17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИКОГА НЕ ВОДЕТЕ ДЕЦАТА СИ В ДЖОЛИ КИДС … ПЕРАЧНИЦАТА И Е…..АЧНИЦАТА НА ДБ

Колко ли детски градини са направени само по документи ?

Завиждаш, че ти не си откраднал или какво ???

Общински детски градини искали, това да не ви е социализъм, а? Искахте капитализъм, имате го, проблемът кой ще гледа детето ви е личен.

Преди 12 години, когато детето ми кандидатства, положението беше същото. Говореше се, че “парите ще следват детето” и ще се помогне финансово на неприетите деца. Днес проблемът е все още на дневен ред… Подобрение няма.

че диктатора Радев е виновен, а може и тайнте служби на Русия?

Герберастите докаеаха дд що има млади хора от провинцията в столицата за да мадуят балона на имотите и наемите. РеУлтата е очевиден няма места за децата в училища и градини.. За трафика и паркирането да нд говорим. А за да строиш сгради е редно да мислиш и за инфраструктура и за училища градини и болници за тия хора дето ги събраха от провинцията. Но кой ще се занимава да мисли за тия неща като е по лесно да се насъскат шопите срещу мякащите и да сд псуват и трепят.. А тарикатиге и вшастта потриват ръце а вторите само чакат да им мине мандата и никой да не им турси отговорност! Има много хора на който трябва да се конфискуват имотите и да се вкарат в трудови лагееи, но покрай възхода на либерастията едва ли ще е скоро

При продажбата на всяко новопостроено жилище се прибира тлъсто ДДС, а вероятно и други данъци. От 5 продадени апартамента се прибират данъци поне за един. Значи при продажбата на блок със 100 апартамента със средна площ по 70 квадрата се взема ДДС на стойността на 1,4 декара застроена площ, което е достатъчно за ДГ с по една група за набор.

А ако изпием махлата по 100литра ракия тази година, то държавата с ДДС-то и акциза кръчма ще ни построи….

1.Много родители се водят безработни 2.Децата им са в ДЗ без пари или почти без пари. 3.Много са наистина безработни, защото парите им са достатъчни. 4. И седят цял ден в кафето, на сладки приказки. Имам много примери,мога да опиша,огледайте се и вие ще имате. 5.Не може да е предимство за прием в ДЗ ,ако детето е с алергия,астма и др. Напротив. И т.н.

Демократичната нелиберална мантра, пазара е основният регулатор. Държавата не трябва да се бърка. Красота

Само в руската детска градина в Изгрев, посолството не си давайте децата. Там работят тоталните дебили.

КАТО СА СЕ ДОВЛАЧИЛИ ЩЕ СТРОЯТ БАБИТЕ !! ИЛИ ОБРАТНО НА СЕЛО !! ЗАЕДНО С ТИЯ ОТ И. Т. Н.

Всички тези ,,селтаци,, са платили на общината данък за придобиването на жилището. Продалия земята и строителя също са платили доста. ,,Селтака,, продължава да плаща данък собственост често без да има улица с години. Та от всички тия плащания как пък не остана за някоя градина? Дали защото трябва да плаща на Титан, Вълка, Котараци, Маджовци и т.н.

По принцип това че плащаш данъци в дадена община не означава че трябва да имаш задължително осигурена в детска градина болница училище или каквото и да е там. И все пак-никъде и в никоя държава по света не само в България няма начин да ти скочи четири пъти населението за няколко години и да има достатъчно детски градини.

Не е задължително, но е нормално. То по селата нищо няма ама едни с девиз ,,Работа, работа, работа,, нали уж си вършеха работата? Щом в столицата не може да се осигури където са съсредоточени почти всички пари, то къде може? Явно тези хора много крадат и много лъжат.

По селата дето сте си родили живеят бабите и дядовците ви. В малките градове детските градини ги затварят или пустеят защото няма деца. Така че отивате там има 100 в детската градина за детето ви ще има. София е град предвиден за около 700 хиляди жители. В момента са над два милиона. И Господ не може да насмогне на училища и на детски градини.

АЗ лично не живея в столицата защото предпочитам да не плащам жилище на тези цени и да не живея на шумен и мръсен булевард. Обаче и аз съм принуден да ходя на лекари в София ЗАЩОТО всички по- нормални болници са там. И не виждам ти каква заслуга имаш за да се ползваш от по-добро здравеопазване, образование или наличието на която и да е благина на големия град. Така че не критикувай хората че се местят в столицата. Повечето са принудени.

