Кредитен консултант: Цените в кв. „Изток“ са между 1500 и 3000 евро на м2

Скандалът с имотите на властта няма да понижи стойността на имотите на пазара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здрасти искам да питам каки са соловата са 200 лева

Тва пушенето на трева е с вредни последствия за мозъка както се вижда. Кой идиот в Булгаристана ще даде таквиз пари за гледка прането на кумшията. Обадете се като намерите балък дето ги е платил. Няма да си построиш къща в Италия или Испания а ще ги дадеш за двустаен коптор в осраното Софе.

всичко под тез цени са подкупи и търговия с влияние!!!

абе те обявените цени ясно? ама сделки на какви цени се сключват реално не ясно!?

Като обявяват такива цени, нека кажат колко сделки са сключени на тях.

Тоя консултант за канарче ли ме има. Сделките се сключвали межзу 2000 и 4000, обаче средната цена била 1500. Колко средно балъка има в България.

Реалната цена е 200 Евро на кв. м., това е цената за построяване. Всичко нагоре е спекула, кражба, печалба, облагодетелстване на купувачи на безплатни апартаменти, обещетения, и прочие грабеж. Това е чистата истина.

Gluposti

Цените може и да са такива, но в нотариалните актове - не са.

Брокерите не искат цените да падат, след като една сделка е % печалба за тях. Това обаче е неизбежно, колкото и да се опитват да задържат пазара.

Неясно защо стрителите наричат строителството производство. Те предоставят строителни услуги и, на практика, са едни консуматори на бюджет, било то публичен или частен. За съжаление, в България значимите масови производства и голямата промишленост почти не съществуват. Така че да не се представят като някакви благодетели. За да консумират този финансов ресурс строителите са готови на какви ли не номера. Това вече го видяхме през годините. Просто да си замълчат.

Лошото е, че сега се говори за Цецко, ама нали се сещате колко от политиците са се облажили от всякакви преимущества? Да не си мислите че е само той, и че само за евентуално ниски цени на строителство говорим. Колко много други неща завличат всички с постовете си в народното събрание и в парламента. Бедна ви е фантазията.

и сега какво излиза, че всъщност апартамента на Цветанов не струва 1.6млн..... а 600кв.м. по 4000евро леле, получава се цена от около 4,8млн лева... едва ли се правят такива подаръци ей така без причина..... А пък да не говорим, че ако е платил тази цена то би трябвало да докаже произхода на средствата си.... И каква стана тя- и в двата случая е осран до ушите физкултурника. Явно като отида на молитвена закуска с Тръмп и реши, че всичко му е позволено да си прави у нас????

Разбира се, че не трябва да се измества проблема към строителите, но биха ли ми обяснили същите тези строители, как от 500 евро себестойност продават в кв. Изток на по 2000 евро че и до 4000 евро на квадрат? Това нормално ли е? Кой бизнес дава такава печалба? Що за печалба е това - с един блок и вече може да не работиш до края на живота си а?

Стани и ти строителен предприемач, купи терен (ще видиш "колко е лесно"), намери си добър и не супер скъп архитект (ще видиш "колко е лесно"), изкарай разрешение за строителство (ще видиш "колко е лесно"), разпродай апартаментите (ще видиш "колко е лесно"), плати си данъците и с парите си живей до края на живота си без да работиш... Само че тази работа не е като да пишеш глупости по форумите...

Ето ви една актуална обява за гараж в кв. Изток - съжалявам, че е свалена онази, която беше за 2000 евро/кв.м. А Цецо Кисинджъра си е купил апартамент в сграда на годината за малко повече от 600 евро/кв.м. ГАРАЖ Цена : 29 900 EUR (1573.68 EUR/кв.м) град София, Изток ул. Майор Юрий Гагарин Квадратура: 19 кв.м

Скъпо било?! То не е евтино и по два пъти в седмицата да се лънгъркат със правителствения на шопинг до Брюксел и околните селища и по един път месечно по Щатско на работни обяди, без да има някаква файда, ама кво да се прави- те са класа над останалите. Така е и за апартаментите,вилите,колите, манекенките им с разбити предници и т.н.

