Между 25 лв. и 29 лв. за килограм ще е агнешкото за Великден

Овцевъдите у нас настояват за по-стриктен контрол на вноса от Северна Македония

Обратно в новината

Коментари - Между 25 лв. и 29 лв. за килограм ще е агнешкото за Великден | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама, драги сънародници, кой ви кара насила да купувате агнешко! Не можете ли да минете без него и кашкавал по 30 лв.

кой яде тая воня и без това. лой и смрад.

Който иска..........

https://www.youtube.com/watch?v=yw3uzm6pShw&t=1185s

Бачкайте повече. Аз проблем с цените нямам - кинтите ми стигат за всичко.

Направиха така, че при заплата 20000и при заплата 1000 агнешко то да струва еднакво. Това е справедливостта на Европа.

Проблемът със заплатата си е твой!

Престанете да убивате по най зверски начин милите животинки. Ако някой заколя вашите деца добре ли ще бъде. Ненаядохте се свине такива . Убиват се хиляди агнета, това е страшен грях за хората , после се оплаквате, че ви се случват нещастия

Аааааа........казва се "хранителна верига"

Тогава да не ревеш когато ти станеш жертва на хранителната верига , или смяташ че си най-отгоре

Където и да си в хранителна верига (горе/долу/средата) за да си жив, трябва да убиеш някой друг. Няма живот без смърт.

Преди да плюите, спомнете си колко пари се напечатаха в световен мащаб в последните 4 години. Някой трябва да плати сметката.

Сложете цени, които за задоволяват търговцирте! Например 100-200 лева за полочин килограм агнещко, би трябвало да засити лакомията на мерклаиите! А който иска да произвежда и продава на търговците с цена която те му определят! Другияя вариант е софийските фирми ще внесат контрабанда и ще ви цакат подобно!

Кой си ти, убиецо на беззащитни моркови, картофи и домати, че да съдиш?

Баси златните агнета, сигурно са срали диаманти вместо барабонки.

Хранят ги с чия и киноа отгледани на Марс.

Значи заради вноса им оставали "нереализирани" много агнета, ама предпочитат да ги хвърлят, но да не ги продават под 25 лв кг, че и протестират да се спрев носа, та да си ги продадат. Това не е пазар, това е изнудване. Честно казано не ми е зор за агне за великден, като мине и гергьовден ще си взема на нормална цена. Всеки път се чудя на тия дето за Нова година плащат луди пари за една нощувка дето след една седмица ще им струва една четвърт от цената, така и за Великден с агнетата. В крайна сметка празникът трябва да е в душата, не на софрата

Сегашните еничари.

Сега е моментът да се внесе агнешко от Украйна, може и бартер срещу оръжие! Тъкмо ще подпомогнем Украйна, а може и цената да падне до 18-20 лв! Слава Україні! Героям слава!

От дете не ям агнешко. Омерзен съм от това, че колеха сладките агънца, на които много се радвахме, когато се родят. У мен се роди някак си този мой си протест макар, че винаги имахме цяло агне , печено в каменна пещ. Всяка махала си имаше пещ, там се печаха хлябове, козунаци и агнета. За любителите на агнешкото, които смятат, че животът и щастието им зависи от една мръвка-вече толкова години съм жив, здрав, донякъде успешен( слава Богу), без мечта за агнешко на трапезата. Радват ни шарените яйца и вкусните козунаци, дето същата ги Веси майсторски.

От нахалния “авторедактор”, е грешката . Да се чете” тъщата ги меси”- извинения !

Абе май журналистите правят цените - подобни публикации са като едно време дето в НС вдигаха разноцветни флумастери на народните представители да знаят как да гласуват... При условие, че в момента цените са около 18-19 лв кг - защо трябва да се вдигнат с 5-6 лева само защото е Великден?! И кой е казал че трябва да се яде агне на Великден?! Ама това е - простотия... и 50 лева да го направят - пак ще има достатъчно да го купуват...

Ще си купя 200 гр. колкото да го опитам. За повече не ми се дават пари.

Евродупетата.

Е па колкото 1 кг кашкавал - ко му плащаш ?

