КЗК готви нова санкция на "Лукойл"

След вече наложената санкциа за господстващо положение на пазара на горива, сега антимонополният орган смята да наложи глоба за данъчните складове

Обратно в новината

Коментари - КЗК готви нова санкция на "Лукойл" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лукойл продава за 2,4. ОМВ продава за 2,5. Но санкционира Лукойл, а не санкционира ОМВ че продава по скъпо

Първо питайте президента , за да не стане грешка.

какво сега ще не настройвате срещу Лукоил щото са руснаци ли ? Щом са руснаци значи са виновни ... Били с господстващо положение ? Ненкова що не построи втора и трета и пета рафинерия в БГ ? А Лидъл и кауфланд които държат 80% от хранителните вериги в БГ и са собтвеност на един и същи човек не са ли с господстващо положение, гиди соросоидална послушнице ?

Ами Лукойл беше продадена на Руснаците от СДС , видни демократи :-). Костадинов днес в прав текст им каза, по-долу, а даже не съм му фен, но е ПРАВ :-). "Изживявам шокиращ шок от това, което казвате. Мога да ви изкарам десетки ваши изказвания и на цялата ваша популация от грантово мотивирани говорители. Вие сте тези, които продадоха "Нефтохим" и то на руска фирма. Това, което правите в момента, е в интерес на САЩ. Българският национален интерес изискваше никога да не се продава българската рафинерия, защото една частна фирма, била руска, била каквато и да е, би могла винаги да реши да саботира държавата. Защо продадохте "Нефтохим"

И накрая всички тези глоби ни ги слагат в цената на петрола и ние ги плащаме. Махат данъчните складове, реформират закони с цел облекчение на пазата на петрол, да можеш да си внасяш без проблем и Лукойл ще се съобразява. Държавата е направила Лукойл монополист, сега ни отчитат псевдо мерки и после кой ми сра в гащите :-).

Правете Помияри Мръсни каквото си искате ! Кирливчо и Кокорчо направиха цената на газта само за богати , а бедните да го духат ! Изберете ги пак да ни унищожат съвсем ! На тиквата хората са навсякъде дори и в КЗК е пълно с помияри на Тиквата ! Долу ГРОБ !

И в Белгия има Лук оийл..+ рафинерия .Преди 6 год ги видях..Сега може да са ги национализирали .Като Ленин..

На тези им нареждат от ЕС да правят това и те го правят ..Няма собствено становище .Столица е Брюксел ..шеф е Лайнен .

Да поканим Тотал и Шел ,или Техако...Тез да ги на национаизураме .Както Във Венецуела ..Също и Мариците..Да живей комунизма а .Аз съм за !

КЗК е напълно безсмислена организация която защитава интересите на САЩ

Шефката на КЗК е от антибългарската ПП, какво се учудвате не знам. Целта е да фалира Лукойл

провери чие назначение е шефката на КЗК и чия майка е.

Какви санкции, национализирайте го и да изгоним руснаците от България!

.

После да не страдате, когато бензина и дизела станат 10 лева!

Ела ми се обади, когато станат 10лв. Без руснаците, цените ще паднат!

Аз се чудя на Лукойл, защо се оставят да ги съдят за господстващо положение с тези ниски цени. Да ги вдигнат 2 пъти и да си свалят дела от продаваните горива на българския пазар. Правителството ще е доволно, че пазара се диверсифицира, руснаците ще са доволни, че продават по-малко, а печалбите са по-големи, само народа ще псува, че ще плаща повече, но на кой му дреме за него. Жалко, че ушанките нямат толкова акъл и се натискат да продават на всяка цена... Сега като ги глобят дано им дойде акъла! Диверсификация, диверсификация, диверсификация!

Затворете завода и пикай в резервоара

Нашите не си мърдат пръста да видят такива маймуни откъде имат пари за Пнамари а тръгнали да се ровят в Дубай ! Ако на този не могат да му установят доходите и данъците , онези в Дубай само ще им се изсмеят и толкоз !!

Да се закрие РУСКОТО посолство и да се изгонят все още останалите руски крадци и агенти в страната ни ..Да се разследват всички правителства от 1991 г до днес и платените от Кремъл наши изменници ,да влязат в затвора !!!!!!

Не се ядосвай . А сега да си изпием хапченцето ... да не идвам с ижекцията .

Да изгоним Укрите от България , от Тях нямаме Полза , Само крадат нашия Български Хляб !

Имам обосновано предположение ,че този състав на КЗК не е свършил за пет пари работа и трябва незабавно да бъде сменен.

Според доклад на Световната банка, за последните 30 години, ГАЗПРОМ И ЛУКОЙЛ ,са ограбили от българите 42 милиарда долара ,от неплатени данъци ,манипулиране на цените и монополното им положение на пазара .За това в голяма степен са помагали българи от всички етажи на власта и от всички правителства . ДА ВИ Е ЧЕСТИТО !!!!!

А в същия доклад пише ли колко данъци са платили лидъл и кауфланд ... или хюмне фарма ?

Бой по руската фирма дето е стратегически важна за страната, ,но не и по немските хранителни вериги които ни грабят както си искат. Верицата ви мръсна да еба.

