Кремен Георгиев: Без Брикел никое енергийно предприятие няма да може да функционира добре

Обогатеното гориво е важно за топлофикациите и потребители им, за да може да получават качествена услуга през зимата, категоричен е експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя пич да се разходи до Гълъбово и да останови какво е! Мизерия голяма!

Кремене, брой си рублите и се скрий!!!

А тровите ли хората в Гълъбово бе изрод?

Кремене, накрая забрави фразата: "Да се свети името ми! Амин!" В понеделник без бонуси!!!

Да фалират ТЕЦ-овете! Десетилетия наред ми дерат кожата с такса "сградна инсталация"! Не ви искам парното, не живея в жилището си, но ми го натрапвате!

Защо Брикел?? Ние в Перник нали имаме ЦОФ- Централна Обогатителна фабрика??!!!! Не се връзва уравнението!!! Т.н. биогориво (по принцип слама, но в Перник си е баш боклуци) си е нали .... макята! Лапайте на Ковача шнура и не питайте много-много. Очаквам Ива Николова от ПИКливия кафяв сайт да ми вземе интервю и да ме нападне, че не ям филия с мас. Аз казах, ХАУ!!!!

Ало, експерта, колко бели "кремчета" ти платиха за тези глупости? Колко наказателни процедури срещу България трябва да има заради Брикел, за да се освестиш? Защо с моите данъци трябва да се плащат глобите? Докога ще ни тровите? Докога ще насъсквате работниците срещу нас?

Спряхме ли да горим боклука на цял свят , та стигнахме до спиране на ТЕЦ - овете ?

Спиането на Брикел по никакъв начин няма да наруши работата на другите ТЕЦ в региона! Брикел е съставена от две части ТЕЦ-1 и Брикетна фабрика. Обединени в едно дружество наречено Брикел. Замърсяването от този ТЕЦ е много голяма защото липсват системи за очистване или частично наличните за пред РИОСВ не вършат работа. Това което произвежда Брикел са брикети (пресованвъглищен прах и свързващо вещество). Във форума има много тролове които не са влизали в ТЕЦ но пишатглупости да плашат хората. ЗАТВАРЯЙ!!!!

ПРОМЯНАТА на Сенилния е решила ДА ЗАКОПАЕ територията България.

Ти да видиш! ОЩЕ един експерт на Ковачки:::) Така е !Без тоя Брикел , все едно без АЕЦ. Дали има още наивници или само платени клакйори?

По-скоро , само неграмотни копелдаци, подпряни на един екологичен ч@р. Тебе визирам ,копеле тъпо.

Я млък бе изрод!

Като чета коментарите излиза, че в Брикел Ковачки гори боклуци и замърсява.. На друго място Кирил Петков твърди, че в БГ са корумпирани 20-50 ключови фигури от частния сектор, които задават посоката на движение. Нека ги наречем БГ олигарсите. Кирил Петков според мен се е заел да се справи с тях като им резне бизнесите (където има основание). Това е добре само по себе си и би било добре, ако новият ред е по-добър. Поживеем-увидим. Това е промяната, която изглежда трябва и на Русия, че да се нормализира.

Тоест понеже си некадърен да управляваш, контролираш и да налагаш законите в стопанския живот, вместо да решиш даден проблем го премахваш като спираш дейността. Това е българска работа пълен социализъм. Ако не ти е по силите защо си се захванал тогава?

Айде бе. Може да ви повярва само някой който има нищо не разбира от енергетика.

Гледам, че за пореден път всички видни "енергетици", а такива в България има много, са се изказали компетентно по въпроса. Направо да се чуди човек с толкова знаещи и можещи , начело с простия и ококоления, що сме на това дередже? Или всъщност точно това е причината а?

_stankow

Специално в енергетиката сме си много добре. Дори и след намесата на зелените талибани, които подскачат от злоба.

Ма разбира се - не е ясно. Ма винаги не е ясно. До тук четох. Тоз михлюзин да си рита трудовата книжка и марш към нивата!

Ние от бъдещия аец белене също сме против затварянето на брикел. Те ще произвеждат обогатени въглища, които ще смесваме с ядрено гориво и така мегавата ще излиза под 20 стотинки. Не вярвате? Питайте другаря ковачки, нашият консултант.

Тва е експерт на ковачки. Горят боклуци, тровят ни и ни продават гориво. Един път взимат пари от боклуците, после от горивото за тецове. Два пъти ни тровят и си плащаме.

Без да дишаме мръсния въздух на Ковачки светът ще спре да се върти. Я по-сериозно, защо толкова години не намери пари и време да сложи инсталации, които не замърсяват въздуха, а трови клетниците, които работят за него и цял един град . И това ме само в Брикел, с навсякъде където има негов обект. Е 22 век, в ЕС нормално ли е някой да дерибейства над здравето на хората

Щото трябва да плаща..., а Ковачки е по събирането. Плаща само рушвети.

