Лиъм Смит: Британският бизнес губи от първия ден след референдума за Брекзит

При раздяла без сделка с ЕС България е опция за преместване на големи фирми от Острова

Обратно в новината

Коментари - Лиъм Смит: Британският бизнес губи от първия ден след референдума за Брекзит | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой глупак преведе интервюто? Пълно е с глупости!

Чуждестранните инвестиции бягат през глава от крадлива и мързелива България.

Като секнат английските мангизи в ЕС, останалите велики икономики като Италия, Франция, Австрия и прочие ще трябва да се бръкнат по-надълбоко, което ми е адски интерестно как ще стане. Ще последва разпад на съюза до 2-3 години.

Най-много да секне сополът ти.

При раздяла без сделка с ЕС България е опция за преместване на ГОЛЕМИ фирми от Острова Брей, какво титанично заглавие :))) Чуждестранните инвеститори си счупиха краката да "инвестират" у нас. Само като чуят за корупция, забравят за намеренията си. "Основните неща, които иска обикновеният британец ДА СЕ ПРОМЕНЯТ, са свързани с миграцията, опазването на границите и свободното движение на хора. В този смисъл хората не оцениха търговката страна на напускането на еврозоната." Мда, сигурността е ПРЕДИ търговията. Паундът поевтиня изкуствено и, щом мине разводът, пак ще се нормализира. Ние, ние какво ще правим с изтичането на милиарди от държавицата ни?!

Това, което много ги интересува е, колко пари ще изкарат. Ако един човек в call center в GB взима 2к паунда, тук с 2к лева, ще си удари Д-то в тавана. Нас какво ни топли това - по-малко безработица, повече конкуренция на пазара , повече данъци. Принципно при борбата на ЕС с Великобритания, срещата изглежда като борба между лъв и гепард.

май е от партията ан болния от ишиас,а

Нещо не разбирам много довода за миграцията за напускането на Европейският Съюз. Обединеното Кралство е отдавна наводнено от икономически имигранти, бежанци и тн. от бившите им колонии и това няма нищо общо с другите държави от Европа или провежданата от тях обща политика. Аз лично смятам, че Европа ще е по-добре без УК, една страна която никога не се чувствала част от континента и сякаш винаги е действала като прът в колелата на Европа. Да си преследват тяхните тясни интереси и да продължават да си бленуват и да са носталгични по отминали времена на световна сила.

Глупак си ти, Андрешко. В момента ядем от британските пари, които са доста голяма част в европейската хазна. След напускането им ми е интерестно от кой ще бъде заменена ролята на англичаните?

Глупакът си ти. Наглите така са се налапали с европейски пари, че немаше как да не признаят, че има да връщат едни 39 милиарда. Безспорно. Записано черно на бяло в договорената част от споразумението. За това, че всяка година си вземат обратно 60% от вноската в бюджета на ЕС сигурно пак си проспал да разбереш.

Ами да...Време е да се отърси слона от налазилите го мравки.

Слонът е мъртъв. Отдавна. Със сигурност от ВСВ. Затова се и намърда в ЕС.

Говоря за слонът който излиза от мравуняка. Аман от промити мозъци.

Бас държа че ако днес от ЕС приемат закон МРЗ 500 евро то утре БСП и ГЕРБ ще обединят електората си и ще направят в София 300 000 митинг с искане да не се приемат новите заплати После глобите които България ще плаща ще са по голими от сумите за заплати Но на кой му пука Важното и българина да е зле

Време е лъжите и манипулациите да се опровергават с факти! Няма смисъл да се спосри с Либерали и Социалисти. Все едно да спориш с тухла В Шефийлд започна да работи първата европейска фабрика на Боинг Хитачи разширява фабриката си за влакове в Нютън Ейклиф Тойота започва производство на нови хибридни модели в Бърнастън Джей Си Би строи нова фабрика за 50 милиона в Ютокситър... Британското Машиностроене никога не е било в по-добра кондиция за пооследните 40 години!

Това са просто глупости. Имаш ли изобщо представа какво става и какво ще последва в английското машиностроене. Те и представа нямат от машиностроене. Това го кажвам напълно убедено защотп повече от 20 години 'ползвам' този факт

maloryx@usa.com

Къде работиш "вече" 20 години??? В коя фабрика, в кой завод?

Британското машиностроене никакво го няма 1200 000 работни места са свързани с износа за ЕС като ги резнат тия места и ще видим от това машиностроене колко ще остане.

