Мартин Владимиров: Олигархични кръгове и чужди лобисти диктуват в енергетиката ни

"Енергийната бедност е огромен проблем у нас, но тя може да се бори с конкретни мерки, които да променят положението на най-уязвимите групи", заявява анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да поддържаме енергийна система като получаваме противоречиви нареждания от две посолства и от сараите. И решенията се вьимат от експерти като баце и нушка в зависимост от това кой им се е обадил по телефона сутринта.

Заради такива вече е обида да наречеш някого експерт. Както и демократ вече си е обида.

И поредният 'експерт' без един трудов ден в енергетиката.

Поредната калинка, която си е повярвала, че е голям експерт. Заради такива като него ще станем страна с недостиг и скъпа електроергия. А преди не много време изнасяхме за всички съседи. Иначе е прав за олигархичните кръгове и зависимости от други държави. От старание да угодим на олигарси и на чижди интереси си съсипахме една добре изградена и добре работеща индустрия.

Без безплатна/полубезплатна енергия няма икономика и хората се изнасят. Разбирай нема кой да плаща данъци и да храни политици, журналисти, че и уязвимите групи. Та в тоя ред на мисли, по отношение на базовите мощности, САЩ и още над тридесетина страни залагат на още един вид възобновяема енергия ГЕОТЕРМАЛНАТА. В тези страни са изградени геотермални централи, които работят и дават ток и топлинна енергия. Последното изречение е продиктувано от това, че някой веднага ще напише под моя пост, че "такова животно нема и неможе да има." Та исках да вметна и това, че България е изключително богата на геотермални източници на малка дълбочина и то в точки, където има голяма консумация като районите на София, Варна, Бургас и др. А където дълбочината е малка, съоръженията са евтини и добитата от тях енергия излиза почти безплатна.

Мартинчо, как бе чадо да стане това, реално? Като тези, които трябва да поправят проблема, са тези които го създадоха и подкрепят съществуването му? Има един единствен начин. Делото по спасяванто на давещите се, е дело на асамите давещи се. Но понеже няма физическо усещане, човечетата губят идеят какво и как. А просто, като всяко нещо. Само трябва човечетата да се осъзнат, че са фактор, да се сетят как да го покажат и после ще се види пътя, който да бъде извървян.

аре бегай бе...и стой на студено...да си изкараш тридесетте монети... аз избирам сигурност и достъпност ти избирах да си зелен и да стоиш на студено живеем в свободна страна, оправяй се

С Марти бяхме съседи като деца. Още от тогава правеше впечетление на будно хлапе. После замина да учи в чужбина (ако не се лъжа Англия). Радвам се, че ползва потенциала си за нещо градивно. Моите адмирации.

Заради такива сороски ренегати като тоя калинчо енергетиката ни е пред колапс, и 15 хиляди българи умират от мръсен въздух. Ако поплювковци като тоя не бяха спряли Белене, много от тях щяха да бъдат спасени. А тоя убиец продължава да дава фалшиви съвети.

Крадецът вика ‘дръжте крадеца’ - това е запазена марка на евр. атлантизъмА

Този"Експерт"е поредният боклук,който нищо не разбира от Енергетика.Доказано е ,че икономистите и юристите ,когато не могат да бъдат полезни ,започват съзна елно да вредят

Доста точна оценка!

Северен поток?

Необходимо е да се мисли не само за най-уязвимите групи от населението на РБ, но и за симулиране на тези, които искат да произвеждат електроенергия за собствени нужди. Има европейски държави, в които дори доставчиците на електроенергия създават стимули за домакинствата да инвестират във фотоволтаици, в т.ч. и да изкупуват излишъка. А у нас това дори звучи безумно,....е поне засега...

АЕЦ няма алтернатива. Всичко друго ни прави уязвими. Освен това АЕЦ не е толкова вредна за околната среда. Вец, ветрогенератори и фотоволтаици може да си слага всеки желаещ вкъщи, за собствени нужди. Но да се изолира АЕЦ ни прави уязвими като нация.

Чернобил да си чувал?

Чернобил, Фукушима, ако малко беше се по интересувал, щеше да осъзнаеш, че си много заблуден. Също, ако може да ме осведомиш, КЪДЕ ще се съхранява отработеното ядрено гориво от АЕЦ БЕЛЕНЕ? И ако може НЕ ИСКАМ отговор като Теменужка, НЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ!!!

Да попитам техни величества "уязвимите"-с какво точно съм ги уязвил аз, който ежедневно ставам рано и работя като роб, че да съм длъжен да им плащам топлото, понеже били "енергийно бедни". Айде стига евро лицемерни номера. Присетил се някакъв еко талибан за зелени мокри сънища и хоп... всички ставаме длъжни да участваме в зелени сделки. Аз не съм сключвал зелени сделки и на тъмнозелени пари не дължа.