С тия осигуровки дето ги плащате да не би да искате да ви се направи една огромна болница в градчето? Що не видите в тия държави с развито здравеопазване колко болници имат? Къде е една трета от това дето имаме ние. В Англия град с 10000 жители няма болница. Болница има в областния град. Всички градчета около него като им потрябва болница отиват там.

Винаги има начин за държавна детска градина. Платихме си под масата и никакъв проблем. Стига сте се оплаквали

10 000 деца без място в София. Ако това е капацитета на градините, Вашето плащане решава само частния Ви проблем. Не този на 10 хил некласирани в София. По-простичко казано, ако родителите на 10 хиляди деца Ви надцакат под масата, друга песен ще пеете.

Работя в частна фирма, не съм на държавна хранилка, плащам всякакви данъци, държавата не ми е дала и 1 лев. Ако за моите деца няма място в детските градини, ще си избия парите по някакъв начин. Например, ще пътувам гратис в градския транспорт. След като държавата ме игнорира, нека се издържа от тези, на които държи и за които винаги има пари, държавна служба и държавни помощи.

Ще си избиеш дедовия. Някъде да ти е обещана детска градина? В провинцията ги закриват поради липса на деца.

В конституцията пише, че всички сме равни. За един има, за друг не. Гледай само някой да не набие дeдoвия на теб или на сина ти.

Не пише че задължително някой е длъжен да ти осигури детска градина. В повечето държави конституцията също пише че всички са равни ама плащаш такси и за училище и за университет нали? Също така в конституцията никъде не пише че във всеки град който решиш да отидеш задължително трябва да има специално за тебе ме ставам детската градина. Когато имаше софийско жителство места в детските градини имаше.

Конституцията ли ще ти гарантира и равна заплата, еднаква кола и хубава жена? В този смисъл можеш да я навиеш на фунийка и да си я завреш отзад. Кажи това с конституцията на някой от което село искаш. И пак на фуния и знаеш къде.

Пълно е с хора, които искат от държавата нещо, ама ако погледнат какво дават като данъци и какво правят като граждани, сигурно ще млъкнат! Все някой извън нас е виновния, а ние сме жертвите! Относно децата – човек ги създава, за да им се радва, да ги вижда как растат, да ги научи на ум и разум и след време те да продължат напред във времето.Който ги създава, за да отбие номера и веднага почва да търси кой да му ги отглежда срещу заплащане, ами не го разбирам! Мама трябва да ходи на работа, за да може да плаща яслата, градината, частното училище, тениса и пр., а детето трябва да се задоволява с 2–3 часа родителско отегчение вечер. На кого това му достатъчно, за да стане човек? Това е порочно! Трябва да се подпомагат майките да отглеждат децата си сами, няма държава, която да замени родителя.Само в редки случаи държавата трябва да поеме тежестта по отглеждане на деца – когато са болни и когато са сираци.За другите мама и татко ще правят сметка, къде да отидат да работят и живеят,кой на колко места и по колко часа ще работи, дали да се разведат или да запазят брака си, дали да почиват задължително на Малдивите, за да растат децата им здрави и щастливи.Родителите, а не държавата са натоварени с отговорността за децата, другото са претенции на незрели хора.

Мина времето когато жените бяха вързани само за печката и децата. Образованата и реализирана в професионален план жена не е по-малко майка. Държавата трябва да помисли и реграментира различни варианти, възможности за почасова заетост на родители, сертификати и регистър на детегледачки и т н. Оттам нататък който както иска и може да си организира гледането на децата. При днешния морал и ценности видими и в % разводи една жена трябва да е много ограничена или наивна, за да се остави да зависи изцяло от настроенията на мъжа си. Отглеждането е задължение и на двамата.

Тоест задължително всяка жена която стане майка трябва да бъде назначена на държавна длъжност така ли? Айде по-леко с това дето трябва да ви осигурява държавата. Като работите в частна фирма всичките тези неща ще си ги изисквате от вашия работодател. Държавата няма нищо общо с вашия работодател от частната фирма. А ако си бяхте стояли по селата и по градчетата нямаше да ревете за детски градини.

Най-голямата лъжа, която съм чел. Таксите са 4000 евро годишно, ако детето е през цялото време на градина, но реално са 3000-3500, защото децата рядко ходят по толкова. Лъжци, стига писали манипулативни материали!

