КЗК се ядоса на критиците и разкри детайли от разследването как и защо поскъпват храните

Антимонополният орган заяви, че в нейните правомощия не влиза ценово регулиране, установяване и санкциониране на спекула или пък овладяване на инфлацията

Обратно в новината

Коментари - КЗК се ядоса на критиците и разкри детайли от разследването как и защо поскъпват храните | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хиляди безполезни хрантутници изпиват кръвта на народа

жаби

Само боклуци в тая скапана държава .Поредните бацили дето само смучат без нищо да правят.Някой въобще знае ли за какво е тази комисия???Ако в БГ се изринат всички чиновници който само лапат без да правят нищо ,минималната заплата спокойно може да стане 2000лв.Ама нали трябва и няколко стотин хиляди боклука да храним и то не на минимална заплата......

и поиска от правителството този напълно излишен орган от бездействащи заплатаджии да бъде незабавно закрит.

Ооо, много съжаляваме, че сме ядосали едни тунеядци. Разкайваме се.

Някой да знае колко държавни Комисии и Агенции хрантутим?

Каква спекула, какви тавани на цени и на надценки? Това са измислиците на плановата социалистическа икономика, които никога и никъде не са довели до нищо друго, освен до дефицит и черен пазар. Най-добрият начин винаги е бил не по-малко, а повече пазар и свободна конкуренция: напр. производителите да продават продукцията си без регулации и ограничения. Нали все се оплакват, че други по веригата вдигали цените и правели огромни печалби на техен гръб?

само на петрола да има таван, мислителю

Очевидно и тези паразити са безполезни, на хранилка. Какво точно правят, че и са ядосани?

ЗАщо трябва да правят нещо? Просто се ядосват, че не могат да направят нещо ама какво точно не е ясно?!

dran

Предполагам,че получават милиони,да не си вършат работата.,Някога да са открили картел?

КЗК и РЗИ са кърлежи.

Ти да видиш боклуците се засегнали.

В Германия само за Един ден написаха Наредба, че Надценката е може да бъде по голяма от 25%,без това да нарушава пазарната Икономика. И за тези които превишат тая Надценка, следва яка глоба.

Заменям три 3 глави кормид за 2л. кока кола

е гуема глава лук?

Ша зимаш ли или мислиш От 1ви април за три главички арпаджик ще ти сакам коката кола

Ам че като не ви влиза в работата да регулирате цените за къв кор сте. Айде закривайте тия рантутници

При прогресивно данъчно облагане ще остава нещо и в хазната , но в България тая възможност не се обсъжда при положение , че в ЕС е разпространена.

Ще остава в джобовете на чиновниците. Не случайно в САЩ не събират големи данъци. Пък всички гледат от тях... Най -голямата и жизнена икономика

Сегааа. Върви гаден процес на изяждане на по- дребните търговци от по-едрите риби. Високите цени намаляват обема на търговията и малките фалират. Големите остават със запазени обеми при по-високи цени.

Нагли сте та вие какво правите Защо спахте досега Знаете ,че не можем без храна и ни прикарвате за всичко.Уроди ни управляват

dran

Крадливия тулуп още се показва безочливо по тв,вместо в СЦЗ

Вместо да търсят къде има картел, по лесно ще е да търсят къде няма!

Какви ка те и при наличието на стотици холядитъ говцинахрани? То са на едро, борси, на дребно - хиляди магазинчета малки, га ажни, по-големи, средни, малки вериги, средни вериги, големи вериги, бълга ски, чужди...??? Какъв картел ви гони?

Мобилните оператори харесват КЗК!

КЗК харесва мобилните оператори

А защо и мобилните всичко увеличиха

Тая безсмислена КЗК,след като не могат да променят нещо,за чий ги хрантутим

Е как ще ги лишиш от : големи заплати, офиси, служебни коли :)))

При Пазарната Икономика, всеки може да си слага надценка, каквато иска и КЗК е без силна да направи нещо. Ами в селата като има по едно две магазинчета и продават с надценка от 100 и нагоре процента, да не си мислите, че пенсионерите ще се втрурнат да наемат Таксита и да ходят да пазаруват от Областния град, който е на 50-60 километра.

втурват се представи си.

