Лозари изкореняват насажденията си – пред фалит са

Според тях държавата нехае и ги оставя без адекватна помощ за сектора

Обратно в новината

Коментари - Лозари изкореняват насажденията си – пред фалит са | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не знам какви са цените на вината щях да се разплача.

Защо изкореняват , за субсидии ? Как да е старо лозе на 10 години, нашето малко домашно лозенце е над 70 години, дава си чудесна реколта и вкусно грозде стари сортове Не трябват субсидии а мотики, но за съжаление политиката на страната е такава. Да се спрат всякакви субсидии и който може да го прави - да гледа лозя и прави вино като хората !

Tina

Когато Държавата обработваше земите и продаваше успешно продукцията, беше лошо, сега демокрацията ви върна земите и ви даде възможност да си ги обработвате сами, пак лошо. Е на вас угодия няма. Щом си имаш земя, ще си я работиш, нали това искахте.

Поземлената руформа я извършва Александър Стамболийски. Бягай да четеш история. На Девети 1944г в България няма беизмотни. България тогава е с мощна класа от средноимотни селяни. През 1921г България има най-много овце в Европа. Дамо 3 години след Голямата война. През 1939г в Европа се събират земеделските министри да се чудят как да спрат ЕКСПАНЗИЯТА НА БЪЛГАРСКА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ. Тогава в Европа е трябвало да кажеш че си българин и те назначават за управител по землеобработката на имение. Оттогава е ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ДИАСПОРА в Чехия. Дядовците ви, съветски терористи, изгониха българина от селото, национализираха му земята и го превърнаха в лумпенпролетарий, както в днешна Русия. Човек с имот и земя няма да ходи да граби перални и да изнасилва деца в съседно държава. Човек с имот няма да ходи и на митинги а ще си оре земята

Цялата аграрна политика е прецакана още от самото начало. Земеделието трябва да е отрасъл, който да дава достойни доходи на около 300-400 хиляди души в малки семейни ферми. Вместо това 85% от земите са под контрола на 15 персони. Наистина ли някой с 5000 декара лозя може да плаче за субсидии ?! Друг е въпроса, че нашите мунчовци чиновници са договорили с еврогейовете ниски субсидии. Правилната политика е следната - 10 декара са ядене, не се облага нищо от тях, до 500 за житни и до 100 за други - средни данъци, над 1000 е агробизнес и трябва да се дере яко.

Само в България и СССР комунягите национализираха земята. Дори в Югославия оставиха по 100 декара. Полша, Чехия, Унгария днес са процъфтяващи ЕС държави, защото земята там не посмяха да я национализират. Тази земя ги изхрани през гладните 90-те и даде реален начален капитал. Докато в България от 77г има ЛУМПЕНПРОЛЕТАРИАТ.

нека да не реват, държвта всяка година им дава най- много субсидии , повечето от масивите са на олигарси, дават им пари даже да берат на зелено и да хвърлят , сяха,сяха с държавни помощи и от алчност се задавиха от грозде ......

Голямо реване ,защо не каже как ги направи тези лозе ,с какви пари,европейски.А колко пари взеха ,заради войната в Украйна.Това не го казват.

Ебал съм ви майките

А не се наядохте бе, ЕС сега ви е виновен, Путин повече щеше да ви даде нали? Просто сте социалистически търтеи, авантаджии и простаци! Това е истината!

Колеги не е там проблема където го търсите Проблема е че за пшеница, ечемик, рапица Субсидии са много повече отколкото за лозарството Защото бай Иван с 2 дк няма разходи Ама хора с 100 /200 / 1000/ дк разходите са огромни. Там е проблема

Да гледа коноп

И ко да направим като са пред фалит? Явно никой не им ще скапаното вино. Да го правят на оцет.

И-Д-И-О-Т!!! Може ли в Австрия, Германия, Северна Франция да се произвежда по-качествено и на аналогични цени вино, ТЪПАКО?!

