Коментари - "Лукойл" опроверга да има недостиг на горива у нас, не се очаква шоков скок на цените | Бизнес.dir.bg
назад

"Лукойл" опроверга да има недостиг на горива у нас, не се очаква шоков скок на цените

Премиерът обяви, че днес ще поиска КЗК да извърши проверка кой и как спекулира

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - "Лукойл" опроверга да има недостиг на горива у нас, не се очаква шоков скок на цените | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та 40ст.на литър,ако това не е шоково кое

ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА НАМАЛЯВА, А НЕ ДА СЕ УВЕЛИЧАВА!!! Ето защо: Цената на петрола на международните пазари се вдигна в последните дни заради войната в Украйна. Като се каже цена на петрола, обикновено се разбира петрол тип "Брент" - цената на петрол тип "Брент" се повиши от около 95 долара на барел до около 114 долара на барел днес. По-различно стоят нещата, обаче, с руския петрол - т.нар. петрол тип "Уралс". Поради слабото търсене той се продава с отстъпка, вчера беше 22 долара, днес Шел е купил руски петрол с отстъпка 28 долара. Причината е, че много западни компании не искат да купуват руски петрол и на търговете руските компании дават отстъпка, за да успеят да продадат петрола си. Но въпреки отстъпките, около половината количество руски петрол остава непродадено - т.е. около 4 милиона барела дневно (според някои източници е дори над 5 милиона барела). По тази причина всеки ден отстъпката се увеличава в отчаян опит да се намерят купувачи на руския петрол. За България това е от особен интерес, тъй като Нефтохим работи основно с руски петрол, съответно купува с все по-голяма отстъпка - съответно няма аргументи за сериозно поскъпване на цената на горивата в България. Оправданието "петролът е скъп, затова горивата поскъпват" не важи. Може да се измислят евентуално други оправдания, но това точно - не.

От дните преди войната до днес, цената на сорта Урал, с който работи бургаската рафинерия на Лукойл, се е повишила с малко под 3%. Защо вдигат цените на продуктите си все едно че купуваме Брент? Част от хибридната тактика? На място вече би трябвало да има финансов инспектор и ДАНС.

Никакви такива шокове повече! Още преди две седмици купувах нафтата по 3.20, за да карам болни докъдето трябва, та вече свикнах и не се поддавам на слухове и паника. Вече ми е лесно, защото парите свършиха. И не знам защо хората все още се вълнуват така, не е полезно за здравето. Вместо нормални заплати и свежи пари, ще получите качествена психологическа помощ и проучвания на някои агенции. Срещу скромно заплащане, разбира се.

А бе, пиарката на Киро, още ли е пиарка и на Лукойл? Щото това прилича на писано от нея. Ама лично от нея. :)

и Баджо пръв.

Не се очаква шоков скок на цените на горивата. Очаква се само бомбастичен скок на цените на всичко.

А повишението с 40ст за един следобед как да го тълкуваме

Като мачкане таралежа на Путин, ама с голо дупе.

" АЛЖИР ЗАПОЧНС ДОСТАВКА НА ГАЗ ЗА ЕС " Вярно е през Испания, Италия, Гърция и т.н