Няма половин час реален опит обаче е пълен с клишета, като ла..но с витамини. Няма идея как ще се покрие пиково натоварване. Да се газифицираме, ама да не е от руснаците щото са лоши. Да се обединяваме на кооперативен принцип, ама да не питаме колко ще излезе. Няма едно конкретно решение.

Добро утро! Тоя откри топлата вода!

Абе пич, като се пишеш разбирач с какъв тип ВЕИ ще замениш мощностите от АЕЦ и ТЕЦ , дай пример, че нещо не се сещам????

Какво искаш да кажеж, че ТЕЦ и АЕЦ са незаменими ли? В Щатите, Германия, Австралия и на други места вече е направено. До ТЕЦовете има изградени далекопроводи, само слагат соларните панели. Даже тези ТЕЦове, които са били конвертирани на газ хората си ги оставят като резервна мощност. Не е особено сложно. Колкото до АЕЦ, един блок е около 1 мегават, толкова е размера на една средна по големина соларна централа - най-големите са над 4 гигавата.

и сега след 18 часа тя какво произвежда?

Разбира се, че АЕЦ няма алтернатива. Много по-стабилна е от всякакви възобновяеми източници.

България не е Саудитска Арабия и няма пустиня, за да прави соларни полета и да губи обработваема селскостопанска земя. Колко е слънцегреенето през месеците септември, октомври, ноември, декември, януари, февруари, март, април и през нощите? Осем месеца в годината и през нощите нямаш слънцегреене и ефективността от такава инвестиция ще е сигурна загуба ! Аман от платени идиоти дрънкащи глупости и правещи се на специалисти.

За батерии да си чувал? Тесла произвежда, Сименс произвежда, Болоре, LG, Самсунг, CATL и много други. Слагат хората и през нощта си теглят ток от батериите. В Русия още няма де, но ния няма да ги чакаме първо те да сложат, защото може и другия век да стане, нали?

батерии си сложи ти? Напълни мазето, защото живееш в голяма къща или стаята с батериите в апартамента?

'най-уязвими' Пак за циганите ще има. За другите 'социално поносима цена'.

за циганите ще има специален щам на пандемията и с него ще пътува табора към Небето. Няма да е далеч времето на една такава мутация, колкото и партиите да виждат в тях "електорат" когато се зададат избори.

Това с електората го забравете най-накрая. Циганите не дават толкова много гласове. По-лесно е обаче да се оправдаваме с тях заради безхаберието и нежеланието да си дотътрят задниците до урните на част от българското население.

Колко е социално поносимата цена на тока?

Прав е господина. И той е точно един от тези лобисти.

Ако има Ядрена централа готова може да няма ТЕЦ

Диверсификация требе! Да моем да внасяме ток от Гърция, Турция, Сърбия, Германия и Америка!

Младеж, не те чета! Имам само един въпрос! Защо, аджеба, по времето на бай Тошо токът бе стотинки и въобще не разбирахме, че го плащаме. Тогава печките с дърва и въглища изчезнаха, а също и нафтовите печки и народа масово се отопляваше на електричество. А това е повече от екологично! Сега къде ще се връщаме? В 18-ти век ли?

По времето на бай - Тощо печките на дърва и въглища не изчезнаха, нито онези на нафта ! Нито пък народът масово се отопляваше на ток. Пробвай да стоплиш една панелка на ток да видиш колко ще ти струва ! В провинцията зимата ставаше пълна и непоносима смрад ! За София на знам как е било.

айде нема нужда от такива нагли лъжи. в панелките бяхме на парно. или на ток.

Е, в Ямбол ени сигани къртеха паркета и палеха огън, но това не ти дава право да лъжеш като.. сиганин.

За панелките на парно съм съгласен частично. За това, че всички са се топлили на ток ще имате да вземате ! По селата с какво се топлиха ? В къщите по градовете ?? Малко хора можеха да си позволят да си стоплят цялото жилище на ток. За панелките беше напълно невъзможно защото зимата бяха ледник. У нас в кухнята се спука бутилка с вода зимата. Баба ми зимата по цял ден поддържаше печката. Денем на дърва, нощем на въглища. Тази работа с евтиният ток по Тошово време май си е чиста фира ! Имахме един телевизор, една малка печка на ток и няколко крушлки. Сега всичките ни уреди са на ток и пак можем да си го позволим. Тая работа с хубавите времена при бай Тошо е вярна ама само за една малка част от върхушката. При нас си беше мизерия !

частичния лъжец, да обясни пералня на нафта и телевизор на въглища има ли.

Както казах, нема нужда да ни лъжеш. Изчакай още 20-30 години, да измрем тези, които живяхме тогава, и ела пак, младеж...

