Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени

По време на конференцията "Жени в сферата на рисковия капитал" представители на българската иновационна екосистема споделиха своя опит и дадоха насоки за бъдещи действия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия са като навити куклички. Навиваш, пускаш и то си изпява песента, И после пак навиваш. Едно и също. Едно и също...

Европа има нужда от жени в строителството, миньорството, тираджйството,в жандармерията и особено в тежката индустрия! време е мъжете да излизат в бащинство а жените да бачкат истински!

И Ружа Игнатова така мисли , сега я търсят , милиарди ги няма .... Жена и пари не се държат на едно място ! После ни жена , ни пари ....

Всяка "мадам" ще бъде доволна.

Това е Още една възможност дамите да изкарат някой лев.

Моа ли да помачкам на Марчето ушаците...

В повечето случаи в живота най-успяват тези дето повече се бутат (най-отворените), а не знаещите или умеещите. Вижте само какво става последните 30г у нас. Какво значение има дали ще ви управлява дребен мошеник минал покрай Харвар или неква Тиква или пък жена? Та се едно. Нека се пробват и гъските, инак излиза че дискриминираме животинките в полза на разни кирчовци и тиквеници. ---------- А хората ще управляват и успяват в някой друг живот или в някоя паралелна матрица :)

Тази дропла пак се изказа в унисон с модните тенденции.....

То много хубаво всички да са равни, нали така е по-справедливо, но имам един случай в ИТ отдела, когато се счупи принтера който тежи 20кг или копирната машина която тежи поне 50кг и трябва да се натовари на кола и да се закара на сервиз, така става проблема ако сервиза нямат услуга сами да идват на място да оправят

И какво значение има дали се ръководят от жени или мъже. Значи ако не си жена, не може. Това е дискриминация

Всяка технологична компания ръководена от жена фалира

Тая е много умна. Поклон!

Безполезни боклуци. Кокошката гаргамел още колко години ще кача евро за нищоправене? До кога? Някой знае ли?

Ако си мислят че само заради пола им се полага нещо са се объркали. Да си направят изцяло женски дружества и да не се бутат при мъжете тия използвачки.

Следващата стъпка е да ви задължат да инвестирате във извънземните. Такова извратено шоу се вижда веднъж на 1000 години.

Логиката е велика. Имаме 0% горили-космонавти, затова ще инвестираме много в обучението им. Имаме нужда от повече горили-космонавти....

Тая е много грозна

Да го духа! Така всъщност по може да си намери стартов капитал за стартъпа. Явно с бизнес план не може...

Аз инвестирах в компанията на Ружа Игнатова. Взе парите и каза "Ще видим".

Видя! :D

Колко досадно :-( Само дрън дрън насам и натам , уж дейност някаква правим за да си оправдаем заплатите ! Жена или мъж - ако го може - да го прави, ако не - да си намери работа .

Тия май искат да кажат, че има някаква дискриминация на жените по отношение на рисковите инвестиции. Т.е. аз имам свободни пари за инвестиране, но няма да ги дам на стартъп фирма, само защото е ръководена от жена. Още един отвратителен опит за джендъросване на финансовия сектор, за принципно оплюване на всички мъже като дискриминиращи жените, и за печелене на евтино и нечестно предимство при печелене на инвестиционен капитал от фирми на жени, само защото са жени.

Ти остави това, ами жените инвеститори били само 5% - следващата стъпка ще е богатите мъже да дадат част от парите си на жени, за да станат и те инвеститори, само така ще е справедливо! Тази Мария Габриел нагледно ни демонстрира с какви безумия се занимават еврочиновниците.

Защо се пролят феминистките сериали сето мъжките герои ги сменят със жени? Заради реплики като тая от Батуомън - Трябва да оправиш костюма ( на Батман) - Но костюмът е перфектен - Не, ще бъде когато го облече жена!

Сори за жениците, но световната история помни само Жана Д'Арк, Екатерина Велика, Кралица Виктория, г-жа Тачър, Индира Ганди и Беназир Бхуто! Жени...много Ви обичаме, но не СТАВАТЕ за някои неща. Има една книга на Роже Мерл "Добре охранявани мъже" от преди 40 години. Там всичко е казано и предвидено. Няма проблем..много скоро Европа ще е мюсюлманска и няма да има нужда жените да се бутат напразно. А защо ще е мюсюлманска - ами защото "Най-използваното име в Германия е Мохамед.". Защото вече белите европейци са в аритетметична регресия, а Абдула и вие са във възход. Ако уважаемата Мария Габриел първо си гледа кариерата, а после ще мисли как ражда (ако може изобщо), то съседката й Сала вече е изтропала 10 деца, които ще си направят по още 10 и накрая не кмета на Лондон, ПАПАТА В РИМ ЩЕ СЕ КАЗВА АБДУЛА ВЕЛИКОЛЕПНИ! Ма за ИЗРАСТНАЛИТЕ БЕЗПОЛОВИ ПОТРЕБИТЕЛИ това няма значение-за тях е важен хладилника и тиктока! Ми Много нито хладилник ще имат, нито нет. ...но на глупаци да обяснавяш......

Така е! Ама чакай нещо смислено от хора с вид на големи бели птици... Друго освен глупави лозУнги няма в празната главица...

