Коментари - Ексминистър Лъчезар Борисов за кредитите от ББР: Няма нищо смущаващо | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-смущаващото е че подобни дебили не намират нищо нередно и смущаващо в подобни далавери.

Спарки Ловеч има 88млн.кредит. обявено е във фалит 2018год.и как си връща заема? никак.трябва и да се проверява как и за какво са харчени заемите.

Всички знаят че най много кредити от ББР е взел Дебелян Пееевски-над 500 милиона. Но той също е взел и над 580 милиона кредити и от КТБ, което го прави кредитен МИЛИАРДЕР. Да попитат Дебелян кога ще връща милиардите.

Прокопиев не смята така! Той е недоволен, че кредити се отпускат само към Пеевски, а него всеки го забравя и не получава пари от ББР! Затова е цялата тази патардия!

Припомням и герберастката фраза "Е на улицата ли да живеят", когато гръмна аферата, че герберасите на късмет са уцелили голяма промоция на жилища в София доста под пазарните цени, хи хи хи!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Това Каскета няма да си го причини!

Не разбрахте ли най после, че са вързани ГЕРБ,БСП и Най хитрите ДПС, и трите трябва да са вън.

ВЕрно нЕма такава държава!

е като няма да дойда и аз да ми отпуснете 20-30 милки. Или за мен трябва сериозно обезпечение, а за партийни мафиоти може и срещу честна дума. Нередното е, че безгръбначни като тоя на снимката се допускат на високи позиции.

Държавна банка да помага на олигарси? Абсурд... такова нещо няма в белите държави... освен ако Бойко не ни е направил бананова република под прикритие...

С едната ръка герберите теглиха заеми, които ще ги изплащаме с десетилетия. С другата са раздавали пари на фирми с пъти по-малък капитал от получените суми. И как ще ги връщат Шиши и ко когато секнат подаръците от бюджета? Залагам на бърз фалит и по една студена вода за всички.

и при КаТеБе нямаше нищо смущаващо. Ама тази е държавна насърчителна банка, или поне трябва да е. А финансират крадците на прехода. За сметка на това са наели изпълнителни калинки, ама от най-кухите. Че то за клакьорство не се иска акъл, трябва само да скачат по команда, да викат 'ура' или 'долу' според поставената задача. Да не говорим как спасиха ПИБаджиии с ония врътки - акция за 3 лева се купува за 6, защото трябва да се запушва дупка по партийно-мафиоткса поръчка.

Ние обезпеченията на Шишан ги знаем какви са. Май ще имаме КТБ-2.

Пак са наскачали дежурните румено-черепни тролове да "философстват" , как ГЕРБ крадял,пък и раздавал. Разликата е ,че при ГЕРБ пари има за всичко, а при червените мафиоти всичко се опосква до пълен фалит на държавата. Колко жалко е да си позитански трол.

Ама разбира се, че няма нищо смущаващо според ГЕРБ. Какво смущаващо виждате в това 8 души да получат 1 млрд., сред които и Пеевски, и всичко по време на криза. Напълно в реда на нещата за страна като България, а през това време стотици хиляди остават без работа.

Назначена е проверка. Новите министри са мотивирани, така че ще се стигне до съдебен процес! Всичко ще стане ясно!

Банката е за подпомагане на дребния и средния бизнес, но все пак е банка. Т.е. тази институция освен да подпомага дребния и средния бизнес, трябва да извършва и банкови дейности, от които да печели!

И банката ще спечели точно от аверите на Тиквата и то с нашите пари... Много скоро Тиквата ще уволни и троловете си, така че си търси работа, момче!

И тоя Тиквопитек лъже и маже стил Тиквата... Няма нищо смущаващо, направо всичко смърди там....

То само ако се направи един плакат с физионимиите на МАФИОТСКАТА им организация на човек му се повръща.

Значи 1% от клиентите (8 фирми) са получили 23% от заемите (1млрд.). И инвестициите са от тези фирми, за да използват привилегиите от клас А. Ама тези пари не се подкрепа, а са кредити. И няма нищо незаконно и нередно. Затова трябва да влезеш в затвора, нищо че не си разбрал какво си нарушил, калинко некадърен.

Щом можеш, вкарай го!

Къде сте герберски тролчета, къде са Ви опорките! Няма такава измет!