ППМ

Местоположение, имоти, банки, стройтелни фирмим, разрешителни, гл. архитекти, данъчни, актове и кадастри. И много често има издънки със законността. Всичко е навързано.

абе то и на децата е ясно че в кв. изток цените са повече от 670 евра ама въпросът сега е как ще се докаже, че има извършено престъпление? Те това е сложната част.

Нима наистина е толкова трудно? Щото аз мисля, че е трудно ако не искаш, ако поискаш е доста лесно. Я да видим: ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО ... Чл. 3. (1) Корупция по смисъла на този закон е налице, когато в резултат на заеманата висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт, нарушава или не изпълнява служебни задължения с цел пряко или косвено извличане на неследваща се материална или нематериална облага за себе си или за други лица. ... Чл. 6. (1) Лица, заемащи висши публични длъжности по смисъла на този закон, са: 1. президентът и вицепрезидентът; 2. народните представители; .... Чл. 54. Облага е всеки доход в пари или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, получаване на стоки или услуги безплатно или на цени, по-ниски от пазарните, получаване на привилегия или почести, помощ, глас, подкрепа или влияние, предимство, получаване на или обещание за работа, длъжност, дар, награда или обещание за избягване на загуба, отговорност, санкция или друго неблагоприятно събитие. Ха сега го съотнеси това към толкова изгодно закилите апартаменти....

Барабар Бае Ви Ганя с лордовете, колко идиота могат да платят по 6 хиляди лева за квадрата в Изток?

PEYTSCH

СРЕДНА ЦЕНА от 1500 евро ! Това не е ОТ 1500 ДО 3000 евро другарю демагог !

За съжаление абсолютно прав е демагога защото за един цената е 3000 а за министри 0 лева на квадрат и средно аритметично между двете цени е 1500 евро на квадрат, то е като свинско със зеле което статистиката отчита като достъпно в БГ за всички.

Земетръсната устойчивост на сградите, построени от тарикатите, които продават имоти по 3000 евро/м2 е изключително съмнителна. Те имат достатъчно пари за корумпиране на одобряващите строителството органи, както и на тези, които задават нормативите. Като гледам как 8 етажни сгради се строят с желязо Ф12 в колоните, пожелавам на новодомците да се молят и чукат на дърво.

А ти, очевидно нямаш ни най-малка представа от проектиране, строителство, съгласуване/одобряване на проектната документация и узаконяване на строежите ... пардон - може и да имаш представа от строителство, все пак всеки българин е роден научен в тази област.

В колоните желязото винаги е N. От де си го видял това Ф12?

В Манастирски ливади - запад с очите си видях как пълнят носеща колона с вестници и картони. Цените там знаете какви са.

Като чета цените се чуствам жалък. Какъв доход трябва да имам за да си позволя жилище бе?

жилищен заем по 1000 - 1200 лв. на месец, ще се справиш.

Не ставай смешен. С 1200 лв на месец, няма как да си купиш 200 - 300 квадрата на цена от 3000 евро.

Мутрите могат да искат и по 100 хиляди лева за квадратен метър, въпроса е дали ще се намерят други мутри да им ги платят, София не е Ню Йорк, нито Париж или Лондон, а е едно циганско гето с отровен въздух, а цените на имотите там, на запад са в пъти по ниски от тези в кочината.

Цецко Заменката ми каза, че цената на луксозното е между 600 до максимум 700 евро на квадрат!

Лъже гадината. Цените в центъра са около 1200 евро. не може в кварталите да са повече.

ДА СЕ ЗНАЕ ОТ "ГИЛДИЯТА " ....

Нищо не разбират тея специалисти... Цените са по 600-700 евра за най-луксозните, ако не вярват да питат Цеко Гуменката.

