Коментари - КЗК глоби „Лукойл-България“ с 67.8 млн. лева за налагане на ценова преса | Бизнес.dir.bg
назад

КЗК глоби „Лукойл-България“ с 67.8 млн. лева за налагане на ценова преса

Дружеството злоупотребява с господстващото си положение, като прилага цялостна стратегия за ограничаване на конкуренцията при търговията на едро на горива в страната, констатира антимонополният орган

Обратно в новината

Коментари - КЗК глоби „Лукойл-България“ с 67.8 млн. лева за налагане на ценова преса | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...е,в съседна Румъния има 6 рафинерии,а тук ...монопол,а?,ами робът сам си къса веригите бе....сам!!!

Колко сте зле всички... Правете разлика между Лукойл България и Лукойл Нефтохим, едното няма нищо общо с другото

не че нещо ама последната половина година точно на Лукойл цените бяха няколко стотинки по ниски. защо не разследват ОМВ че продава скъпо, а разследват Лукойл че продава евтино

Е, нямаше начин да не споявяват няколко души, дето защитават лукойл. :)))))))))))))) Горката фирмичка! Лошата държава не й дава повече да си прави каквото си иска. Още малко и ще почнат да искат и данъци да плаща, а? :))) И да, нашата държава е лоша. За това не споря. Ама Лукойл да ми ги правите на Робин Худ ми идва в повече. :))))

Някой беше казал, в разните му организацийки от рода на КЗК са се намърдали високоплатени тарикати или мързеливци или некомпетентни люде.

Лукойл е най-големия дистрибутор на едро в пазара на горива, а също така е в топ 5 на веригите за дистрибуция на дребно - това са фактите. Как очаквате да има нормален пазар като те държат и ножа и сиренето. Т.е. за техните бензиностанции горивото е на (или под) себестойност, а за останалите се оскъпява по веригата. КЗК не ги е наказало за най-голямото нарушение, ами за отстъпката от 2 лв. повече, която ползваха горивата с АДД, за което пък от Лукойл си бяха в правото (без да искам да ги защитавам). Което пък означава че ще се ожалят и глобата ще отпадне. Взел съм си пуканки между другото А народа се кефеше на 25-те стинки и си мислеше, че еб@ путин във въздуха

Барабар с БГ мафията са причина около милион българи да живеят в чужбина. И така създадоха най- образованата част от българите. За съжаление с цената на бедност и разруха в самата България. Е поне всички от СИК станаха мулти мулти милионери и дори премиери. Пет мафиоза и руската корупция в България помогнаха на много българи да вземат решението и да се махнат от кенефа на ЕС. В това превърнаха България.

Хайде сега да продължат и с големите хранителни вериги !

Мен Магнитски не ме лови...

Трябваше първо Тиквата да падне от власт, а?

Не го виждат Валю Златния... Не ги ли разпердушинят СИК (да, да именно) за мен това всичкото е за пред чужденците. Чакат с надежда дано приключи войната.

Само като видиш кой е подал оплакването и ти става ясно. Точно пък Инса ойл да са стожери на почтеността в бизнеса. :-)))) А и според мен е нормално да дадеш отстъпка на фирма, която си плаща веднага акциза, вместо на тази, която купува без акциз и теоретично може да го скътае по веригата.

Браво на служебното правителство и Президента. Единствените, които се осмелиха да направят нещо срещу лукойл.

Ти да видиш! КЗК се събуди след 35 години дълбок сън! Жива да не бях!

Аз в задгробен живот не вярвам.

всички копейковци цвилят до небесата, че държавата ще си върне една трохичка от заграбеното

Не се надявай. Нищо няма да плати Лукоил. Русия само прибира такса асвабаждение, не дава.

Смятайте колко е печалбата

Национализация на Лукойл, веднага! Конфискация на имотите на руснаците в България!

Всичко трябва да се назионализира. И да се конфискуват имотите на всички продажни и крадливи боклуци, което е над половината държава.

Хахаха, и твоите да ги национализираме тогава, че може да имаш съмнителни сделки. Ти си МНОГО зле...

