Любомир Дацов: Прекомерните мерки ще навредят на икономиката

"Колкото са по-строги властите, толкова по-бързо ще отшуми кризата, но и повече щети ще бъдат нанесени", смята икономистът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам май на природата и писна едни да богатеят за сметка на други и наложи вето.

Само да вметна, една от въпросните две държави, започва рязко да сменя курса ! Тук Въпросът е, не е ли вече прекалено късно! Мисля, че като преживеем това живот и здраве, ще е ясно кои мерки са били правилни.

Като преживеем това, а това ще стане повярвай ми, на българинът ще му се съкрати живота който и без това беше съкратен. Пари няма да има , работа няма да има, и накрая ще е със сумати заболявания заради стреса от тъп3я корона вирус.

Икономическият удар ще е вероятно огромен. И както казва за образованието. Като нищо с тези мерки ще предизвикат смъртта на повече хора, отколкото ще спасят. Някой ще остана безработни. Други ще пукнат от инфаркти. Няма да има пари за лечение. На някои направо им е спряна работата. Но дори да вземем един супермаркет. Сега реален пример, от вън се чака 30-40 минути. Като влезнеш взех нещата и пазарувах за максимум 3 минути. В целият супермаркет имаше примерно до 10 клиента. И какво се спести? Хората си късаха нервите да стоят отвън. Сигурно от това, се туткат например за работа и да произведат БВП и ефективността им после. Може някакви и инфаркти да получат на опашките. Магазина прави минимален оборот. Със сигурност от мерките вече са загубени милиони лева. Като нищо някои са си изпатили и здравословно.

Сега да каже че и цените на жилищата ще останат на нивата 1000-1500Е/м2 и го признавам за експерт :))

Абе къде е Вожда? Нещо се покри, да не шие маски надомно?

Богатите ревът, губят пари, а бедните да го духат и да унират! Ей това е истината!

Дацов дацооов, дтб в икономиста, тя рецесията си чукаше на врата на ЕС, просто вируса и отвори врата по бързо

Най-голямата заплаха за икономиката е неспирния поток от гурбетчии и екскурзианти, които се завръщат. Това че ние спазваме мерки се компрометира от този неспирен поток, който ще подпали България като бомба с часовников механизъм. Ей това ще съсипе икономиката ни!

Абсолютната истина - бъркаха си в носа и не ги спряха на време, вече с тия мерки само имитират дейност. Трябваше военните да ги затворят в казарми за по месец всички гастарбайтери които се прибират..и всичко щеше да е много по спокойно

Спрете се, в Европа да сте видели фуражки да заплашват гражданите по телевизията???

Не, но видяхме в Италия какво става

По думите му няма сценарий, в който годишният растеж на българската икономиката да не е около нулата. "Голяма част от ефектите ще се прехвърлят и през следващата година. Малък положителен растеж до 0,5% е абсолютно реален в рамките на годината". Този човек чува ли се какво говори?

Възхищавам се на такива експерти! Хем ти набиват очевидно ясни факти, хем го правят със самочувствието, че ти разкриват едва ли не Тайните на сътворението.

По медиите непрекъснато се изказват някакви самозвани икономисти, банкери и др. деятели, които говорят общи приказки и нищо конкретно не казват. За какви 0.5% растеж говори Дацов, след като стана ясно че НСИ манипулира данните за БВП, износа и вноса и към моемнта реалният растеж е около нулата, а в края на годината ще е силно отрицателен. Очевидно е, че корона вирусът изненада управляващите и разкри всичките им манипулации на бюджетния излишък, който се оказа само на хартия, а пари в банката няма или ресурсът е напълно недостатъчно. Веднага се появи финансовият манипулатор Милен Велчев, който отново се облизва и препоръчва да се вземат нови заеми- явно от неговите авери в Ситито. Само че и СИТИто скоро ще остане без пари . Така,че не ни трябва театър и цирк- просто гледайте телевизия и слушайте радио и изказванията на всеможещите ни политици, икономисти , банкери и крадци от всякакъв ранг.

Дет се беха писали само агенти на НТР-то. Сигурен съм, че имат няколко сценария .. все изсмукани от докладите на агентурата .. от 70-те и 80-те ..

Стоките по магазините са поскъпнали.

Офффф заболяха ме нервите от експерти.

Малко не на място, но факт - цените на жриците на любовта падат главоломно

Къв растеж бе аланкоолу ? Аз очаквам спад от поне 50 %, тоя още за растеж си мечтае.

"Далеч не всички икономисти са на мнение, че строгите мерки ще сработят. Подобно мнение застъпи и в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Любомир Дацов, бивш зам.-министър на финансите." Строгите мерки са с цел ограничаване на заразените. Какво разбират икономистите от вируси, че да имат мнение по темата изобщо? Вие, глупци, знаете ли какво ще стане, ако в Африка от 2014 до ден днешен няма едни хора, едни хиляди доброволци и служители на различни организации, които се опитват да предовратят на всяка цена разпространението на Ебола вируса? Имате ли дори най-малка представа, че смъртността при някои щамове на този вирус достига 90%? Знаете ли какво ще стане, ако стигне голям град или се прехвърли в Европа?

Колкото по-бързо отмине, толкова по-малко ще са щетите! Аман от пишман икономисти!