Майк Помпейо предложи шистовия газ като алтернатива на руския

70-ият държавен секретар на САЩ гостува за лекция в София по покана на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ботоксови американци

Само като видиш гостите - Плевню, Соломончо, играещ хероус на телефона (между другото, HMM е руска игра, ама соломончо даже не е и разбрал) и още някои други употребени от САЩ персони и ти става ясно колко е безопасен шистовия газ.

Аз пък искам шистов газ в България, за да сме независима, богата и проспетираща държава!

Нито стотинка на руснаците за газ! С наши пари няма да финансираме убийствата на невинни украински деца! Долу Радевата хунта! Свобода на народа!

Като си отровим земята, и най-вече житницата на България, такъв просперитет ще видиш, че свят ще ти се увие ...

Болни мозъци! Фракинга отравя водите и почвата. Само безумници биха отровили Добруджа за газ. Да не говорим, че ако започнат да добиват ще е американска фирма на концесия.

Ние си имаме по-хубав и много газ,както е казал великия дядо Вазов,патриарха на бългаската литература: Кат Русия няма втора, тъй могъща на света.........

Отново започна атаката за унищожаване на Добруджа! Този е дошъл да плямпа, но кой го е поканил. Не даваме Добруджа! По скоро питам ББ, който някога ни баламосваше как ще станем шейхове от газа в нашите Силистар и Хан Аспарух с помоща на Шел? Кво стана, бе пич. Защо мълчиш като пръднал,или вече си насран? А тия насядали наоколо ухилени,кдете , накето белиш яйце, но му даваш само черупките.Пфу!

Той добива на шистов газ щото е супер безопасен, затова е забранен навсякъде из западна Европа. Много заблудени тез франсета, шваби и прочие. Сега е момента да последваме примера на Науру и да станем най-богатата нация на глава от населението в световен мащаб.

Този пумпал кой го покани в България, питам?

“ШИСТОВАТА ГАЗ” НЕ Е ГАЗ, А Е ЧИСТ БЕНЗИН С минимална преработка на мястото на добиване и може да се налива в резервоара на колата. Объркването идва от Америка. Там на всяко гориво му казват газ. На бензиностанциите казват газ станции. От шистите много лесно се добиват първите 15% от “шистовият газ”. Запасите се оценяват именно на база тия 15%. Но това не е всичко. С по-скъпи технологии може да се извлече много повече. Но те ще останат за времето, когато цената на въглеводородите ги направи изгодни. Добив на “шистов газ” по американски технологии има и в Русия. Но против добива на шистов газ в България са всички врагове на българската държава и национални предатели, като комунисти, русофили и “канадски” дебили (Киро Лъжеца). По един куршум в главите им и българският народ ще вземе правилното решение…

Явно силно си повервал на евтината и жалка пропаганда на американските НПО-та. 1. Няма такова нещо като чиста технология за добив на шистов газ. 2. В Русия добиват газ в райони, в които почвата не е плодородна, а и LNG-то само си излиза от земята, замърсяванията са доста минимални. 3. В България искат да извличат шистов газ в най-плодородните ни земи, т.е. ако стане екологична катастрофа, първо яко ще се натровим, а после ще останем и гладни. Всеки чистач на клозети, като теб, взе да разбира от всичко, това ни е проблемът в България.

А бре, байно ле, Помпеско що не си добивате шистовия газ във ФАШ, а искате да сключите 35-годишен договор за добив в Добруджа? Защо се опитвате да ни пробутате фалиращите си нефтени компании да ни тровят природата и градовете? Известно е, че са регистрирани мощни трусове вследствие на фракинга в 6 щата на САЩ, като най голям е рискът за Оклахома, Канзас, Тексас, Колорадо, Ново Мексико и Арканзас. При близостта на Североизточна България до Вранча и значителната близост до населени места на евентуалните места за добив,, както и малката площ на територията на България, рискът от добива на шистов газ чрез фракинг за цялата страна е огромен, но дреме му на Г-на Американец за България....