Всяка година си купувам агне за Великден от семейство, което отглеждат овце. Тази година ще ми струва 13лв.живо тегло. Скъпичко е, но много вкусно. Докато мога да си го позволя, го предпочитам, вместо да давам 10-15 лв. за салата по заведенията.

Ами това е двойно на цената по Ямболските села.

И да редите минуси - това е. А яйцата бабите ги продават по 20ст.

Толкова струва Лондон, но заплатите там не са български.

Аз толкова пари за храна не давам !

Един бут от 3-4 кг купувам!На Великден съм дежурен , ще заработя цената.

""Имаме притеснения, защото през миналата година точно заради този внос от РСМ останаха нереализирани около 20 000 агнета. Тази година овцете в България са намалели с 8 процента точно по тази причина. Нашите притеснения са да не се случи същият сценарий. Защото това не е стока, която може да се замрази и да изчака нататък. Не се ли продаде по Великден, това е", добави Караколев." Беце, да те светна: ИСКАХТЕ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА- НА ВИ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!!! СПРЯВАЙТЕ СЕ ИЛИ СЕ МАХАЙТЕ ОТ ПАЗАРА... СПРЯВАЙТЕ СЕ ИЛИ ОБРАТНО В ПЛАНОВАТА ИКОНОМИКА... АМА ВИЕ ИСКАТЕ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА САМО ПРИ ПЕЧАЛБАТА, А В РАЗХОДИТЕ И КОНКУРЕНЦИЯТА- НЕ!!! ОНЗИ ДЕН ЕДИН РЕВЕШЕ КАК МУ БИЛО МНОГ ТРУДНО И ВСИЧКО НА РЪКА... АМИ ТКЗС-ТАТА НЕ ВИ ХАРЕСВАЙХА, АМА ИМАХТЕ ТЕХНИКА, СЕГА СТЕ ЧАСТНИЦИ- ОПРАВЯЙТЕ СЕ !!! НИКОЙ НИКОГО НАСИЛА НЕ КАРА ДА ПРАВИ НЕЩО!!! КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ- СМЕНЯЙТЕ БРАНША!!!

Еха , пазара сам се регулира, къде е евтиния внос в Uk е 6 £ за килограм.

Просто не знам откъде ви намират такива търговци в БГ... То сте по- тъпи и от овчари!

И аз да дам един акъл - може да се смени със заешко или някаква птица -патица или пуйка за да се заобиколи великденската спекула(увеличените цени за празниците). За яйцата нямам идея как да стане но за козунака има рецепта в нета бол, за който не е калпазанин

Живо тегло е по 5 лв. от двора на човек. Чистото месо ти излиза към 10лв. Смятай колко е печалбата на прекупвачите и продавачите.

Малко ви е , дано и по- скъпо стане, та хем да не се купува,хем да фалират печалбарите на гърба на животните.

Руский фигурант!

ТОВ АЕ ЦЕНА КАТО ЗА ДИНОЗАВЪР! ИЛИ СЪРНА!

направо без пари!

притесняват се да не би да влезе от македония на нормални цени и да им изгори далаверата, същите като онези с олиото, дето се притесняваха от евтината продукция от Украйна. Нямам проблем да подкрепям българското, но не и на двойна и тройна цена, като ще ми предлагат агнешко 30 лв килото, а от македония е 15 лв, ще си взема македонско, като продават краставици по 3.50 български, а от гърция са по 1.50 ще ям гръцки, докато не им уврат алчните глави !

90% от зеленчуците у нас са от Гърция и Турция, но няма проблеми! Житото от Украйна е 4%, яйцата-1,%! Страхотен русофилски вой!

Не забравяй хапчетата. Пак започна да виждаш русофили навсякъде.

Ще го отнесе на съседа пудела. Хранено, гледано, кат го овъргаляш в лапада и дивия лук, направо ще заблее.

Свинското месо има сланина, а агнешкото лой. Организма се справя някак си със сланината, но с лойта не може. Тя директно полепва като лепило по кръвоностните съдове и ги пропушва. Последиците са жестоки и трагични.

Тези хора изгубиха разсъдък. Пожелавам им успех с продажбите. Няма да съм един от купувачите.

Да си го ядат. Аз ще ям свински пържоли за 9лв. килото.

