а нас ни режат

А къде остана Путин, я жената котка и батман..... Много бързо си сменяте виновните- с това темпо след месец ще сте посочили всеки един по три пъти... Отговора е прост- просто киро и компания са си некадърни...

До инфо (нерегистриран) Само, че растежа е отчетен към Февруари 2021 - такова е Изявлението от ЕС. Т. Е. това не е растеж за 2021, а за 2020.... Ама удобно не си го прочел, нали? ============================================================================================== Четете отново: "ПРОМЯНАТА в средствата от ПВУ Е В РЕЗУЛТАТ на ПО-ДОБЪР ОТ ОЧАКВАНИЯ икономически РАСТЕЖ ЗА 2021 г. ТЪЙ КАТО БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА НАДВИШИВИ ОЧАКВАНИЯ КЪМ ФЕВРУАРИ 2021 г. РАСТЕЖ, докато други европейски икономики се представиха под очакванията, И НА БАЗАТА НА ПРИЕТАТА В НАЧАЛОТО НА 2021 г. ПРАВНА РАМКА, към тях бяха пренасочени средства между държавите членки." Според ПРАВНАТА РАМКА, която Бойко Борисов Подписал В НАЧАЛОТО на 2021 г. / ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2021 г. / ЗА ОРЯЗВАНЕТО на безвъзмездните средства, СЕ ОТЧИТА ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАСТЕЖ В КРАЯ НА 2021 г. Икономическият РАСТЕЖ на България В КРАЯ на 2021 г. Е НАДВИШИЛ ОЧАКВАНИЯ икономическия растеж към февруари 2021 г.

На Тъпото и Кокорестото България им е виновна, че съществува. Затова са се заели усърдно да я унищожат.

А данните за икономическия растеж на България реални ли са или са фалшифицирани от ПП, за да покажат колко "велики" специалисти са? Да сме толкова напред в Европа по икономически растеж, пък да обедняваме ежедневно - това явно е харвардски майсторлък. Или под икономически растеж се има предвид износа на оръжие за усрайна?

НЯМА ...ХЪН МЪН ... ПУТИН е ВИНОВЕН......и ЛЕНИН....НЛИ ...г-н.ВАСИЛЕВ

Икономиката на БГ е пораснала повече от прогнозата на ГЕРб и за това сме получили по-малко пари Браво!!! В един момент току виж ако ПП остане на власт отново да стигнем Румънците. Има евтин американски газ, няма икономическа криза все още, има бюджетен излишък цял милярд, Лукойл за първи път плаща данък и КПП Андреево носи стотици милиони..

...повърнах...

Преизчислението засяга всички страни членки едновременно и не се отнася само до България. На 22 държави членки грантовото финансиране по механизма е намалено.......данък НАТО ! Всич не умувайте. И още рязане ще падне.!

Се завръща със страшна сила. ГЕРБ мачкат на изборите в Нова Загора. Това е обективен показател.

Управлението на Бацко доведе до това, че форума се напълни с всякакви троли, които нямат друга работа освен да му ближат мъндите. Това бива такова извращение, но такова не се е виждало. Да ближеш на този, който ти краде от парите, дава ги на Доганчовци, Пеевчовци и Вълчовци... Що за индивиди са тези лизачи?

Платените идиоти отново в атака.

Тези индивиди са в по-голямата си част тъмнозелените избиратели на Баце. По правописа са лесно различими.

Бойко Борисов и всички, които гласуваха за падане на ветото за РСМ в българския парламент са национални предатели. Бойко Борисов е готов на всичко за да се спаси от затвора.

Първо, губи се само нещо, което вече имаш. Нещо което щели да ти дадат, пък не ти дали, не е загуба, а корекция на илюзията. Второ, гражданите от това нищо няма да разберат. Борбата е кой да управлява, когато капят пари, за да може да ги разпредели на свои фирми. Видов ден ще дойде, когато почнем нетно да плащаме за да има за Украйна, Албания и Северна Македония.

Познавам поне двама с проекти в този план за развитие, които са доказани лъжци. И да ВЯРВАМ,Ч Е ЩЕ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ, НО ЩЕ ДАДАТ САМО ЕДИН ОТЧЕТ, ПО ДОКУМЕНТИ. Както досега са го правили. Просто тези двамата са доказани измамници. и да техните проекти са в този план. Та кои с аизгубили. Отговорът е един : Мафията САМО.

