Коментари - Лагард: Лихвите на ЕЦБ ще останат високи, докато е необходимо | Бизнес.dir.bg
назад

Лагард: Лихвите на ЕЦБ ще останат високи, докато е необходимо

По-рано този месец очакванията за европейския икономическия растеж бяха понижени до скромните 0,8% за 2023 г. спрямо пролетните прогнози за 1% на фона на тревожните сигнали за застой на икономическата активност в Германия

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Лагард: Лихвите на ЕЦБ ще останат високи, докато е необходимо | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тези докога ще си играят на икономисти?! кой и къде е утвърдил че държавата трябва да ти бърка ежегодно в джоба с 2%?! инфлацията е скрит данък, а цялата финансова система е една химера. някой може ли да обясни как така избушеният отвсякъде долар продължава да поскъпва срещу всички валути? от години се знае че финансовите пазари са манипулирани ама сега вече ясно лъсва как при набиращия скорост отказ от долар в световен мащаб той бива използван през задната врата - чрез всички останали валути, и най-вече през цените на суровините, петрол и ценни метали които неизменно се котират в долари. тази изкуствена среда не може да продължи да съществува и който се прави на сляп за този факт си е негов проблем.

Само ще те насоча към един банкерски прийом: "Депозитите са твърде големи и банките не знаят какво да ги правят и затова лихвите са ниски" Това е една банкерска магия, откакто падна златния стандарт, т.е. 1970 г. Не са депозитите големи, а се раздават твърде много кредити. Всеки изтеглен кредит се превръща някъде в депозит. Това е положителна обратна връзка. И не просто права, а с множител. Множителя е х10 извън еврозоната и х50 в еврозоната. В САЩ е още повече. И този множител е в степен, т.е. имаме експонента. Инфлацията няма нищо общо с 2%. Инфлацията е далеч повече от 2%. Инфлацията се базира на група от стоки, които са решили политиците, че са важни и неизбежни за живота. Например, политиците не смятат, че да имаш дом е нещо неизбежно. Затова не го включват в инфлацията. Те смятат, че трябва да имаш покрив над главата си, но не и дом. Покрив над главата си можеш да имаш с кредит или под наем. Следователно, само наема и кредита влизат в инфлацията, но не и стойността на имотите. Т.е. имотите растат в пъти, но инфлацията си стои на 2%. Инфлацията скача на 8%, но лихвите по депозитите в банките си стоят на 2%, но портфейлите им са бъкани с имоти оскъпени в пъти.. по документи. Реални цени няма, тъй като никога не продават. Няма нужда, защото ЕЦБ им подарява пари ако се наложи. you will have nothing, but you will be happy. Предстои този трик с имотите да се приложи и за всичко останало. В момента сме в етап на профилиране на нуждите. Идва време, в което няма да пазаруваме нищо, а ще ползваме всичко под наем/кредит/услуга. Идеята е да не се придобива собственост, защото тя коства материални нужди. "Споделена икономика" и прочее комунизми.. на световния икономически форум и клаус шваб.

някой може ли да обясни как така избушеният отвсякъде долар продължава да поскъпва ФЕД е на 5.75 процента. Инфлацията все още е висока и ще расте още през ноември. Най вероятно ще има още едно повишение на лихвите до края Яна годината. Фед източи до сега около 1 трилион долара от обръщение и ги унищожи. Икономиката на сащ лети на крайцерска височина. Пазарът на труда е бумти. Няма изгледи за скорошна рецесия. Останалата част от света е в застои, Китай, Европа, Великобритания са с обезценени валути спрямо долара именно поради изброените по горе причини.

http://www.worldgovernmentbonds.com/inverted-yield-curves/

"Инфлацията в еврозоната се забави до 5,2 на сто през август, а основната инфлация (без да се отчитат нестабилните цени на храните и енергията) до 5,3 на сто."

Майко мила, какъв сурат! Не може нормален човек да има такъв противен сурат. Тука има нещо тайно! Нещо преднамерено....

Зануляват средната класа и консуматорската икономика. Преустройваме се към предвоенна икономика. Нещата няма да се уредят по мирен начин и ще има пуцане.

Лихвите изобщо НЕ са високи, предвид реалната инфлация. В момента лихвата трябваше да я накъде 16-18 %, а е 5.

И тука възниква въпроса: аджеба в какво точно са инвестирали банките, че доходността им да е 3 пъти по ниска от инфлацията на практически всичко. Те в баничарници да бяха инвестирали, щяха да вържат поне 10% доходност. А лихвата по депозоти едва 2 до макс 3% и това без таксите. Като се сетиш, че са бъкани с ипотеки, а цените на имотите ги няма в инфлацията, но скочиха в пъти, и ти става много бързо ясно в какъв филм на ужасите се намираме.

Kalin

Тази не я ли хванаха в далавери и осъдиха?

Това беше миналата далавера, сега за тая новата още не са я хванали.

Тази ми е другарката в живота.

Страх я е кучката че скоро е халвинга , и ще има X10 - X100

Кряка а уж са я изгонили!!!!

В продължение на стотици, дори хиляди години, хората изобщо не успяха да видят, че промените в обективната разменна стойност на парите могат да бъдат предизвикани от парични фактори. Те се опитаха да обяснят всички вариации на цените изключително от страна на стоките. Лудвиг фон Мизес, Теорията на парите и кредита

Ама лельо, как така лихвата 5%, а инфлацията 8-10-15-20? Тия банки малоумни ли са, че не могат да докарат доходност до масовата инфлация? Банките щом не плащат лихви, значи не им трябват пари. Нетната лихва на банката е инфлация - официалната лихва. Това сега е между 3% и 5% и това е без таксите! Това означава, че банката ви ви обира и ако имате пари в банката моментално трябва да си ги изтеглите.

Пардон, офоциална лихва - инфлация, което е -3% до -5% и надолу. Т.е. реалната лихва върху парите ви в банката е отрицателна. Т.е. банката ви таксува минимум 5% за това, че си държите парите в нея. Това е безумие. Нещо повече! Банките масово раздават пари по ипотеки, където ръста на цените е трицифрен в проценти! Т.е. и лихвите по тези банкови инвестиции също би трябвало да са поне двуцифрени. Нищо подобно, обаче, не се случва. Финансовия капитал просто ви граби с пълни шепи. И ще продължи да го прави, докато не ги избесите по лампите. Основни представители на финансовият капитал са ИТ сектора, демократическата партия в САЩ и техните представители по места. За България това са ППДБ+.

Безполов,грозен,смешен,неадекватен....

какво и пука на бабата нали друг плаща