9000 евро!!! че то в Лондон по евтино бе...ааааа забравих то в София се продават апартаменти по скъпи от колкото в Манхатън...после се чудят що младите емигрирали....като Ви казвах герберасти че само с тулу...пи и магистрали не става...акъл трябва

годишно.. акъл трябва.

А ГА СКАЧАХТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ИСКАХТЕ КАПИТАЛИЗЪМ!!!!! ХАК ДА ВИ Е СЕГА!!!! ...ХОРАТА С ЧАСТНИТЕ ГРАДИНИ СА ПРЕДПРИЕМЧИВИ ДОБРИ ЛЮДЕ, А И ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ КОЯТО ИЗВОЮВАХТЕ СКАЧАЙКИ ЩЕ ПОДПОМАГА НАСЛЕДСТВОТО ВИ!!! ДУХАЙТЕ СУПАТА, ЧЕ Е ГОРЕЩА!!! И ИСКАЙТЕ НОВ КАПИТАЛИЗЪМ, ИСТИНСКИ!!!.............ПРИ КОЙТО ВИЕ ДА ЕКСПЛОАТИРАТЕ!!!!!!!!!!!!!! ХА ХААААААААААААА САМО ТОЙ Е ДЕМОКРАТИЧЕН, ЗАКОНЕН!!!!

Пак ще скачаме. Ако трябва тоя път ще ви изправим на стената така както навремето вие избивахте невинните. С тая разлика че вие няма да сте невинни. А защо не споменеш хлапенце по онова време дето толкова залиташ обикновения непартиен човек Как живееше А? Такива като тебе си седяха по селата и работеха на полето. София я виждахте два пъти годишно. Когато Ви караха до ЦУМ. Тогава нямаше проблем с детските градини поради простата причина и нямаше как селянче като тебе да дойде да живее в София. Дори синчетата на селските партийни секретари имаха проблем да живеят в София-в повечето случаи не успяваха.

След като получават много в СофиА, ще трябва и да харчат много ... Кой ги е карал да зарежат родните места да се тъпчат в СофиА

То места за тях има, неприети са предимно деца, чиито баби и дядовци са родени в София.

ТЕ ТЕЗИ РОДЕНИТЕ В СОФИЯ, СКАЧАХА НАЙ-МНОГО ПО ПЛОЩАДИТЕ!!!!...............ХАААААААААААААААА РАЗВАЛЯХА ЛОШИЯ СОЦИАЛИЗЪМ!!!

айде да не си спомняме за автобусите и тракторите.

Как няма места за децата ни бе??? Нали Бойко Джипката се тъпаше в гърдите, че построил лично хиляди детски градини за милиони деца???!!! А сега нямало места!

Не ти е виновен Бойко бе деби, няма как цяла България да дойде да живее в София !

А в Лондон що може..той е 10 пъти по-голям...

Не се изсипала цяла Англия да живее. И там си плащаш за детската градина.

Боко е виновен, защото затри много от инфраструктурата по провинцията. Болници, училища, пътища, за ЖП-то няма да говоря, само и само бусаджиите да лапат, затриха железниците и всичките селца и градчета, които служеха като жилища на много въртрешни 'гурбетчии'.

И коя по-точно инфраструктура ? Тая дето я разпродаде на безценица Костов ли? Тая дето беше оставена да се руши за 20-те години преди Борисов? Ей аман от платени коментатори.

За какво правиш деца?Да плащаш друг да ти ги гледа срещу 9000 евро?

Върнете се в България

Борисов от 12 години управление,10 се оправдава със Станишев и 2 месеца след падането си започна да се оправдава с Радев. Не сте ли жалки клоуни?

Отново поръчков и много некомпетентен материал от тази мисирка. Срам за журналистиката. Това че Фандъкова за 3 мандата организира такъв батак с ОБЩИНСКИТЕ детски градини НЕ означава че ДЪРЖАВАТА трябва да плаща компенсация ЗА НЕПРИЕТИ ДЕЦА В КВАРТАЛА СИ.

и това е факт, проблемът е 80% софийски на кметицата и архитекта, не на Боко

Районните кметове на София са от Демократична България.

шшт, това не е евроатлантическо!