За да разберете за каква далавера става дума, отворете обявите и ще видите, че в този район се продават гаражи на цена 2000 евро/кв.м., а гаражът е една празна клетка.

Тоя строителен балон няма да продължи още дълго. На всички е ясно че цените на квадрат в Бустаня са надути даже за столицата , но забележете кой реве най много... Някакви строителни обединенения на които е ясно е като се спука балона лапаницата ще поприключи и някакви кредитни консултанти , банките и общо взето това е. Лицата заинтересувани в най-голяма степен е безбожно надутите цени на квадрат. Кой ще обясни как тогава цена средно от 1500 евро квадрата се сваля на 5-600 евро ? демек или цената е 100% надута или тука има някаква друга далавера от рода намаление срещу услуга. А за 4-6000 евро на квадрат по добре да си купя апартаментче некъде из развита европа но по-малко където живота ще предлага икономически по добър живот отколкото 4-6000 евра на квадрат в квартал Исток , Шопия , Бустаня хахаха това звучи като някаква шега

Сако се кръсти да няма по-силен трус в София, че тогава и 10000 ще ти се видят малко....

Само цвъ.цвъ. може да е като нео от матрицата и да сключва сделки извън пазара!

НА всички е ясно, че сделките се пишат на данъчни оценки и още толкова се кешират под масата - така хем физ.лица си препират пари, хем строителите си разкешват на работниците без осигуровки, пък има и за подкупи на общинари, ТПО, главни архитекти и в някои случаи съдебни състави!!! НАП магат веднага да ги хванат с подставени кандидат купувачи!!! Ама друго си е да ловиш бабички по селата!!!

Строителните предприемачи да не се правят на невинни след като стана ясно че продават под себстойността на нЕкои Ора!!

Много ги повишихте тези мишки, бре! Кви политици, те са си далавераджии.

E каква стана тя? На Цв.цв. апартамента към 500 000 еврака!? А двата дето е дал са 400 000лв плюс 100 000 кеш....нещо не излиза сметката май май????

Не бе, не си разбрал. Той дал двата и още 100 бона и купил за 367 бона новия, а те продали неговите два за 457 бона. Сега ще ги съди да му връщат 100те бона и ще иска половината печалба, щото клиентът е негов човек и му се полага комисионна.

В квартала цените сигурно са такива. А конкретно в най-модерната му сграда, пълна с ВИП персони, какви са цените?

Егати и надутите цени.... Че ,ако някой средностатистически българин ,като мене,вече наближаващ 60-ка ...но все още далеч от пенсия (ако я дочака) ,има едни пари такива , за средностатистически апартамент от 60-70 квадрата,той ще трябва да извади поне 150 000 еврака ....кажи-речи 300 000 наши лева, за същите с които ,все още може да си купи прилична къща в някое Добруджанско село и поне 100-150 дка златна земя ! И дори да я даде на арендатор и в най-неблоприятните години ,от нея ще си взема ....минимум над една СРЗ ...дори и за София ! Не ми побира ума, колко трябва да взема един такъв новодомец -софиянец ,че да купува на 3000 евро ?

Имащи са. Кой ти каза, че притежават само тия 200-300 к евро? За да си купиш подобно луксозно жилище следва да се очаква да имаш няколко милиончета - минимум. Или мислиш, че те си броят стотинките за тока и ядат банички с боза?

Имането няма нищо общо с правилното харчене на пари и инвестициите. Гледа се доходността каква е, а тук е отрицателна - такива пари да се набият в апартамент в скапания Изгрев, който върви по стъпките на Лозенец е простотия, ако ще не милиони да имаш, а милиарди. Като си играч, купуваш имение/резиденция и всичко си е твое, а не апаратмент с общи и идеални части. Изгрев да не е Бевърли Хилз или Манхатън? Това по никакъв начин не може да мине за луксозно жилище, поради простата причина - локация и тип на сградата. Може да е изпълнено със скъпи материали, но те са хвърлени на вятъра. Конкретно тази сграда не я знам, но имам доста впечатления от няколко други на Артекс и ако това е критерият за лукс...