А Пеканов невинен

На това му се казва ХЕМ ГЪЗОРЪКО ХЕМ ТАБИЕТЛИЯ

Айде тия наркомани пак със същите глупости.. И за Ковид, и за войната, за всичко е виновен бат Бойко.. Абе айде да си стягате куфарите и да отивате в дупките, от които се пръкнахте. Не се наядоха 1 година и половина, завлякоха с милиарди държавата и пак наглеят да продължават още и още..

Боклук.

Колко забавно, на 22 държави било намалено финансирането ,но България попада в челната десятка с най-големите намаления.Примерно, на Франция били намалени парите с 2 милиарда , на България "само" с почти 600 милиона .Франция е към 60 милиона население ,а това прави намаление с 33 милиона евро на на 1 милион жители,.При България ,ако приемем ,че нейното население е към 6,5 милиона/ама ,че гордост/ ,то намалението е 89,23 милиона евро на 1 милион жители , ерго намалението на Българие е повече от 2,5 по-голямо от това на Франция и не е основания за бравурни еврогейски ,неолибелани и дмократични възхваления

За забавлението благодари на тиквун.

За мизерният купон благодаря не само на "интелекта" Борисов и "эго команда , а тоже на вся остальная" политическая мразь

И тия признават че Борисов трябва да се върне, а те са пълни лузъри.

Вярно е. Тогава имаше растеж. При вас има само падане и падение...

Жалки и гнусни чифути сте ! На българи не може да се разчита,но именно Русия,чифути,ще ви ебе путката майчина циганска?Защото,за разлика от българите,Руските са Борци,Войни,Мъже на Честта и Държавността !

Ало войните защо на фронта са само алахакбари и дръпноочковци? Къде са ви войните? Защо по времето на СССР и империята все украинци бяха на фронта? Войните ви къде са...

Без Русия нищо не може да се промени позитивно в България. И вината не е само на тия чифути,които са във всичките политически партии,а в простотията на българите,които са стигнали до там,че да се събуждат сутрин с гъза нагоре и без грам идея за реализация на една Борба срещу робството от тридесет години насам. Отвратен съм,защото всички се надяваме на някаква интервенция от страна на Русия,но почти никой не си помръдва пръста да създаде нещо като революция,като аргумент за Руската Държава да ни помогне. По цял ден и нощ Ви разиграват на кръстосан огън и хей така си стоите с надеждата ,ще все ще Ви се размине. Истината е,ще за последните тридесет години не срещнах ни един мой сънародник,който да се лиши от личнията си живот в името на Родината. Вчера Борисов,днес Петков,утре и Костадинове ви шиба и все ще се оправдавате с простотията ,ще някой Ви е излъгал. Защо ли? Защото сте свикнали толкова много с лъжата,ще и пред очите Ви мнгалите да изнасилят невръстната Ви дъщеря все ще поискате ,че не е истина,само к само са продължите да бъдете с порцията незаслужено ястие,фалшива ракия и псувни срещу всеки Ваш българин брат. Безумци! Толйова ли не разбирате,ще без срутване на системата нищо не може да се оромени!?!?Толкова ли сте слепи да видите ,че Ви лъжат с избори ,които абсолютно винаги са с предрешен резултат?!?!?КАК ЕДИН ОТ ВАС НЕ ЗАСТАНА ДО МЕН,КОГАТО НА НДК РЕВАХ ,БИДЕЙКИ БИТ,ПСУВАН ОТ ЦИГАНИ И ТУРЦИ,ОТ ЕВРЕИ И АРАБИ,ЗА ТУЙ ШЕ ИСКАМ ЗАБРАНА НА ИСЛЯМА,ЧИИТО ПРОРОК Е БИЛ ПЕДОФИЛ? КАК ЕДИН ИЗМЕЖДУ ВАС НЕ ПОСТАВИ ВЪОРОСА НА ЕНИЧАРИТЕ ПОЛИЦАИ,КОИТО МЕ АРЕСТУВАХА И АРЕСТУВАХА,ЗАЩО,МАМКА МУ,ГО ПРАВЯТ,БИДЕЙКИ В ДОЗНАНИЕ,ЧЕ СЪМ ЕДИНСТВЕННИЯТ ШИБАНЯК,КОЙТО СЕ ОСМЕЛИ ДА ИЗЛЕЗЕ ОЧИ В ОЧИ СРЕЩУ СЕМИТСКАТА ПУМА,ПОРОБИЛА НИ ОТНОВО. ПОГНУСЕН СЪМ ДО УЖАС ОТ ПЕДЕРАСТКОТО И МАНАФСКОТОНОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ СВОЯТА РОДИНА. СМАЗАН СЪМ OТ ТАЗИ ГРОЗНА ИСТИНА! Правете каквото знаете,но ще Ви го кажа в очите и в прав текс: ВИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДЕЦАТА СИ,ЗАШОТО ГИ ЗАСТАВЯТЕ ДА БЪДАТ КУРВИ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ И ИКОНОМИШЕСКИТЕ ЧИФУТСКИ ОКУПАТОРИ. И КАТО НЯМАТЕ МЪЖЕСТВОТО ДА СЕ БОРИТЕ ЗА СВОБОДА ШЕ ГЛЕДАТЕ ЦИГАНСКИ,АРАБСКИ,ГРЪЦКИ ,ТУСРСКИ И ЕВРЕЙСКИ ВНУЦИ. ПРЕЗИРАМ ВИ!!!

