Лондон увеличава минималната заплата, но не предвижда намаляване на данъците

Британският финансов министър Джереми Хънт обяви, че това е начинът да се подобри живота на работниците

Обратно в новината

Коментари - Лондон увеличава минималната заплата, но не предвижда намаляване на данъците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ги ли е страх, че цените ще скочат?

lu4ka

Джеръми Хънт не казва нищо ново, затова списователите на дир-новините, да не ни замайват с това. Всяка година на 5 април минималното заплащане на час се вдига с £0,50.

Велика британска нация! МРЗ 12.67€ на час, ако ги сметнем, че работят по 1 час на ден тия за 21 дена правят 518 лв на месец! На месец! Кажи речи, тия са около 8 пъти по производителни от нас. И тука говорим за най тъпата част от народа - тези на минимална заплата! Браво на риши сунак! Трябва и ние да си изберем циганин за премиер!

Единична стая-кутийкс в Лондон струва 1000 паунда на месец. Или 2250 лева на месец. В провинцията където работа няма наемите са малко по-евтини. Пътни около 500 лева на месец. Затова бездомните, просяците и грабежите са се увеличили рязко.

За цените в Лондон съм съгласен. В провинцията 3 стайна къща между 450-700 GBP. Работа има, стига да искаш да работиш. Относно пътните разходи, отново зависи къде точно ще работиш.

lu4ka

Сериозно ли? В SE или N 4-6 зона където сте се събрали толкова ли е или послъгваш? И защо трябва да си под наем там, като може да вземеш жилище с ипотека в SW, W 3-4 зона за 1500- 2000 месечно в момента? Нека не забравяме, че във форума има хора, които като теб също живеят в UK.

Ще я вдигнат със стотинки и се хвалят......

В превод, британското правителство увеличава инфлацията. Не можеш да увеличаваш заплати, без продуктивността да е увеличена. Не увеличаваш нищо така, освен количеството "банкноти" и окономиката, което увеличава инфлацията. Ако се погледнат данните, се вижда ясно, че удърът от 2008 още не е прееодолян. Каквото и да казват. И оттогава се наблюдава сериозно забавяне. В момента е в спад. Откъде ще дойдат парите за това увеличение? Ще се напечатат?

Малка поправка ...количеството "банкноти" в икономикта.

В Англия и ЕС има силно свиване на потреблението ,в последната година в резултат от санкционната политика и оттам бързото поскъпване на енергия и ресурси внасяни от Русия, което смачква икономиката на ЕС държавите с изключение на Унгария,която не подкрепя санкции срещу Русия.

Има си данни за намалената производителност. Факт е. Говоря за продукт на час работа. Това е да вземеш нещо с определена стойност и да го превърнеш в друго, в продукт с по-голяма стойност. Слабото потребление е просто друга част от общата картинка. То се отразява на приходите от данъци, но има и друга страна. Продуктите с по-голяма придадена стойност се внасят. Черна и бяла техника, телефончета, автомобили. Други високотехнологични стоки. Други страни взимат стоманата и алуминия, които не са с толкова висока цена на килограм и ги превръщат в автомобил и цената на килограм за тези почти сурови материали вече е съвсем друга. Всичко това е внос. Великобритания от тези стоки храни чуждиите икономики, а от вноса и продажбата им в страната само прибира данъци и такси. Които са далеч по-малко като приход, от това да превърнеш тон стомана в автомобил например. Този внос има и други последствия. Купуваш чужда валута, за да купуваш чужда стока, като така увеличаваш търсенето на тази валута и цената ѝ. Което налага да харчиш повече от собствените си пари, за да поддържаш този внос, за да поддържаш потребление, от чийто приходи на търговците да взимаш данъци. Разтегли този процес във времето. А той вече е в ход от десетилетия.

Не е задължително увеличаването на банкнотите да води до инфлация. Инфлацията се вдига само там, където се харчат увеличените банкноти и то ако говорим за нееластични стоки/услуги, без ценови контрол. Британците отдавна си ги люскат с фалшифициране на инфлацията. Прай струвай уж по евтино, па накрая винаги излиза тройно. Правят им отстъпки, но реално им продават опции, без гарантиране на стока/услуга, като рисковете са за сметка на купувача. Това води до лоши стоки и услуги, на същата цена. Някои му викат шринкфлация, но не е точно това. Чиста измама си е.