Събрала съм ги в къщи (вилата за 1 милион лева, слава на Бойко!) Решаваме как хем да защитаваме Пеефски, Вълка, Домусите, хем да не излезе че сме мафиотска организация СЛОЖЕН ПРОБЛЕМ

Бившият министър само си вярва на приказките. Има много интелигентни хора в тази държава, които не могат да се манипулират с лъжи. А тази бившата на агенцията и тя ни стана ясна. Всички сте се намерили на по чашка!

Банкова тайна в държавна банка ... оооок

На Жипка ТВ да не са и спрели тока? Тишина.....

Кой преди ви е позволявал да си веете гъза по Гърция? Сега гласувайте за комунистите.

ГЕРБ биха комунистите по наглост и крадене.

Тъжното е, че всичко това се знаеше от много време Ама типично стадото с наведена главица - трябваше ГЛАВНАТА МУТРА да и се разклати стола, че да го забележат повече хора. Така стана и с дедо Цар - колко години краде и шайката около него, докато не изчезна, сега някой спомня ли си Ама същото стадо беше се присламчило към дедо Цар тогава. После си намери нов господар да го стриже

Вкичко е точно!

И какво излезе: за бедния българин непосилни лихви и заробване до гроб от разни фирми за бързи кредити ,защото банките са още по-голями кожодери ,а за нашите хора,като Шиши един милиард нисколихвени кредити и то без обезпечение!!! Боклуци такива ,миналата година,когато хората изнемогваха вие дадохте едни 76 милиона на колекторска фирма ,за да събира кредитите и последните стотинки на сиромасите и само един Мавродиев го преместихте на друга " блага" държавна служба, а за хората помислихте ли ???? Не съд за вас,а трепането ви е малко !!! МУТРИ ВЪН !!!!

Новите министри уволнили Кака Севда и сега няма кой да прави преките включвания от мазето в Банкя?

Ти процента си си го взел, кое да ре смущава. Само как ск изтрезнял, че дадеш това интервю.

За гербавите, в милионите, шкафчето и кюлчетата няма нищо смущаващо.....

Разбира се.Какво смущаващо има в това,че сте дали 500 млн.лв.на фирми ,свързани с Пеевски.Смушавсщото е дали той ги връща или ще пием по една студена вода ние данъкоплатците.

Работата е интересна. ББР дала 1 милиард кредити на когото трябва. Агенцията за инвестиции с оная мома, дето се е чесала между чатала е сертифицирала 1 милиард инвестиции. Български, защото чуждите са нула. Та се пита тия сертифицираните да не са ония със заемите? Да си ползват и облекчения като инвеститори клас А. Те тогава става мамата си джаса.

като нищо!

Ама няма нищо смущаващо.То се видя ,че вас принципно нищо не ви смущава.Особено да крадете.Похвално е даже. То пък бива наглост, бива ама чак пък толкоз. Вече никой не ви вярва и слава богу.Всичко около ГЕРБ смърди.

Само за назначението на новата калинка, прекрасната Десиславка, този питекантроп трябва да бъде сурвакан доживотно.

пред фактите и боговете мълчат... има ги фирмите, има ги сумите - и какво значи "нищо смущаващо"? Това е наглост на квадрат. И онази калинка той я бил назначил... Тия са по нагли от Станишев бе

Този Лъчо помни ли КТБ? Даебаваштамайка недоклецана даеба и педерасикрадливи!

Като слушах математиката на министъра, сравнена с моята това са поне 20 години подръка на бай Ставри.

Познавам Лъчо от времето когато беше отличен експерт в министерство на икономиката в дирекцията индустриални отношения и управление на държавното участие . Жалко е да го гледам в какво го превърнаха ГРОБ и лицето ББ, надявам се че ще се погледне на запис какво е говорил. Лъчо, Лъчо ........ а какво става с фонда на фондовете, ДКК, Индустриалните зони и т.н.

Тоя носорог да не се прави на луд, защото ми се струва че е пътник към затвора.

Като няма нищо смущаващо я и за мен един милиард. Нека да откажа и два, а и мисля всеки прочел че раздават на воля ще се включи :-)

Колко е лесно да се излъже простия българин . Че едни лоши хора са откраднали пари ! Това са КРЕДИТИ а НЕ подаръци !