ама ще си остнанеш с празни надежди. Няма как да ги резнат местенцата, щото няма кой друг да произвежда.

Великобританското машиностроене отдавна кара на леки сглобки и е изцяло зависимо от вноса на части.

Да да, чичо Дайсън ще отваря в Сингапур, японците онзи ден казаха за 2 от фабриките за коли, че искат ясни гаранции по отношение общия пазар. Средни компании (които реално плащат данъците) местят финансови операции в Ирландия. Как е времето в Ленинград, между другото?

"След като излязоха данните от референдума. Още тогава британският паунд загуби стойност. Много от компаниите още от този момент забавиха или отложиха своите инвестиции и наемането на нови работници" Простотии... Рекордно ниска безработица 4% за последните 43 години! ! Рекордно висока заетост 75,5% и при това има обявени 800 хиляди свободни работни места!

Ти брат да не четеш помията експрес в Ук са дебенгхам и Асда ще отрежат над 4000 работни места в следващите няколко месеца това са от последните 2 дни новините чакай ,че сега се започва след няколко месеца пак ще говорим запомни си думите

Ти брат да не четеш помията експрес в Ук са дебенгхам и Асда ще отрежат над 4000 работни места в следващите няколко месеца това са от последните 2 дни новините чакай ,че сега се започва след няколко месеца пак ще говорим запомни си думите

Коя рекордно ниска безработица? Тази на zero hours, където хората са уж с работа, но не им биват давани повече от 15 часа седмично и тънат в бедност? Тази рекордно ниска безработица ли?! Не ми отговори как е времето в Ленинград. Пулково е хубаво летище.

Трябва да се рестартира нов ЕС, с ясни правила за влизане и излизане!! Не можге като влезеш и завинаги да е така!!

При, "РАЗВОД"..... винаги е Tака...... и двете страни губят , НО,.... още по голяма ще бъде катастрофата, ако семейството (Голямото Европейско) се Pазпадне !! Но,.... винаги при един "РАЗВОД" страдат и останалите членове на семейството!!! ПРОСТА РАБОТА, НО с ОТВРАТИТЕЛНИ ПОСЛЕДИЦИ!!!! Всичко което си градил CAM,.... в продължение на години, САМ,.... да го сринеш!!!!;))

Да си прост, да си прост, колко да си прост? Ами, колкото англичанин. Англичаните са прости, не британците.

Не само Англия, но и в други страни се надигат гласове за напускане на ЕС. Въпрос на време е, този така бленуван от много българи съюз да се разпадне. Европейци сме били с тези мизерни заплати и стандарт на живот. Всички до една балкански страни и наши съседи получават и по-високи заплати и пенсии. Има ли у нас една област в която нещата да са нормални и няма проблеми. И кой ще инвестира у нас, когато и самите българи се спасяваме от тази територия, а не държава наречена България.

За проблемите описани от теб ЕС нямат никаква вина. Даже напротив, ако си бяхме останали извън тях, досега да сме издишали тотално.

Да, ЕС не ни е виновна, но не е и оная манна небесна, която ще ни осени, каквато си фантазирахме и представяхме преди да влезем в него и разберем горчивата истина.

Колко по-вече???...то просто по-вече няма на къде...

Ес има изисквания за акциз и други данъци и такси .Ноооо няма изисквания за минимална часова ставка.Та какво викаше не са виновни а

Някой го бе казал в дира и по друга тема вече: не е проблема в ЕС, СССР, Турция или друга страна. Не е проблема и в страната България. Проблема е в самите българи, които знаят само една роля: тази на натопените доброволно в казана, че даже няма нужда от дяволи. Българите бягат не от земята си ами от съгражданите си българи които са се организирали в различни кканове за лапане ба самообслужване и ебаване на себеподобните които са извън собствения клан. Е, от това държава бе става. И Левски го е проумял май на края с последното питане в бележника си; “Народе????” Има ли тскова нещо? Та проблема не е в капитализма или социализма ами у самите българи които не са достатъчно узрели да си направят правова държава и могат да виреят само поединично като придатък на друга държава, съюз или пр. Но да държат един на друг като родни братя е много трудно ... май. Та там е проблема, драги ми съказаннико.

ЕС не е виновен за ниските доходи в Мутроландия. Тя просто беше ограбена от ДС в края на 90-те.

На калпав "европеец" ДС му виновна!