Типичните коментари на мрънкачи дето все някой нещо не им е дал. Все някой нещо им е длъжен все някой трябва лично и персонално да им даде на тях. Държавата била длъжна да им осигури високоплатена работа, държавата била длъжна да им осигури хубаво жилище на хубаво място, държавата била длъжна да им осигури и детска градина и училище точно там където живеят. Те не са длъжни да правят нищо а само трябва да получават. Сори майка, дори на времето по комунизма такива неща бяха запазени единствено за партийните другари. Останалите бачкаха кой където ги прати. Всички които седите и чакате някой нещо да ви даде, винаги ще си седите недоволни и ще чакате някой нещо да ви даде.

Държавата събора 65% от парите, които заработвам. Да ми ги оставя и аз ще се оправям!

Интересно защо на мен не ми събира 65% от парите? Или вие не работите в България и обяснявате колко данък плащате в държавата където работите??

щото се осигуряваш на минимална, за това. като се махнат основните данъци, имотите и скритите данъци по инфраструктурата, е около 60...

Държавата събира същите данъци и от човека на село,който няма автобус, няма магазин,няма училище ,няма аптека и няма дори път. Нещо да кажеш

Така ли мака ли....данъка ти започва от 45%...прегледай си фиша.

Откъде ви почва данъкът от 45% бе нещастници? Кой искаш да кажеш че ако взимаш 1000 лв заплата получаваш 350 лв ли бе? Като ви гледам сте някакви хлапета дето никога през живота си не сте работили легално и не сте плащали данъци. Още някоя простотия?

Хората хем се натискат да живеят в София, хем се оплакват от последиците. Защо един не напусна за да живее другаде? Заслужавате си всички неудобвства.

а къде може да отиде човек, където всичко да е наред? Никъде! Тогава защо да се мести? Излишни усилия и утрепано време...

То пък в София всичко е толкова наред, че ум да ти зайде... Ми блъскай се там, щом ти харесва.

до "Щипалка" я сподели ти къде живееш, има ли болница, училище, детска градина?

да покаже чистата си печалба и Решение на ООН за закриване на Офшорните зони веднага от комунист ставам десен

Някой комунист да си признае колко е откраднал........

това след като дойде 'демокрацията' нали?

Неслучайно държавата фалира два пъти по времето на комунистическото управление. За справка документите на БКП и държавна сигурност.

Кво ви пука , важното е че сте десни, в клуба на богатите държави и с плосък данък. А съм при гадни комунисти в Дания, тука данъка за богатите е 55 %. Детето ми е засега без пари на детска градина, че се води чужденец и има нужда да учи датски. За другите градината е 200 евро на месец, детските са към 100.

Не е комунизъм нещастнико. Апропо като толкова ти харесва комунизма защо не живееш в Русия или Китай? А живееш при гадните капиталисти в Дания?

и свободно банани по магазините!

Върнете се в България.

Ние си идваме. Да попием и да поевем на евтино и да си опрайм зъбите. За друго - не става.

Е магистралите половин милиард километра, полицията, газовата ни независимост, съдебната ни система, не ви ли харесват?!

Какво общо има с темата магистралите и другите изброени. Явно не знаеш как се пътуваше преди да има магистрали? Проблемът в предимно в София, защото цяла българия се пренесе да живее тук. никой не иска да работи на полето. Младите искат да работят бюро, а не в нивата. Работа има навсчкъде, стига сте плюли по ГЕРБ.

Как да няма? Бившето правителството доста усилено уверяваше, че било създало прекрасни условия избягалите от България българи да се завръщат тук. Ама на, оказва се, че те пет пари не давали за магистралите, ами искали някъде да могат да си гледат децата. Кой би помислил, явно не и последните трима кметове на София, за която говориш. Изненада ни, както е традиционно да се казва.

А в квартал Изток на ул Далчев общинската администрация се намира в детска градина! Там 40 години е било детска градина и изведнъж решиха, че няма нужда от градина!

Районният кмет на Изток е Делян Георгиев от БСП.

Такса за частна градина от 500 лева няма. Доста повече струва това удоволствие.

9 000 евро тва да не би с 2 бавачки и кетъринг от La Capannina?

tonk11

И требе да са мнооооо добри тия двете. И да са 24/7.

Едната сума е за месец, другата за година.... Които е писал статията е най-малкото необразован..., не прави разлика между месец и година! Dir, много сте зле, нямали кой да проверява написаните глупости, преди да ги публикувате!