Юлия Ненкова - майката на Сашко Ненков от ГЕРБ. Баща му е конституционен съдия, назначен от ГЕРБ.

Не зареждайте на лукойл, зареждайте на OMV, обаче там не е по евтино.

В ОМВ горивата са от Лукойл. Има сертификати в дясно от вратата, там си пише. Октаново число -92, производител Лукойл нефтохим България.

Едно работещо предприятие има в България и те полагат всички усилия да го унищожат.

Окупатора ни натиска .

В случая е Лукойл и в частност Русия ... Прогнилите им схеми и псевдоикономика се пренасят тук!

Ако на това му викаш работещо....

Да припомниш , колко данъци са платили - лидъл или кауфланд ... или поне ,,българските" банки ? Добре де - поне телекомите ?

Палячо... Ако се разкара Лукойл от там според теб няма ли да е работещо? Като тъпите руснаци крадт...глоба..о да си ходят

Колкото плама в Плевен ?

Какво ни гарантира, че глобите, налагани на Лукойл (предишни и предстоящи), няма да платим всички ние? Ще си пъхнат глобите като разход и ще ги калкулират в цената на горивата. Още повече след като имат монополно присъствие на пазара и нямат конкуренти, чрез които да сравним цените им преди и след глобите...

Дет от сутрин до вечер се оплакват, че чужди фирми изнасят печалба от България Нещо за ПутлерОйл, дето и данъци в България не плаща? Мммм, руПлояди гнусни?

Така де - бедните шел , не могат да съберат пари , да си направят склдове ?

Лукойл изнася по малко от 5 млрд. А Дънди изнасят десетки хиляди тонове чисто злато!

Десетки хилядо тонове злато??? Ти да не си се побъркал ? Изнася концентрат...но явно не правиш разлика.. Не казвам ,че не ни крадат...но такова злато не се добива никъде в света ..десетки хиляди тонове :)уби ме..

КЗК вай готви България да яде казъка.Играеш ли по чужда свирка,добро няма да видиш.

Това ли ви е най-големия проблем и първи приоритет, некадърни, продажни мекерета, обслужващи чужди интереси срещу България?

А кой да е, след като горивата дават отражение на цените на всички стоки? Почнете да мислите!

Да си обърнал внимание , че нефта е по 75$ а цените по бензиностанцийте са от нивата 85$ ?

Ако за теб това не е проблем, не знам кое е- скъсаните ти чорапи?

Какви 35 години те гонят? Я си спомни, ако можеш, Костов кога хариза Нефтохима на Лукойл.

На теб кой ти е най-големия проблем..? Егати и дебилите !!!

Много сте прости българите, то затова сте колониални роби. скоро ощее едно работещо предприятие ще се унищожи. и НИКОЙ НЕ КАЗВА КОЛКО ДДС и акциз са влезли в бюджета заради работата на Лукойл, но не плщал данъци нали. А ДДС и акциз какво са. И ДДС-то влиза не пряко от Лукойл, а от този който продава горивото надребно.

Умник,правиш ли разлика между акцизи , ДДС и данък печалба.Първите две ги събираш от клиентите и ги внасяш в НАП. А данък печалба е върху резултата от работата ти. А Лукойл постоянно декларира загуба от дейността си и внася нула лева данък печалба ,за разлика от много други фирми. А по твоята логика излиза ,че НАП е най-големия данъко- платец защото внася милиарди левове в бюджета.

ДДС и акцизите ще влизат в бюджета, ако ще на мачу пикчу в царевичака да са прозиведени горивата. И ако НАП смее да си ги събира де. Щото в момента от Лукойл събира, колкото Луокйл КАЖЕ че дължи.

Кога ще забранят картелните организации наричани сдружения и асоциации на производители и услуги? Като не успеят да хванат целият пазар и се оплакват примерно от вноса. Последно се оплакваха от украинско зърно, че не можели да вдигнат цената. Те един вид си самопризнават, че са картели - сдружения на фирми и хора от един бранш, с цел манипулиране на пазара. Трябва да се забрани да обсъждат конкуренти пазара изобщо. Ако трябва СРС-та, съд, затвор, отнемане на незаконно придобито имущество (с постигане на картел за цени), забрана на занимаване с дейност за години и така нататък. Как аз мога преди десетина ли години да казвам, че трябва да се забранят сдруженията и асоциациите, а те не могат да се сетят с какво се занимават. После защо са такива цените. Основно заради глупостта на политиците и тук и по света.

Не случайно новия генерал губернатор от Хаити в жържавния департамент при заслушването преди назначаването е коментирал лукойл, дълбоката държава от Вашингтон трови целия свят

Аз пък, вбесен от индексацията на таксите, които едностранно решиха и ни наложиха, им приложих строга санкция. Прекратих си договора с тия мошеници и преминах на предплатена карта към бибаком. Е, платих 3 месечни такси неустойка, но вече плащам 3 пъти по-малко. И вече не могат да ме клатят с индексирания разни.

Да, запазих си номера и сега за 10 лв ползвам 400 мин към всички и 6 гб интернет месечно.