Ами кажи на вашия гаулайтер от бесепе-то да ви дигне мизерните заплати бе!Бива ли троловете от съседните балкански страни да взимат повече пари от вас? И спестявай защото Рускоазиятският съюз се разпада вече!

кънчо, минзухаре, я кажи сега какви са заплатите извън ЕС! Например в любимата ти евразия! Кажи ни! Нека се посмеем!

И той ке им разясни как всъщтност Европа загива и се разпада,а Британия е на правилният път като напуска потъващият кораб,а в света има една нова реалност която къвти в главите на Дебила,шефа му от Кремъл и сие шизо и дементи!И тази нова реалност се явява Русия която ще спаси Европа от ...САЩ,от демокрациятаот мигрантите,от третополовите ...само,че всички налагат санкции на Русия и я бият през крадливите пръсти!

Живея в Кралството 12г и мога да Ви кажа,че такава инфлация откакто съм жива,не съм виждала. За последната година, цените скочиха с 30%. За да ме разберете за какво говоря, през 2006г хляба беше 15пи, сега е 1£, като 20% се вдигна последната година и те още са в ЕС. Лъжат хората,че ще е по-добре,но истината е че нещата ще станат много по зле, поне за няколко години напред.

То се вижда и от фалита на някои големи ЮК фирми. Примерно още в началото на Беркзита изгоряха Адванс Интернешънъл които бяха инвестирали милиони в логистиката по Средиземноморието и пр.

Явно си родена след 1996-1997-ма, щом не си виждала такава инфлация, откакто си жива... Примерът с хляба е доста лош, защото той навсякъде (в т.ч. и България) поскъпна с поне 20% през последната година - просто поскъпна пшеницата на международните борси, поскъпна и природния газ. В UK (аз също имам доста преки наблюдения, поне от Англия, при това от 20 години насам) наистина има сериозна инфлация през последните две години, но тя не е пряк, а индиректен резултат от Брекзит - обезценката на паунда спрямо еврото и долара доведе до инфлация във вносните стоки. А, за "лъженето" дали ще е по-добре след Брекзит - лъжат само няколко политици - популисти, които подведоха онези 52%, да гласуват за излизането. Останалите политици, държавните структури, националната банка, повечето медиии (в т.ч. обществените) никога не са казвали, че ще е по-добре. Спорят единствено колко по-зле ще е първите години, в зависимост дали ще има сделка или не...

Примера с хляба го дадох за пример на това колко са се увеличили ценште откакто аз съм тук и не ми говорете за повишение на пшеницата в България хляба преди 12г беше 70-80ст доколкото си спомням. И наемите не са се вдигнали с над 100% за 10г.

"такава инфлация откакто съм жива,не съм виждала" Сякаш си живяла 70+ години

Никога хляба не е бил 15 пенса! Дори и да лъжите не можете Иди си купи хляб от Франция, половин кило 1.35 €

Беше,беше, ВБ не е само Лондон и окръг и наемите бяха 260£, но отдавна не е така. £ беше над 3лв при заплата 1000£, а сега дори за селско стопанство не идват! Защо ли?? В Европа заплатата е над 8.5 на час, а в кралството 7.83, 2016г еше 7.5, направете си сметката, че в една България от тогава запатата се вдига 2 пъти, а тук за 2г и отгоре 33 пенита... цигарите 3£ се вдигнаха за 2г и Вие ми говорите,че няма инфлация и че лъжа, явно от много скоро сте тук. Велик Лондон 800£ за двойна стая, преди време имаше къщи зя по 450-500£

Англия ще си остане Англия, без значение дали излиза или остане в ЕП., както България ще си остане България, без значение дали сме ЕП или извън него. Никой няма да ти даде нещо наготово, ако не се постараеш сам да си го извоюваш. Скокове в културата, възпитанието , манталитета на един народ няма как да стане или след като си ЕС, нужни са десетилетия, време. България е обречена да е сред опашкарите и никой нас не ни бръсне за слива, поради и това който може се спасява от тази държава.. Колкото до Анлия, много сме нищожни за да я коментираме.

обречен си ти,такива като тебе и руските ти господари!България във ЕС се развива все по добре и Народа става все по заможен и живеем по добре от времето на Тошо,Виденов,Станишев и Орешарски!

И къде видя доброто в развитието на България, в коя област, посочи конкретно - в скапаните пътища ли, които се пропукват още на първата година .

