Любомир Дацов: Еврозоната не е лекарство, тя е възможност (видео/снимки)

Имаме рядката възможност трите основни институции, които се занимават с макроикономически прогнози, да говорят на един език, заяви бившият зам.-министър на финансите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само един въпрос, коя членка на Евро зоната има дългове по-малко отколкото й е брутния вътрешен продукт? По този показател сега ние сме цвете. И още едно питане, коя новоприета членка на Евро зоната не е обедняла драстично след влизането там? И само за обобщение към малкото високопоставени привърженици на Евро зоната, колко ще гушнете от това членство?

Те това не го считат за гордост. Смятат го за порок даже - не сме били се развивали, не сме били "инвестирали" достатъчно.. и еврото щяло да реши този проблем, като ни позволяло да взимаме дългове при по-добри условия.

Бихте ли казали коя държава от еврозоната е обедняла драстично? Коя има по-нисък стандарт на живот от нас?

ЛАТВИЯ

Спряха ни за Шенген и на следващия ден стовариха една тумба идиоти на тоя форум да рекламират еврозоната, но да не ни спрат и за там Австрия, Холандия какво казаха ?

Бачкат "висококвалифициран труд" хората. Всеки от тия под прожекторите прибира солидна пачка заради правилната си позиция и драгоценна експертиза по разпродажба на държавата ни.

Еврозоната е Понци схема, в която последните плащат сметката - никой не спазва правилата в съюза, но най-новите членове трябва да ги спазват. И понеже ги хванахме на калъп сега щели да ни олабят и на нас условията за членство. Това е гавра. Нека първо членките започнат да си спазват критериите и тогава ще влезем ние. На този етап е безпредметно да се влиза в този съюз, защото има основно негативи за нас.

пропагандата върви с пълна сила. Никой не го иска това евро , още повече не искаме и да сме във фашизоидния ЕС и да ми казват некви бюрократи от брюксел, без един час работно време как да живея и как да ме поробят още повече. Остави лижеме им гъза и дори в Шенген не могат да ни приемат... Не мерси

Като знам в моята област с какви "експерти" работия ,смятам ,че и "експертите" ще осеРат и тази възможност за обикновенния човек. Иначе "експертите" ще се възползват да смучат.

Още един храненик

Байгън от всякакви зони . Бахме вече в монетарната зона, бяхме и в рублевата зона, в доларовата зжна. Само китайскакат зона не сме въвели все още. За сведение на форумците, възхваляващи еврото ще споделим, че имат дефектни зони в мозъците си които не им дават да мислят с тях саите а с други.. Тоест ФИЛОСОФСКИ БЕЗГЛАВЦИ

Говорите за "финансова стабилност и икономически растеж в еврозоната". Видяхме го и растежа и икономическата (не)стабилност, и валутното обезценяване и свърх-дълговете на еврозоната. Стига сте я хвалили! Просто заменяме един владетел с друг. Този път ще е свърх-регулирана планова икономика, в която Брюксел ще ни казва какво да правим (вместо Москва или Истанбул). Ама ни го представят като единствения възможен път, безалтернативен, неотменим, задължителен, заветна цел за целия народ. В еврозоната обаче няма да сме равни на останалите.

Да направят референдум,да се допитат до народа дали иска евро валута.Болшинството няма да иска.

Еврозоната е възможност за някои хора да станат по-богати, а други по-бедни.

Пуснете 100 статии за еврото днеска. Пак не го щем.

Еврозоната не е лекарство, те е отровата.

Еврото, еврото, еврото!! Аааааа!