Абе за какво ви плащаме заплатите?! Я следващото НС бързо да променя закона и тия да започват да глобяват!! Който го е страх - вън!!

Нищоправци и половина !

А тъпите троляци намалиха ли си надницата от 2 на 1 копейка на дума, а?

К1reel добре го е казал: "КЗК - Комисия за Защита на Картелите". Държавна!

Ами те тези от веригите магазини, напълнили страната, са наши западни, приятелски... Така че няма как да ги санкционират, нито да ги принудят за каквото и да е.

А бе тия цитират закона както им отърва. Комисията трябва да прави оценка на пазарите по видове производства и при наличие на картел,господстващо положение,нелоялни практики да взема мерки и налага наказания. Високите надценки и нелоялна практика на големите вериги е в тяхна компетенция. Само ,че там управлява една пияна председателка ,протеже на Бойко и майка на един негов депутат която изпълнява само политически поръчки.

Закривайте тия безхаберници! Ненужни.

Трябва да се казва комисия по проучването!

Като Държавата, задължи търговеца, на етикета, освен цената да слага и Процента на Надценката която си е сложил, той самия.И ако излъже за Надценката тогава, яка глоба. А Народа много лесно ще научи кои продават с голяма надценка и кои не и при кого да ходят да пазаруват.

Как не разбрахте, че "спекула" е дума от комунистическият речник и в пазарна икономика нейният смисъл е съвсем различен и няма нищо негативно в него.

Довчерашен комсомолски активист. 2008 г Америка наляха държавни пари във всички банки, които бяха пред фалит, поради алчността им да раздават необезпечени кредити. Според Пазарната Икономика трябваше да оставят над 50 банки да фалират. Това не беше ли Комунистическа постъпка, пишман демократе.?

Всяко решение на тази комисия си има цена! Работят само за себе си.

Да се разкрива това безполезно нещо. Кой знае какво заплати им плащат !!! Търтеи на хранилка на държавата

Нали Нинова щеше да ви прави олиото по 2лв., сиреч таван на цените. А хората мреха по опашките пред веригите за олио от 5лв. Не беше отдавна за да сте забравили. Сега се сетили за КЗК да им регулира цените, дето не им е работа.

То е ясно, че взимат само заплати, друго не правят.

Заплатите им са най-малкият източник на доходи!

2/3 ако не и всички от възмутените коментатори довечера ща минат през някоя Билла, Лидл, Кауфлант и т.н., за да си напазаруват, вместо да направят няколко дневен бойкот.

Именно и ще реват за по-голяма заплата, без да осъзнават, че това само ще дърпа цените нагоре. Малко мерки към свръх -печалбата ще свършат доста работа и не само за хранителните вериги…

Искат да кажат, че за толкова години "работа" са допринесли за едни 66 милиона от Лукойл. Искам сега някой много точно да обясни колко точно ни излизат тези от КЗК

А кзк кво прави че реве ?

КЗК са една шепа комунистически държавни безполезни лайнари спускащи отвеси отвисоко в тоалетната по цял ден. Като каже цоп л-ното и гъз*т на Фекалообразователят се оплисква с кафявата вода отдолу...Същото действие важи и се повтаря по няколко милиона пъти на ден и от всичко останали държавни институционални фекалообразуватели на държавна заплата. Такава безполезна сган България никога не е имала от създаването си през 681г.

Или перифразирано, зимата на Муньо. В него е ножа в него е сиренето и ако не слушкате ще му ядете грездея, дейбъ ви в духачите.