Тука колега въпросът не е до взимане, а до крадене. Защото производителността на една човешка сила не може да създаде блага съответни на толкова голямо взимане, освен ако човекът не е гений.

Абе консултанте я кажи при тия цени на квадрат при какъв наем се постига 5-5.5% годишна възвръщаемост? Това е усреднения % в световен мащаб. Ако не влиза в нормите е имотен балон.....

Какво намесвате наеми, средни заплати, покупателна способност и т.н.? Набиванета на кардени пари в имоти е национален спорт. От началота на "проехода" са потрошени и откраднати над 70 млрд. Тук не става дума само за шайка от 200 катила в парламента, ами реално са няколко десетки хиляди общо всички "играчи" по приватизации, еврофондове, субсидии, заменки, контрабанди, канали и т.н. Ето ги купувачите, които плащат такива цени, а покрай тях потъват и набълбуканите с кридити. Освен това, тези пари не изчезват, ами преминават от едни ръце в други. Продавачите що продават по 1500, вместо да продадат по 700?

приписвате спорта на, дори да са 50 000, на всички 6 млн.?

Първо - къде са тези 6 млн.?! Навън са нас 2,2 млн., а тук няма повече от 5 топтан. Второ - цитираните няколко дедетки хиляди са тези, които надуват пазара, защото имат съответния ресурс. Другите крадат на дребно и това не се отразява на цените, но и не променя принципа, че поголовно се краде и така е от "зрелия комунзъм" насам. Още тогава къщите се правеха с материали и труд "по втория начин" или директно крадени от държавните предприятеия, защото за населението всичко беше дефицит. След това нещата само ескалираха. Постоянно ми крадат простотии като телени огради, бодлива тел, колове, кабели и т.н. от имотите в провинцията и това са среднностатистичеси ганювци, защото повечето даже не са и цигани. Народът постоянно нещо влачи отнякъде от "векове за векове". Тук в София, на 15 минути пеша от центъра, пред блока отмъкнаха първо ръчната помпа за вода, защото има сондаж от едно време. После отмъкханаха беседката, пейките, кипарисите и т.н. На два пъти ми отмъкват чистачките, а си мислех, че това е останало в 90-те. Не говоря за сериозните криминални кражби - там си има контингент. Говоря за дребните български простотии.

Страни в престижните квартали се плащат и престижни такси , каква е ножицата в София моля, някой да ни осветли.

Цената е силно надута и абсулютно неприемлима за средния българин. Покупки на тези цени говорят за пране на пари от наркотици, валутни и ДДС измами.

Милите от бранша се били разстроили от негативното отношение. Ми то е реазултат от хубавото изявление на Мирянова че себестойността ба квадрат е 500 евро на последните им сгради, но те хи продават с около 500-800 процента печалба. “Човек каквото сам си направи само той си знае кво му е” (Божигол Куелю)

Цветанов казал, че е доплатил 1000 лева за апартамента. Да си извади документа, да видим и нотариалния акт - и разговорите ще спрат. Така на приказки всеки е чист.

След него и всички да си вадим актовете. Моля моля в спалнята искате ли да погледнете. Цветанов е комплексар на тема апартамент, само така може да се обясни глупоста да размениш два за обор на последния етаж. Ще плаща луди пари за енергийни разходи, илало ливт ами той иска подръжка, прегледи и прочие. От гледна точка на обикновен българин като мен Какво си е купил си е негова работа.