Добре че беше Камен да ни отвори очите Долу ръцете от Брикел. Стига с тези пиари. Да си функционират всички енергийни източници добре. Както обикновено. На населението наблизо да се раздадат руски противогази.

Както четох в една статия днес: "Стига сте ме плашили със зимата. Преживял съм и Лукановата, и Виденовата зима. Преживял съм "Братя, не купувайте", "с малко, но завинаги", "ляв завой", "на входа и на изхода", "Мултигруп", "Орион", КТБ, Пеевски, купони, опашки, режим на тока, югоембарго, мутри, поръчкови убийства и рекет, декомунизация, реституция, приватизация, хиперинфлация и деноминация. ... Ако няма газ, ще се топлим на ток. Ако спре токът, ще горим кюмюр. Ако свърши кюмюрът, ще се греем на дърва. И в крайна сметка, става дума за няколко месеца. После ще дойде пролетта - метеорологически и политически. Това сме го играли поне няколко пъти през тези 30 и кусур години. "

Пълни глупости! Тецовете в Марица-изток си работят преспокойно с добиваните там въглища. Мафията в настъпление.

Тъп евроатлантик ти знаеш ли колко е калоричноста на нашите въглища. МНОГО ниска това е няка каво да направим. Знеш ли колко въглища от Донбас се използваха точно защото там са едни от най- калоричните в света. Точно това прави Брикел повишава калоричноста.

Брикел горят боклука на Европа, това го знаят всички! Обогатяват си собствените джобове, за въглищата не е сигурно какво им правят и на кой му трябват, след като и трите ТЕЦ-а в регона ползват добива директно от Мините

Тиквочев 12 г не направи нищо за енергетиката , която се модернизира навсякъде с бесни темпове, напротив навсякъде спираше нови проекти , извиваше ръце и се правеше на невидял за старите батаци в бранша. Виж за руската енергетика свърши много , подари на руснаците 1.2 милиарда за атомните котлета , съгласно сключения по негово време анекс 12 по договора за Белене ,после им дари още 3 милиарда за потока , който не ни засяга , но продава руската газ, замрази строителството на връзката с Гърция и спря 4 пъти по-евтиния азерски газ. Мтукашните бандити в бранша си правха каквото искат и резултатът евидим.

sawo

Земята поне ще се върти ли без Брикел?

Никой не казва, че Брикел не е важен. но трябва да си влезнат в норма. Нещо, което Ковачки знае от 10 години насам, но хич не му пука.

Кой друг ще защитава Ковачки ако не DIR

Да , а американските вадят теменужки през комина ... Киро що не отиде там да замери ?

Този башибузук от новите кадри на ГЕРБ ли е ?

Газ няма Обогатено гориво няма Значи Топлофикациите ще спират работа Всички пускат електрически печки или климатици Енергийната система на България ще рухне. Отделно 50 фирми прекупвачи на електроенергия ще е я продават в чужбина за повече. Отделно има енергийна европейска споделеност. Сечете дърва ,сега е момента. Есента ще има полиция и армия да пазят горите.

Изгонете евроатлантик и ЕС комисар =стоплете българско дете

Да ти сер@м всички задружно в руската уста.

Незнам дали рабирате .Всички тези предприятия от АЕЦ през Мариците и Брикел са направени по лошото комунистическо време .Да не говорим за каскадите и ВЕц-овете ........ 30г евроаталнтизъм 30г кражби

Но Брикел няма и една иновация, ремонт или подобрение откакто е построен! Изгледайте видеата от преди седмица - в ТЕЦ-овете и АЕЦ си като в космически кораб, а при Ковачки са в миналия век!

А бе ясно е затвориха го на последното заседание на МС.Там има още три огромти централи-2 американски или те не цапат?Няма тец който да не цапа...Кирчовците са си предатели

Този от Брикел лъже като Кирчо и кокорчо накуп - няма ТЕЦ който да обогатява гориво за други ТЕЦ . ТЕЦ е с Пълно Изгаряне и с Комини .

Този е малоумник не го гледайте и не му обръщайте внимание .....

Е голям експерт.Цвла статия за това,че трябва да продължават да ни тровят. Защото е добре за нас

Щото с ЕК сега функционира добре.Пълни глупости

Значи, нищо че трови хората в региона и заболеваемостта от рак е много голяма, ама след като се изкарват пари от него, трябва да остане да работи. Тогава защо не оставим свободно да се продават наркотици? Нищо, че някои ще умрат.

Дай статистика за заболеваемостта. Нека да позная - нямаш , но приказваш наизуст

Пълни глупости. Брикел е съветска технология от 1954 година. Ако в 21век разчитаме на това мръсно и неефективно производство значи положението е отчайващо.

Мръсното и неефективно производство не се просто закрива, а се заменя с чисто и ефективно - когато разполагаш с чисто и ефективно, но не по-рано. Другото е глупаво.