на мъжете завършват на нечетно число в Бг понял?

Е той човека може да се чувства жена? Ти, що така грубо, сега?

Я, дай и номер на лк - за банката

Щом Асенка Кокоркова признава,че при Борисов икономиката е била в подем над средно европейския,който всички усетихме с джоба си,тогава най-добре ще е Борисов да се върне и да ни спаси от тези некадърници.

Растежа е след като тиквата се сцепи през април 2021 г . Чети внимателно.

той е виновен и за това ,че сте се родили.

Така е, след геоноцида над българите 12 години от мафиотските правителства на тулупа, българите са намалели с 2 милиона. Тоя е за р...л, не за затвор.

който се разпространява по бързо и от Ковида, още повече ще намалеем

"Промяната в средствата от ПВУ е в резултат на по-добър от очаквания икономически растеж за 2021" ЗА 2021 г.!!! Парите СА НАМАЛЕНИ на БАЗАТА на ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАСТЕЖ, отчетен в КРАЯ НА бюджетната ГОДИНА. ... Когато има РАСТЕЖ, бюджетът отчита ИЗЛИШЪЦИ, с които СЕ ПОКРИВАТ ДЕФИЦИТИТЕ. Банкянския остави държавата с 1.3 МЛРД. лв. бюджетет ДЕФИЦИТ. Да 6 месеца А. Василев СЪБРА 8 МЛРД. лв. ПОВЕЧЕ ПРИХОДИ на годишна база. ... Да се ИЗВИНЯВАШ/ ОПРАВДАВАШ за ИКОНМИМИЧЕСКИ РАСТЕЖ НАД СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИЯ?!? Д- р Бойко е за Карлуково...

взе 4 млрд. кредити и изхарчи 8-те млрд., оставени от Бойко, туй са му постиженията

Бойко остави 1.3 МЛРД. ДЕФИЦИТ.

ма мършо , какво повтаряш като папагал едно и също , не гледаш ли че никой не се хваша на измишльотините ти , или трябва план да изпълняваш ?

Само, че растежа е отчетен към Февруари 2021 - такова е Изявлението от ЕС. Т. Е. това не е растеж за 2021, а за 2020.... Ама удобно не си го прочел, нали?

но в следващите 50г Бойко ще е виновен за всичко

А на Тулупа се комунистите му бха виновнир през целите 12 г на управление.

план не се ли занимаваше пак един зеленоглавец Пеканов май се казваше ? Пекан пекан ама като усети че усра работите и се изсули като мокра сиджимка :)))

кажат , че сестра ти е парясница , а ти после доказвай че нямаш сестра ...

Бойко му крив

се активирала, блъскайте минуси и Бойко все по-виновен ще става

Планът беше внесен и подписан от ПъПъ. Точка.

Абе тоя Тиквун..някой слуша ли му глупостите все още ??? За съжаление...явно да ... Най-великия финансист...пф..

Щом МФ или ПП казват, значи е вярно, дори и да не е така!

С неговите камъни по кухата му глава.

Болезнено е когато няма да можеш да откраднеш дебел процент от 500+ млн евро! И виновен е не само Борисов, а основно Иван Костов и Тодор Живков! Чудя се и защо сте забравили Путин!