Хахахаха! Не знам да се смея ли? Да плача ли? "Негативната си оценка спрямо КЗК"... За времето на съществването си тази т.нар. "комисия" доказа на практика какво означава термина "държавен хрантутник". Аз не съм видял някое от т.нар. "разследвания" на тази комиия, което да е завършило с някакъв видим резултат. Ако тези работеха в частния сектор нямаше да просъществуват и 3 месеца и досега щяха още да се съдят с (бившия си) работодател за 3-тата заплата. Тази "комисия" успешно създава впечатлението, че съществува само, за да може някой да каже, че в България има такава комисия. От там всичко останало е "работа по сигнали", "самосезиране", имитиране на дейност, отчитане на трудов стаж и изплащане на заплати. Подозирам, че с течение на времето не е имало прекъсване само в последните две. И нека да дам един пример - аз съм от София, роден и израсъл, и всеки път, когато се отдалеча от София на повече от 100 км (особено в северна посока) цените на горивата падат с около 20%. Няма значение горивото, няма значение веригата. 20% надолу! А в самата София, цените на горивата в Люлин (близо до бензиностанцията на Марешки) са с около 10% надолу спрямо останалата част на София. Няма значение горивото. Няма значение веригата. 10% надолу! Поне! Ако някой може да ми обясни тази разлика с пазарни методи ще го черпя бира. Но когато КЗК започна да разследва "ситуацията на пазара с горивата" стигна до извода, че кател няма. Не знам какво са очаквали да открият?! Обща снимка? Подписано споразумение? Но картел, разбираш ли, нямало. Излязоха само с препоръката веригите да не поддържали толкова "близки връзки" и да не обменяли "информация". Което вече доказва, че са открили връзки между (уж) независимите търговски вериги на горива. Ама, картел няма, да не си помислите нещо. Можем да си говорим още дълго за странното съвпадение в поведението на банките след фалита на КТБ и как лихвите по депозитите им паднаха 3-пъти само за месец. Или как само в рамките на два месеца всички банки в малка България решиха, че вече всички сметки ще станат разплащателни, за да прибират такса "обслужване", но това е съвсем друг разговор. Така че "ползотворни резултати" от дейността на КЗК има. Но те не са за обикновените потребители. Те са за търговците, които както се вижда са добре организирани, а благодарение на КЗК - и добре защитени. Но всичко това дотук е пълна лъжа и абсолютна манипулация. Аз съм тъп хейтър. И тъпотията ми идва от простия (също като мен) факт, че не съм запознат дори с правилното име на тази комисия. Това не е КЗК - Комисия за Защита на Конкуренцията. Това е КЗК - Комисия за Защита на Картелите. Е, така вече всичко си идва на мястото, нали? Ама, аз съм си тъп.

Право в десетката. Браво!

и аз съм роден в София, но отдавна не живея там. На fuelo не видях такива драстични отклонения в цената на бензина. Тук, където живея дневната разликата стига до 10 цента при средна цена за 95 1,70 евро. И това при една и съща бензиностация. Това е пазарна икономика. Най-висока е цената на магистралата. Разликата стига до 30/40 цента.

Ами като нищо не им влиза в правомощията - закрийте ги ! Защо трябва да им плащаме заплати, като от тях нищо не зависи ?

Защото тяхната роля е да установяват нарушения и събират доказателства за нарушенията. После има СЪДЕБНА и ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ, която има правомощия да наказва, включително да изисква решения на проблемите от ЗАКОНОДАТЕЛНАТА власт. Все едно да кажеш, че Следствието трябва да бъде закрито, защото не е в правомощията му да затваря престъпниците. Разделението на властите е един от основополагащите принципи на демокрацията, цървулане, защото съществено затруднява злоупотребите с власт.

КЗК общо взето не е извършила нищо. Ако беше нещо направила, нямаше да има нужда да бъде споменавана. Това са едни ЧАНТАДЖИИ които на едро скатават маса левове от магазинерите и земеделските фирми. Почват работа в 9, обядват при техни хора от 12 до 13и30, после имат почевка от 14и30 до 15ч, в 16ч имат аперативка и си тръгват в 17ч. Повтарям нищо и никой в държавата не знае за какво освен като тупалка на повикване съществуват.

Гледам например Коско и Уолмарт. Уолмарт беше номер едно. Сега линеее. Коско им изяде хляба.

Много ни интересува какво се случва с хипермаркетите в САЩ.... ама много ти казвам!

Е па нали ви управляват комуняги и техните отрочета. Да въведат военно или извънредно положение и "В името на народа" и Бум бум, бенг бенг на омразните вериги и спекуланти.

Като сте прости, ще ви управляват комуняги. Нали 91 спечелихте изборите с малко но завинаги? Нали вашият гуру костов имаше 138 народни представители? Осрахте се, а после квичите

Странното е че на никой, нищо не му влиза в задълженията по нашите ширини

Така ще се гърчат тия държавни Комисии, защото няма под какъв, член да подведат нарушителите и накрая ги глобяват за нещо маловажно, което отпада в съда

А комунизма, кога ще го връщаме?