Че е без мозъчна. Като Ал. Йо.

Това е Габриел. Компаниите се управляват от тези, които могат

т.е. ще инвестираме не защото компанията е успешна а защото се ръководи от жени!!! Джилязна логика...инвеститорите шъ са прептрепят да инвестират..... Тая е доста проооззззта...

На гилотината Мара родоюразката

Да ви ЕПМ!

Що?

Марчето е много зле горката.

Тези стигнаха дъното и започнаха да копаят още по надолу! Да се инвестира спрямо пола а не заради това човек какво може си е тотална малоумност! Лошото е че го правят нарочно, те много добре знаят такива неща до какво водят , всичко е насочено срещу белите европейци и зелената глупост и джендър ...

Тъпа путка заспала!

Тази е любимата ми Патка. По-голям бюрократ от целия номенклатурен апарат от преди 30г.

А защо да се инвестира и в по-женствените мъже? С какво сме па-лоши от жените, а и мъжете доста ни харесват напоследък!?

Алеле мале.... Жената е създадена да бъде обичана , готви супи и раждат деца. Тези неща не им вървят....

Жените са готови да уволнят съпруга си за по висока позиция.Абсолютни кариеристки,без никакви принципи.Каквото им каже шефа го правят та ако ще човека да остне на улицата бездомник.Начина на мислене им е "важното е аз да съм добре".Накратко не бих желал да работя за жена напалник,зашото ще ми отрови живота. Ай сега почвате да ревете,че съм женомразец.Само да добавя,че обичам жени но само по парфюм и за няколко вечери.

Нищоправещата, не я бяха показвали, поне 3-4 дни, време беше.

Видяхме ги жените Уши Аналена оная финската фръцла и наша Мара чиито най голямо постижение е да си вдига краката

безгласна буквичка

Травестита Марин Габриел. Вижте му адамовата ябълка на това третополово недоразумение

Нема нужда. И така затъваме.

Съпругата ми е технически директор в високотехнологична компания и ръководи над 300 мъже.Има твърд характер ,много организирана ,праволинейна , работохоличка ,добра домакиня ,отговорна ,защитава екипите , грижи се за хората си .Подчинените И я наричат г-жа центурион ,защото не отстъпвала от позицията си. България има нужда от компании и фирми ,които генерират висока добавена стойност, а това са фирми в областта на роботиката ,биониката ,кибернетиката, високо-точното машиностроене,специализираната -иновативна фармация,специализираните сплави и полимери,информационните технологии,военните технологии /ако ни разрешат/ ,и т.н.

съпругата ми е биснесменка....

A на съпругата Ви кога и как й остава време да се проявява като добра домакиня и да се грижи за децата ви?

В компания за аутсорс или за пране на пари да си "центурион' е ок. Едно такова животно накара дъщеря ми с три висши да се махне от IT фирма с капитализация 20 милиарда. Просто защото беше правешко говедо - тъпо, но упорито. Също като дигиталната патка.

Съболезнования.....

Домакинстването ми е под достойнството! За възпитанието си има учреждения!

А като се напие, бие ли те или само ти купува подаръци?

Жена сътрудник да, съдружник не!

Вече темата ме изнерви. Жените са създадени от природата консервативни, как ще управляват рисков капитал? Такава им е ролята търсят сигурност за децата и семейството. Могат да са добри при традиционните банки, защото банките търсят сигурност. Това на културен език, на уличен език, така че и дигиталната патка да ме разбере - компаниите водени от жени 80-90% са от "страната на булката" другите 10-20% жени са мъже под прикритие. Това е все едно да накараш глухи да танцуват - правят го цинични перверзници. Тежко чуващи могат и да хванат ритъма. Така е и с жените новаторки и шефове на фирми. Обикновено на жените им трябват 3 часа да изберат обувки, докато мъжете избират удобна и яка обувка, мерят и заминават. Докато жената избира фикус за офиса мъжът пет пъти ще е рискувал, ще е фалирал или ще е направил първия милион. Абе ужас и безумие е да сложиш кухи лейки за чиновници в ЕС.

Глупости .Тая да ходи да роди едно дете , че да си изпълни предназначението на тоя свят.

Може ли да се изкаже и по някоя друга тема? Бяхме забравили за нея, но изглежда наближават някакви избори, че тя се е сетила за нас...

Много си ми е комфортно във вмирисаната дупка ,там ще Вие топло ,смрадливо и уютно.Не съдете за другите по най-близките Ви роднини от женски пол,както и по собствените си изяви.

Жените в бизнеса, жените в науката, жените в политиката, ... - да плачеш или да се смееш. Жени, които са ефективни на всички тези поприща нямат нужда от патерици за подкрепа, а тези дето имат нужда от "подкрепа", явно имат претенции за позиции, за които нямат нужните качества. Аман от глупостите на дигиталното Марче, на професор-ката Чавдарова и на други подобни дамички.

да се изчисти от пачаври като теб.

Готов съм да инвестирам генетичен материал в компании, ръководени от жени.

Така е. Компаниите ръководени от жени имат нужда от повече грижи помощ и подкрепа. Сигурно жените не са толкова ефективни ръководители и се налага да ги подкрепяме. Чудно дали Мария Габриел знае какво мисли Джордън Питърсън по тези въпроси