И Сталин и А. Македонски ....................

Кой ми с-р-а в гащите, пита големият финансист Кокорчо? Борисов, разбира се!

Е като имаш прилична инфлацийка, напр.15%, Реалната Икономиката може и на 0% да тъпче, но разстежа, който се отчита е 10%. Браво! Хаде тази година да вдигмен още инфлацийката. И по-голям номинален разстеж ще отчетем. Че и приходите в държавата ще бъдат значително повече: не от ДОД (заплатите няма кой да вдига - само пенсии, но в/у тях данъци не плащаме), а от любимото ни ДДС.

На тези все други им виновни - Борисов, че не подписал, чиновниците, че крадяли всичко, което ЕС "ни давал", българският народ, че не искал да работи, комунистите, че оставили фондове, дето още ни хранят, руснаците, няма значение за какво, виновни са, щом са руснаци ! Само ЕС и неговите компании - чиста вода ненапита. 75% от митата влизат в касата на ЕС, плащаме 1% членски внос, 2% "разходи за отбрана", и 90% от печалбата (корпоративният данък е само 10%). Милиарди отиват на запад всяка година, плюс десет хиляди анестезиолози, сестри, лекари, инженери и пак им е малко на западняците, не се награбиха на ресурси и хора ! Да, Борисов им виновен, дето им уйдисваше на всичко и го държаха на власт 12 години !

Дори не си струва да коментирам лъжоте които си написал. Единственото вярно от написаното е че хората отиват в Европейския съюз а не в любимата ти Русия

"... Уточнява се, че промяната настъпва съобразно решенията от 2020 г. на най-високо равнище средствата да бъдат разпределяни според последиците от пандемията за икономиките на отделните държави в ЕС. ..." Асенка Василева твърди, че Борисов е причината за това, а от ЕС казват, че промяната е в следствие на решения на най-високо равнище.... Да не би А. В. да казва, че Баце е най-високото равнище?? Хаха-хаха, хасковски глупак, ако сме имали човек, който да дава наклон на ЕС и да диктува вземането на решения от ЕС - за какво, по дяволите, го разкарахме за сметка на две медузи, които клякат за всичко на американското посолство

"Съжаляваме много, но икономическото развитие на фирмата ни не ни позволява да продължим работата с вас".

Чакай, бе, тези нали пратиха план и им го връщаха десет пъти, защото бил некадърен и накрая решиха да им го докажат като орязаха парите.

Да, поредното доказателство, че другарите не трябва да припарват до властта. Готов план го развалиха и пратиха някакъв комунистически. Какво са 1.2 млрд. лева, та ние сме богати...

Тея само еб-не и тва е... Горивата +51% Хляба +86% Официална инфлация 20% на прогноза за годината. Бюджетен дефицит 3% - демек не стигат приходите за разходите. Е къде видехте ГЕРБ тука бе , нали 9 милиарда щяха веднага да се вкарат в хазната като ги свалите ? Асене връщайте парите

Тука нЕма, ама в друг аспек има пръст ГЕРБ, доста капанчета е оставил... а тези че не стават, няма какво да се коментира. То е очевадно.

Ходи се моли на Путин да спре войната бе... Ти или си малоумен или си прост герберски трол ясно е :)))

Ние с Щерю и Майора сме доволни, защото проведохме успешно София Прайд. Другото е суета. Обърнете резбата и ще сте щастливи.

На крива ракета, космосът и пречи . Мисъл на Бойко Борисов, изречена, докато белият му кон пие вода.

Когато Италия пищеше и надуваше бройките на болните и починалите от Ковид, Баце се биеше в гърдите и декларираше на ЕС, че у нас всичко е под контрол. А сега вижте КОЛКО пари получава Италия и НИЕ на глава от населението.

Нали covid нямаше? Нали мерките и маските били за да ви запушат устата? Нали Борисов толкова некадърна управлявал кризата че затова имало толкова много болни?

Я пак обясни че нещо ти се губи мисълта като на шефа ти :)

Толкова ли бързо забравихте какво викахте по площадите???? Е да ама ние помним.

Просто е, когато на протестите горихте ли маски? Горихте ги. Оня с юмрука каза ли, че имало два вируса, Софийски и Бузлуджански? - Каза ............. Нали на протестите говорихте че ковид няма, а имало машинация? Кой свали мерките когато не трябваше, а и кои ревяха против имунизацията която тамън беше тръгнала? Явно тъпанари като теб, според които ББ е виновен и за ланския сняг!