Тоя кой го покани? Кой е толкова безогледно алчен?

Ами то на снимките се видя, кой е готов да продаде БГ за жълти стотинки само да прибере лобистка комисионна или бизнеса му да не го гонят от еди-къде си. Наскоро и един бг ютюбър вика... Ама то ако се прави КАКТО ТРЯБВА фракингът е напълно безопасен... А КАКВО СЕ ПРАВИ КАКТО ТРЯБВА В ТАЯ ДЪРЖАВА? КОРУМПЕТАТА СА НАВСЯКЪДЕ. БЕЗОГЛЕДНО АЛЧНИ И ГОТОВИ ДА ПРОДАДАТ БЪДЕЩЕТО НИ.

В САЩ, там където копаят за Шистов газ, постоянно има Земетресения !!! НЕ ни трябва Шистов газ.. Но може да купим от някой ЛУД арабин, който скоро ще умира след земетресение !!!

Долу фракинга! Да спасим Добруджа! Да спасим България! Майк Помпео да си обира крушите и да ходи в Америка да си прави фракинга. Съд за Домусчиев и другите национални предатели. Да спасим България!

Кур за путкин Кур за Гъзпром

Кретен си ти.

Дали е шистов или нещистов газа няма значение. Важно е да не е руски. Вече стана ясно. По- далеч от тия измамници руснаците.

Руснаците не са измамници. Те играят честно. Виж американците са друга работа. Руската газ е на най изгодна цена -факт.

Странната любов на тук присъстващите бивши комсомолски секретари, комунистически функционери на БКП, като на пр.Плевнелиев, Паси и тия около тях към САЩ, без да имат американско образование или друг тип принадлежност към американската култура, е странна и необяснима от есхатологична гледна точка и няма рационално обяснение.

Тоя нагъл и нахален тип помпейо трябва незабавно да бъде обявен за Персона нон грата и ако не се изнесе от България в следващите 24 часа да бъде арестуван и вкаран в български затвор. Тоя навлек изрод иска да се надупчи като швейцарско сирене Златна Българска Добруджа, където водата на хората се добива от кладенеци. Та като им ОТРОВИ водата и житото на хората, свещенната ни земя за която са умирали Левски, Ботев и много други ще се превърне в пустиня. Тази година в България имаше маловодие и безводие в много части на България, по лошо от това е пъкления замисъл на тоя изрод с вратовръзка - ОТРОВЕНА ПИТЕЙНА ВОДА. Вън от България американски изроди. Краварска пасмина.

Пикая на гроба на Роналд Рейлгън!

Майк Помпейо да ми попуши курац, му еба майката пиндосранска!

Господарите дойдоха да нагледат колонията и да издадат заповедите.

"Не позволявайте на шепа зле информирани активисти, които използват аргументи, неосноваващи се на факти, да разрушат бъдещето ви"" това е и принципа на съвременната гьобелсова пропаганда. така говореха и за онез, които са против бъркоча, наречен за "ваксина". били плоскоземци и "антиваксъри", въпреки, че сме ваксинирани с всички истински ваксини. помпео е пропагандатор от разряда на трол от типа "призрака от киев". ако не и по-долнопробен. помпео и другите мажоретки от миманса да си се преобличат с женското бельо пред огледалото си и да оставят мъжките работи на нас, мъжете. Природата с нас Бог с нас Победата с нас

Земята на която живеем я ползваме на заем от нашите деца, да го имаме напредвид когато мислим за всякакви там фракинги, петрол, мини за токсични материали т.н. Да си ги правят тези неща които имат обширни пустини.

Леле какви национални предатели се хилят като репи! Продажници, готови в името на парите да докарат екологична катастрофа в България!

Не съм американофоб, но в случая трябва да гледаме Франция, там мисля че са най-глемите залежи в Европа, а е забранен фракинга.