Аз съм живял по време на комунизма. Не съм толкова млад ! И няма нужда да измирате. Да сте живи и здрави !

Празни приказки на платен драскач, който си няма понятие от енергийна система и какво трябва да има в нея.

Залеби.. мбухахахахахахахахахахахахахахахахах

заниманието анал(л)изатор е съставна дума. Вероятно си има и колега анал(и)тик. Абе въобще бар Синята стрида.

щом не е продавАЛ банички не може да е енергиен експерт! ку не ми вервате, питайте баце чесния , признат от Бг съда за лъжец!

"Мартин Владимиров: Олигархични кръгове и чужди лобисти диктуват в енергетиката ни""..Е, нека не се забравят алчните и продажни политици..Ех ,колко хубава ще е ,ако можеше да бъдат разстреляни

Тоя пишман-ескперт е точно слуга на тези олигархични кръгове унищожаващи енергетиката ни.

Този какаванец е писал статията като партиен секретар в БКП. И го поднася на публиката все едно, че е на партийна учебна година по демокрация. Което е по-зле от марксизъм-ленинизъм

Център за изследване на демокрацията ???? Това нещо чии интереси обслужва? Защо плашаме за подобни на никого не нужни "центрове" за добри заплати , клатене на крака и многословие ? Как ТОЗИ център допринася за повишаване качеството на живот на хората в България ? Ами - НИКАК !

Тоя е от сороските мекерета, обслужващи Американските служби и олигархия.

Платено щатско мекере, умело смесващо проблеми от различно естество, за да прокара фалшива теза! Няма лош да се повиши енергоефективността, да има и ВЕИ. Но това не означава да няма базови мощности, когато няма вятър и слънце Предлагат се ВЕЦ-ове, които оставят язовирите без вода за пиене. Б-ия няма големи реки в планините, нито такива с постоянен висок дебит, пък и не е ясно (освен на тзи кратуна) накъде върви климатът, за какви ВЕЦ-е като основни енергийни иозточници става дума? При тоова ВЕЦ-ете създават екологични проблеми. Какви са тия "евро-атлант. задължения", когато Германия строи втори Северен поток? За каква дизерфикация ни пудри мозъците копелето, когато просто сменяме една зависимост (руска) с друга (американска)? Както се вижда, два пъти за един век Б-ия сменя приоритетните си съюзници? Ако с Русия договорните взаимоотношения все пак са имали най-виска (държавната) гаранция, то янките единствено се интересуват от моментните печалби на корпорациите, пък и никога няма да сме им стратегически съюзник. От 1981 г. строим нова АЕЦ, милиардите ни потъват в джобовете на управници, а тоя ни лъже с поредна "стратегия". Явно се правят сметки за нови яки грабежи...

Много станаха суеците, които са енергийни експерти!

Г-н Владимиров също се изявява като един лобист,в страната на лобистите - България. Също се опитва да диктува развитието на енергетиката. Развява разни политкоректни лозунги, но напълно безсмислени.

Герб закриха Белене закриха Кремиковци закриха Драгалевският лифт и напълниха чекмеджетата

не точно ГЕРБ започнаха.

но, признавам, добре продължиха унищожението.

Така ще с Енергийната , финансова и други бедности , до като ГЕРБ и Борисов са на власт ! Да унищожим тази Хунта и да заживеем като истински Европейци ! Лобисти и всякакви Олигарси трябва да лежат до последния си ден в Затвора ! Няма нужда от плямпане , на 4 април всички нормални хора на избори , така ще спасим България !

И с БСП напред!

Само знам, че ако се наредят АЕЦ от Видин до Русе, Черното море се превърне в нефтен кладенец, Рила стане цял къс диамант, Стара планина стане от платина и т.н. и т.н. пак ще сме най-големите дрипльовци във Вселената. Най-вече заради подобни "умни" глави и маса овце по тази земя!

управлява ни Петата руска колона.. няма как да е по-различно... нали Расссийците тънат в природни богатства и дива мизерия...

Тъне ти мозъка у кисело зеле със шлйокавица.

да ми тънат САМО в тва пак съм по-добре от чибурашката...

Иди да пийнеш от газа, дето Тиквата щеше да вади от дъното на Ч. море и да инася в Европа за 200 години! И ти си същият нещастен лъжец като него - кофти мат'риал!

Чаках, кога обсебените от Русия пак ще оправдаят всичко с Руската Намеса

дайте нещо за ковид-а на 1ва страница, пуканките станаха, а няма мача ваксъри-антиваксъри...

Кой му плаща на този тюфлек, да изследва кой ток е демократичен и кой - не ?

абе не знам ама се размърдаха като хлебарки след като Демократите спечелиха.