Преди месеци излезе информация че през 2017г. сме стигнали стандарта на живот от 1989г.

можем да коментираме каквото искаме, а Великобритания е една въшка в сравнение с наистина големите държави. Още карат на инерция, а имат и ядрено оръжие, но това е всичко. Няма какво толкова да се прекланяш пред тях.

И пред кой е въшка УК?

Викаш друго си е евразийския султанат! Там все страни от първия свят! раССиястан, казахстан, киргизтан, узбекистан и още стан след стан! ХАХАХАХА

Каните на рзговори хора, които и хабер си нямат за какво става въпрос. Нито Т. Мей, нито английското правителство, нито ЕС преговарящите имат каквато и да е представа за какво става въпрос и как да се решат проблемите сеързани с излизането на Англия от котилото. Играе е се подла игра на извиване на ръцете на Англия и убиване на демокрацията в тази държава. Това вероломно отношение към свободата на вота се оркестрира от Гермнания и Франция, държави исторически ненавиждащи Англия от векове. След излизането на Англия ЕС ще се разпадне и по тази причина се използват най-отвратителните гестаповски методи за задържането на Англия насила в “съюза”.

Точно така! Франция и Германия им направиха тъпия референдум и ги накараха на сила да гласуват за излизане! ХАХАХАХАХАХА Ако има някоя чужда виновна държава това е раССия, арабите и може би тръмп!

А, ти, знаеш, за какво иде реч?!? И, недей да я жалиш тази Великобритания! Винаги е била срещу България!

къде ви намират такива? По-скоро Великобритания ще се разпадне, като се отделят шотландците и Северна Ирландия. И никакви ръце не се извиват - никой не е длъжен да сключва споразумение с Великобритания, след като искат да се махат, но понеже са си стари дружки, европейските лидери се опитват всячески да им помогнат. Напротив, трябва да ги оставят да напуснат без споразумение и като настъпи всеобща безработица и мизерия, сами ще допълзят обратно, а и ще е хубав пример за глупаците, които са против ЕС и искат да го напускат.

Няма как да се отдели Шотландия. Шотландия правиха референдум за отделяне и не се отделиха. Ае!

Спомням си преди референдума някой евроскептици от острова как повтаряха ,че страните от ЕС имат нужда от техните пари и ще се съгласят на всякаква сделка и ,че едва ли не ще получат "черешката на тортата" и как ЕС ще се разпадне много скоро . И сега изведнъж дори Италия с евроскептичнито си правителство заяви ,че няма намерение да излиза от ЕС и при варианта , че могат да излязат без сделка започнаха да се оплакват от ЕС как иска да ги накаже за назидание и ,че използват езика на омразата . Добре питам аз не беше ли цялата ви кампания за Брекзит насочена срещу източноевропейците който са членове на ЕС ,че да искате и добра сделка и уважение ? Мисля ,че от острова ще получат сделка подобаваща на държанието им и то напълно заслужено.

Хах, италианците нямат намерение да излизат, ако ги оставят да си правят с еврото каквото си поискат(финансовата политика), което сещаш се няма как да стане. Самата Германия след време ще поиска да изрита италианците.

Спомням си преди референдума някой евроскептици от острова как повтаряха ,че страните от ЕС имат нужда от техните пари и ще се съгласят на всякаква сделка и ,че едва ли не ще получат "черешката на тортата" и как ЕС ще се разпадне много скоро . И сега изведнъж дори Италия с евроскептичнито си правителство заяви ,че няма намерение да излиза от ЕС и при варианта , че могат да излязат без сделка започнаха да се оплакват от ЕС как иска да ги накаже за назидание и ,че използват езика на омразата . Добре питам аз не беше ли цялата ви кампания за Брекзит насочена срещу източноевропейците който са членове на ЕС ,че да искате и добра сделка и уважение ? Мисля ,че от острова ще получат сделка подобаваща на държанието им и то напълно заслужено.

БРЕКСИТ е освобождение за острова от наглия ЕС.

Абе от къде ви намират такива непросветени тролове на позитано! РЕВА!!! ХАХАХАХАХАХАХА Голямо освобождение! Затва се молят като циганче пред баничарница за договор с ЕС сега! БУХАХАХАХАХАХА

Веднъж и вие да се преебете, островни мизерници! Стягайте пак куфарите за колониите, в Северен Пакистан (Лондон) не се диша вече, а и леП нема