17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз прозовавам Г-7 да си ебат майката

Интересно къде е Китай, който според deagel вече има реален брутен вътрешен продукт по-голям от този на вече бившия лидер? За справка идете на сайта със същото име. (Deagel е сайт на трибуквената агенция публикуваща данни за сделки с оръжие в световен мащаб). Великите някога сили са затънали на шнорхел дълбочина в дългове, който вече наброява $114 трлн. Интересно откъде ще извадят $100 млрд? Има сведения, че на ФЕД е отнет лиценза и движението на финансите вече не се определя от фамилиите. Не е чудно защо войните напоследък са толкова кратки, просто липсва финансиране. Такива като Ернесто Че и Кастро вече няма, всички войници са наемници и си чакат заплатата. Няма пАри, няма действие! И още нещо любопитно, Ковид бондовете емитирани още през 2017 са невалидни и няма кой да ги осребри. Падежа им е бил преди 10 дена. Сега вече не е ясно и с какви пари ще купуват ваксините? Ти да видиш!

Айде сега глупости и спекулации. БВП на САЩ е 22,5 трилиона долара, на Китай е 14,5 трилиона. Това са фактите. Не знам как смяташ тези 117 трилиона, ама дълговете на Г7 са около 50 трилиона долара. Ако смяташ общата задлъжнялост в тези държави, то тогава я смятай и тази за Китай, където тя е към 35 трилиона долара. Те извадуха трилиони за мерки срещу Ковид, ама 100 млрд били голям проблем. ФЕД не определя движението на финансите. ФЕД определя лихвен процент и дава кредити основно на държавата или изкупува долари от обращение или печата такива. Ковид през 2017 г нямаше, ама видиш ли имало емитирани бондове през 2017 г., които били невалидни.... Тия глупости от къде ти хрумват? Единственото което е ясно е че си икономически и фактологичен кретен

Наблюдателя

До Дада, Ще се престоря, че не съм прочел "оригиналния" завършек на коментара ви. Като оставим на страна неуместните емоции, виждам запознат сте до известна степен с материята, вероятно защото източника на статистиката ви е от официоза. Няколко реплики по ред на нещата: Данните за БВП на САЩ са ви верни но това е официалната версия за 2020 година. Според Deagel.com, обаче в радела List of Countries в графата Real GDP на Китай за 2019 (ppp or power purchase parity x population) e дадено $23,491 трл, докато този на САЩ е $18,394 трл. В съседната графа GDP следва за Китай - $14,330 трл, за САЩ - 21,430 трл - което долу-горе съвпада с вашето сведение. После пишете малко невнимателно $117 трл, но става въпрос за $114 трл. В тази сума са включени натрупаните падежи за «ковид бондовете», за които на официоза не му е спуснато да пише. Нататък четете внимателно - емитирани са именно през 2017, когато за ковид епидемията се е знаело само като план, който се материализира през 2019, и се обявява през март 2020. За ФЕД имате верни данни, но това е само официално достъпната част от функциите му. Това което малко хора знаят е именно функцията му на регулатор на международния финансов поток посредством основната валута. Може да сте чували за т.н. Tier I banks по-известните от които са BIS, IMF, WB, CB, JP Morgan, и др. Надолу следват всички големи национални банки които се водят Tier II. Ta Всички банки, в.т.ч. и горепосочените грубо казано се "отчитат" на ФЕД, затова и долара е все още основна световна валута, макар отдавна да е FIAT money (Fiat money is government-issued currency that is not backed by a physical commodity, such as gold or silver, but rather by the government that issued it.). А ФЕД (FRB) както е известно нито е федерална, нито резервна, нито банка. Но това е дълга тема. И на края: принципа “shoot first, ask questions later” се прилага от военните с железопътно мислене. Надявам се да не сте от тях.

Лицемери!

и все пак е интересно какво разбират под думата справедливост ? досега беше 20% от всеки залък , сега как ще е 20+10 ?