Хората няма да живеят само в София, когато в България започне нещо да се произвежда от предприятия извън София. Понеже в България има само търговия (и далавери и наркотици и кражби) то тя може да се извършва от всякъде, но е най-добре платена в София. За това и София се е превърнала в един голям и долнопробен офис и една голяма спалня и всичко се тъпче там. В останалата България няма нищо за препитание ...

Отивай взимай земеделска земя под аренда или я купувай и почвай да произвеждаш. Даже все още има субсидии доколкото знам от Европа за тая работа. Ама това не е като да пишеш коментари по цял ден и да си клатиш краката на стола. Това иска работа.

Не аз съм фантазира а вие сте мрънкачите дето все чакате някой нещо отнякъде да ви даде. И вечно държавата политиците в световната конспирация и кой ли не още е виновен за собствената ви некадърност. Кой да го купи ли? Ами ето например ще го произведеш ще го докараш в София където да го продаваш тия безплатно защото си производител и аз ще дойда да го купя. Ако става за нещо. Само че ти си просто един мрънкач без умения без образование и без желание за работа дето иска всеки път някой нещо лично на него персонално да му дава.

И като почне да се произвежда, какво? Ти ли ще го купуваш? Един приятел преди 7-8 години се беше хванал да става "млад земеделец" по програмата, разказаха му играта с високи цени на горивата, кражби от цигани, които полицията не може да озапти, и накрая като изкара някаква продукция на пазара, пристига прекупвачът с тира и му подбива цените с вносна продукция, а той продаваше едвам да си избие разходите. Едвам изчака да му приключи договорът и хвърли всичко и се закле повече в тази кочина да не подхваща нищо. Каза, че единствената реална печалба, която изкарал, а не само да успява да си покрива разходите, е като си продаде тракторчето. Не знам фантазьори като теб какво си мислите, че може да "започне нещо да се произвежда" у нас и къде ще се реализира продукцията. Ние вече внасяме повече домати, отколкото си произвеждаме. В България точно домати внасяме, бате.

Най ме е яд, че в Лидъл доматите са от...ПОЛША?!?!?!

а как стана, че в Полша произвеждат по-евтини домати отколкото у нас?

В квартала ми има три сергии на производители дето се скъсат да продават зеленчуци и въобще не се оплакват че им ги купуват евтино. Ама така е всеки идиот не става за производител.

Окрадоха (пардон, реституираха) половината детски градини и после защо няма места. При положение, че въпреки увеличеното население, в момента в София има много по-малко деца отколкото преди 30 години. Отворете сайта на НСИ и ще ви падне ченето колко са били децата по детските градини в София 1989 г. Е, ама страдаха горките без банани.

То и банани имаше... Ама на днешните родители им промиват непрекъснато главите, че са "в клуба на богатите", че са богати и десни... И съответно те избират крадците за управници, а после немогат да "вкусят" плодовете на богатшкия клуб - те са с пари.... С много пари...

Голяма част от детските градини бяха първо затворени поради липса на деца. Защото след 10 ти веднага след като отвориха границите, над 2 милиона българи се изнесоха на бегом от България да не би да се върне в светлия комунизъм. Респективно деца нямаше които да бъдат приети в тези детски градини. И тъй като същите детски градини комунистите ги бяха откраднали от собствениците им, съответно същите бяха върнати обратно-тези които бяха затворени-на истинските им собственици. И това стана още В зората на демокрацията. А пък последните двайсетина години половин България се изсипа в София и съответно няма как да има нито детски градини за всички нито достатъчно училища ама точно там където искате.

затвориха защото ги реститураха дцата с анамалели но не и до затваряне на десетки детски градини в люлин 1 е офиси друга застроени блокове реститутите им дадоха милиони във вид на земя с постройки затова сдс се бори

И затвориха доста преди да ги реституират. От България се изнесоха точно тези образовани, хора с професия и с желание за работа. Най-вече млади хора-точно тия дето имаха или щяха да имат деца за тези детски градини. Чак след това половин България се изнесохте в София и запълнихте всяка дупка и всеки коптор който можеше да ви предложи покрив над главата. Така че айде на мене дето цял живот живея в тая София вече 60 години да не ми обясняваш как точно е било.

НИТО ЕДНА детска градина в София не е затворена заради липса на деца. НИТО ЕДНА! Защо лъжеш, бе!? Не те ли е срам!!! За децата на България става въпрос. Гнусните седесари ОКРАДОХТЕ ВСИЧКО.

