Малкият соларен бизнес негодува от ниските преференциални цени

КЕВР не прие техните възражения, заради масово изкупуване на порутени къщи и изграждане на соларни инсталации, които не са за собствено потребление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-големия келепир на хората, купуват на 20 ст и го продават на 70 стотинки, но не на всеки е позволено.

Няма никво крадене - къщата си е наша, соларните панели и монтажа си гиплащаме ние. Само чакаме от кевр да дадат разрешение за скица - виза. И накрая удрят балтия с ниски цени - еми тва си е рекет. Аман от онбашии. А комшиите искат вместо соларни панели да си купят некоя джипка и после що сме искали пари. Ганьо си е Ганьо.

Само не разбрах КЕВР какво общо има с издаването на скица с виза за проектиране на 30 кВ ФЕЦ, която се издава от ТСУ към общината...

Тия "ниски" префенциални цени ние ги плащаме.

Има преференции - има проблем. Предлагам: Няма преференции - няма да има проблем! Точка. Мафиоти ниедни! Комуняги тъпи!

Ето това е съвременния бай Ганьо. Важно за него е да прецака и държавата и останалите но той да е добре. Дебилщината на търсещите лесни пари няма край. Всеки тарикат си е построил я хотел, я ВЕЦ, Я СОЛАРЕН парк и смята до края на дните си да лежи и да бере дивиденти. Никакви преференциални цени и сектора ще се отърве от цървулите в бранша. На който не му харесва да грабва мотиката. Аман от тарикати. Но за това са виновни тарикатите с белите якички.

Ай шъ ви ибъ ма..та алчна ненаситна...

Не е въпроса до алчност само. Прсто соларките НЕ могат да съществуват без някакво крадене. Енергията е основа на всичко. Спонсорирана енергетика е ПРИНЦИПНО НЕзъвможно нещо. То е примерно се едно покривав на къщата да подкрепя основите. Ми не става. А, дали ше те крадат дребни мошеници или едри.... това е просто частност която няма принципно значение. Резултата е ясен. Дано само не ни уморат, щото некоя студена зима.... и само с един АЕЦ.. без ток просто ше има апокалипсис.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Да бе, що да не си произвеждам, колкото си мога? По стар соц обичай не можете без рушвети. И без това на аец-ът все още няма кой да му се опре.само дето внасяме скъпо и изнасяме евтино незнайно защо. Хората се мъчат да си решат проблемите и все някви Ганьовци искат подкупи. И от всичките - червените и дпс сте най-алчни. Да ви приседне дано

Айде пак почнахте да ревете ! Забравихте защо намалиха ставките. Да ви подсетя, че генерирахте ток от соларни панели 30 часа в денонощието!

И къв е проблемът?

Много ясно , че КЕВР ще обявят ниски изкопни цени. От къде на къде хората с фотоволтаици ще си позволяват не само да не плащат на Кевр, че и пари да искат!? Кво го бърка депесарят, че си купувам барака, само за да отчита ток - има земя - купувам си. Не стига, че от кевр се нарежда кой да получи разрешение, ми и гледат да удушат бизнеса в зародиш, само и само да стоим на вносен газ. Аман от резидентски политяги.

Всеизвестна тайна е /каквато беше и ситуацията с КОЙ/ , че не всеки можеше да си построи централа с договор за 30 години и изкупна цена 170 лв. за мват , за сравнение на АЕЦ е 48 лв. Трябваше да си от котилото на управляващите за да получиш разрешение, финансиране от банка и т.н.

Какви преференции, къде отиде пазарната икономика, те да не би като купуват нещо, да не си правят сметката . Като не е изгодно, да правят бизнес където е изгодно, а не да чакат наготово с крадените си пари.

Ми що ги правихте бе, след като не са уж рентабилни? От всичките дивотии скоро ще почнем да внасяме ток от Турция защото енергийния ни пазар е тотал щета. Всичко е надуто, надуто и пълно с далавера.

представителите на малкия фотоволтаичен бизнес... Най-голямата грешка на българските управляващи - че допуснаха това да стане бизнес за крадци и мухльовци! Това тгрябваша да бъде на принципа на семейно, общностно, общинско подпомагане. Енергия да се произвежда близко до потребителите, за да няма никакви загуби по преноса. По-високите изкупни цени да влизат като живи средства и да насърчават хората да изграждат такива индивидуални централи близко до дома. А не депутати да ми строят скелета на обработваема земя, която я писали пасище...

Има публичен регистър на най-големите собственици на фотоволтаични паркове. Доста ГРОБари и други мастити дупетати са там. Парите нямат цвят. Само потребителя , т.е. ние го духаме.

Голяма част от "малкия" зелен бизнес е всъщност в ръцете на шепа мастити собственици, които имат по 20,30, че и по 40 малки централки.

А ся де, за чужд кофти бизнесплан .... ще се отчитаме на монополисти ... търсете си обещаното от този на който се отчитате ;)

Тези дивотии зле ще свършат. Всички ше го отнесеме много здраво. Тези соларки се превърнаха в религия. 20 години адептите на соларките пеят мантри че съвсем скоро технологията ще се усъвършенства и тока ще поевтинее. И 20г искат искат някой друг да им плати краденето и естествено тока и топлото почват да стават лукс. А, перките и соларките са технологии на повече от 100г, ако можеше с тях, хората нямаше да мислят за ТЕЦ и АЕЦ. Това "зелено" (в кавички щото нищо няма общо с екологията) безумие ще свърши много много зле за всички ни.