Все не мога да се начудя! Капитализъм. Печалбата е най важна. Колкото повече толкова по-добре. И изведнъж, трябва да отделям от залъка си и да поддържам конкуренция.

Смешни са. От както е създадена КЗК не работи. И това е очевадно във всяка сфера в държавата - банки, мобилни оператори, търговски вериги, хранителни стоки и т.н. И вместо да си налягат парцалите и да вземат да свършат някаква работа този път, пак подскачат и се сърдят като бъдат критикувани. И какво детайли точно са разкрили? За пореден път обяснявт, че то видиш ли не им било работа да следят за спекула и всички други нелоялни практики, които всички виждаме. Абе, идиоти - за това сте създадени и изобщо съществувате - да пресичате спекулациите, а не да изпълнявате от време на време поръчките на тези дето са ви назначили. Пълни смешници и некадърници.

Всичко ми е ясно с изключение на едно - корумпирана ли е КЗК ?

Западните вериги не стига, че ни надуват главата с милиони гръмогласни реклами, ами и ни ги слагат на гърба ние да ги плащаме с умопомрачителни надценки, вместо да ни плащат вредни за тъпите им реклами.

Да, така е! Нямат такива правомощия. Инфлация не се предизвиква от търговците, тя е макроикономически проблем, който не се решава с комисии, а от ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА! - С МОНЕТАРНА ПОЛИТИКА! Такива мерки сме си самозабранили с въвеждането на валутния борд. Иначе казано, правителството няма инструментариум за борба с инфлацията заради борда и "меркште" които предлага, са глупост!!!

Има разбира се. Да не говорим, че президента при определени обстоятелства може да свика и последния законно избран парламент. Много неща може.

Да, точно това е показател, че паричната маса в България е твърде раздута. Тоест, в икономическите субекти има твърде много пари. Цените са такива, защото някой ги плаща такива!

Мда, само, че базата на общия пазар и дисбалансите са твърде големи и то не в наша полза. Вината за това е насилственото ни приемане в ЕС по геополитически, военни причини - т.е. да сме пушечно месо в настоящата война срещу Русия. Изпълнителите на грабителския Преход, в следствие на който сме на тоя хал, са просто комисионери мародери.

Ще съберат ли мнозинство за премахване на валутния борд? Вярваш ли си? А не е ли късно да сработят монета ните мерки, ако започнат да ги прилагат сега? А наясно ли сте, какво включват те? - изтегляне на пари от обръщението и така всички ние, ще обеднеем и няма да можем да плащаме по-високите цени. Да, не е много приятно, но ви гарантирам, че ще пищите повече от сега. :))

"Изтеглянето на пари от обращение" означава дефлация, т.е. с по-малко пари ще можеш да си купиш повече. Проблем имат тези с непосилните кредити и бизнеси, които разчитат, че купеното днес ще е по-скъпо утре. Всички останали, които не загубят работат си ще са щастливи. Бизнеси, чиито бизнес се крепи на евтини разходи или върху хипотезата за вечна инфлация (те му казват растеж) ще фалират. И това е правилно, тъй като в общия случай са безполезни.

Абе каква инфлация и монетарна политика те гони, когато едни и същи продукти струват в пъти по-скъпо в България отколкото в останалата част от Европа? Писна ми да давам примери - отвори 2-3 онлайн магазина в Германия, Франция и Англия и виж колко струват там хляб, яйца, мляко и тн. Монетарна политика ли прави българския кашкавал да струва повече от швейцарското или френско сирене? Да не говоря, че дори и нашия е пълен с цифри и добавки. Пастърмата стана по-скъпа от Jamon Iberico, дето хранят прасетат с трюфели!?! И това сигурно е от валутния борд.

Моля :) 100 гр. Грюер струва 35 лв.

КЗК да не се ядосва ами да го духа,не може в България храната да е най скъпа в Европа....

И защо да не може? Я виж как добре се получава? За нас...

Ама стой си зад компа и духай таратора.