Така ли хлапенце? На Шипка и на Васил Априлов имаше детска градина която я затвориха много преди да я реституират тъй като там деца нямаше. Просто един от многото примери. Тия дето реват за детски градини са точно тия дето се наблъскаха в новопостроените комплекси последните няколко години. В кажи-речи целия център живееха основно възрастни хора защото точно из целия център живееха тия образовани хора които избягаха от България. И останаха само родителите им. Аман от селянчета дошли вчера в София вече ми обясняват какво е ставало преди 30 години.

Проблемът с детските градини (най-вече в София) го има от много време. И не, не е ,че едни селяни казват на други селяни да си ходят на село. Когато в една държава имаш приоритет да се помага (поне малко) да се подобрява раждаемостта, трябва да се създават условия- детски градини, екологични решения и т.н. и стимули (защото утре като работим до 75 години няма да има кой по-млад да работи и кой да плаща пенсиите). Обаче в България е друг модела. Защо да правим държавни ДГ като "нашите хора" си имат частни ДГ и това е сигурен и много печеливш бизнес? Частните ДГ не предлагат (повечето) нищо над държавните, но ако имаше материална база в държавните повече от 10% от частните нямаше да останат.

В София общински терени за строеж на детски градини отдавна няма. Ама много отдавна. Така че държавата първо трябва да купи земята от собственика и след това да строи детска градина. Ама собственикът не ще да я продава, защото може да построи върху тая същата земя блок и да вземе 10 пъти повече.

1. Не са държавни а общински 2. ..... кои управлява София от 2006г?

И преди тях нямаше места в градините. Проблемът дойде след премахването на гражданството и наводняването на София с придошли отвсякъде.

- Въпрос на планиране е да има достатъчно градини и 15г управление на Б.Б. е достатъчно да се построят нови градини при над милярд Бюджет на София! Промитите мозъци ще продължават да гласуват за ГЕРБ... 1. Софиянски разпродаде общинските градини. 2. С унищожена регионалната икономика наводняването ще го има. Така е в страните от третия свят ЕДНА СТОЛИЦА и всичко друго МИЗЕРИЯ! И да Столицата не е само за предишно настанени там!

Значи планираш че населението на София от 5 600 хиляди ще стане над 2 милиона? И как точно го планираш и как по-точно строиш към 1000 детски градини за да удовлетвориш нуждите на всяко селянче дето е решил че в София му е по-добре??

София бе 10хил по време на освобождението и то СЕЛЯНИНА. ТИ ОТ ТЯХ ЛИ СИ или от по-новодошлите?

Като се тъпчете в тази помийна яма така ще да е. Махнете се от пародията, наречена незнайно защо столица и всичко ще си дойде на мястото. Всеки сам си преценя приоритетите - кариера у шопско или нормално семейство в България. Лошото е, че децата на кариеристите го отнасят и после стават една прослойка в обществото, която не е много за пример.

Този проблем го има само в София! Решението е ЛЕСНО. Отглеждайте си децата в малките градове от където СТЕ!

И кой ще гласува за "градската десница" тогава?

няма болници, има цигани, няма транспорт, има псевдоремонтирани пътища. което е тази част, за която Боко анд шайка са виновни. ОБАЧЕ 'демокрадците' в София нищо не направиха, и това е останалата част от истината. Само продават и дават разрешения за жилища и МОЛ-ове... дори по полянките.

С жена ми сме програмисти и се запознахме на работа. Роди ни се дете и започна да прави алергии. Лекарите казаха,че е от мръсния въздух. Взехме решение и се преместихме в родното ми градче и работим он лайн. Когато се наложи пътуваме до София - на около 100 км, веднъж на десетина дни.Имаме и второ дете, големият ще е в първи клас и училището е срещу блока ни.Пълна глупост е да се отглеждат деца в София.

А къде ходите на лекари специалисти? Къде ти е най-близкото автомобилно представителство , караш нова кола сигурно. Какви са възможностите за детето ти в дългосрочен план? Ще има ли живи читави учители докато стане време да учи? Колко малцинства има в училището и в населеното ти място? Колко алтернативи имаш, ако в един момент решиш да смениш професията или се наложи това? При такава ширеща се бедност и оскотяване около теб, как оценявам бъдещето на децата си? Кажи града поне, да знаем къде е тоя рай на Земята....