Нещо май не си разбрал за какво става дума. Решението им касае корпоративния данък. Както е известно големите интернационални корпорации често избягват плащането на данъци, възползвайки се от вратички в данъчните закони и плащайки данъци за глобалните си печалби в държави и територии с много нисък корпоративен данък. Идеята е, че, ако бъде въведена минимална глобална данъчна ставка за корпоративен данък от 15%, тази практика ще бъде пресечена.

и да се пениш , и да не се пениш средствата ще ги вземат / доброволно задължително / от всички работещи , и ще отидат при тия дето ;загрижено ; провеждат политики от които единствения ефект е че пълнят джобовете на политиците

Трябваше да си разяснят взаимно защо ,, великите сили,, изоставиха Италия през пандемията и се покриха?:))))

Това кой ти го каза тъпако. Италия получи безвъзмедна помощ в този период от всички тези държави в размер на 100 млрд долара.

Оспрадивлете всичко, за да има тотална справедливост.

Понеже русофилите, като по-семпли хорица, задават очевидни въпроси да поясня. Зад Г-7 седи около 70% от реалната икономика на планетата. И то не от бамбукови свирки, а от самолети, багери, процесори и медицинско оборудване. Зад тях седят и 700 милиона от най-образованото, активно и богато население. Владеят и огромна част от наистина използваемата земя, а не пустини, или пермафрост. И това без да включваме близките им съюзници. Та който пита “какви са тия” не е много силен в главата.

Когато дължиш хиляди милиарди, едва ли нещо можеш да решаваш.

въз основа на какво някакви си 7 държави могат да определят и да казват какви да бъдат данъците на останалите държави в света. Също не ми е ясно какво лошо има в "данъчната конкуренция". Вървим към глобален комунизъм с бързи крачки

Напълно съм съгласен с крайните констатации на форума. На преден план задължително трябва да бъде борбата с промените в климата,защото то касае цялото човечество. Искам да кажа и следното- Бил Гейтс е прав като твърди,че в бъдеще климатичните промени ще отнемат живота на много хора. Ние трябва с общи усилия,да не допускаме това да се случи. Разобличителя

A къде е Русия на този форум, нали е “велика”. Икономическо джудже, чиято икономика е колкото тази на Южна Корея, която пък е колкото половин България. Виж да утрепа, отрови някой или да срине сирийски град със земята заедно със жените и децата, виж там е номер едно! Най страда руския народ от крадливата клика на Путин. Народа тъне в мизерия и недоимък. 0,04 % олигарси държат 90% от богатствата и парите в необятната държава. Всеки го заплашва затвор, ако говори против убиеца Путин! Мракобесие и отчаяние навсякъде!

Ми нали беше Г8 бе калъф , махнаха се за да не ги изгонят заради Крим. Кое в света се решава без Русия и Китай? Те се покриха и оставиха Италия през пандемията да се оправят сами тези сили, който освен да печатат кухи пари и хвърлят в обращение, друго не правят.

Руслямска държава беше изхвърлена, а не се е махала. На Италия и отпуснаха безвъзмездна помощ от 100 милиарда. Ама боклука гледа, че някакъв руслямски самолет закарал помощи за 1 милион и военни лекари .... болни от Ковид

"Справедлив" е субективна категория. В каквито и думи да го обличат, това си е картелно споразумение между правителствата — практика, за която същите тези правителства преследват своите данъкоплатци.

Май не си наясно с понятието картел. В случая е точно обратното.

"емисиите на карбонов диоксид" Алооо, Чалева ти май още си в цикъл ма майна, къв е тоя КАРБОНОВ диоксид, по-тъпа си и от мене!

карбон - въглерод диоксид - двуокис чалева - празна лейка те така...

Това е т.нар. ''новоговор''. За въглероден двуокис става дума. Какво е въглероден двуокис едва ли знае.

Великите сили от Г7!? Я пак!? Леле, това искрено ме разсмя:))) Какви Велики сили, какви пет лева?

Поредните бисери на тутурутката Чалева, редовно ги ръси такива глупости.

Имам чувството, че тези всички са пияни или надрусани! Но за съжаление по-вероятната теория, че просто всички са назначени от един център и следват неговите инструкции.