Нищо не разбира от имоти г-н консултанта. Рекордно цените стигат и до 630 евра :)

Имотния пазар се изроди в мафиотска структура! В момента надувате цените на имотите и е въпрос на не много дълго време балона да гръмне. Бих съжалил само хората които от нужда са взели жилище на тези цени, до като това брокер, банкер, строител и разни други търтей да се пържат в ада! Тези пишман брокери, строители, и банкери могат ли да отговорят каква заплата трябва да взема някой и взема ли въобще някой такава за да може да си позволи така рекламираните от тях предпочитани жилища по 200 000 евро или малко повече. Алчността ще ви погуби!

Не си купуват апартаменти по 200х евро. Купуват си по-евтини, не в най-скъпия квартал.

Само като чуя или прочета кредитен консултант или застрахователен агент.. И почвам да бегам, бате.

Какви са тия цени бре, това да не ви е Париж или Лондон?! Смешници!

Артекс спокойно могат да се обявят милиардери. За разлика от нас.

Не разбирам българите - да притежаваш 110 хил. кв. км. държава, а да се буташ само в един град, пренаселен, мръсен, неуреден, грозен, безперспективен и да не обръщаш внимание на толкова красиви и романтични населени места, да ги обричаш на упадък и да плащаш луди пари за кутийки с въздух в София, това не го разбирам. В развитите държави столиците са привлекателни за имигрантите - Лондон, Париж, Берлин, Рим, Виена, Прага и т.н. са пълни с чужденци, а не с местно население, докато в България цялата държава се опитва да се засели в София … До кога ли ще продължава това безобразие ?!

Докато манталитетът на българина е на дребен тарикат, подлеци и крадец. Герберастите са еманация на нацията, а не световен заговор изсипан на главата на добреснитя народ. Изцепките им не предизвикват възмущение и нетърпимост в болшинството българи, а само яд и завист, че не са на тяхно място. Утре да ометат целия парламент и да сложат представителна извадка на народа, разлика няма да има никаква.

Ако нямаше читави българи България нямяше да доживее до днес. Просто трябва да се даде плацдарм на честните и можещи родолюбци.

Моите наблюдения показват, че точно хората, които са такива обичат да генерализират - да правят заключения от своя частен случай към общия. Добрите и съвестни хора не смеят да правят заключения. Защо ВАС не разреши повторно преброяване на бюлетините от референдума? Защо не можем да разберем със сигурност какво иска народът? И чак тогава уж специалисти да ни разправят какъв е и какво иска българският народ. Трудно се живее в добре организиран и поддържан хаос. Нека направим лустрация и тогава да ни казвате какви сме. Защо тези мръсници не се махнаха, а само ни повтаряте мантрата всички са такива? Нека проверим първо!

Първо - какво общо с темата имат едновремешните читави българи? Освен това, и тогава не са били толкова читави. Като погледнем истинската история как навлизат османлиите тук, доста е срамна. После като погледнем и Освобождението, че и до Втората световна - пак поводите за гордост са по-малко от поводите за срам. Предателства, интриги, междуообици. Втората световна носи на зяла Европа отрицателна селекция, а на нас - хептен. Второ - нали сме демокрация и мнозинството определя дневния ред, чрез избори. Грасовете се разпределят между ГЕРБ, БСП и ДПС, а ти казваш да се дадял път на родолюбците. Това няма как да стане, но и стане ли, смятай какъв повсеместен вой ще се нададе от народа, като започне да са налага правовият ред в държавата. Нашенецът може криво-ляво да спазва закона навън, защото там е наложен преди и без негол Тук му е бащиния и никой не може да му каже на него как ще живее. Да не се разправям по цял ден с агенции, министерства, общини и т.н., да не виждам какво е нивото от най-дребния бурократ до висшето ръководство - разликата е само в йерархията, но нищо фундаментално като манталитет и капацитет.

Генерализирането си е напълно приемлив подход и почива на научна основа. Това, че заради 95% от бъгарите на останалите им излиза лошо име не е по моя вина. И кво значи моят частен опит? Частният опит на сума такива като мен дава цялостната картина, а тя е, че народът за нищо съществено не става и фактите за това са налице навсякъде около нас, а да не ги виждаш значи, че живееш в самозаблуда. Ти ако имаш други наблюдения, единственият извод е, че извадката ти не е представителна.