От Сандански съм и съм завършил местната гимназия. После завърших в София , но направих завой. За нищо на света няма да се върна в мръсната и гадна София, пълна с престъпност.

Браво, Сандански. Сега можеш ли да посочиш какво можем да работим ние простосмъртните неайтиспециалисти в Сандански с приличен доход, без да се налага връзки и пожизнено запазени длъжности. Все пак не може всички да са айтита или с партийни книжки. Прегледай оферти за работа в сандански. Няма за над 1000лв. чисто. Еми това са реалностите. С 1000лв. ако се наложи по лекари да одя, съм жив умрял.

За колата се загрижил къде ще я карат на ремонт, Ганьооо.

Спомням си как кмета на Сандански ни поиска 50 000 лв. за безплатен танцувален фестивал с над 300 участници. Наложи се да го направим във Велинград без подкуп. Градът печели от хотели, изхранване и други такива. Ма тва кметя не го е грижа. Търсеше си неговото. Е, не бях ивентим, нямахме такива пари, затова отказахме.

във всяко населено място и работа имаше за всеки както и детски градини. Защо при комунизма детските стоки и услуги бяха в пъти по ниски от тези за възрастни? Защо лихвата за строителство на собствен дом беше 1,4% Защо той даваше на младо семейство 2000 лв.без лихва Проверете покупателната способност на тези пари тогава . Дерзайте демократични дебили докато унищожите народа до крак

Наистина ли си мислиш че хората ще ти повярват? По времето на комунизма хлапе лъжливо, имаше едно нещо наречено жителство. Без софийско жителство нямаше как да живееш в София. Освен това в 99% от случаите не партийните членове живееха и работеха там където са се родили. Никой не ги питаше Така че ти примерно ако все още бяхме едно време щеше да работиш в текезесето в най-добрия случай тракторист.

Ряпа, и други сме живели достатъчно при Любимеца ти бай Тошо. Не беше толкова хубаво колкото ти се иска. Има и друга гледна точка. Например на моите родители им отчуждиха къщата купена от техните родители, получихме два панелни апартамента единия от който си го платихме, за да има още два по-малки за такива като теб. Разбираш ли при бай ти Тодор едното беше за сметка на другото. Инженер или лекар започваха стартово с 170 лв, а бай осмокласник шофьор в ДАП започваше с 30% отгоре с бонус кражби, затова рухна системата. Евтино беше, но заплати и пенсии мижави. Плюс опашки за всичко.

Рядко неграмотно написана статия - таксите ту в лева, ту в евро, ту месечни, ту годишни…. Добрата новина е, че “редакторката”, написала тази числена диария не работи в някоя детска градина….

Държавата на тая демографска катастрога е ДЛЪЖНА поне градини, учители и педиатри да осигури. Не е задължение на бизнеса това. Тойй търси печалба!

И защо да е длъжна? Защо да е длъжна държавата да осигури детска градина за всяко селянче дето е решило че трябва да живее в София? Извън София няма проблем с местата в детските градини.

Бате, като станем повечко и тебе ше те нарежем за скрап накрая. Не бой се!

Цяла България си изсипа в София. Поредните места на всички тия пишман софиянци е пълно с детски градини и места в детските градини. Дори част от детските градини по родните им места ги затварят поради липса на деца. Ама няма как да е иначе-за няколко години населението на София се удвои. Къде и в коя държава може да се насмогне с детски градини в такъв обем и за такова време?

А ти колко работни места над минимална заплата си осигурил в провинцията че да не ти идват пишман софиянците ?

Отивай да си копаеш нивата и да произвеждаш. Ама не щеш нали? Те такива сте всичките вие недоволни-някой нещо задължително трябва да ви осигури. Някой нещо задължително трябва да ви даде. Ами не никой не е длъжен да ви осигури каквото и да било и никой няма да ви даде нищо просто ей така. Каквото си осигурите сами това е-та ако ще и папата да дойде да управлява в България.

То не е въпрос на работна заплата.. болниците се закриват, няма училища, няма инфраструктура.. с един стадион в средата на нищото и един асфалтов път - толкова. Отбиване на номер. Затова и никой смислен инвеститор не дойде в България за толкова десетилетия

Дето си го изброил се закрива точно защото няма хора. Защо трябва да има болница със 100 човека примерно персонал при положение че населеното място има две-три хиляди души? Ама друго си е у софето нали? Щото там в провинцията трябва да бачкаш-няма работа да седиш по цял ден и да дращиш коментарчета и да си играеш на игрички.