Ефекта от намесата на КЗК е че цените на Пропан бутана в Шумен за седмица се вдигнаха с 6-8ст.На това му се вика мечешка услуга!

Нещо си се объркал. Целта на КЗК не е да намали цените, а да защитава конкуренцията, както се вижда от името.

Като плати Лукоил се обадете.

Лукоил ще плати тогава, когато България изстреля космически кораб с македонски космонафт на борда.

Ше плати Лукоил ама друг път.

Появиха се компании като Зара и тн бензиностанции продаващи крадено гориво на цени под пазарните.

Тези добре обгрижвани с парите ни държавни търтеи, плачат за разследване на дейността им през последните 5 години и повдигане на обвинения за покровителство на Лукойл- нагло, цинично, брутално при наличието на един вагон факти доставени им от разследващи / и не само/ журналисти. Тези бракми определено вредят на икономиката ни, чрез тях се облагодетелстват трети лица и се чудя съветниците на президента неграмотни ли са или са на някаква хранилка.Ние сме обезсилени и смачкани, но управляващите държавата кьорави ли са колко комисии, агенции и нам кво си още сс изтекли мандати, пък и без изтекли ,не работят нищо и се забавляват на наш гръб? Представяте ли си напр.,че комисията по досиетата има административен персонал от 97 с лужителя и общо взето се клати кайсиите ,като от време навреме преписва, от от някоя папка- " издавали много важни за паметта на нацията литература"......В Германия имаше такава комисия , но тя запозна обществото с цялата истина съвсем добронамерено, обективно и НА ОБЩЕСТВЕНИ НАЧАЛА,БЕЗ ЗАПЛАТИ! Но, какво да се прави..... живеем не в бардак, а във вертеп!

Само не казаха в коя посока е ценовата им преса, щото ако са сваляли цените на горивата надолу, на OMV им е било гадно - искат да продават по 5 лева литъра, ама тук няккави местну "Лукойл" продават по 3 лева и на тях им се налага да продават по три лева.

Някой вярва ли , че изобщо тези пари ще бъдат прибрани? Така е направена санкцията , че да може да не се плато следващите 50 години. Това е само шум и балон за заблуда като руските над Киев.

Цялата олелия е поради това ,че от есента на 2021г. Лукойл изравни отстъпките .Премахна изискването за минимални количества,които могат да се купуват директно от него. .Независимо дали някой купува 50 т. или 500т. отстъпката е еднаква.От това намаляха печалбите на най-големите търговци на едро /ОМВ и още 5-6/.Повече фирми могат да купуват горива директно от Лукойл,вместо само чрез големите,както беше преди това.

лукойл може да престанат да получават руски петрол, и те като нинова не знаели че горивото отива за украйна, но в русия разследват случая

"Ценовата преса" не е разкрита. В какво се състои? За наем на акцизни складове ли става дума или за продажба на горива на едро?

Досега мълчахте като мушнати гайди мамка ви корумпирана Добре че янките се размърдаха

Сега се сетили всички, но ако на беше СВО в Украйна, всички тия щяха да си мълчат наврали зурли в копанята захранвана от Лукчетата, 20 години спаха и хоп веднъж се сетиха, че са държава.

ОМВ СА АРАБСКА ФИРМА С МНОГО МИЛИАРДИ БАЗИРАНА В АВСТРИЯ .. ЩО НЕ ПОСТРОЯТ ЕДНА РАФИНЕРИЙКА С АРАБСКИ ПЕТРОЛ В БЪЛГАРИЯ ??? .... ИЛИ ДА ВНАСЯТ БЕНЗИН ОТ АВСТРИЯ ? ....

Защото е по-лесно да внасят от Плоещ

И тука ватенките квичат

Така и трябва.

Пък горивото го плащаш ти

ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ИСКАТ ДА ИЗТРЕПЯТ МАЛКИТЕ .... ТВА Е ИГРАТА В ТАЗИ АТАКА .... ПОНЕЖЕ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ПОЛУЧАВАТ ОТСТЪПКА ЗА 2000 ТОНА НА ЕДРО КОЛКОТО И МАЛКИЯ ЧАСТНИК ЗА 200 ТОНА :))

Те толкова години не са плащали данък на държавата,ама никой не търси защо и кой им е разрешил това.

