Скандалът с апартаментите на властта няма да доведе спад в цените на имотите. Това прогнозира кредитният консултант Тихомир Тошев пред bTV. По негови наблюдения цените в столичния квартал "Изток" най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър.

Справки в две компании за недвижими имоти показват, че в последната година сделките за старо и ново завършено строителство в квартал "Изток" са сключвани при средна цена от около 1520 евро на квадратен метър.

Когато става въпрос за луксозно ново строителство, цените най-често започват от 2000 и стигат до рекордните 4000 евро, уточнява кредитният консултант Тихомир Тошев. 

Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, посочват от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите, цитирани от Инвестор. Поводът за изявлението е ескалиралият скандал с апартаментите на министри и депутати, добил популярност като "апартаментгейт".

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя. Според организацията е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места като строителството, да бъде въвлечено в "големи политически битки".