Епа, добър ден! Аз съм вашата леля! Мене ми требе жокер, ние това си го знаем Марто

С Цялата Бла , Бля на този анализатор , се затрудних докато прочета между изреченията Му . Но накрая схванах че такива като него са силни в Лобизма - подготвят една ДЪЪЪЪлга Тирада от Клишета свързани в Изречения . Та с едно Изречение - България ТРЯБВА да купува Втечнен газ и въглища от САЩ .

България ТРЯБВА да купува Втечнен газ и въглища от САЩ на свръх пазарните борсови цени. Владимир Илич Улянов - Ленин: "ТАМ КЪДЕТО ИМА МОНОПОЛ (корпорация), ИМА ПРОИЗВОЛ.". Примерно: ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 1 и 3

С подобна физиономия, освен да изследва демокрацията, какво друго му остава...

Значи токът на руските АЕЦ е недемократичен, макар че е най-евтин. А другият, дето го няма, бил демократичен.

Герб закриха Белене закриха Кремиковци закриха Драгалевският лифт и напълниха чекмеджетата

Г-н Владимиров, от центъра за изследване на демокрацията, да не се безпокои. Турция, Сърбия и Унгария си построиха руски АЕЦ и развиха енергетиката. Ние не строим и изоставаме. Като закъсаме съвсем, ще купуваме от тях. А г-н Владимиров ще изследва дали дали токът е демократичен или не.

Тези песни са вечните евъргрийни! Слушам ги от дете!

Герб построиха Белене и направиха нова Конституция и напълниха чекмеджетата доле герб

Кой поръча тия реактори сладурче??? Къде беше договора за строежа на АЕЦ Белене като поръчваме реактори?

Нашият "цар" крадлю-мадридски сакскобурготски!

В САЩ на подобни анализатори им казват Foreign Agent,и ги задължават да да се обозначават като Чужд Агент на Всеки материал който публикуват .

Накратко, мъчим се да правим капитализъм с Другарки и Другари и си играем на демокрация с окупирана от Кремъл икономика. И после 80%=вите само реват "кога ще се оправим". Отговорът е никога. Докато им давате власт, да дърпат стратегически лостове, в страната ни ще си стоите неоправени докато не дойде време за изпроводякът от попа.

КОЕ по точно е окупирано от Кремъл???? Има само една руска собственост и то мажоритарен процент - Лукойл, друго какво?????? Ама лесно се дрънкат глупости!

Енергетика-- във всичките си видове, банки, недвижими имоти, туризъм - Русия контролира пряко една трета от българската икономика. Пряко! Няма олигарх или едър предприемач, чийто авоари не минават на ревизия през Москва. Не напразно се шегуват, че хазната на България временно е на съхранение в Кремъл. Мен не ми е смешно. Ще спомена анализа на един икономист, който отбелязва, че тясната обвързаност на България с Русия излиза на страната твърде скъпо. Тези обвързаности корумпират политиката и подкопават демокрацията до такава степен, че България вече е заприличала на превзета държава. Отбелязват и връхната точка - изборът на Кремъл за наш президент. Тоест, избраха ни го. Отделно руските енергийни фирми са най-много и с най-голям дял в икономиката ни от всички бивши съветски сателити. Да споменаваме ли, че България дължи на Русия за АЕЦ Белене: 602 милиона евро плюс наказателна лихва от 130 хиляди евро НА ДЕН!!! Повтарям - НА ДЕН!!!. Гигантски суми за една страна с бюджет от около 11 милиарда евро, която на всичко отгоре е и най-бедната в ЕС. Братушки, а?

Ако това беше вярно, досега да сме се озовали под американски и европейски санкции! Ти как мислиш че нашите нови братя това ще го търпят? Колкото до реакторите ние сами сме си виновни тоест нашите управници, поръчваме стока, пък не плащаме! Къде дават така? Поръчахме реактори, а закриваме Белене под американски натиск, нали така беше умнико??? Такива като нас въртогъзовци, никой не уважава, затова американците си поискаха милиардите за самолети още докато са на чертежи, а ти си пиши измислиците, наредени от едно там посолство в Южния парк.......

Когато едната точка на диагоналът е Москва ("приватизирана" от Ротшилд на 25.10 1917 г.) и втората му точка е Wall Street, седалището на FR, ще дойде времето когато Господ българина ще Каже: "БАСТА, ЛИБЕРАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ!" и ще умножи както тази година щамовете на COVID 19. Някой много големи шмекери, с "някакви" си ваксини трупат печалби и пълнят шкафчета, чекмеджета ... и "джобовете" на ковчезите си.

Само там ли?

Ами това нещо е записано правителствените програми, след 1988 година: VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие: 1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки. ... Цитат: От "Програмата за изтребване на българския народ", 1988 г..