Увеличаването на банкнотите e инфлация. Замисли се за корена на думата. Inflate е точно това, раздуване, наводняване на пазара в случая с повече пари, отколкото има стоки и услуги. Колкото повече е количеството на една стока на пазара, толкова повече цената ѝ пада. Парите също стока. Пусни ( inflate ) повече на пазара и те ще се обезценят. Което, разбира се, води до увеличение на цените.

Ами не разбира се. Представи си, че надуваш балон, ама на другия край на балона има свирка. Не, не си го представяй. Представи си гайда. Хем надуваш, хем въздуха отива в свирката. Ей тва се прави с новата парична система. Хем инфлейтваш, хем не се пука, хем музиката на купона не спира. Изобщо, и ние сме дали нещо на света - неспукващ се паричен балон.

Нещо повече! Колкото по-силно надуваш, толкова по-силно свири и народа полудява от кеф.

Храна и зрелища ли? Не можеш да надуваш до безкрайност. Първо, колкото повече надуваш, толкова повече надуването става по-трудно. Налягането се увеличава и трябва да напъваш повече, за да вкараш още "въздух" в балона. А и никой балон не се разтяга безкрайно. Въпросът, откъде ще се вземат парите, си остава. При икономика в застой и дори в рецесия, единствения начин да намериш излишни пари, без да вдигаш данъци, е да ги напечаташ.

Опитах се да ти го обясня по възможно най-добрия начин, но крали марко едно си знае, едно си бае. Ако вдигнеш надуването ще вдигнеш и изпущането. У икономикса, туй е равносилно на да вдигнеш паричното предлагане, но да ограничиш харченето му, тъй, че бръже бръже да си върнеш паричките обратно. Туй може да стане като хем печатиш, хем вдигнеш лихвите, в най-общ случай, но има и значително по-перфидни инструменти, като CBDC например.

Не зная, какво се опитваш да обясниш. По кой начин ще ограничиш харченето? Даваш пари директно в ръцете на хората. Не ги даваш на банки, които да отпускат скъпи кредити, които никой не иска. Дай пари в ръцете на жена си или дъщеря си и им кажи, не ги харчи :D

Някой много здраво те е удЪрил теб по главата. Неграмотен специалист, класически Ганчо.

11 паунда по 8 часа = 88 паунда по 2.20 лв 177 лв на ден с храна по едрина от България....

Е толкова лесно защо се увеличават хората дето не могат да си я позволят. Колко пъти се увеличиха food bank. 16% вече не могат да си плащат вноските по иотеките. Което е зле. Тревата е винаги по зелена от другата страна на оградата, както казват там.

Личи си от 100км , че идея си нямаш за живота там !!!

Ми адрес бе UB6 8LZ.

Ето ви пример, за какви пари работят хората, тук цените са почти като техните, но заплатите са коренно различни. А и с това правителство в момента... няма да стане по-добре.

Кое е същото. Наем на пиклив апартамент почва от 1000. Данък на общината от 1200. Тв лайсънс задължилен. LEZ почти целият Лондон. Карта за градският транспорт 60 на седмица.... Недей да пишеш глупости. Ходи там да живееш, като е толкова добре.

Съгласен съм с теб, но Лондон не е Англия. От средна Англия на Север, нещата се променят драстично!

Данък ТВ не е задължителен. За останалото сте прав/а.

Са добре, че вече четири общини са във фалит. Последната е мейдънхед. Но пари за зеления винаги се намират.

И тука в колонията е толкова надницата, но на ден !

Демек ние работим 8 дена, за да докараме дохода им от един ден.

Е тва е щото не сме производителни. Смятай те колко са производителни. Напр. една българска фризьорка трябва да подстриже 8 човека, за да докара нормата на британката.. Ама тя все пак е по-производителна - като влезе ми ти един британски финансов трейдър и остави 200 паунда да го офъка и ей ти го един работен ден. "Пазар", дето викат френдовете.. трябва да си правилният човек в правилното време на правилното място. И тука си имаме такива. Дето все са правилните хора, на правилното място в правилното време.. ама не са на МРЗ.