тоа плъх що не предложи еа Унгария, или там нема балъци?

Е не се спряха с тоя шистов газ! Нали е доказано, че отравя почвите и подпочвените води и след тях става по-лошо и от пустиня . Защо тогава напъват да го добиват!?! Явно накой се е нагласил да изкара едни големи пари. Марш обратно в тъпите щати и там си се тровете колкото искате!

Предлагам Помпейо да убеди първо всички други държави в Европа, че мораториумите върху шистовия газ са само защото не са правилно разбрали.... Изобщо не мисля, че тук имаме специалисти, които могат да се произнесат по-комепетентно от европейските си колеги. Ако Европа каже, да бе не сме разбрали изобщо за какво става въпрос, всичко си е ОК, ми защо да не го направим и ние. Да, ама надали...

Да си дойдем на думата! За жалост чрез нашите дупедавци ще пробият и отровят земята ни. То вече няма нужда да те завлядяват с война, стават ти "съюзник" отравят ти земята и се изнасят. Тази земя не може да се използва после с деситилетия. Вижде какво става със златодобива и какви отрови оставят след себе си.

роско пендела и гелосания педал яко се натягат!

Този американец да заминава за Германия и да ги убеждава да строят атомни централи.

Добре де Русия действала срещу Запада понеже не иска да си предаде доброволно ресурсите,да наркоманизиеа народа си,да предаде историята си,да се откаже от православието и приеме да бъде колония на САЩ.И сега видите ли Путин бил виновен за това.Еми нагли не ставате ли много?

Сатанинското екскрементче, жидската повърня паси и овчарката на синоптичката и те там.

само да не стане като с тока. ние добиваме евтин ток от АЕЦ, ама го продаваме скъпо през борсата и накрая всички плащаме скъпо за ток произведен в България все едно е произведен в Швейцария. същото ни чака с газта.. ще се добива тук, ще се трови земята, после ще се продава скъпо през борсата, а едни хора ще изкарат много пари, а после като дойде време да се възстановява земята ще се окаже че фирмите били на някакви безработни цигани и нямало кой да възстанови земята.

Естествено че така ще стане

Не ви ли е ясно, че е време за пребиване с камъни на всички. От президента предател до ДС боклука в парламента. Докато не им се пусне кръв, нищо няма да се промени никога. Ще псувате в нета, ще плащате рекетите. А дано са като ви дойде тройният ток зимата и немските вериги ви пуснат масълце за 20 лева пакетчето да ви опре най-накрая до шията. Щото Руският цар е далеко. Близо е само Падишаха.

Най-замърсяващото производство в света, което много екологичната Европа не и пречи, за да купува най-неекологично добивания газ от САЩ!!! Замърсява почва и подземни води, толкова необходими на света в момента!!! Искат да добиват този газ в Добруджа с най-добрата почва в целия свят и захванваща с вода населението на този регион само с подземни извори, които ще се замърсят изцяло!!! Не обичам зелените терористи, но в този случай са прави!!! 2/3 от земята в Украйна е изкупена от американски компании. Там има много шистов газ, и е разрешен добива му. Плодородните земи ще бъдат унищожени, което еврогейовете от ЕС крият от хората. А в момента явно зърното, което се изнася от Украйна е пак на американски компании!!! Гледай ти, какви скрити мотиви в "демократичните" американци имало?! Скапани лъжци!!!

Нашата земя е рай, не като вашите огромни пустини в Америка. Не я даваме за унищожение с шистов газ

Отдавна трябваше да се добива шистов газ. Цвърчат руските мишки в България уж загрижени и ръсят простотии. Бобокови закопат в земята тонове оловни отпадъци и мишките мълчат но виж тази технология била опасна да ама не. И понеже ви харесва да мишкувате плащайте на фашистите от кочината петорна цена.

Бобокови ги закопаха защото си плащаха на Бойко, ама после се уляха и спряха да плащат. Той ги под гони и се опита да им разипе бизнеса, но екологията никога не е имала значение. Бойко е американски послушник и нище не правеше без одобрението на посланика на САЩ в България.