Всеки български лозар да вземе да хване чепа на грозда, да го разклати юнашки, па да се провикне гръмогласно - от мъка пияяяяя, не от кеф...... тогава и само тогава, стотиците хиляди държавни търтеи (пардон чиновници) ще се усетят, че отново нищо не са свършили, и всички останали държавни служители в ЕС са ги надиграли.

Какво трябва да направят държавните чиновници според теб? Да пият вино през работно време ли?

Да се забрани на държавните служители да пият кафе през работно време. От 9 до 17 часа само българско вино.

Българския снобар пие новозеландско вино шльокавица за 10 лева, той българското му е под имиджа... а французите дето не разбират обожават българското вино.

Парите на снобаря са си негови - ще пие каквото с иска. Ти с твоите пари също прави каквото искаш. Така е редно, нали?

И българите лозари и лозята им остаряха. Не съм градинар, но наблюсавам, че от 10 г вече лозите трябва да се изкоренят, остаряха. Те напускат тези места край свград, и край гръцко, там са хубавите лозя, вино, ракия, мед, тахан. Остаряха, а младите са в политиката и няма кой да копа и засажда. Ще ядете отвън грозде и всичко от вън, от картофо до лук, зарзават.

Остарял си ти. Лоза на 400 години (4 века) дава най-ароматното и сладко грозде в Сопот, твърдят съгражданите на Вазов. Асмата, която се намира в местния девически метох “Въведение Богородично”, се смята за една от най-старите у нас и в Югоизточна Европа. Предполага се, че е засадена през 1665 г., когато е основана обителта.

защо дир ми трие коментарите? не използвам нито неприлични, нито обидни думи! попитах защо не искат да отглеждат десертно грозде. може би сем.Станишеви са против това и искат просто да се агнетата напрежение. няма как да си помисля друго.

В други държави лозарите оползотворяват ВСИЧКО - гроздето на сок, от семките - олио (ценно и скъпо!), от рязаните пръчки и чепките се произвежда фураж за животни.

Нали искате ЕУ и НАТО!!!!! И всички задружно мразите Путин!!! Ебет€ си м@йката!!!!!!!!! Глупаци!!!!!

А измамите с еврофондове и субсидии?! Много лесно се изкоренява, когато всичко, което правиш е за кражби.

В прав текст си казват няма да работим ако не ми давате субсидия. Или иначе казано, в този бизнес съм за да получавам субсидия. Като е 100 евро в Румъния, отивайте в Румъния. Всички земеделци са с коли за по 200 000 лева и искат субсидии. Ай сектир бе ! Аз работя с 10 китайски фабрики , вкарвам с контейнери, плащам всички мита и ДДС в реални размери и карам 16 годишна кола. И не искам и не очаквам субсидии. Доволен съм на това което изкарвам. Що за мен може, а за вас да не може. Никакви субсидии. Или ще правите бизнес както се прави или изчезвайте.

Цялата работа е в субсидиите. Така се печели. Гроздето останало неприбрано, виното неизпито. Ама новия джип е поръчан. С всички екстри !

Чакай малко, тия 15 години са издържали срещу лошото ЕС и сега вече не, не могат... Що? Какво стана? Някой им е спрял някакво кранче и вече не се издържа ли? Дайте повече подробности от това, че ЕС е виновно...

Вдигна се цената на "Порше"..

За хубаво грозде, хубаво вино и хубави жени,винаги има клиенти.

Най-н8рмапното е да фалира един неизгоден бизнес и да дойде друг. Мутрата гепила 2000 декара (това е ужасно много земя). Няма идея как да ги стопанисва. Сега другите с данъци да му дават субсидии. Хайде у лево.......

Много разнопосочно е мнението ми. От една страна вече грозде във виното няма, ако има то се продава извън страната. ТоеСт гушенето е голямо. От друга страна само за помощи реват. И трето ми става жал за дребни земеделци, ако са останали такива.

Нямало грозде във виното! Егати спеца!

Пич, направи си вино от грозде сам, после го сравни с купешко и тогаз пиши.