Закона. Никой от големите не плаща данък печалба.

Значи... ОМВ и Инса, се оплакали в КЗК че Лукойл е давал голяма отстъпка за крайните потребители по бензиностанциите на Лукойл. И КЗК глобява Лукойл за това.... По същата логика очаквам КЗК да глоби всички производители в хранително вкусовата промишленност, защото примерно кисело мляко Елена във фирмения магазин на мандра Елена струва 1.10 лева а в Била, Кауфланд и другите вериги е над 1.40 лева. Също така да глоби А1, Виваком, Теленор, за това че предоставят на крайни клиенти високоскоростен интернет 100мбпс по 15 лева, а за бизнес потребители по 150 лева. Хайде КЗК да действаме еднакво за всички а ?

Време е да се събудим и да разберем, че всичко сами си причиняваме. Тук въпросите са - Защо държавата спа дълбок зимен сън толкова години? - по този показател въобще не приличаме на държава. - Кой разреши и потули във времето тези груби деяния, които ощетяват всички нас? - Имаше мътни времена, когато работенето в ликвидационна комисия беше престижно, а не срамно. И цяла една трибуквена партия само ограбваше, лишаваше и разрушаваше наследеното. - Как ще бъдат наказани всички политици, имащи конкретна роля в създаването на този монопол и самодържавие?

ХЕХЕ, АРАБИТЕ ОТ ОМВ И МУТРИТЕ ОТ ИНСА ОЙЛ .... СА НЕДОВОЛНИ ЧЕ МАЛКИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ И ГОЛЕМИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ПОЛУЧАВАТ ЕДНИ И СЪЩИ ОТСТЪПКИ ОТ НЕФТОХИМА :))

Хаахахахахах КЗК-намерили брашнян чувал и тупат.Къде са тези олигофрени когато става въпрос за големите вериги магазини,за спекулата и кражбата по цялата верига. КЗК събрани страхливци и боклуци

Ако беше американска компанията санкции нямаше да има... толкова за тия от КЗК

Споко! Кремълският наместник Радев ще намери начин да ги компенсира.

Бълха го ухапа Лукойл. В нормалните държави разкараха Лукойл с шутове, а тука си играем на шикалки. Ама нали ако го изгонят, цялата рубладжийска сган ще умре от глад...

Кои са нормални държави бе евро-джендърчета недоклатени... чий го търсите тука, като толкова ви харесва на запад?!?

Пешо, ние сме си у дома,а ти чи го дириш тука твойта руска май.а да еб....

В България имало КЗК...да не повярваш

Работи само по заповед отвън. ОМВ е собственост на Ротшилд със седалище в Англия.

Споко... за сметка на това Резидента ще им прави петролопровод ....

КЗК не са виновни важното е кои са били на власт през годините които не са плащали данъци

КЗК търси под вола теле.. Сега Лукойл продавали по-евтино, с цел в бъдеще да останели само те. Дрън-дрън. Дреме им на КЗК за потребителите, друга им е целта.

Защо ЛУКОЙЛ 12 години не плащаше данъци и никой не ги глобяваше за нищо ?

А канадската Дънди Прешънс ЗАЩО НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ?

КЗК не стават за нищо. Не казвам, че не е трябвало да глобят Лукойл, те дерибействат без да плащат почти нищо като данъци на държавата, но казвам, че са закъснели с много години. И понеже сега такива са указанията им- и те действат. Също така казвам, че има още мнооооооооого ама наистина много компании и вериги, които са в картели, които също трябва да бъдат глобени. Това разбира се няма да се случи, те са от "наш'те".

Поредните руски крадци

Шило

на теб пък, какво са ти откраднали? Петрола?

Колко данъци платиха за последните 12 години? Около 10 милиарда сме вътре от не платени данъци. Това по информация на Радковото русофилско правителство.