17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безсмислено писмо като войнишката клетва Аз ще защитавам Родината ... когато политиците я предават всеки ден.

Абсолютна обида за мен е да пиша мотивационно писно, ако някой ми го поиска въобще няма да дам, дори това да е риск за желаната позиция!

Мутивационното писмо са го измислили педалите и лесбийките и им прави кеф че някой им се връзва и пише такова нещо за тях. Повърня.

:))) Най-обичам, когато на интервю зададат двата "супер-въпроса": 1. Защо искате да работите при нас? 2. Какво по-подробно знаете за нашата фирма? Особено, когато става дума за фирми, предлагащи неща като "работа в динамична среда, креативен млад колектив, прекрасни перспективи за развитие, гъвкаво работно време, заплащане съобразено с постигнатите резултати и какво ли не още. И всичко това - за няколко месеца изпитателен срок. На принципа "Наехме поредния балък по обявата и е време да пуснем следващата обява за същата позиция".

Какви сте вие че да давате съвети аз какво ще пиша бе дирници насрани?????????

Отдавна не прилагам такова, дори и да искат. Няма смисъл да си губя времето за да трупам активи на някой глупав HR. Също не се занимавам с две групи компании: български, където нещата, договорките и условията се променят със скоростта на светлината и другата група са компании които не дават дори и ориентир за техния remuneration package. На всички които търсят нещо по-добро желая успех!

В днешно време частта "Защо искате да работите при нас" се проговаря още при първия разговор с Ейчара.

Кво е мотивационнто писмо чекмедже ли?

Очевидно е,че мотивите са заради заплатата. Който каже,че не работи за пари и заплата -лъже-а дали работодателя иска лъжец да назначи? Ми връщайте я заплатата, щом не ви вълнува. Аз работя заради парите, ако имах източник на пари от пожизнена рента нямаше да работя, а да съм на плажовете. Но в мотивационното писмо се очаква да лъжа,че заплатата не ме вълнува,а работя по някаква друга причина. Все едно да поискам мотивационно писмо от магазина защо ми продават дадена стока-сигурно не заради парите, а защото им е кеф да се срещат с мен? За сведение-в държавната администрация отдавна е въведен конкурсът, под формата на изпит, няма мотивационно писмо, и тъпи въпроси защо искате да работите при нас. Например -преди две години имаше изпит за съдии по вписванията в бюджетния сектор. Изпит-теглиш си въпросче, и като студент отговаряш, и показваш знания, дори и да си на 58г -пак доказваш знания на изпит. Изпит за назначаване вече има и дори в МВР, външно министерство, армията(изпит по физическа подготовка и обща интелектуална подготовка).

Споко