Понеже тука някакеи разбирачи теърдят, че в Испания и прочие имало държавни субсидии и затова виното там било по-евтино... В Испания винопроизводството е в ръцете на профедионалисти. На хората това им в занаятът. Те разиват местните сортове и даеат работа на хората от региона. При нас винопроиводителите са всъщност зърнпроиводители, банкери, търговци на масла, торове и вносители на машини, които со правят "бутикови" винарни за престиж и, за да имат къде да канят приятелите си-бизнесмени и техните коври. Естествено избата върви с луксозни вили и хотели, спа центрове, басейни и.н. Еиното остава някъде встрани. И на тия хора да се дават държавни пари? Нещо не сте наред!

Държавата са хората и не не са длъжни да субсидират всеки, който е решил да прави нещо, без да си е направил сметката. Не пуша и не желая да субсидиран тютюнопроизводителите. Същото е и за тези

Скоро ще дупчат за шистов газ и земеделците ще фалират .Сектор след сектор се унищожава ,за да изгонят народа по-бързо.

Слава Україні!.. ббаахаха

А защо трябва да се изкореняват? Да изчакат догодина , може да се оправи пазара? Да си нарежа дърветата , дето живеят по 50 години , защото тая година не ми стигала субсидията видиш ли… пък и закакво ми е изобщо субсидия?

Като няма кой да го купи, защо "държавата" т.е. аз трябва да им давам помощи? Като няма пазар за продукцията им - затварят! Аз не съм цъфнал и вързал, че да плащам за тяхната некадърност

Няма страшно Бил Гейтс има пари и ще ги отърве от проблемите

Няма страшно - Путьо Путлеров е манната небесна )))))))))))))

Водка да не продаваш или кон як разбирам ама вино.За пръвите две ти трябва електрипество за дестилацията.За виното е само ферментация без никякво подгрявяне.От вино и бира по евтин за производство алкохол има ли

Е, ако има кой да ти отгледа гроздето преди това...водка....ама пълен смех......

Е кое му е сложното

Нямам никакъв проблем. Бера си гроздето от асмите и лозето, правя си домашно вино и ракия и си ги консумиран в умерени количества с най-голямо удоволствие. Всичко друго е търговия с цел печалба. Наздраве!

Браво, колега!

Качествено вино от Испания: 10-12 лв. Вино с претенции от България: 35-60 лв. Когато реколтата се скапе или не бутилираме правилно виното и то се разваля в бутилките, не го махаме от рафтовете, а просто му "смъкваме" цената на 27 лв. За какво да ви помага държавата? Вие винаги сте на кирия.

Лесно е да даваш акъл , ключовата дума е европейски субсидии , когато за едно и също нещо на западните производители даваш 10 пъти повече от на нашите няма как да се конкурираш - това е абсолютно непазарно ! Същото е при пчеларите , животновъдите и т.н.

В Испания и не само, има субсидии за производителите. Затова продукцията им е по-евтина.

Къде го видя качественото и евтино вино от Италия,че да си купим и ние?

За хубавото грозде и хубавото вино винаги се намират клиенти.Пазарна икономика,който е калпав в занаята,отпада.Така е и в моята фирма,който не става,му показват портала.

Е, ако мозъка ти беше поне колкото егото, щеше да знаеш, че такова нещо като пазарна икономика тука няма. Ма ти си голем шеф и таквиз неща не те занимават...

Като не им харесва да правят ТКЗС!!! Всеки бай хуй искал собствен бизнес, но държавата да го дотира!!! Хай сиктир!!!

Като сте надули цените до космоса спекуланти скапани няма да има, кой да ви купува гроздето!

Защо някой се хваща да отглежда магданоз, овошки, лозя, но задължително разчита на подпомагане (субсидия) от държавата. От моите данъци трябва да му се плаща защото не му вървял бизнеса с лозята. Щом няма далавера в лозята направи баничарница, но той пак ще реве за субсидия, брашното било скъпо, водата била скъпа, токът бил скъп.