И? Очакваш да се върнат. Още си спомням хиперинфлацията и фалитите на банките…

Г-н Гербер, Кредит отпуснат на фирма с активи 5 лв. какво е? 80 милиона отпуснати на фирма с актив 5 лв. Какво ще и вземете ако не го върне? Знам, че във Винету не пише отговора. Няма да давам оценка на мисловните ви способности.

До Бесния! Тъпунгел! Това е държавна банка създадена да кредитира малки фирми на които частните банки не биха дали кредити или биха дали кредити с високорискови лихви които те не биха могли да си позволят! А не да раздават лисколихвени подаръци на фирмите на Пеевски! Да ви у гЕрбарската простотия!

Лапай на доганя, бедняк платен

За ГЕРБ със сигурност няма, все тяхни момчета са получили кредитите.

Ако не знаеш какво означава кредит, ще опитам с прости думи- нещо което взимаш и после трябва върнеш:) Кредит е осигуряването на финанси и парични средства, на „активи“ и е вид заем, при който една страна (финансова институция или фирма) дава реални или виртуални [1] парични средства на друга страна, която може да бъде физическо или юридическо лице, при което кредитираното лице или фирма възстановява този „заем“ в бъдещето [2], като този тип възвръщаемост е времево-структурирана, тоест тя е заложена, най-често в споразумение между страните, в план по постъпателно връщане на кредитното заемане, като този план може да се променя едностранно от заемодателя, двустранно, при допълнително споразумение между страните и т.н. Първата страна се нарича „кредитор“, а втората се нарича „кредитополучател“, който при неспазване на плана по възвръщане в бъдещето става „страна на длъжника“ или още като „некоректен длъжник“. Обичайно кредитирането включва и олихвяване, тоест лихва е дължима за периода на кредита към възстановяването на цялата дължима главница.

И, очакваш чинно да се върнат….

А нека ви просветля какво става когато НЕ върнеш кредита - последният пример с ФК ЦСКА. Дават те на съдия изпълнител, той установява че не можеш да обслужваш кредита поради недостатъчен паричен поток, активите сумарно са по-малки от общата сума по кредита и съответно клуба обявява несъстоятелност, като иска държавна защита срещу кредитори. Парите не се събират, банката архивира кредита като лош и го преквалифицира като несъбираем или трудносъбираем и се продава след време с кредитното портфолио на друга институция, която преценява как да процедира с него. Така че драги ми ГЕРБЕРСКИ смехурко, тези неща може да минават при тъпото Ви мозъче, което слуша в захлас същите глупости които калинките на Българоубиеца от Банкя дрънкат, но на всеки нормален човек, сблъсквал се в живота си с банкова институция му е ясно че тези кредити НИКОГА няма да се върнат и единственото възмездие за нас като кредитори е хората получили ги да влезнат в затвора, заедно с хората които са отпуснали тези кредити - съзнателно правейки корупционна схема. Когато дебелата Мастия бъде вкаран в затвора, тогава кредитора ще има поне морално удовлетворение.

Предполагам, че тези кредити са и многото инвестиции, които онова уволнено момиче спомена миналата седмица и се биеше в гърдите какъв експерт е.

"99% от клиентите са микро, малки и средни предприятия. Само 23% от отпуснатите кредити са към големия бизнес" Мамка ти крадлива, гЕрбарска! Та значи 1% от клиентите ви са взели 23% от кредите ви! Без бой изчегъркването няма да мине, пък и за следващите да им е за пример!

Всичко е точно! И скоро ще има, "и почвам да бЕгам, бате"

Абе те след като излезнаха снимките с пистолета, шкафчето с пачки и кюлчета, записите с ПКП Цвета пак нямаше нищо смущаващо. В тая партия са невъзмотини хора...

Тия от Харвард ми скриха топката, не са лапали мухи.

Шилo

Не е до образование. До личен морал е. Морални хора са, за разлика от бойовите калинки, които не само са неморални, ами са и неуки.

Някой знае ли къде се покриха Бибитко, Шишко и Каскетко? Да не са вече в Дубай?

:))) Не са в Дубай, щото Божков е там, а ги е шубе от него. Изкопали са бункер под Зайчарника в Банкя и се крият в него като терористи от Хамас от израелската авиация.

мри бче тикво