Не намирам такъв план на предплатените, аз ползвам за 10 лв./месец 500 мин към Теленор и 50 мин към всички + 1 ГБ интернет, но това е по-добро.

FREE2GO с пакет " Mix L+ " за 9.99 лв.

Благодаря!

Проблемът не е в липсата на конкуренция в България, а в МАФИЯТА, която е на всякъде. Имам познат с малък фирмен магазин, искаше да продава на нормални цени и да върти голям оборот .... бързо му дойдоха едни едри момченца и му обясниха икономиката в БълХария!

Защо е скъп Хляба и Яйцата бе педали от КЗК !

Най ми е чудно, че миналата година 1/3 от дизела в Украйна е идвал от България, познайте кой го е произвел?

Той хубаво идвал от България, но къде са парите на България от износ горива и оръжие, с които кирчо капута се похвали?!

"В опит да опровергае критиците на оглавявания от нея антимонополен орган Ненкова напомни безпрецеднтната по думите й вече наложена глоба от почти 70 млн. лева (67 771 454 лева) за злоупотреба с господстващо положение чрез прилагане на ценова преса спрямо конкурентите на дружеството на пазара на горива." Изминаха месеци, след като това бе обявено за пръв път, нотака и несе даде точна дефиниция, като какво означава на практика "Прилагане на ценова преса". Обаче, ако се позамисли лееекинко човек, неминуемо ще достигне до фактът, е следствие на така наречената - Ценова преса, сените на горивата не са по-високи. Ако това е лошо, какво е добро ценообразуването? Или просто изпълнявате заповеди от вън, от великата Хамерика и еврогейсците?

Лукойл всъщност продаваха най-евтино гориво от всички бензиностанции. И това беше в полза на малкия човек.

Не знам доколко тея глоби и санкции срещу Лукойл са реални, обаче давате ли си сметка, какви пари тея са изнесли от нас за последните 30 години?! И съм убеден, че всичко това се е знаело и въпреки това всички са си затваряли очите...... е това ако не е корупция!

Преди 25 години са изнасяли по 2 млрд годишно, и постепенно с времето са нарастнали до 5-6. Значи около 100 млрд печалба имат за това време.

Енергетиката тука принадлежи на Русия. Те са създали, те я управляват, те ще я владеят. Каквото са решили те това ще е и никой не може да го промени! А тая "комисия" вместо пари, ще получи само проблеми!

Я разкажете другари умници ( олигофрени на Радев), как им давахте компенсации , щото им е много скъпа електроенергията ? Пък те продаваха по .3.50 горивата..А например на ДЪРЖАВНОТО БДЖ не му е скъпа електроенергията....И вози на СЪЩИТЕ цени, без да ги повишава...М ? Разкажете на дебилите, дето гласуват за идиот Радев, как се грижите за държавата....

Довечера идвай в Банкя - за тиквен медал .

стига с тоя лукойл.. Оправяйте други бакии на държавата. То все ви или путин виновен, или лукойла за целия кенеф, дето се е превърнала България..Мизерници, ае оставка и на теб и на паразитиращата ти структура!

Глоба, бълха ги ухапала! Трябва да разрушат картелите и монополите и важните отрасли да са в държавни ръце.

путанин конфискува заводите на фирмите които напуснаха рассия заради агресията и в украина! време е в европа да конфискуваме всички рассийски активи, не само яхти и банкови сметки !

А какви Санкции , какви глоби ще наложите на Кирливчо и Кокорчо за това че спряха да купуват евтин Руски газ , а купуваха Руски Газ през Американски Фирми и аз бях принуден в периода на отоплителния Сезон , да плащам двойно от същия период през 2021 -2022 години , разлика в размер на 690 лева ! Кирливчо и Кокорчо Върнете ми парите !

ти газова запалка ли имаш бе прошляк русолюбски?

Той да го духаш Педал мръсен !

Май искат руснаците да спрат АЕЦ-а и рафинерията и кого ще глобяват след това? НПО-та, чужди вериги магазини и телеком оператори? Но междувременно нородът ще ги е изгонил с камъни ...

а големите вериги кога, цените продължават да растат ежеседмично и необосновано, оттам растат и в кварталните магазини, защото кой е тоя лудия като види нещо че се е качило в голямата верига, да не го увеличи и в своя магазин, той потребителя няма откъде другаде да вземе. Така се изкривява пазара!

Тази рафинерия само налива пари в режима на Путин! Трябва да ги разкарат!

А, те руските хиени така се нагушиха, че.....Що станА бе, другари ? Нали щяха да се регистрират в България? Пък едни стотици милиони данъци да потекат ?

Зайци скачат на мечка, това е общо взето, комедия и трагедия в едно!

В момента е най ефтин бензина в България..после Испания ..Испания има много контакти в Америка ..България един гол уййй..

Закривайте ги тия!

Ако го продадат на Тотал ,бензина ще бъде ,2 евро като във Франция..и Португалия .Шоу кост 1,80 евра .

Да се национализират както на 9 ти септември..Тогава забогатя България..Стана космическа сила ..