В град Лом гледа лозя и съпругът и синът на шефката на Поземлената комисия.Обменете опит.Те също не берат лозята си.

То дядо ти навремето е гледал лозето си със субсидии.Нямало кой да го купува.Брей ,това вярно ли е .Искахте пазарна икиномика.На ви я.-Като искате такива високи цени ,няма кой да купи.Я слезте на прилични цени.Да ама не.Искат същата печалба.И тия от държавата искат.Я да видим те какво дадоха на държават

Ти един стрък засадил ли си през живота си?

А ти от лапачите на субсидии ли си?

Като стопанисваш 1600 декара и си изкоренил и подменил към 2000 декара,защо нямаш досега малка винарна!?Защо не си затворил цикъла? Колко малки винарни,бутикови има в Италия,Испания, Франция.

Посочете ми вино направено от гразде? Докато от 100 кг грозде правят 500 литра вино.... ще пия само чужди вина.

Е..м ти пазарната икономика, дайте това, дайте онова.

имали 1600 декара, но изкоренили 2000 декара???? бе да му се не види как компшията не ги е усетил га са му скубали лозето.....

Беше така защото преди ЕС изнасяхте в Русия а сега само в Европа където има Французи Италианци Исоанци Португалци Германци и рн които взимат огромни субсидии.

глупости. Ония пия самогон и бензин.... те не са хора. Това е империята на злото.

Ами не не четеш ли!! Нашите чиновници са договорили минимум субсидии. А по това време нашите чиновници са били БСП назначения

Ти какво мислиш бе че нашите чиновници са свръх хоря и могат да договорят Френски субсидии ли?

Карай да върви ва, важното е че ядем и серем обилно! А, и сме с украйна - на правилната стран на историята. ИДИОТИ!

Нивите на които се сееше жито станаха лозя и сега няма кой да изкупи гроздето. Не че няма пияници но виното много.

Аз пък знам много изби,които си произвеждат грозде и вино,и са успешни. Значи проблема не е в субсидиите,а в собствениците

Свикаха да са милионери и всичко да им е платено с нашите пари още преди да са го засели. Има ли нормален човек дето да е собственик на промишлени терени за производство на земеделска продукция ? мутра до мутрата !

Като няма достатъчно търсене - да ги изкореняват. Аз пък не искам с мои данъци да се субсидират всякакви земеделци и култури. Като ги кефят румънските субсидии - да ходят там да сеят лозя.

Проблема, който очевидно си твърде ограничен за да схванеш е нелоялната конкуренция. Търсене има, но е заето с по-субсидирани продукти (субсидирането е непазарен ход) и на нашите цената е неконкурентноспособна. Що говорите като сте тъпи, не мога да разбера. По-добре е хората да се съмняват дали си глупав отколко да се изцепиш и да разсееш всяко съмнение…

за това ще ядем пластмасови домати и ще пием прясно мляко (наблягам на думичката "прясно") направено от мляко на прах, предположително внос от Полша и други чудни неща...

боли ме пенисът, какво ще ям, важното е червените мързеливци от рода Гечеви да е гадно и някой ден да бъдат затворени и лишени от всичко. Като искаш да ядеш хубави неща, ходи на село да ги произвеждаш и да се храниш.

Местните селяндури до един са ОПГ-та, "произвеждат" ексри и пари, а стоката им никъде я няма, а ако я има е на астрономически цени, въпреки щедрите субсидии. Купуват си апартаменти, коли и ходят по курви. Е, за това и да фалират, но да върнат субсидиите последните 10 години, щом няма да произвеждат. Обществото ги е дарявало с пари, а те не са си развили "бизнеса" - измамници, при това миризливи и хитри като хлебарки. Та, като няма търсене на стоката ви, що да я произвеждате, бе кавали.

Няма проблем,ще си го купим от лидъл,за 10 лв. килото.Ако останат пари де,след като напазаруваме червии и щурци.слава усраине.