Моята извадка не е представителна, както и Вашата. Никой човек не може да направи познанства - представителна извадка на населението :) Аз не се стремя да общувам с крадци и мошеници, съответно такива липсват сред моите приятели и познати. Моят опит обаче се формира и от изказвания на политици, троловете във форума, какъвто сте Вие, случайни хора, които някъде слушам какво говорят и куп други случайности. Така че имам някаква представа и за другата категория, за съжаление :( Ако ще се прави представителна извадка по Вашия начин - аз познавам всички и ще ги посоча :) естествено, че нищо няма да стане. Аз обаче не виждам защо трябва да правим представителна извадка. Има си ясни критерии, по които трябва да се провеждат конкурси и избори. Просто не трябва да се фалшифицират и да се назначават "наши" хора и ще се оправят нещата. Обаче Вие ще останете без работа, та затова внушавате на хората такива "философски" заключения, каквито Ви диктуват шефовете.

Така е, когато по една или друга причина всички сме (като) емигранти в тази държава.

София е селянията, наследниците на мутрокомунистите и цигани с малко стари шопи за цвят.

По нашите аптеки изчезна лекарството ми за кръвно. Помолих тираджия да ми го купи от Италия. Оказа се, че това лекарство е по-евтино в Италия, отколкото у нас. Така че цена 4000 евро за кв. м. у нас е напълно реална за простолюдието, но понеже простолюдието не може да я плати, тогава се купува от далавераджиите /разбирай корумпираните/.

Давали работни места.... Строителният бизнес е най-голямата перачница на пари. Ето как става: Имаш 5000 000 лв изкарани незаконно. Купуваш си апартамент ново строителство по данъчна оценка под 100 000лв., а разликата доплащаш на ръка на строителя, който пък плаща на работниците надниците на ръка без минималното, което държавата изисква. Строителя прикрива част от парите, другата похарчва. Вие пък си имате за 100 000 апартамент, който ОООООООООО ЧУДО след няколко месеца продавате за 500 000 и вече имате легални пари...прани....прани, още мокрички. Е за това е толкова скъпо в БГ, щото всеки има какво да крие. Ако парите излезнат на светло цените няма да паднат, но заплатите ще пораснат. Защото парите от сивата икономика са неизплатени осигуровки и заплати.

Представяте ли си цецка на вашия етаж сутрин на работа не може да отидеш в настроение само като я видиш вечер като се прибереш ,а какво остава като поостарее малко що си сложил това тук да оправиш онова там ти ли си хвърлил тези фасове ауууууууу и 30 евро на квадрат е много!!!!!!!!!!!

Артекс продават небостъргача на 4000 на зелено и се очаква да стигне 6000 при завършване ....да видим и там кой се е облажил на ниски цени

Аз не бих си инвестирала милионите в нещо непродаваемо след време. Трябва да има още много като мен, за да е конвертируемо, т.е. ликвидно.

А колко трябва да си тъп, за да платиш такива пари в тази кочина Лозенец, в кочината София, в кочината България? Градът за последните 10 години стана непоносим - пренасищане на инфрастуктурата с коли, сгради и "граждани". За последния месец издумкаха около нас 2 трафопоста на ЧЕЗ, щото само влачат и мрежата върви към претоварване. Колите са навсякъде по гранинки, тротоари и улици. В този "небостъргач" от 30тина етажа 100 кв. апартамент, излиза 1 млн. лева ли? Колко трябва да си крал от еврофондове и да си прибирал рушвети, за да прахосаш толкова лесно такава сума?! Това нещо е пасив с отрицателна доходност и има смисъл само ако си откраднал толкова, че не знаеш какво да ги правиш вече..

Варианта е да продават апартаментите на знатни чужденци желаещи българско гражданство, поради липса на желаещи българи.