Резултатите от така наречената ДеМО крация Навлязоха западните вериги магазини да не им правя реклама Накараха ни да си затворим АЕЦ Купуваме западни и местни боклуци ККупуваме натовски оръжия Гей съюза си прай кво си иска Не ни бръснат за нищо Нямаме право на собствени решения Имаме право да се репчим от дивана О от жълтите павета можем да хвйрляме домати и яйца Доволни ли сте

Много ти е плитка платената пропаганда. Но пък нямам против-излизай само синдикално от ЕС. А да и си купувай само български- ако въобще го има- на двойна и тройна цена.

Не купувайте братя ! И без това агнешкото, дори младото е в челото на топ 10 за най опасни храни, заради това, че съдържа лой, който натрупва плака в кръвоносните съдове и води до инсулт, инфаркт, склероза, деменция, смърт.

Бате на Велик ден уя ми ли ши ядеш

Ракия и салата е достатъчно, що трее да се тъпчеш кат свинче.

Ракията е супер полезна,нали?

++++++

По-полезна е от тлъсто месо, еле па ако е домашна ;)

Какво ще стане, ако не хапвате агнешко? Ще отслабнете ли :D ?

Всичко е евтино. При 20000 евро месечно.

Още задника.

Са факт, глупако. Какви повече доказателства искаш.

Сам си говориш :) Важно е, че си и отговаряш! не виждам да си задаваш въпроси... Смешник!

в Ню Йорк цената на агнешкото в магазина е 12 долара за килограм или 20 лева.Говорим за агнешки бут незамразен.

Някъде трябва да е скъпо.

Искате да кажете, че ще поевтинее за празниците? Защото в момента в поне 2 големи търговски вериги агнешко има на 34 лева. На вас ли да вярвам или на това, което виждам?

Шило

Така стоят нещата, факт.

КОйто вярва, че има пазарна икономика и демокрация е пълен глупак. Кой ще мисли за твоето добруване бе гражданино.

Между веригите е факт. Това е псевдо пазарна икономика. Приспивателно за глупаци.

Дай доказателства щом е факт!

Са факт, глупако. Какви повече доказателства искаш.

Смешнико, щом има иди ги дай на КЗК. нещо не ти се мърда задника, а? Ама мрънкаш във форуми, а? Тъпанар!

Още не знае, е е картел.

Докато има олигофрени да купуват на тези цени ще е така !!! После не се чудете защо търговеца е с ново Бентли !

за 29лв. на кило овчарите да си го ядат агнешкото сами.

За това намираш овчар и купуваш от него директно.

Шило

Същото е- 12 лв. за кг. живо тегло, при 50% фира, смятай.

Малко извън темата - преди години гледах репортаж от България, където някакъв човечец даже си го беше заколал пред блока ли беше, на детската площадка ли беше... не помня вече. Но да, от производителя е по-евтино. Само не ги колете по градинките....

Не овчарите, а търговците и прекупвачите. Овчарите едва им стигат за насъщмия.

Да ядеш агнешко.

Какво безумие и жестокост - Да се убиват всички тия невинни малки агънца... Защо?!? Бъдете Вегетарианци. Месото и без това е вредно. Това е огромен грях на човечеството... Убиването на всички животни.

Тичай да си пиеш хапчетата !!!!!!

Човечеството е оцеляло, благодарение на месоядството; ако древните бяха вегани, още щяхме да живеем по дърветата и да хрупаме листа. Човекът е хищник и този факт няма как да се промени, независимо от модерните евроатлантически напъни да бъде издигнато веганството в религия. Природата има идеална кръговратна система, хайде да не се месим в нея!

ПРЕДИ ВЕЛИКДЕН АГНЕШКОТО ДА СЕ ПРОДАВА НА НАЙ-НИСКА ЦЕНА, ПРЕДИ КОЛЕДА СВИНСКОТО НА НАЙ-НИСКА ЦЕНА?????? ЯЙЦАТА XL,БИО В КАУФЛАНД БЯХА 6 БРОЯ ЗА 0,99СТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА.... ЦЕНИТЕ ДА ПАДАТ НЯМА ОСНОВАНИЕ ЗА ПОКАЧВАНЕ, А ИМОТНИЯ БАЛОН ДА ГЪРМИ ЗАВИНАГИ :)