Е за това е цялата работа с Украйна. Шистовия газ. Технологията за добив е скъпа и при ниски цени както беше под 100$ няма начин да се добива. Сега вече при тези цени е на огромна печалба. Тук е ключа от бараката.

Имам едно усещане, че шистовият газ ще се окаже собственост на: Пашата, Вълка, пеев, валюзлатев и некои други подобни герои. Та не знам каква е разликата с руския, газ. Нито ще е по-евтин, нито по сигурен.

Така е - никак не е евтин. Затова е тая война - да скочи цената до небето и да може да се добива.

Пак ще ни правят енергиен център на Балканите. Предния път турците намазаха, сега не знам кой ще е. Ама на нашите Киряк Стефчовци как са им светнали очичките от алчност ... тъй де, от радост, че ще правят България енергиен център.

Абе Соломончо дали с Трабантутника е отишъл.... може и Плевньо да е возил...ха-хахахаха...... американски подлоги

Така ще ни помогнат братята американци, като ни отровят почвата и ни източат газа. Ние естествено трябва да сме щастливи и да подскачаме радостно. Съвременното робство.

Както са щастливи Афганистан, Ирак, Сирия, Либия и други където са "посадили демокрацията"!

като видиш снимките на участниците и разбираш дали може да вярваш на тези хори и техните съвети...отвратителна сбирщина

ъдът вдигна мораториума върху добиване на шистов газ чрез фракинг...мина тихо-мълком в пресата... Не знам за коя част на Добруджа точно и в какъв периметър....но го вдигна... Учудих се, че не се вдигна шум... Трябва много са внимаваме какво става с този въпрос, защото, улисани в газа, войната, зимата и т.н. ще вземат да съсипят житницата на България...да отровят водата, да разболеят хората, да прогонят животните...да повишат сеизмичността... Една природа имаме-искат и нея да съсипят...ХОРА, ДА ВНИМАВАМЕ!

Съдът

Като гледам тоя Пампаец е събрал цялата американска агентура у нас с малки изключения като румен радев напр.Предател до предател, мила моя майнольо, газ до газа...

Гадна американска свиня, поканили го и трибуна му дали. Писна ми и от Херо, и от всички загрижени за нас американски задници. Да си решават собствените проблеми, вместо да ръсят непоискани акъл. Ай сиктир! Абе Херо нали щеше да се маха. Още ли е тук?

дават митрафоня, хеле па да доди путкан, медвебев, рогъзин ...

Абе аз нямам спомен руското посолство да са пливиквали вскички партийни лидери на спявка. Обаче на Слави демагозите първо в американското посолство дотърчаха след основаването, после няква закуска бе организирана.. , после па посолството привика медиите да им дава насоки как да се борят с фалшивите новини.. бе идилия отвсякъде.. А руснаците купуваха имоти и апартаменти за да идват лятото на почивка. Американците си направиха военна база.. Та нямам идея ти в кой свят живееш..

Колкото Полша имаше потенциал за шистов газ, толкова и ние. Никой ли не помни? Полша се канеше да измести Русия и да продава газ на цяла Европа. После дадоха много бюджетни пари на американски компании за проучване и разработка, а американците си биха камшика, защото, видите ли, била станала някаква печатна грешка в прогнозите и нямало такива големи обеми. Парите, естествено, не върнаха. Ако позволим и нас да ни хванат с тия приказки за идиоти и надежди говежди, значи си заслужаваме всичко, което ни се случва.

За това му плащат.

Тоя ни сбърка с индианците. Там, зад океана решиха да добиват лист върху старо индиански гроБище. Индианците опънаха палатки и стояха . После дойде войскаТа от наемници . И няма вече нито гробище, нито индианци. По близката река тече нещо, което палят .. Клипа е в тубата..

Тъпо американско говедо.