Щом Асенка Кокоркова признава,че при Борисов икономиката е била в подем над средно европейския,който всички усетихме с джоба си,тогава най-добре ще е Борисов да се върне и да ни спаси от тези некадърници.

Хайде да го пропуснем, то патардията почна зради него. Като са удивително некадърни ПП, това не значи че трябва да върнем ГЕРБ.

и още как

Ха ха ха икономически разтеж.. Аз освен ценови друг разтеж не съм усетил.

Ем да бе.... усилен растеж, подобрява се благосъстоянието на гражданите, живеят по-богато и охолно, вдигат се цените впоследствие... ха-ха...

Значи имаме ясно и независимо доказателство за добрата финансова политика на ГЕРБ - а именно, ръста през 2020, който е отчетен през Февруари, 2021. Само не разбирам, ГЕРБ ли е виновен, че от добрата фискална политика в 2020 не остана нищо? А растежа, постигнат тогава, само след година и половина, не може да се усети от хората... Защото в Май, 2021 скъпото олио беше по 2.80 лв.. А, днес скъпото олио е по 7лв! Сигурно и за това е виновен Борисов, ако питаме изнежения диктатор с уклони на крадец. Буахаха, злобата ще го довърши тоя. Не ме дразни, че е педал, а че е злобен

Колко забавно, на 22 държави било намалено финансирането ,но България попада в челната десятка с най-големите намаления.Примерно, на Франция били намалени парите с 2 милиарда , на България "само" с почти 600 милиона .Франция е към 60 милиона население ,а това прави намаление с 33 милиона евро на на 1 милион жители,.При България ,ако приемем ,че нейното население е към 6,5 милиона/ама ,че гордост/ ,то намалението е 89,23 милиона евро на 1 милион жители , ерго намалението е повече от 2,5 по-голямо от това на Франция и не е основания за бравурни еврогейски ,,неолибелани и дмократични възхваления

Не бъркай глупостите на новите честни и почтени с действията на Европейския съюз.

Да де, Борисов е виновен. Ама инфлацията и покачването на всичко ни удари със сила тази 2022 година. До момента и 1 стотинка не е влязла по сметките ни от плана за възстановяване от ковид пандемията. А 2021 до преди приключването на мандата на Борисов, все още нямаше никакви изгледи за тежка инфлационна криза. Дойдоха глупаците които за 3 поредни парламентарни избори не успяха да сформират стабилно мнозинство и изпускахме сроковоете за внасянето на плана за възстановяване. На 22 януари 2022 Румъния започна да харчи своите 4 млрд аванс, а ние по това време още нямаме одобрен план от ЕС. Как по-точно Борисов е виновен за мърлявщината на Киро и компания?

Gugnelid

Много си тъп, Саше! Ако Борисов беше останал инфлацията нямаше да се случи, Русия нямаше да влезе в Украйна и като цяло на земното кълбо щеше да има само цветя и рози, а от чешмите да текат вино, мед и масло? Пфуй, откъде се намирате такива тъпоъгълни бре?

Не знам как си изпуснал самолета. Ама 2020-та цялата имаше covid криза. И нямаше такава инфлация и нямаше такива скокове на цените. Скоковете на сините започнаха точно когато новите честни и почтени се докопаха до по властта. Пък тогава война нямаше.

Не бе бай Х. Не четеш и не асимилираш информация и стреляш с опорки като платен трол. Някой казва "Борисов намали парите през 2021". Да, намали ги, така е подписана тази рамка, защото България 2021 до април месец е показвала стабилни икономически резултати. Това са правилата ... За справка инфлацията ноември месец 2021, беше 6.8 %. В момента гони 17%. Ще е хубаво да се научете най-накрая на критичност а не да ръкопляскате на поредния галфон добрал се до малко власт и мислейки си че е хванал Господ за шлифера. Фактите са, че тия се мотаха 1 година и парите, които трябваше да ни извадят от ковид кризата не сме ги получили още когато ни друса инфлацията ... имаме 2 кризи и 0 стотинки ... как по-точно Тиквата ти е виновен ... и не ми говори общи приказки

Няма кой да ти чете простотиите. Нищо вярно няма. Човек, който подкрепя Пеевски и Вълкът е тотално изпаднал индивид