в Девин ли няма персонал? Или град като Лом примерно? Ама има хора за 10 стадиона в полето при най-близки селища на по 10км с по 10 души в тях? :) ГЕРБ логика

То няма раждаемост и деца,те тръгнали да се оправдават,че нямало детски градини! В провинцията е пълно с празни детски градини,но всичко отиде в големите градове и там е нормално места да няма за всички...

9000евро е на година, не на месец бе. Това е по 1500лв на месец, което не е чак толкова много. Да не говорим, че ние плащаме 1100 на месец и градината си е супер. Като и двамата родители работят, не е болка за умиране

Не думай, бе. Във Виена частната ми градина е 160 евро, държавните са тотално без пари.. На семеен доход 7 000 евро. Хубаво ви успиват, докато ви крадат!

Първо че по цял ден дращиш коментари от Виена. Второ че при положение че заплатата ти е 7000 евро, респективно заплатата на персонала на тая детска градина също е достатъчно висока, те видиш ли ще печелят от 50 -100 деца по 160 евро и ще си плащат и заплатите и консумативите и поддръжката. Хайде малко да спрем с лъжите става ли?

Кисело е грозденцето, нали, Ганчо? Разбира се, че ДЪРЖАВАТА ДОТИРА ВСИЧКИ ГРАДИНИ, в т.ч. и частните, за да излезе сметката. Мен това не ме касае пряко. Аз гледам условията, храната, удобствата и отношението. Попрочети, попитай и се ограмоти. Тогава определяй кой лъже и кой не. Теб със сигурност те лъжат за 1100 лв. месечно. Може би ви спускат да убеждавате хората, че всъщност 9000 евро е нещо нормално?

И откъде Държавата взема тия пари да дотира толкова детските градини???

30-годишният Ганьо миещ чинии във Виена тръгнал да ми обяснява кой грамотен или кой не;)))) Тотално си се объркал моето момче ама тотално. Да не вземе да отскоча и да пусна един линк от сайта на Виена да видим за кого е 160 евро ако въобще има такава цена. На тебе ти е кисело гроздето защото целият и словоред показва че нито живееш във Виена нито пишеш от Виена а си ходи оттам като гастербайтер няколко месеца и сега се мислиш за много велик:)))) Когато цялото население на държавата или поне половината се изсипа във Виена и там няма да има детски градини.

Убиецът на детските градини в София се нарича Стефан Софянски! Самоковската герпава даскаличка (Фандъчкова) не остана по-назад, но го прави по-рафинирано. Интересно, че софянци пак напинят да избират или герп-СДС или Ристю Иванов - все представители на разцепилите се (поради проблеми с намирането на нова плячка) вечно гладни "десни". К'во да правим, като всички парцали в софия се чувстват богати и десни... Нюо, че нямата пари за ток и парно, да не говорим за частна детска градина !

Фандъкова е тази която решава проблемите на софиянци. Ристю е от пасмината която е инсталирана от братушковското послство да чегърта и руши. На изборите за кмет се вижда кого подкрепят хората. Изборите с машини са за доа могат да бъдат фалшифицирани и маргинали като Ристю,Мая,Слави,,Кулня и пос_аното трио да може да бъдат ,,избирани”

Яко смърдиш на "омазан" гербераст!

Ти кой предлагаш да изберат? Сигурно Мая Манолова? Надявай се, че докато обслужва Божков ще ти направи и градини!

Кой не е управлявал София последните 30 години ?

Бреййййй, много скъп тоя Кембридж бе!

Едно време по селата кооперативно се пасяха добичетата, сега в София кооперативно се отглеждат деца. Традициите следва да се продължават...

Иначе България уонтс ю. Завръщайте се, Българи. Това е само една мъничка изненадка, дето от тая кампания ще ви я спестят. Ама кво толко. Нали сте патриоте!

БЛагодарете на банкянската мутра и ГРОБ!

Кметовете от да ограби България защо не настроиха детски градини? Ало забравих бяха заети да прибирам парите на бедните и да си назначават роднини. Ама като ги пратим обратно по родните места такива като тебе селянчета знаеш ли колко много места ще се освободят в детските градини?