КРИБ иска промяна в правилото 60:40

Работодателската организация предложи три варианта за това как вижда изменението на закона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бааа, всеки иска кеш на готово. Държавата да плати за всичко!!!!! А, с печалбите бизнес шефовете като си купуват скъпи коли, имоти, парцалки..... Колко от печалбата са я реинвестирали в бизнеса или са трансформирали в бизнес резерв? После, защо ББ променил закона с възможност за дълг до 10млрд - ами с такива готованковци!!!! И БСП от началото на това положение реват, че държавата трябва да дава пари на гражданите, на бизнеса - след 20 дена в криза и всичко взе да иска пари на готово, на всеки му свършили парите.

Кризата показа, че в България реално няма частен бизнес, а едни кухи фирми и перачници на пари. Що за фирма си, ако не можеш да функционираш в кризисни условия поне три месеца???

Държавата да дава пари само на съкратените, после бизнеса да се бори за кадрите, които е съкратил. В капитализъм сме, който е заделил за тежки ситуации оцелява, който е харчил по коли и яхти, да си заминава. Не желая с мои пари да се хрантутят богатите фирми.

И аз искам. Тези, освен да искат, друго могат ли? И аз искам тези да плащат прогресивен подоходен данък до 50-60%, за да има какво да раздава държавата в кризисни ситуации. Искам, иска-а-а-а-ам!!!

Алчните, ненаяли се и некадърни търбуси отново показаха същността си. Според тях има 2 варианта: 1. Държавата да плаща пълните заплати и осигуровки на работещите, а търбусите да прибират цялата печалба. 2. Работещите да не получават никакви заплати и осигуровки, а търбусите да прибират цялата печалба. Няма обстоятелство, което да ги принуди да бъдат поне малко почтени към държавата и народа си.

Теа бизнесмени изнагляват все повече и повече. Нанаядоха се. Най-добре за тях би било, като ходим на работа, за всеки работен ден да им плащамек по стотак. Или... ще е малко?!

Аз си мисля, че най-добре е да се одържявява всичко и да се приключва с тоя цирк в тая държава! Въпрос към криб - бихте ли давали пари на когото и да е било, без да получите нищо в замяна?!? Втори въпрос - само допреди 2 месеца ревяхте с пълно гърло държавата да не се меси никъде, сега защо искате държавата да се намеси ?!? Или следвате правилото - разходите за държавата, печалбата за нас ?

Колкото по-голяма е помощта от държавата толкова повече пари ще има за круизи, луксозни коли и прочее екстри. Хайде накрая 100% и да си стиснем ръцете. А другите знаят, че супата е гореща

Намаление на работната заплата - демек служителите да поемат риска (и загубите) солидарно, но после печалбата няма да е поделена (солидарно) между служителите и работодателите? Интересно виждане.

остава и да приемат :-)

И никой не предлага временно (за три месеца) намаляване на заплатите на служителите в администрацията (без лекари, учители, полицаи, военни и други на първа линия). Нека си намалят заплатите с 20% - и после да ни говорят за СОЛИДАРНОСТ.

ТУК НЕ СЕ ПРОДАВАТ СВОБОДНО ПУШКАЛА ...

Е В САЩ

Продават се бе, какво ти трябва? Пари имаш ли ?

ПРОДАВАТ СВОБОДНО!

Горанов не ми е от любимците, но ми хареса виждането му, че тези мерки не са задължителни. Те са за работодатели които искат да запазят бизнеса си. Не може преди месец да си искал да "внасяш" работници че не ти достигат и изведнъж - плащайте, че ще съкратя и тези дето ги имам. Това си е долно изнудване. Някои са решили да печелят и от вируса ! Е ДА, ама НЕ, както казваше един журналист !

Намаление на работната заплата Ето защо е сагата вече 20 дни

КРИБ - тези мизерници, които осигуряват работниците си на минималтана заплата и крадат от държавата и народа. Да ги убиеш първо тях. Крадат държавата, след това искат да я окрадат още веднъж.

Намаление на работната заплата ----------- - ХА ХА ХА ОВЦЕ СКАПАНИ, ЩЕ ИСКАТЕ 620 ЛВ МИНИМАЛНА, А?! ШЕ МИ ИСКАТЕ ПО 2000 ХИЛКИ СРЕДНА ЗАПЛАТА, А? Я РАЗДЕЛЕТЕ НА 2! ХА ХА ХА...

КРИБ постоянно иска пари от държавата. С ИП и без ИП КРИБ иска пари. На обикновените хора държавата не даде нито стотинка, но за КРИБ трябва да има. Но се мълчи за спестяванията, имотите, яхтите и пр. на КРИБ.